Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Mikrofoni

Mikrofoni Mesto za one koji vole da pevaju ;)

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 11.03.2013, 10:00   #1
rolandx
Stvarno kod kuće

rolandx's Avatar

Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
rolandx ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard Shure PG30 Pilot mikrofon,mišljenje-savet

Pozdrav svima. Resio sam da pređem sa classic kablovskog mikrofona na pilot, probao sam sa jednim pilotom na par veselja i daleko sam opusteniji i rasterećeniji dok sviram. Našao sam veoma povoljno Shure PG30. Molio bih vas da ne upoređujete sa AKG recimo c555, c544, jer sam polovan PG30 našao daleko jeftinije, pa me zanima konkretno šta misle oni koji su imali prilike da rade na njemu, što se tiče boje tona i zvuka koji daje i uopšte samom mikrofonu. Kenon -fantom je u pitanju. Probao sam AKG c544L sa B29 , ali mi se nije svideo taj prejak gain koji ima u sebi, ali je imao bass perfektan. Dakle Shure PG30 vaša mišljenja. Hvala

Promijenjeno od rolandx (11.03.2013 u 10:01 sati)
rolandx je offline   Reply With Quote
Star 06.04.2013, 12:22   #2
rolandx
Stvarno kod kuće

rolandx's Avatar

Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
rolandx ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Pošto niko ništa, evo ja ga uzeh pa će mozda i biti od koristi da napisem par utisaka.... ne moze da skodi zar ne. Nije loš, ali, Kondenzatorski pilot, izuzetno skuplja zvuk pa treba biti oprezan sa mikrofonijom. Bez puno visokih, bass umeren i tako. Zvučnici u zatvorenoj prostoriji nikako iza leđa i što dalje. Zvučnike na klavijaturama gasiti. Odaljiti mic od usta jer hoće da probija (oni koji imaju jač vokal - glasno pevaju). Zvuk kao zvuk je fantastičan. Sviđa mi se. Nije suv, već pun i sve izlazi bez ikakvih naprezanja. Što se kaže topao. Kačenje oko glave je onako, sigurno da može bolje kao i kod sličnih u toj klasi.
Razlika između AKG recimo c544 i njega je ogromna. Imao sam AKG, ali Shure definitivno bolje prenosi zvuk, onakav kakav jeste. Zbog fantom kenona, volume po kanalu maksimalno na dva ili tri ( podeok od 0 do 10 ) Sam fantom na mikseti gura i to prejako. Mada je uvek negde na granici da napravi mikrofoniju kada se sve podesi i to me malo nervira jer ne pevam konstantno samo po koju, pa mi je smaranje da mutiram kanal stalno na mikseti kada se zaželim terce i tako to....
Star 06.04.2013, 15:19   #3
makl
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 26.01.2013
Mjesto: Zagreb
Downloads: 323
Uploads: 32
Rekao HVALA: 85
Zahvalili mu 20 puta u 19 Postova
Instrumenti: Harmonika (Guerrini Superior 2), klavijatura (Korg pa 800 i korg pa 600)
Interesi: Glazba
makl ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

ja ti mogu samo reci da imam AKG C 555 L i zadovoljan sam njime...platio sam ga cca 80 € i sluzi me dobro, a radi super...jedini problem je sto dosta vuce mikrofoniju sto i sam kazes, ali ja okrenem zvucnike od sebe u uvijek stanem iza njih pa nema problema...ako i onda vuce jer je jako pojacano, smanjim gain na mixseru i onda je dobro ali oper sve ovisi od prostorije i koliko mikrofona ima jer znam nekad ozvucit harmoniku sa jo 2 bezicna mikrofona lijevu i desnu stranu pa zna u manjim prostorima jako vuc mikrofoniju, i onda imam problema...ali sve u svemu ja sam s njim zadovoljan a ovo sto si ti uzeo bi trebalo svakako biti bolje od njega...i da kad pjevam moram ga malo odmaknut od usta jer ide u peak ko sto si reko ali mislim da svi imaju problema s tim...nadam se da ces bit zadovoljan sa novom igrackom.. pozdrav
makl je offline   Reply With Quote
Star 26.07.2013, 13:03   #4
VUNIMRAV
Kao kod kuće

