YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tyros3 - Razna pitanja (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23619)

casper 10.01.2014 08:37

Kada kažeš da svijetle gumbi, a da se ne čuje ništa na RIGHT 1 i 2, razlog je taj što si u registraciju pohranio sound koji si nakon toga obrisao s tog mjesta. Ili, mjesto koje poziva registracija je prazno.

Ritmovi se mogu raditi i s OMB i s XGW, ovisi koji te postupak zanima. U odnosu na ono što želiš obrađivati, biraš program koji ti najviše odgovara.

pekilik 10.01.2014 11:14

Meni je najlakse bilo napraviti kompletan ritam u Cubase-u sa svim markerima i kao takav exportovan u midi fajl, pa zatim provuci kroz CASM editor i tako dobiti gotov stajl, posto sam ja te ritmove pravio za OMB i Live Styler najlakse mi je bilo da ga dalje editujem u OMB-u, mada bi po ovde prikazanom i XG Works bio mozda jos bolje resenje ja jos nisam bas ovladao njime...

Dell 10.01.2014 13:10

Caspere nije bilo rijec o tome, nasao sam, problem je bio u split pointu Right3, ali to sam rijesio ;)
Sto se tice pravljenja ritmova, zanima me najlaksi postupak :)

NordX 10.01.2014 13:16

Sad cu da Vam dosadim opet sa mojim ritmovima,ali sta cu :P Imam problem sa JV ritmovima,dodelim Custom Voice JV Drums recimo na Main A, i sacuvam ga tako,i super radi sa JUVE Drum Kitom,ali cim pritisnem prelaz on menja automatski na Standard Kit Fabricki. Gde gresim ? Sta nisam odradio u Style Creatoru? Izvinjavam se sto upadam u temu,ali voleo bih da mi neko to objasni.

Hvala.

NordX

VUNIMRAV 10.01.2014 14:48

Ti si promenio set bubnja u "main" ali nisi u fill,eto tu gresis.

NordX 10.01.2014 14:52

Promenim i ja i u Fill,sad odaberem Fill,ali kad sacuvam,prelaz automatski sam radi posle prvog takta. U cemu je problem? :/

VUNIMRAV 11.01.2014 13:47

E to je vec za Caspera!
Imam i je ajedno pitanje(konstataciju).Ako sam registraciju popunio sa ritmovima koji se nalaze na HD u jednoj fascikli(folderu),i ako ih sve skupa,znaci svih osam prebacim u zaseban folder da li je tacno da u registraciji mi ostaje sve sem tog ritma(svira mi onaj poslednji koji je zapamtio)?
Jeli to znaci da bilo koja promena mesta(media),foldera automatski i menja registraciju?
Ako nije tako nda mi nesto nije u redu sa klav?
Casper,tranzit,pomozite!

casper 11.01.2014 14:02

Ne brini, klavijatura je u redu. ;) Upravo je tako kao što si i opisao samo što bih ispravio tvoju rečenicu

Citat:

Jeli to znaci da bilo koja promena mesta(media),foldera automatski i menja registraciju?
Registracija se ne mijenja. Ona jednostavno ne funkcionira jer "ne zna novu lokaciju" onog sadržaja koji se nalazi u njoj. Dogodila bi se ista stvar kada bi samo promijenio nazive Stylova u mapi, opet Regstracija ne bi bila funkcionalna jer joj i taj podatak potreban.

@NordX - problem možemo riješiti ali nemam dovoljno informacija. Da li se to događa samo s tim JV drumom? Jesi li pokušao pridružiti neki drugi Drum osim njega, recimo da svira Room kit? Ako i to ne polazi za rukom onda bi trebalo obrisati neke podatke unutar tog fill-a ali o tom po tom, kad odgovoriš na pitanja.

VUNIMRAV 11.01.2014 14:25

Tako sam i mislio,ali....dosao sinoc na svirku,kuku pola radi pola ne radi!!!!
Casper,ovako sam odlucio: jedan pevac-jedan folder,jedna pesma-jedan ritam(sa nazivom pesme)bez obzira sto je univerzalna dvojka recimo,ali svaku registraciju popuniti sa nazivom pesme i kao takvo "zakljucati i ne deirati vise!
Da li je to najbolje resenje,i da,pohraniti na HD,flesh i bekapovati klav?

casper 11.01.2014 14:42

Najbitinije je da se ti snalaziš u svemu tome i da tebi odgovara.

Jedan pjevač - jedna banka; jedna pjesma - jedna registracija, tako si mislio?

Tako i ja radim. Popularni pjevači imaju Jedan pjevac 1, Jedan pjevac 2, Jedan pjevac 3... pjesme u njima su sortirane po nekoj logici, Jedan pjevac 1 (sporije), Jedan pjevac 2 (brže) ...

