YU-MIDI Vesti

 Navigacija

 
YU-MIDI Vesti
Estrada
Sport
Hronika
AudioPro Artist Vesti
Društvo
 

 Pretraga

 



Marin dominantno u finale

Marin Čilić je "crna mačka" za Janka Tipsarevića. I u četvrtom međusobnom susretu Čilić je svladao Tipsarevića i to ovaj put lakše nego ijednom ranije s ekspresnih 6:1, 6:3.

Marin je odigrao vrlo dobar meč, posebno se to odnosi na prvi set u kojem je Tipsarević pomogao brojnim pogreškama. U nastavku meča Srbin je zaigrao bolje, no Čilić je i dalje bio predobar i mirno je priveo meč kraju.

Meč je počeo mirno i obojica su uzeli po gem, a nakon toga slijedi serija Čilića. Do kraja seta Marin je osvojio sve gemove i s lakih 6:1 uzeo prvi set.

Drugi set nastavljen je u sličnom ritmu, Čilić odmah radi break i dolazi do velike prednosti. Tipsarević je uspio podići igru u nastavku seta, no ne ipak i na dovoljno visoku razinu i Čilić je kod 5:3 došao na gem do meča.

Tipsarević u tom devetom gemu ima 40:15, no Marin osvaja tri poena zaredom i dolazi do meč lopte, prvu ne koristi, ali zato drugu nakon odličnog reterna koji je izbacio Tipsarevića iz terena koristi i sa 6:1, 6:3 prolazi dalje.

Ponovno je Marin bio oko 50 posto ubačaja prvog servisa, stigao i do devet break lopti od kojih je pet realizirao. Bio je podjednako opasan i protiv prvog i protiv drugog servisa dok je Tipsarević s druge strane uzeo tek četiri poena protiv prvog Čilićevog servisa.

U finalu će Marin igrati protiv boljeg iz dvoboja Dudija Sele i Stanislasa Wawrinke. Sela se na papiru čini puno boljim izborom, s njim je Marin igrao jednom i upisao pobjedu. Doduše tih 6:0, 6:3, 6:1 neće puno značiti jer je ostvareno u Roland Garrosu, no svakako pokazuje kako je Izraelac lošiji od Marina. S druge strane Wawrinka mu baš i ne odgovara, u dosadašnja četiri susreta, Švicarac je u sva četiri slavio s tim da je Marin jedini set osvojio 2006. godine u Umagu.

ATP Chennai, polufinale:
Marin Čilić (Hrvatska, 2) - Janko Tipsarević (Srbija, 4) 6:1, 6:3.

0 Comments
Posted on 09 Jan 2010 by d3llbQy_DM
Name:
E-mail: (optional)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews


Copyrighted © by YU-MIDI.com