YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   KORG PA3X - Oficijalna Diskusija (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=17681)

Oasys 01.07.2011 12:08

Marco, da li si probao? Ja sam primetio da je Drum Mapping ispravljen. Sad ga cita onako kako je i namesten. Druga poboljsanja nisam za sad primetio.

Marco7 01.07.2011 13:47

Savo kad je tako sto ne prodas Audyu i predjes na SD5 ili Pa50?Aj majke ti ovo je tema o novostima i detaljima o doticnoj klavijturi a ne o savetima da vezbamo svirku i to!Imas lepo temu saveti za bolju svirku pa cemo tamo o tome ;)
@Oasys
Ispravili su dosta toga,Drum mape rade,pre kad udjes u record pa izadjes ostane ti zaledjen split i na celoj klavijaturi je posle upper boja pa moras da restartujes sint a sad je to reseno!Onda mislim da mic vol jaci nego pre koliko sam mogao da primetim,kad ides u favorite mozes da nadjes odredjenu banku i stranicu i posle toga bilo gde da odes kad ponovo stisnes favorite vraca te onamo gde si stao sto mi je mnogo falilo i tako jos po neke sitnice!U svakom slucaju ispravljeno je dosta toga i sad moze lakse da se radi :) Nocas idem na svirku bez prcakanja po globalu :))

Oasys 01.07.2011 14:58

Ja malo istrazujem, vidim da pri promeni perf. i dalje nije obelezen tempo. To jos nije reseno a bitno je. Drum Mapping je jako bitna stvar tako da sam zbog toga zadovoljan vi vidim malo poboljsanje u brzini promene perf.

Marco7 01.07.2011 15:50

I nema vise freez-a koji se pojavljivao u nekim funkcijama :) Ostao je jos tempo da se sredi i password key pri paljenju klaviajture :)

No.1 02.07.2011 05:17

Pojasnite malo oko ovaj bug sa tempo ne svatam?

Marco7 02.07.2011 10:10

Evo ovako Ivice!Kad si na glavnoj strani selektujea tempo i kad stisnes bilo sta znaci Preformance 5 i izadjes tempo vise nije selektovan nego moras opet da ga selektujes!Sad ima fora tu za brzi rad,samo taknes tempo plus ili minus bilo gde da se nalazis u meniju klavijture i onda cepas po tockicu od tempa,znaci bilo gde da se nalazis to radi ali kad se ponovo vratis na glavnu stranu tempo nije selektovan!Mislim da ce to srediti u sledecem update-u . . .

intersite 03.07.2011 11:09

Momci sretno sa novom klavijaturom i da puno para zaradite !!!!

Marco7 03.07.2011 15:25

Hvala puno intersite ;)

Vule 03.07.2011 15:28

Koliko Assignable ulaza ima PA3 pozadi,za pedale sa dodeljivom funkcijom? Kod Pa2 je bio samo 1.

Marco7 03.07.2011 16:33

Gospodine vidim da ce vrlo brzo da legne Pa3-ka :)) ima po jedan Damper,Assignable i Ec5!

Vule 03.07.2011 16:52

Pa Gospodine ja prikupljam informacije oko nekih promena meni bitnih,ali ih za sada ne vidim,nemam razloga da isteram hiljadarku sebi iz dzepa nepotrebno. Ovih dana cu nadam se imati kod sebe jedan pa3 da se malo poigram ali iskreno nesto nisam nalozen da je uzmem...mozda opak pricekam jos malo

Marco7 03.07.2011 17:06

Sto se mene tice nisam se ni jednog momenta pokajao jbg :)) Ne rece mi jesi li ucitao onaj global i jel ostaje selektovan tempo?
@Oasys
Opet se brate javlja problem na nekim ritmovima kad se udje u Record i izadje i onda zaledi split i ustanovio sam i zasto,gde god sam koristio Guitar mode na Pa2 na tim ritmovima kad radim nesto u Recordu i izadjem zaledi mi split i preko cele klaviature ide Upper boja!Znaci kad konvertuje Gutiar mode1 sa stila u novi Guitar Mode2 sa Pa3x zaledi taj split i onda se ili mora restartovati ili naci neki preformance i on se vrati!Kazu da ce vrlo brzo jos jedan update to da resi,ostalo sve sljaka kako treba! ;)

Vule 03.07.2011 17:22

Nije,ista stvar...kada se vratis iz teksta nazad na glavnu stranicu mora da se selektuje tempo...vidim da je to ostalo i na PA3,verovatno bi ti sto su to napravili tako da bude imali objasnjenje zasto

Marco7 03.07.2011 17:57

Samo iz texta,to je extra :)) Ovamo bilo gde da odes gubis markiran tempo :))