I onda sve pjevače stavim u folder IZVOĐAČI.

Ovo što ti se dogodilo s premještanjem mape unutar HD je bila (velika) greška. Napravi jedan folder u HD koji će se zvati STYLE REG i u njega trpaj sve stylove koji su vezani uz registracije. Tako ćeš imati "zaštićenu zonu" po kojoj ne smiješ čačkati bez potrebe. Pored toga, izradit ćeš backup bez straha da li si nešto zaboravio. Ako dodatno obrađuješ neki Style iz tog foldera, uvijek ga pospremi na isto mjesto s istim imenom i ikonom.

I za kraj, iste te Stylove možeš kopirati (ne premještati) do mile volje i raditi s njima što želiš bez straha da će registracije ostati bez informacije. Opsss, rima štima :D

NordX 11.01.2014 17:42

@Casper problem na tim JV Ritmovima,u Varijacijama ''svira'' Drum odlicno,podesim postavke u Style Creatoru,tj. JV Drum Kit je iz Custom Voice-a. Problem je na prelazima,odaberem Fill in A recimo,i stavim broj Custom Voice u Style Creatoru tj. u EDIT-u,i snimim tako,vratim se na ritam,opet svira Standard Kit,a kad odaberem Fill in A recimo u ASSEMBLY i stavim broj programa tacnije JV DRUM-a u EDIT,i vratim se u ASSMEBLY i snimim tako Fill in A,u tom slucaju svira prelaz ali na svakom taktu automatski bez mog pritiska, sa JV Drum KIT-om. Gde gresim? Nadam se da me razumete. :)

casper 11.01.2014 19:09

Radiš grešku jer se u ASSEMBLY tabu uopće ne mijenjaju vrste zvukova. Tu se rade razne vrste kopiranja.

Tvoj opis (postupak) uopće ne razumijem. Sigurno radiš nešto krivo.

Čitaj pažljivo i uradi ovo. (Stavljamo JV DRUM na FillA)
1. dva puta stisni MAIN A (lampica mora blinakti kao znak da je FillA uključen)
2 u MIX consoli pod RHY2 odaberi JVDrum
3. odi u STYLE CREATOR i pritisni SAVE
4. nazovi Style novim imenom pohrani ga i testiraj FillA

NordX 11.01.2014 19:35

To je to. Uradio sam kako ste rekli i to je too!!!!Svaka cast!!! Imam samo jos jedno pitanje da li je moguce kod mene na Tyros-u 2 da,u Style Creatoru,obelezim LSB i MSB za sve Varijacije i Prelaze,ili moram pojedinacno da unosim 63 i 00,i broj Custom Voice-a?

casper 11.01.2014 20:28

Moraš pojedinačno.

NordX 04.02.2014 00:20

Padovi

Imam jedno pitanje.Kako da postavim neku improvizaciju ili nesto na Padovima,recimo imam neku improvizaciju i zelim da postavim na Pad 1,a ona je u Wav Formatu.

casper 04.02.2014 00:36

Tu improvizaciju (wav) trebaš unijeti u klavijaturu, manuall str 104.
Nakon toga taj waw dodijeliš željenom MPC, manuall str. 169.

dmmacak 04.02.2014 09:22

Da dodam. Ta improvizacija ti je onda jedino iskoristiva ako znas tacan tempo i sviras je u tom tempu.Jer tempo nece uticati na taj pad. Ima resenje i da se namesti da radi i u tempu. Ali ti treba neki program koji ce iseckati taj wave. Pisano je na forumu oko ubacivanja audio ritmova u Tyros. Ne mogu sad da nadjem posto pisem preko telefona. Poenta je da je sve moguce na Tyrosu.:-)

NordX 04.02.2014 15:37

Hvala na odgovorima. Prelistacu manual :)

Zanima me jos ovo,kako da u ritmu jednom podignem Bass ili Kontra Gitaru za oktavu +1? :) To ne mogu da provalim,a verujem da je prosto :)

casper 04.02.2014 16:04

Znam što te interesira ali tu "jednostavnu" opciju na klavijaturi nemaš. Možeš "djelovati" na neki kanal da svira "više" na par načina. Prvi je dug i naporan, tako da u STYLE CREATOR u tabu EDIT podižeš notu po notu za oktavu više. Drugi je da u tabu PARAMETAR, HIGHT KEY postaviš na najvišu vrijednost B. Time nećeš podići kanala za oktavu više ali ćeš dobiti učinak koji ti treba.

