YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   GENOS-Drum Setup...operativnost (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=31001)

Landison 15.10.2018 09:21

GENOS-Drum Setup...operativnost
 
Zanima me ima li logičnog razloga zašto je volumen pojedinog elementa drum kita u velikoj većini slučajeva postavljen na maximalnu vrijednost(127).Ispada da ga u Drum Setup-u ne možemo povećavati nego samo smanjivati....onda moram ići u Step Edit....... gdje vidim da u odnosu na Tyros nema podešavanja za vrijednost "10" i linearnog podešavanja vrijednosti kad se odabere funkcija"Multiselect"....i šlag na kraju...ne možeš iz Style Creatora u Mixer direktno nego zaobilazno...i tu naiđeš na zamućene ikone instrumenata tako da ih ne možeš preslušavati individualno.
Ako nije problem u mom ne znanju (ljudski faktor) onda čovik stvarno dobije dojam da taj neko namjerno otežava rad u, odprije,vrlo siromašnom Style Creator-u.
Ne,nemojte pomisliti da sam razočaran,frustriran ili nešto slično...vrlo sam sretan i ushićen što imam Genosa...0GROMANnapredak u odnosu na odličnog Tyrosa (barem moje bivše trojke) jer ono što izlazi iz Genosa nakon šta ovim malo kompliciranijim putem napravim me jednostavno čini prezadovoljnim..... ali ove neke stvari mi jenostavno nisu logične.....

casper 15.10.2018 09:49

Sve je to po PS-u, ništa ne brini. Volumen elemenata je na max vrijednosti zato što je tako logično jer sample tada zvuči optimalno. U Step editu uopće ne podešavaš ovu vrijednost već onu kojom je dinamikom element odsviran. Promjene u Step editu djeluju na layere i neki element će ovdje zvučati sasvim drugačije, ovisno u kojoj zoni layer svira. Dakle, volumen elementa s početka priče je sasvim druga karakteristika u odnosu na velocity.
Da, nema povećanja/smanjivanja za 10 kao što je to bio slučaj ali sada Dial kotač djeluje na vrijednost, pa ga možeš prebaciti sa 120 na 30 u tren oka.
Kada si u Style creatoru i uđeš u mixer, trake su zamućene. To je zbog toga jer sada mixaš svaki part pojedinačno. Kada radiš obratno, prvo si u mixeru i onda uđeš u Style creator, tada promjene djeluju na cjelokupan style. Dakle, radi se o dvije različite stvari.
Da li je problem u ljudskom faaktoru ili nešto nije dobro kod Genosa, prosudi sam.

Landison 15.10.2018 10:27

Što se tiče Drum Setupa zadovoljan sam razlogom takvih postavki......a ovo drugo.......jasno mi je da je to Mode u kojem mixer djeluje na samo jedan Style Section,međutim fali mi ta mogućnost individualnog preslušavanja traka kao što sam mogao kod Tyrosa.

casper 15.10.2018 10:34

Nisi me shvatio. Kada želiš preslušavati kao što si to činio na tyrosu, izađeš iz Style creatora, otvoriš mixer i preslušavaš i mixaš. Na kraju to možeš pohraniti ulaskom u Style creator, kao i kod Tyrosa.

Landison 15.10.2018 10:46

Ma jesam....shvatio sam te....o tome se i radi da moramo ulaziti.... izlaziti..bespotrebno...iz Style Creatora što kod Tyrosa nije bio slučaj(pričam o pojedinačnom Style Section).....

casper 15.10.2018 10:52

Čuj, ne bih želio biti sitničav ali dva klika na ekranu stvarno ne bi trebala biti problem. :?

Landison 15.10.2018 11:01

Valjda ne misliš da se nisam namjeravao zahvaliti.....po završetku razgovora!;)

casper 15.10.2018 11:09

Eto vidiš da je klik jednostavno učiniti. Recimo da si njime izašao iz Creatora, još preostaje drugi za ulazak u mixer. :p



Ali i tebi pohvale za temu, baš je nedostajalo nešto poput ovoga. Možda se javi još netko "sramežljiv" pa nastavi s pitanjima. Siguran sam da ih ima samo do sada nitko nije imao hrabrosti pitati. :D


A u skladu s tim, već neko vrijeme razmišljam napraviti seriju kratkih videa s opisom kako koristiti Style Creator. Odlično su ga složili i sada stvarno nema razloga za negodovanje po ovom pitanju.

casper 21.10.2018 20:04

Podešavanje različitih karateristika za svaki Part unutar Styla je moguće uraditi na svim Yamaha aranžerima. Princip je isti, međutim, kod Genosa je postupak ponešto drugačiji. Zamućene trake dodatno stvaraju zbunjenost kao što je to bio slučaj kod @Landisona.
I pazi sad koincidencije. Baš jučer, jedan član PSR foruma postavi isto pitanje i ima istu nedomicu. Ne budi lijen, i da jednim udarcem zveknem dvije muhe, jučer na brzaka napravih video koji objašnajva kako se to radi kod Genosa.


<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/WGQiqFzWxYk" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>


https://youtu.be/WGQiqFzWxYk

Bokic 22.10.2018 04:33

Casper,

ima li kakav shortcut da se odabere neki od FILL-ova ?
Nesto slicno kao za MAIN VAR, ili bar kao kod T4 ?

Da ne moramo svaki put nazad na Basic da odaberemo FILL.


Trenutno vrijeme na Forumu 01:39

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org