![]() |
razlika je u samo OS u samim ritmovima bojama... sve u svemu ako ti netreba ta orijenatalna verzija... cekaj normalnu...
|
Ma uzmi slobodno i orjentalnu veriju,sigurno ima zanimljive boje,bubnjeve i ritmove koje na obicnoj verziji nema a koristile bi i u nasoj muzici;)
|
ako je ista cena uzmi onu koju imaš u ponudi. Razlika je uglavnom softverska, što znači da ćeš moći da učitaš to isto sa jedne na drugu.
|
Nove vesti, zvao sam drugu prodavnicu i imace sledece nedelje na lageru obican pa600 tako da, ako sve bude kako treba moguce da cu sledecu subotu pazariti... jeste da je daleko oko 180km ima da vozim, ali jbg, ne kupuje se svaki dan novi sint :)
|
To mi bas glupo, neke prodavnice vec imaju pa600, a neke ga nece imat za jos metar dana.
|
pozzz,
yamahapassion... ja sam u mom zadnjem postu pisao da trebam dobit 30.11 tj. prosle sedmice ali nazalost nista nije bilo od toga... zvanican datum je bio danas pa sam bio ponovo danas tamo i ... bingo, 12 komada jos pored narudzbi su za slobodnu prodaju! nisam je uzeo danas :(jer mi zemljak nije bio tu i imam namjeru da uz to pokupim jos "Hk Lucas sound house one" komplet pa system, tako da sutra idem konacno po pa600 normalna verzija... orientalni dobice tek kasnije! uglavnom oficijelno je u prodaji od danas pa ako ti Köln nije daleko;) skokni i imas je vec za vikend! pozz:-h |
možda ih vratili u fabriku da zamene ram memorije =))
|
Elvise daleko mi je köln, imam skoro 800km ne vredi... videcu sta ce biti sa ovim sledece nedelje.
|
Yamahapassion...
Ma ja, predeko je... Ja sam eto nacekao se pa mi i ovaj jedan dan neigra ulogu! Problem mi je bio da sam pa500 ostavio ljetos u kuci u BiH pa svirkao na Le i slusalice dosad! Imao sam namjeru uzet pa800 ali strpio sam se zbog pa600 jer za taj novac dobijem jos u Hk pa system! Strpljen-Spasen... Nije ni 10 dana puno, pa ces i ti stici tamo gdje si naumio! Pozzz Postovano sa mobilnog uređaja |
A jel ima pa600 ulaz za mikrofon? Po slikama mi se cini da ne..
|
sta ce mu kad nema voocalist?
|
Pa da, mislio sam na sve.. Ok. Ovako i moj pa60 ima ulaz za mikrofon :D
|
Ima L i R line in ulaze.
|
pozzz kolege,
iskreno veliko Hvala na cestitkama... nadam se da nisam pogresio u izboru mada ce vrijeme pokazati... Kao sto sam ranije naveo...Pa500 mi je bio aranzer za aktiviranje hobby-a, ucenje svirke i ujedno uopste upoznavanje aranzerskih mogucnosti itd... imao sam par mjeseci prije njega Korg Le ali aranzer je aranzer...nije to bilo dovoljno itd. trebalo mi je vremena da vjezbam svirku tako da studiranje klavijatura i njihovim stvarnim mogucnostima nisam toliko pridao znacaja! Sada sam vec malo vec dalje pa cu...nadam se, uzeti malo vise vremena i za neko dublje upoznavanje, pa napravit i koji demo sa Pa600....iako amaterski ali eto...toliko koliko mogu da ponudim! Kolega yamahapassion je zainteresovan za istog tog Pa600 a i druge kolege... pa cu malo koliko imam vremena da opisem sto smatram... koliko mogu da kazem da sam probao.. ali samo u trgovini onako izkljucenog i preko glave...klavijaturu tj. tipke od Pa800-Pa600-Pa500 i po mome: 3. pa500 (prelagani,suvi,premekan osjecaj,visoki,lijepe se za prste) 2. pa800 (tezi i potvrdji od pa500 kao i pa600) 1. pa600 (nesto minimalno laksi i meksi od pa800...iste visine ali dosta pitomiji nego od pa500 pa cak i od pa800) Kvalitet izgleda:D: sto se tice kucista i materijala...tu je vec blize pa500 jer se osjeti hladna