Korisničko Ime
Lozinka
Registracija
YU-MIDI Marketing


Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor
 
Alati tema Display Modes
Star 10.09.2012, 01:17   #11
tyros2
Odomaćeni član
 
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 47
Postovi: 507
Downloads: 923
Uploads: 15
Rekao HVALA: 68
Zahvalili mu 84 puta u 80 Postova
Instrumenti: GENOS,,PSR-A3000
tyros2 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Puno srece sa klavijaturom kolega!

Jedini nacin da prebacis UVN u UVD je da iste tee samplove uvedes preko "Custom voices" funkcije u Custom drums!

I na T3 mozes imati kao i na Korgu sve na jednom setu ono sto se nalazi u internoj memoriji same klavijature (ne na HD) preko:

Function-Backup-Restore!


Samo ti pitaj-tu smo da pomognemo koliko je u nasoj mogucnosti!

Pozdrav!
tyros2 je offline   Reply With Quote
Star 16.09.2012, 21:36   #12
Dell
Satriani
 
Dell's Avatar
 
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Postovi: 2.434
Downloads: 507
Uploads: 9
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 299 puta u 253 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
Dell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein Lichtblick
Dell pošalji poruku preko MSN messengera Dell pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Jel mi moze neko objasnit kako se pravi custom drum kit na tyros3?
__________________
I'm the one who knocks...


Dell je offline   Reply With Quote
Star 16.09.2012, 22:08   #13
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 3.519
Downloads: 275
Uploads: 18
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 1.111 puta u 877 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Pogledaj uputstvo na strani 22 i 23.
Postupak je vrlo jednostavan i sastoji se od par koraka. Željeni element bubnja koji se nalazi na USB-u ili HD uneseš u RAM klavijature sa WAVE IMPORT. Zatim za njega odrediš lokaciju (TARGET) na nekm tonu, volumen, panoramu i količinu efekta. Ovaj postupak ponoviš za sve elemente bubnja i na kraju pohraniš drum kit sa SAVE.
casper je offline   Reply With Quote
Star 16.09.2012, 22:20   #14
Dell
Satriani
 
Dell's Avatar
 
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Postovi: 2.434
Downloads: 507
Uploads: 9
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 299 puta u 253 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
Dell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein Lichtblick
Dell pošalji poruku preko MSN messengera Dell pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

E hvala ti puno, jel mi mozes samo objasnit taj pojam layera kod bubnjeva i prakticnu primjenu?
__________________
I'm the one who knocks...


Dell je offline   Reply With Quote
Star 16.09.2012, 22:38   #15
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 3.519
Downloads: 275
Uploads: 18
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 1.111 puta u 877 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

To je ono što jest suština dobrog sounda.

Objasnit ću ti na primjeru udarca palicom o doboš. Kada lagano spustimo palicu na kožu doboša, čut će se specifičan nježni sound. Možeš ga jednstavno zamisliti u glavi. Ako doboš udarimo srednjom jačinom, dobivamo nešto oštriji sound. I na kraju, ako mahnito opalimo po koži doboša, dobit ćemo sound koji isto tako možeš lako zamisliti u glavi.

Evo, to je primjer za tri layera jednog doboša. Tyros3 može u jednom soundu pohraniti takvih 8 nivoa. Nalaziš ih u onom dijelu gdje piše ELEMENT. Za svaki pojedinačni nivo (layer) određujemo njegov raspon, a svi zajedno se kreću od 0 do 127.
casper je offline   Reply With Quote
Star 16.09.2012, 23:33   #16
Dell
Satriani
 
Dell's Avatar
 
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Postovi: 2.434
Downloads: 507
Uploads: 9
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 299 puta u 253 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
Dell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein Lichtblick
Dell pošalji poruku preko MSN messengera Dell pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Na takvo nesto sam i mislio, no nisam bio siguran. E sad, skinuo sam rolandov bubanj i iz kmp konvertirao u wave i ubacivao ih kako si mi i objasnio. I stelovao sam ih, pojacavao smanjivao i odlicno su zvucali kad ih sviram na dirkama, e sad spremim drum kit i ubacim u neki ritam, a oni ninasta ne lice, prduckaju nekako, ne cuju se kako treba, sta li to moze bit?
__________________
I'm the one who knocks...