No.1 03.07.2011 20:20

Pa dobro sat ne sitnicarite neki arranzeri ranije nisu imali ni tocak za tempo pa sve na dugmici minus plus =))=))=))=))

sad jos i markirano da bilo
jos i pogledom da se menja

Marco7 03.07.2011 20:36

Kako se najavljuje bice to brzo reseno,ovaj update su izbacili brzinski da srede ove drum mape jer mnogo ljudi ih koristi a nismo mogli da ih usnimimo i da odrade zamrzavanje klavijature u pojedinim opcijama!Vrlo brzo se ocekuje novi Os,bar se tako najavljuje
Postovano sa mobilnog uređaja

Oasys 05.07.2011 09:20

Marco, ja sam uspeo sve da ucitam sa pa2xpro. Ucitavao sam sve bukvalno jedno po jedno. Prvo sempl po sempl, pad, ritmove, performanse i pcm na isti nacin. Global sam prepisao sa pa2x. Sve je na kraju izaslo super i identicno samo jedna stvar nije, pa ako neko zna neka napise. Uporedjivao sam zvuk svakog ritma prelaza i slicno od prvog do poslednjeg i sve je isto osim prelaza "break". Na tom prelazu na semplovanom bubnju zvuci "isto" stim sto je dobos otvoren kao da nije taj koji treba biti. Kad kliknem na "TRACK SELECT" i vidim koji je bubanj na BREAK prelazu tamo pise isti koji je i na svim ostalim prelazima, sto je malo neobicno. Jel zna neko o cemu se radi? Primetio sam da nije takav slucaj sa ponekim ritmovima osim sa semplovanim bubnjem koji imam i koji je kod mene najvise zastupljen u svirci.

Marco7 05.07.2011 09:52

Ucitava on sve od prethodnih modela osim globala!Nisam imao tih problema ali sam zato imao problem sa pojacanim pratnjama zbog stelovanja koje sam odradio kod Maxx Audio-a i dobos mi je bio mnogo,mnogo jaci na svi stilovima nego pre a i ima dosta fabrickih boja koje sam koristio i sada vise nisu na istom mestu kao kod Pa2 i onda sam morao mao da sredjujem,neke sam zamenio sa novim odnosno boljim koje se pojavljuju ovde jbg :)

Oasys 05.07.2011 10:10

Jel mislis da je bolje kad se ucita jedno po jedno ili da ucitam sve odjednom? Bez globala? Mozda mu to pravi problem??? Ja sam ucitao sve jedno po jedno bukbalno sam morao touch screen da kliknem 1000 puta.

Marco7 05.07.2011 10:15

Nema potrebeucita on sve samo sto presoci global,ustvari javi gresku prilikom ucitavanja globala This is not Pe format ali ostalo sve ucita normalno ;)

Oasys 05.07.2011 10:20

Javi on gresku ako je ucitava samo Global ali kad ucitam citav set on mi nista ne javi sve normalno prodje ali se vidi da Global nije promenjen tako da dodje na isto. Ali sam mislio da mu mozda to predstavlja problem zato sto sam ja ucitavao kedan po jedan ritam i sve ostalo na isti nacin.

fica71 06.07.2011 23:00

Pozdrav!
Imam par pitanja veznih za PA-3.
Zanima me kako mogu da u performans prenesem sve efekte koje nudi assingnable switch u sound modu neke fabricke factory boje (primer sax,klarinet ili flauta)

xxl 19.07.2011 02:13

Koja memorija ide u pa3x jel se moze ista naci u trgovinama racunarske opreme ili se mora izuvati dodatnih 170 eura

zoric 19.07.2011 12:38

Heheeh upravo sam se konektovao da postavim ovo isto pitanje! Da li se radi o ddr memoriji ovog puta?

Sent from my Desire HD using Tapatalk

daree 19.07.2011 19:50

U pa3x i pa3xpro ide korgova memorija EXB M256,ni jedna druga.to je ista memorija koja ide u M3 i Pa2x pro.

zoric 20.07.2011 12:55

A da Li on sadrzi u sebi vec nesto rama ili se moraju kupiti 2 borda po 256?

zdravkomaria 20.07.2011 20:36

Pa 3 X

Dobro vece,prijateljima foruma da sam nadam se postao ponosni vlasnik ove bebice i odmah bi Vas zamolio za pomoc posto oko toga neznam skoro nista.Dali se moze i ako moze nakoji nacin koristiti materijal od Pa1 Pa2x,vjerujem da moze i ako bi bi mogli pomoci biti cu Vam zahvalan. A sada odoh posto nemogu vise da izdrzim da ne sviram,probao sam je samo oko pola sata u radnji. Budite pozdavljeni iz Münchena.

daree 20.07.2011 22:49

Pa3 ima 130mb ram-a tvornicki,nije poterbno nista kupovati.Postoji mogucnost da se samplovi koje uneses u Ram nekako kompesiraju,(mislim da sam to citao na forumu),tako da tih 130mb znaci kao da ima oko 256mb.Kupio sam prije neki dan Pa3xpro,i otisao na more pa nisam jos prostudirao tu opciju.Ja sam u svoj odmah ugradio EXB M256,sto znaci da mogu oko ubaciti oko 512 mb samplova,ne znam da li ce mi toliko Ram-a ikad biti potrebno,no nek se nadje.