VUNIMRAV's Avatar

Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
VUNIMRAV ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Kad ste vec kod toga da ne otvaram temu.Ja do sada radim sa Betom sa kablom i to je ok.
Plairam da kupim neki zicani-pilot da bude u nekoj srednjoj klasi.
Da li je to AKG c544(imam ga za 90e-nov)?,i uopste kakav se pokazao taj mic?
VUNIMRAV je offline   Reply With Quote
Star 26.07.2013, 13:32   #5
acakasper
Stvarno kod kuće

acakasper's Avatar

Registrovan/a dana: 19.01.2012
Mjesto: Usa
Downloads: 1259
Uploads: 61
Rekao HVALA: 38
Zahvalili mu 137 puta u 134 Postova
Instrumenti: magpotVE
Interesi: magpotVE
acakasper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
acakasper pošalji poruku preko ICQ messengera acakasper pošalji poruku preko AIM messengera acakasper pošalji poruku preko Yahoo! messengera acakasper pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

taj pilot se vecinom koristi za instrumente i kao 2 u letvi za harmoniku,i ja imam akg c555 i zadovoljan sam njime,stvarno ima kristalno cist zvuk,ne distorzira pri jacem pevanju za razliku od pg30 probao sam ga par puta i na pola tezge ga zamenim sa akg c555.i mnogo manje mikrofonije ima c555,dok pg30 nisam znao vise kako da se pomerim i gde da stanem.
Star 26.07.2013, 14:27   #6
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od rolandx Pokaži Post
... Zbog fantom kenona, volume po kanalu maksimalno na dva ili tri ( podeok od 0 do 10 ) Sam fantom na mikseti gura i to prejako...
Phantom struja, to jest njen napon, ne utice na taj nacin na level signala, ako je Phantom kako treba, to jest ako je napon odgovarajuci onome sto treba mikrofonu, onda je signal tu, ako nije odgovarajuci, signala nema... crno-bijelo, ima-nema... Uobicajeni napon Phantom napajanja je 48V, mada ima mikrofona kojima je dovoljno 20V ili cak i 12V. Kod tih mikrofona nece doci ni do kakvog kvara radi viska napona, niti ce mikrofoni davati signal viseg levela. Odradice svoj posao normalno bez obzira na razliku u naponu i sa potpuno istim levelom signala kao da dobijaju svojih 12V. Obrnuto, posto postoje i Phantom napajanja od 12V, mikrofon kojem treba 48V ili 20V kao minimum, nece dati nikakav signal na Phantom struji napona 12V jer mu je taj napon nedovoljan. Sve u svemu, ako vec imas Phantom napajanje na mikseru, nema potrebe da upotrebljavas dodatno ili posebno. Napajanje sa miksera, ako je uredu i ako je Phantom struja kvalitetna (ima i vrlo nestabilnih Phantom napajanja na mikserima) ce biti dovoljno.

Sto se tice poredjenja Shure PG30 i AKG C555, oba spadaju u donji cjenovni i kvalitativni rang, pa ih i sami proizvodjaci preporucuju prevashodno za govor a manje za pjevanje, mada moje iskustvo sa njima je da sasvim dobro mogu posluziti i kao pjevacki mikrofoni. I jedan i drugi imaju vrlo slicne tehnicke karakteristike pa i kvalitet, s tim sto je Shure nesto "meksi" u soundu jer C555L ima malo osjetljiviji srednje-frekventni opseg. Nekih posebnih ili ogromnih razlika nisam cuo, tipicni sound Headset kondenzatorskih mikrofona koji ce odraditi svaki vokal sasvim zadovoljavajuce. C555L je dosta u upotrebi pa AKG forsira jos uvijek njegovu proizvodnju, dok je PG30 zamijenjen novijim modelima koji i nisu donijeli nista posebno novo sem druge oznake.

Promijenjeno od tranzit (26.07.2013 u 14:30 sati)
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 26.07.2013, 14:31   #7
VUNIMRAV
Kao kod kuće

VUNIMRAV's Avatar

Standard

Tranzit,a ovaj AKG 544 jeli i on tu negde?
Star 26.07.2013, 14:33   #8
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 335 puta u 311 Postova
nesaband ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

@Vuni,Akg C 420 ili 520 i nemoj da razmisljas o necem drugom.Ima sve a ne pravi sranja.
Star 26.07.2013, 14:34   #9
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Vunimrav, poslusaj Nesu i to je to. Oba su mikrofoni kod kojih je prioritet na pjevanju, a ne na govoru i oba su drugacija klasa od gore pomenutih... ama su za toliko i skuplji.

Promijenjeno od tranzit (26.07.2013 u 14:39 sati)
tranzit je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post:
VUNIMRAV (26.07.2013)
Star 26.07.2013, 14:44   #10
VUNIMRAV
Kao kod kuće

VUNIMRAV's Avatar

Standard

Hvala i tebi i Nesi,tako cu i uraditi cim se vratim sa odmora,jer vidim da mi treba,pogotovo meni koji ne znam niti jednu pesmu napamet pa uvek nesto trazimKad mi bude aktuelno mislio sam otvoriti temu,ali sad nema potrebe.
Hvala!!!
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 00:59

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije