YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Sjecate li se vaseg prvog instrumenta? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=9183)

matrix_mo 04.06.2011 19:15

a vjerovatno kao i većini neki Casio, zatim mi je tata kupio električni klavir Roland HP 1600e u trećem razredu niže glazbene škole, kojeg i dan danas imam i koji mi je nenormalno drag, poslje tog kad sam malo krene u ove "tezgaroške" vode opet ćale kupio legendarnog Rolanda E-86 (od svirki sam mu vratio novac :D- a sint je danas kod prijatelja)...

a sada imam Pa 800 i Extrema:)

pikoloh 05.06.2011 10:57

davno je to bilo yamaha ja mislim psr sa fm zvukom i mislim da je bilo in par ritmova

Dell 05.06.2011 14:11

Jbt Jopa skoro svi moji ortaci u glazbenoj su imali neki elektricni klavir, neki piano ili pianino, a ja sam je zavrsio na bontempiu, majke mi :D :D :D
Doduse, danas nista od klasike ne znam odsvirat, ni jedne skladbe se ne sjecam :)

dakiyu 05.06.2011 23:10

E kladim se da niko nije imao ovo...osamdeset i neke,crumar analogni sint,cudo tehnike u to vreme...interesantan je po tome sto uz njega ide 10 kartonskih papira koji imaju rupe da bi se mogli staviti na sint a kroz rupe prodju 20-ak potenciometara...i sad,ako ste stavili papir trumphet,nacrtano je koje potenciometre gde da okrenete da bi bio taj zvuk trumphet...:lol:....
Posle dx7,m1...

Dell 06.06.2011 01:29

Cekaj, znaci morao si da mijenjas kartone kad hoces da promijenis boju? :D

vujanov 06.06.2011 11:08

Ako se ne racunaju harmonikice-skolske, moja prva klavijatura sa kojom sam boga mi dobro zaradjivao te dve godine je Yamaha PSR 400, male dirke-portaton, akorde leva rulka svira jednim ili sa dva prsta, zvukovi plink-plonk na desnoj ruci...ali to su mi bile najsladje i verovali ili ne najplacenije svirke...to je bilo 85-te, kada aranzeri nisu bili jos zaziveli kod nas, tako da sam u nasem kraju bio prava atrakcija i plus sam i na moru u toj varijanti svirao dva leta...nije bilo 7/8, 9/8, sa-sa itd. ali smo se snalazili nekako...mada, ruku na srce, ja sam tada uglavnom svirao evergrin i pop...DOBRA STARA VREMENA...zatim su usledili Roland JX-3P, Yamaha DX7, Kawai K1, Yamaha DSR 1000, GEM cd30, Roland G800 isada evo Korg PA800...

dakiyu 07.06.2011 04:11

Citat:

Originalno postovano od Dell (Post 185390)
Cekaj, znaci morao si da mijenjas kartone kad hoces da promijenis boju? :D

Da,bas tako...doduse ti mozes sam vrteti one potenciometre ako znas sta su i dobices razlicite boje ali tesko ces zapamtiti sta je truba ili hammond...i ne samo okretati potenciometre nego je bilo i par prekidaca za ukljuciti ili iskljuciti...:p...pa recimo ako se stavi klavir koji jeste podsecao na klavir a malo vise od crte dodas mislim decay,onda dobijes honkey...:lol:

Dell 07.06.2011 14:42

e svasta :lol: :lol: :lol:

I v a n 12.06.2011 18:49

Prva je bila Yamaha PSR-4500,posle sam kupio novu PSR-550(sa njom sam zaradio prve pare) skupio za Roland E-96,posle je dosao Korg is50,njega sam najduze i koristio(da me neko pita sto sam ga prodao nebi znao da kazem:(...) onda je prodadoh uzeh Roland e50 i Tritona,Roland ode i sad imam Pa50 i Tritona...

dadoc 11.07.2011 20:25

Roland D5 .Mali ali .......

Trenutno vrijeme na Forumu 07:08

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org