Dell 25.07.2011 20:39

Bio u Ljubuskom u "Brothersu" i probao ga. Ko je na njemu ucio masan zvuk neka bude siguran da nece patiti od povisenog kolesterola ;) Dugmici su tako bezveze rasporedjeni da to nije moguce. Pogotovo mi se ne svidjaju dva reda dugmica kod izbora ritmova i performansi, msm mozda se to pokaze u praksi kao preglednije od jednog reda, ali ne svidja mi se to. Potvrdicu Vuleta za tempo tockic. 4 filla i 3 endinga su ok stvar, to mi se dopalo. Fabricke boje isto tako nisu impresivne kao kod recimo jednog tyrosa. Sve u svemu, nije lose, ali od pa2x nista se u zvuku nije promijenilo, a cijena previsoka, no to je samo moje skromno misljenje ;)

EDIT:

Zaboravih rec da je dirka bolja u PA3x u odnosu na PA2X

enis 25.07.2011 20:56

Kolege ova klavijatura stigla je u MK i cena je 3200eura sto mislim da je previse so ogled na to koliko svi zaradjujemo od muzici :)

zoric 25.07.2011 21:23

Kada pogledamo zaradu koju ljudi imaju u inostranstvu klavijatura nije skupa za njihove standarde.....neka je uzme na kredit I neoseti ratu,a mnogi mogu I od plate da je priuste....a ja godinu dsna da odvsjam samo od plate nemam dosta!:) :(
Stavio sam oba smiley-a jer je I smesno I zalosno.

zox2003 27.07.2011 07:12

Za informaciju drugima koji su u USA...Moj PA3X stize 2.Augusta (u Utorak) ....danas su me obavestili.......Narucio sam ga pocetkom Juna.....Razgovarao sam sa KorgUSA pre tri dana i rekli su mi da nova isporuka krece pocetkom Augusta u USA....Kanada je sasvim druga prica i Korg USA nema nikakve veze sa njima.....
Uskoro slicice i vise informacija...

Pozdrav

mirandess 27.07.2011 11:24

Evo da i ja dam neki komentarcic na spravicu, jer sam i nju probao, sto se tice fabrickih boja, bas sam usporedio u odnosu na pa2x, mislio sam da su nesto izmjenili ali ocigledno nisu, distorzija single coil pro je ista, kao i klaviri i ostala cuda, to vec znate... ali ritmovi su mi fini, ima(koliko sam vidio) novih ritmova fabrickih koji su stvarno ekstra, ne svidja mi se sto je na displayu sve nekako nabacano, a svidja mi se vokoder, brz pristup (sa onim tockicima) i jedino nisam uspio da nadjem male to female opciju, ali probao sam ugl. dosta preseta.... i dobar je.... iskreno, jedino sto mi se svidjelo na pa3x i jeste vokoder..... ostalo je sve maltene isto(naravno, vjerujem da ima itekako razlike na razglasu zbog samog maxx paketa)..... cak sam probao asx prosirenje(u kojem se meni samo svidjaju bubnjevi).... isto tako, grehota bacit 200€ zbog toga(ne moze se krivotvorit, svaki put kad hoces koristit asx boje i ritmove moras ubaciti stick).... nista novo nisam rekao, ali etoo :) Znaci(moj savjet) tko ima pa2x, nek se ne zuri(jedino ako mu je to posao ili neka muzicka ovisnost) nek ga ne mijenja bar za jos neko vrijeme dok malo cijena ne opadne... Ako vec imate pa2x a hocete za te novce uzeti nesto, bolje uzeti kronosa... :) veliki pozdrav svima.

svrakan 27.07.2011 17:54

Stigao mi juce u radnju Pa3 x pro 61,stavim ga iznad pa800 ukljucim na novi eon Jbl 515xt,i ucitam moj set sa pa800 na pa3x pro da cujem sta ce tu famoznoi da se desi,moram da naglasim da mi je set skroz ispeglan na pa800,prvu stvar sto sam primetio da mi je kontra gitara bila jaca na pa3 pa sam je u soundu smanjio i izjednacio,a to je uzrok efekta B koji koristim na kontri,kada sam to ispeglao,pustio sam prvo pa800,pa pa3 i sta sam cuo?Iskreno,nista sto bi me uverilo da je pa3 po soundu bolji,bas gitara malo nosi vise tih bas frekvencija ali ne znatno,zatim onaj ambience efekat na bubnjevima,meni apsolutno nije jasno sto su stavili,to kada se odpanji dobija se onaj soun pop zvauka 80-tih godina,e sad stvarno to sto ima za svaki udarac eq je dobra stvar,ali ni to me nije uverilo jer svaki sempl moze da se obradi u programu pre ubacivanja kako god zelis.O novinama tipa bolji vocalist,paljenje uppera po zelji,dodatna mesta za usere necu govoriti jer je receno sve o tome,ali moje misljenje je da ne vredi tih para i da nisu nista dalje odmakli od pa2 x pro,sem par kozmetickih fora i par dodataka,ja licno nisam ubedjen jer znam sta sam cuo i bogu hvala verujem svom uhu,sluhu itd...Naravno to ne znaci da ne valja,valja i te kako ali ne za te pare,bar meni.

Vule 27.07.2011 18:23

I dalje strpljivo cekam da me neko od vlasnika PA3 ubedi u zvucni napredak sprave ali izgleda da od tog posle nema nista,bar za sada...a i ljubitelji juznog vetra koji su kupili spravu...pitam se da li ce na PA3 zvucati jos "juznije"?

zoric 27.07.2011 21:31

Jos nisam imao korgov aranzer ali verovatno cu ga ako bog da imati u skorije vreme.....znam da ce biti ljudi koji ce hteti da uzmu pa3x,i onih koji ce ostati na dvojci ali ja mislim da cu se pridruziti onima sa pa3x iz vise razloga....nisam imao pa2x pa da kazem da zvuce isto....ljubitelj sam kljava sa 61 dirkom....I naravno meni bitna stvar ram memorija jel imam mnogo velikih semplova koje nisam mogao ni da sanjam da ubacim u le....lako bih mogao da popunim 256 mb rama kada bih dodao par dobrih setova bubnja.....tako da nezelim da pravim nikakve kompromise niti da razmisljam hoce li biti dosta rama ili ne! Moj glas je za pa3x iako razumem vlasnike dvojke da nece dobiti nista spektakularno ako izbiju 1000 € iz dzepa.

koestlin 27.07.2011 22:49

još jedan tutorial korga....

Korg Pa3X Professional Arranger Workstation - Official Product Introduction
You need to upgrade your Flash Player

korg18 28.07.2011 00:26

korg18

poz da vam javim imam korg pa3x vec 6 dana i silno sam ga probao sa istim setom kojim sam imao na pa2x,medjutim kao sto neke kolege kazu frekvencije su jace,ali pojo sam gov.... da izvinete sto sam je kupio svaka cast sve je ok,ali zvuk nije bas kako sam ocekivao meni se cini da je isto ima dosta toga novog,kao prvo za pohvalit je vokoder,ima novih gitara,ali je to isto po meni,eto i neke kolege su rekle,platio sam je 2700 eura kod nas je vec u prodaji u artistu,i mislim da je jos kuplja kod njih ali otom potom,oblik i sve ostalo je sila nemam rijeci vise mjesta i ostalog vise memorije,ali eto nema sta da Rade korgove firme pa se natjecu ovi sto prave tyros 4 pa hoce i ovi korg pa3x to je natjecanje firme,radim sa istim setom od pa2x 78 mb,i moram ga dosta doradit jer su na nekim ritmovima skoro svim jaci bass kontre podloge i tako dalje,eto moje misljenje,sto se tice efekata boja i ostalog to je vec bolje,ako je neko isprobo jos zesce neka javi,ovo je moj misljenje kolko sam stigo isprobat na brzinu ostalo je da se radi pa ce se vidjeti napredat pozz za sve.

mirandess 28.07.2011 02:22

Samo da ne bude sto juznije to tuznije, za te novce :P :D

Marco7 28.07.2011 04:23

Uporedjivati Pa800 i svaki drugi model pre Pa3x je totalna glupost!Pa1xPro bolje zvuci od Pa800 i da ne teram sad dalje a zvucni napredak ete videti kada lepo uzmete sint pa ubacite isti set od prethodnih modela ali kad ga sredite po njegovoj volji,znaci onako kako to treba uraditi na Pa3x a to je sto je skup opravdano je skup drugari!Vredi svaki dinar!!!

Trenutno vrijeme na Forumu 03:54

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org