Dell je offline   Reply With Quote
Star 17.09.2012, 00:10   #17
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 3.519
Downloads: 275
Uploads: 18
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 1.111 puta u 877 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ako "prduckaju" moguće da je sample loše kovertiran i kao takav ubačen u T3. Ali ako pod tim nazivom podrazumjevaš da ne rade dobro, da loše zvuče onda bi razloge trebalo tražiti drugdje.

Govorit ćemo samo o bubnju jer se on ovdje spominje ali isto pravilo vrijedi i za ostale dijelve ritma. Prvo, ovisi o tome kako je ritam rađen. U stvari kojom dinamikom su odsvirani elementi unutar kita. Ako su oni "napucani" do maximuma (127) onda ovaj ubačeni sempl mora proprditi. Takvu dinamiku lijepo podnosi PCM suond, štoviše daje mu punoću (jel' netko spomenuo mastan sound ). Ali sample tu ne zvuči dobro. U 90% napravljenih ritmova od strane korisinka nailazim upravo na takav način izrade. To ne zvuči nikako, pogotovo na novijim klavijaturama višeg ranga.

Drugi mogući problem je upravo suprotan ovome gore opisanom. Predpostavimo da imaš originalni, tvornički ritam u kojem su elementi odsvirani baš kako to i svira živi bubnjar. S različitim dinamikama, s osjećajem za tip glazbe kojoj on služi. (rock, latino, pop, jaz). U njemu će doboš zvučati s 4, 5 ili više gradacija, layera. I sad ti postaviš svoj doboš koji ima samo jedan layer i na svim nivoima zvuči istovjetno osim što je po volumenu drugačiji. Baz obzira što ti se samostalno taj doboš više sviđa od ovog originalnog, on mora osakatiti ritam.

Malo se raspisah, ali nadam se da će biti korisno i za ostale članove foruma.
casper je offline   Reply With Quote
Ćlan 2 Vam se zahvalio, casper, za koristan post:
djlabomi (16.10.2012), Sky Net (02.03.2016)
Star 18.09.2012, 20:28   #18
Dell
Satriani
 
Dell's Avatar
 
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Postovi: 2.434
Downloads: 507
Uploads: 9
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 299 puta u 253 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
Dell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein Lichtblick
Dell pošalji poruku preko MSN messengera Dell pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Nisam jos probao to oko bubnjeva, ali ima jedna stvar koja me nervira. Kad imam upaljenu fabricku boju sve je kul, ali cim prebacim na expansion tj. na samplove, odmah se mijenja boja bez da pritisnem ista. Kako to rijesiti?
__________________
I'm the one who knocks...


Dell je offline   Reply With Quote
Star 18.09.2012, 21:26   #19
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 3.519
Downloads: 275
Uploads: 18
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 1.111 puta u 877 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

FUNCTION > UTILITY > CONFIG 2 > 2 > VOICE CATEGORY BUTTON OPTIONS postavi na OPEN ONLY
casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
djlabomi (16.10.2012)
Star 18.09.2012, 21:39   #20
romario
Stvarno kod kuće
 
Registrovan/a dana: 22.12.2004
Mjesto: Vinkovci
Godina: 46
Postovi: 1.059
Downloads: 1737
Uploads: 8
Rekao HVALA: 86
Zahvalili mu 90 puta u 86 Postova
Instrumenti: cantus IV
romario befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
romario pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Ako ovo vazi i za tyros 2 ,
Kolega hvala ...
Postovano sa mobilnog uređaja
romario je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled


Trenutno vrijeme na Forumu 00:15


Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke ChatChat UP/Down CentarUpload/Download Centar RadioRadio TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije