Marjane, nema potrebe nastavljati sa ubjedjivanjem u cifre koje su van svake pameti. Vec sam napisao da sam po tom pitanju "Out".
@Akordeonista
Tako je kako je, trend koji je zapoceo na Keyboardima, nastavlja se i prosiruje i na ostalu opremu, a ljudi ce se vec navici na to, treba samo vremena. Jasno mi je da ce isprva biti poteskoca jer se prvo mora promijeniti nacin razmisljanja, pa tek onda ocekivati da se te novotarije prihvate, medjutim kada muzicari shvate da su sa tim novim sistemima daleko fleksibilniji i kvalitetniji na bini, siguran sam da ce vrlo brzo prihvatiti opsluzivanje putem Touch Screena. Spadam u pionire u ovom domenu, tako reci od prvog momenta, tako da su mi vrlo dobro poznate sve prednosti. Vjeruj mi da nedostataka nema. Kao prvo, kod software baziranih digitalnih miksera, si uvijek u mogucnosti potpuno promijeniti kompletne efekte, dinamicke toolove i ekvilajzere, sto je ogromna prednost, a kao drugo, uz mala dodatna ulaganja mozes, po potrebi, prosiriti mixer na onoliko kanala koliko ti je potrebno, a da nisi prinudjen da ga mijenjas, prodajes, dodajes... Ovdje mislim na klasicne software bazirane mixere najviseg kvaliteta koji se kontrolisu ptem velikih Touch Screenova i specijalnog softwarea. Tu naravno, ne spadaju ni Behringer X-mixer, a ni Presonusove konzole. Vjerovatno se sjecas da sam o novoj generaciji mixera, pisao jos prije vise od dvije godine, predstavljajuci svoje Touch Screen Mix Console. Tek sada se pojedini proizvodjaci bojazljivo usudjuju na prve korake. Toga ce naravno, biti sve vise i vise, sve dok potpuno ne nestanu konvencionalni mixeri, sto cemo sigurno dozivjeti i ti i ja. Ukoliko si sada prinudjen da biras digitalni mixer, u svakom slucaju ti preporucujem Presonusove digitalne mixere, daleko prije Behringera i slicnih proizvodjaca. Za to postoje i razlozi koje sam vec nabrojao, a svakako bi bilo najpametnije da poslusas, ako ikako imas priliku, sve te konzole i sam za sebe doneses sud i odluku, sta je kvalitetnije.
|