tvrda, lagana, plastika...i nema one izlaze sastrane koji samo prasinu pokupe iako posluze za bolju cirkulaciju ili za sta!?! Svidja mi se jer je Crn pa se slaze sa mnogom opremom i cjelokupno je prikladniji! Jedan veliki plus je display...iz tog razloga jer reaguje super super brzo i na sasvim lagani dodir a ne da me strah da cu prstom da probijem rupu dok primi (mada sam i na pa3x imao slican slucaj da treba dobro pritisnut) sve u svemu osjecaj displaya je kao na smartphone ili i-Pad Super to je zasad toliko iz moje tacke gledista jer jos dosta trebam da upoznam pa cu lakse moci porediti to sto primjetim! zasad toliko... pozzzz |
Druze hvala na odvojenom vremenu i poredjenju...Kad jos bolje upoznas slobodno pisi jer mi ovde u Srbiji nismo jos uvek u mogucnosti da je probamo!Ja kazem samo da su dirke bolje od onih sa pa500 da ne bih nosio uvek i master klavijaturu sa sobom i to je to ,sve ostalo mi se svidja za taj novac;)
|
Elvis, drug, hvala ti za ovaj opis klavijature, puno mi znaci posto nisam imao prilike da ju vidim uzivo, a izgleda cu je (ako Bog da) sledece nedelje naruciti na nevidjeno. Po ovome sto si naveo sve mi odgovara, posebno dirke, da se razumemo ja imam visoku toleranciju sto se dirki tice, i ne smetaju mi dirke na vecini klavijatura, ali ovakav tip dirki kako si ti naveo mi se posebno svidjaju. Sta da ti kazem, jos jednom ti hvala, baci neki demo kad mozes. A meni ostaje da se nadam da ce je sledece nedelje dobiti u prodaju, pa da zapalim u subotu po nju...
|
Evo ovako
Bas dolazim iz muzicke radnje i mogu reci par reci,
1-dirke su iste kao kod pa 800 ali mislim da je malo meksa sto je neko upravo pre mene opisao. 2-sve izlazi kao na pa800 nema razlike sem sto mi uzasno smeta sa prelazima moras da pritisnes nesto pored varijacija auto mislim pise i onda pritiskas varijaciju 1 ili 2 su u tom slucaju prelazi 3.iskreno deluje malo kao decija klavijatura ,ali je sve to zanemarljivo kad vidis cenu i da radi skoro isti posao kao pa800 koj kosta 900e vise. 4-zeza mnogo kada se stavi stik unutra morao sam da idem na usb i da ga ukljucim i ono kao hocu da vidim svoj stik ma nesmirgla uopste jedva sam se snasao jos nekapiram na koju foru. Sve u svemu klavijatura je sasvim ok tako da ko zeli da je uzme nece pogresiti ama ni malo probao sam 4 seta razlicita koje posedujem i sve radi perfekt. Eto toliko od mene. Dodato: Znaci za mene ima te 2-3 mane ali navikne se covek brzo na drugu kombinaciju postavki na klavijaturi. Mozda sam se malo lose izrazio sa ono Decija mislio sam na dugmad koja su bela i onako strce od one njene crne boje ali kao sto rekoh klavijatura je ok. |
Ja mislim ako se koristi samo kao Aranger da je to dobra klaviatura.Istina da je dirka katastrofa.
|
@gogile kolega aj mi obasni po kom osnovu mislis da je dirka katastrofa kada su 2 kolege lepo objasnile da je dirka skoro pa kao na pa800?
Citat:
Citat:
|
ih,samo kao aranzer... Koliko ljudi odrade tezgu samo sa PA50! ,a kamo li sa PA600...jesu dirke lose,ali ko svira stalno na njima ,navikne se.
|
@Vex kolega sta ja treba za dirke da kazem sto sviram pa50? :)
|
Pa upravo to i kazem... Ljudi sviraju i sa PA50 pa ne kukaju.
|
bas tako... svaka klavijatura je dobra na svoj nacin(naravno zavisi od cenovnog ranga) i covek moze da svira na bilo kojoj klavijaturi samo je stvar navike dirke su negde losije negde bolje ali u svakom slucaju covek moze na sve da se navikne a ne da kuka za bilo sta...
Mislim da na osnovu onoga sto sam do sada cuo i procitao vezano za pa600 je odlican odnos cena-kvalitet i nadam se da cu u blizoj buducnosti moci da zamenim za pa600 |
Prosto i jednastavno govorim za mene jedina bolja dirka od pa 800 bila je pa1x ,
sve iza toga opet govorim za mene kao harmonikasa kada se lepo spusti dirka. Odradio sam minimum 5 pa 800 i nema dalje dobije trun na tezini i bude kao harmonika , e sad mislim posto je pa600 ima isti princip sa federima i trun je meksa dace biti jos bolja dirka nego na pa 800 jer ce biti odnos takav, dame bolje razumeju harmonikasi koj poseduju pa 800 ili pa 600 recimo: pa800 kao dallape supermaestro onako malo trdja klavijatura pa600 kao guerrini prezident znaci govorim kada se spusti dirka. |
nele1 mozes li ukratko objasniti kako ti spustas dirke na pa800 pozz
|
Pa izlepi se dodatni filc...
|
Nije preterano tesko dase uradi,ali traje minimum jedno 4 sata,
Mora dase odvojicela tastatura ,dase bukvalno skine svi srafovi i par kablova sa memborda zaitim poskidas sve federe svi su isti kolko sam primetio mislim na federe, zatim izdizes dirku sa kontra strane sa koje sviramo malo na gore dignes i ona sama posle iskoci, posle imas dva spustanja jedno je ispod dirke uzmes neki skaj to muje bas perfektna mera zalepis sa sekund lepkom zatim dirka ima svoje vesanje i tuje spustas fakticki sa obe strane tako se dobije strasna dirka,ako skidas videces kako se vesa dirka na jedan metal i na metalu ima gumica e sada videces kada se dize dirka de udara i tu stavis recimo najlakse je uzmes ako znas imas onaj lepljivi linoleum za kujne iseces i stavis po dva komada i tomuje mera vise nemoze pricam za bele dirke ,a crne stavis samo po jednu. Evo sada sam odradio juce jednu i to je najbolja kombinacija Mora dasi strpljiv i nemozes da pogresis ako radis lagano , za pocetak najbolje sve sto skidas sa memborda uzmi i slikaj da nezaboravis de sta ide eto toliko pozdrav. |
Brate hvala za info ali oci mi ispadose dok sam procitao poruku :eek:
Послато са Skate користећи Тапаток 2 |
=))
@Nele1 voli da spaja reci ili mu ne radi tastatura kako treba pa je odvajanje reci vrlo retko u njegovim postovima. Kad dodje u Beograd poslacu ga ponovo kod uciteljice da se malo druze.:lol: |
Ma pravimi njesra tastatura neide po rasporedu hehehe
bice bolje kad kupim novu. |
Upravo sam bio na sajtu Sky Music-a i cena Korga pa500 je pala na 92.000din ili ti 800e mislim da se polako spremaju za pa600;)
|
ja kad sam ih kontaktirao rekli su da će cena biti oko 1200e, što bi u slobodnom prevodu sa srpskog bilo 1299e.
|
:)
|
Hehehe!Bas tako druze...Toliko ce i biti 1200-1300e ali nece u svim prodavnicama biti ista cena to je sigurno...
|
Koliko vidim na nemackom Thomannu je 990e!
|
Izgleda sam uspeo jedan da rezervisem :confused: Obecao mi covek da ce mi ostaviti na stranu i da dodjem u subotu.... jest da cu morati da se cimam oko 150km po mojoj slobodnoj procenu (malo dublje u nemackoj) ali nece mi biti tesko :) Cena je 999e, i mislim da je tako na teritoriji cele nemacke (kao sto kolega iznad mene rece), jedina je razlika sto ga neke kuce vec imaju, a neke tek treba da ga dobiju... a ja nestrpljiv, hehe. Cekam subotu, pa cu preneti prve utiske.
|
Tacno tako, ovde u Stuttgartu je isto 999e. I jos daju 4 godine garancije u "Soundland-u". Tako da sam se i ja debelo zainteresovao za ovu klavijaturu.
Nego imam jedno pitanje u vezi nje.... Da li ima input za mikrofon ili gitaru kao npr pa80...pa800? |
Nema inpute kao pa80,pa1x,pa800,pa2x i pa3x...Vec kao pa50,60 i pa500!
Postovano sa mobilnog uređaja |
Citat:
Cak ima par dugmica koje sam proprzio cigarama :lol: |
Citat:
Hvala na odgovoru. |
Trenutno vrijeme na Forumu 05:47 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org