YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   VSTi drum i aranžer(Korg PA 80) (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=20410)

Jolly 29.10.2011 17:40

VSTi drum i aranžer(Korg PA 80)
 
Pozdrav kolegama!
Zamolio bih za pomoć!
Pokušavam da povežem aranžer i VSTi drum,konkretno,Addictive drum,i iskoristim ga u svirci,da on radi umesto bilo kog seta bubnja u aranžeru.
Nije mi to preko potrebno,ali znam da može,a semplovi u Addictive-u mi se prilično dopadaju,pa bih to da iskoristim.
Donekle sam uspeo,u MIDI podešavanjima klavijature sam namestio da mi sekvencer bude externi,local stavio na off i kad startujem aranžer,Addictive reaguje,ali reprodukuje samo jednu komponentu,na primer kick.Ako pomerim transpozer,menja se i komponenta bubnja,ali samo po jedna.
Kako da postignem da mi aranžer radi normalno i da "vučem" neki VSTi bubanj,ali da mu normalno rade sve komponente?
Mnogo hvala!!!
Pozdrav!

tranzit 30.10.2011 01:06

Polako, polako... to sto pises je malo konfuzno. Hajde pogledaj ti jos jednom sta se desava tu. Addictive ne pravi selekciju nota, niti moze sam od sebe da filtrira sve note osim jedne a niti to radi. Prvo napisi kako pokreces Addictive, to jest koji VST Host program koristis ?

Jolly 30.10.2011 12:27

Pokrećem ga u Cubase SX3.
Buni me to što,kad odaberem style u svom aranžeru,Addictive reprodukuje samo bass bubanj,na primer.Nema ostalih komponenti(snare,hi-hat,tom-ovi...).
Znači,kako da postignem to da mi se, pored bass gitare,akompacija i ostalog,a koji su iz aranžera,čuje i Addictive kao eksterni bubanj,da ga tako nazovem?

mikca 30.10.2011 15:45

mislim da addictive nema gm drum mapu, potrebno je da u cubase ucitas gm drum mapu za addictive drums, a mislim da ima negde na njihovom sajtu u forumu da se ta mapa skine.ili cak mislim da ima opcija u addictive da slozi drum mapa .

momo 30.10.2011 19:15

Adictive ima gm drum mapu.
Ako misliš koristiti za live bolje bi bilo izabrati neki vst host ima i free na netu i midi virtualni port.
Mislim da za cubase treba script napraviti.
Kod tebe je negde verovatno upaljen neki midi filter jer ti propušta samo jedan ton ili ti u adictive nije nameštena dobra mapa pa ti tonovi koje šalje korg ne pozivaju tačne semplove u adictive.
U adictive sa desne strane ima upitnik iza fx dugmeta tu uđeš u maping i odabereš na levoj strani gm a probaj i ostale..

vingula 30.10.2011 20:18

pokušaj sa SAVIHOST programom, malen a ima dosta funkcija oko MIDI-a ja ga koristim kad brzo isprobavam VSTi instrumente da nepalim Cubase, FL, Ableton i sl... a i program je besplatan

zsimonovic 31.10.2011 13:02

Imas u help u addictive drum pa prva opcija da menjas mape.Stavi GM mapu pa probaj.Ima tu mape za razne bubnjarske module.

tranzit 31.10.2011 18:12

Kao sto su ti kolege i rekle, moras upotrijebiti neki VSTHost program jer Cubase SX3 uopste nije pogodan za te rabote. Upravo radi toga sam te i pitao u gornjem postu, koji Host program koristis. Ama postoji mogucnost da ni tada to nece da funkcionise kako treba. Da ne bih pisao badava, prvo probaj sa jednim Host programom, pa ako bude problema onda se javi. Nije to sve tako jednostavno kako se na prvi pogled cini. Da ti dam malo vise volje za dalje pokusaje, moguce je cak natjerati Addictive da mijenja Drum Setove onako kako se mijenjaju u ritmovima sa PA80 iako Addictive ne razumije Program Change. Ama sve je moguce, kad se hoce.

momo 31.10.2011 18:57

Kolega tranzit sad ste meni zagolicali maštu..
Hehehehe
Može li hint?
I pitanje ?
U GM mapi addictive nema od c3 do f5 mapirano pretpostavljam udaraljke da li može da se sazna šta je na tim tipkama....

tranzit 31.10.2011 19:03

Od C3 do F5... nista... ili bolje i preciznije receno, zavisi od dodatnih XLN paketa a i od tvoje maste i znanja.
Kakav "hint" ti treba ? Ima tu dosta "hintova".


Trenutno vrijeme na Forumu 17:30

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org