Za istu stvar (efekt) možeš koristiti neki od računalnih programa, MixMaster, XGworks, PRSUTI ... doslovce s par klikova podizati i spuštati note koje želiš. Reci s kojim želiš pa ćemo objasniti.

NordX 05.02.2014 18:30

Da probam preko XG Works-a,u sustini ne poznajem nijedan,jedino poznajem delimicno Tyros Voice Editor,pa sam mislio u njemu da podignem tu kontra gitaru za +1 i posle u ritmu da radi normalno. Ali kada pristisnem recimo G svira normalno,a cim pritisnem D,onda ide za oktavu nize,to se zove kod KORG-a cini mi se Wrap ne znam kako je na Yamahi nazvano. :)

casper 05.02.2014 19:37

@NordX - to što "znaš gdje se nalazi u Korgu" je u Yamahi ovdje, napisao sam već ...

Citat:

... Drugi je da u tabu PARAMETAR, HIGHT KEY ...
.... samo treba pogledati u klavijaturi ... ;)

Pogledaj ovaj kratki video od 49 sekundi i pomoću Mix Mastera možeš "odraditi tu oktavu" za bas. Nemoj koristiti Voice Editor za ovu radnju jer je to potpuno pogrešan pristup.

How to change Bass part for whole octave - MixMaster (Michael Bedesem)
You need to upgrade your Flash Player

Problem koji spominješ ..

Citat:

Ali kada pristisnem recimo G svira normalno,a cim pritisnem D,onda ide za oktavu niz
(najvjerojatnije) nije vezan uz prenisko odsviranu bas dionicu nego vjerojatno uz postavke Styla gdje je krivo zadan raspon bas kanala PARAMETAR > NOTE LIMIT

tranzit 05.02.2014 23:35

Rece ti casper da je to pogresan pristup rjesavanju problema, a pogresan pristup je jer ce taj Bass Voice onda u svim Styleovima u kojima je upotrebljen biti pomjeren za tu oktavu, sto naravno tim ostalim Styleovima nece odgovarati. Morao bi samo za taj Style da pravis Custom Voice sa Bassom pomjerenim za oktavu, sto je naravno totalna nebuloza, kada postoji sasvim elegantan nacin da u doticnom Styleu transponujes Bass traku u par sekundi.

VUNIMRAV 18.02.2014 01:58

.o cu se radi?

Veceras u toku svirke mi T3 jednostavno stane-umukne.Na ekranu iskoci obavestenje da je doslo do:"neuobicajene",ili nesvakidasnje greske
Ugasim,ponovo upalim i nije vise,ali mene hvata muka i panika-zasto?Napominjem da je napon bio mozda slab jer nam je vl lokala kao ponudio neku uticnicu gde smo nastavljli dva tri kabla
Izvinjav se za pravopis.

casper 18.02.2014 02:16

Veoma lako bi mogao biti napon, pogtovo ako ti se to počelo događati baš u takvim uvjetima.
Morat ćeš napraviti test na mjestu s provjerenim naponom.
A ne piše na ekranu neki broj errora ili tako nešto?

tranzit 18.02.2014 02:30

Poslusaj caspera, uradi taj check instrumenta, mada ne vjerujem da ce bilo sta izici kao error jer je najvjerovatnije napon bio krivac za to iskljucivanje instrumenta. Jedini pouzdan lijek, s obzirom da su naponi na Balkanu vrlo neuracunljivi i labilni, jedan UPS sa stabilizacijom napona, tako da ti se te stvari nece vise dogadjati. Moras sam da odlucis kakav ces UPS uzeti, da li ce on biti iskljucivo upotrebljen za Tyros ili ces kompletnu skalameriju ukljuciti preko njega. U prvom slucaju ce biti dovoljan UPS od pedesetak wati a u drugom ces morati vrlo duboko da zavuces ruku u dzep.

VUNIMRAV 18.02.2014 02:32

Ma svi blenuli u mene,ja u klav,crno polje sa dva tri reda reci,ostatak jedno pet sest redova znaka "x".ja brze bolje ugasia trebao sam uslikati
Na tom dovodnom kablu sam imao i jednu 15-ticu aktivnu prikopcanu.
Dodato:
Ne mogu vise pisati,vozim,sutra cu vas kongaktirati da mi objasnite kako to da proverim.hvala kao i uvek.

tranzit 18.02.2014 02:42

To ce ipak biti struja i nista vise. Imas UPS uredjaja od pedesetak do sto wati za sitne pare i mislim da bi pod hitno trebalo da nabavis jedan. Ako treba pronaci cu na netu nesto sto ti odgovara., a cijene im se krecu maksimalno do 50 eura.

VUNIMRAV 18.02.2014 06:51

U redu tranzite,iskopaj nesto pa da mogu na osnovu toa traziti.Napinjem da im korektor od 2kw ali ga retko koristim.Verovatno u komb jednog i drugog bi bilo resenje?

tranzit 18.02.2014 09:35

1 Privitaka
Ne znam koliko jako je ozvucenje koje koristis jer prema tome bi i trebalo da odaberes UPS sa korektorom napona. Ako je samo za Tyros onda je to i jeftino i malih dimenzija jer se radi o nekih pedesetak wati a radi predostroznosti bi trebalo da uzmes UPS od 100W. Na primjer, odgovarao bi ti: AEG Protect Home 600VA po cijeni od 60 eura. Slicnih imas na desetinhe a ovaj ide cak i do 600 Wati opterecenja i ne izgleda kao jedan tipicni UPS, vec mnogo prije lici na strujni razvodnik:

VUNIMRAV 18.02.2014 12:03

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 264874)
da uzmes UPS od 100W. Na primjer, odgovarao bi ti: AEG Protect Home 600VA po cijeni od 60 eura. Slicnih imas na desetinhe a ovaj ide cak i do 600 Wati opterecenja i ne izgleda kao jedan tipicni UPS, vec mnogo prije lici na strujni razvodnik:

Dodato:
Ok,hvala ti,tako cu uraditi.

VUNIMRAV 18.02.2014 20:04

1 Privitaka
Da li ov ako nesto zadovoljava?

gagan 18.02.2014 21:24

Kolega takav imam i ja , radi ekstra !!!!

tranzit 19.02.2014 00:49

Citat:

Originalno postovano od VUNIMRAV (Post 264906)
Da li ov ako nesto zadovoljava?

Taj Mustekov uredjaj je tipicni UPS koji u slucaju nestanka struje, moze, po specifikaciji, jos 13 minuta da opskrbi strujom instrument(e) koji je na njega prikljucen. To je dovoljno vremena da se instrumenti poiskljucuju normalno, dakle da ne dodje do nasilnog prekida napajanja, cime se moze ostetiti ínstrument. Ovo vrijeme iz specifikacije (13 minuta) je malo predugo, s obzirom na akumulatorsku bateriju koju koristi Mustek 600, pa bi bilo realno ocekivati nesto preko 5 minuta rada, naravno pod punim opterecenjem (300W). Medjutim ne vidim ni iz opisa, a ni na netu, da taj Mustek 600 radi i kao korektor odnosno, stabilizator napona. Kao klasicni UPS bih ti ga mogao mirne duse preporuciti ali kao stabilizator napona, sto je tebi u sustini i primarna stavka, ne bih ti bas savjetovao da ga uzimas. Raspitaj se tamo sta imaju na lageru i odaberi jedan koji ima i pomenuti korektor napona. Ako budes njime napajao samo aranzer, tih 300W je previse, pa mozes slobodno odabrati i nesto manji.

dmmacak 19.02.2014 02:33

Ja imam gotovo isti UPS i mogu slobodno da kazem da nema korektor. Sto je veliki nedostatak. Bas sam merio napon potpuno isti kao iz uticnice, dok je ukljucen u istu, a kada se iskljuci baterije daju normalan napon. Eh da sam znao, kad sam kupovao, da postoji UPS sa korektorom.....

VUNIMRAV 20.02.2014 17:30

1 Privitaka
Nasao sam jos povoljniji,samo da li i ovaj ispunjava potreba?

tranzit 20.02.2014 22:18

E taj bi vec bio uredu jer posjeduje regulaciju napona. Njega slobodno uzimaj ii jos nolje njegovog malo starijeg brata PowerMust 1260 New ID.

NordX 26.05.2014 17:34

Tyros menjanje registracija pomocu pedale

Cao svima. Zanima me da li je moguce da menjam registracije pomocu Sustain Pedale registracije radi brzeg snalazenja,odnosno brzeg biranja ritmova.

Da li je to moguce? Ja sam uspeo da podesim Sustain,Sinchro Start Stop,ali to ne mogu da pronadjem ili ne znam kako se zove. :)

Hvala unapred.

NordX

casper 26.05.2014 18:38

To što želiš se postiže s REGISTRATION SEQUENCE. Tipka FUNKCION > prvi tab.

Za Tyros 3 se opis nalazi u Reference manual na strani 37.
Za Tyros2 se opis nalzi u Manualu na strani 173.

Princip je slijedeći. Unaprijed naprogramiraš redoslijed kojim želiš mijenjati registracije i s pedalom ih pomičeš "naprijed - nazad".

NordX 26.05.2014 19:18

Uspeo sam to da uradim. Ali sam se pogresno izrazio,oprostite.

Naime zeleo bih da menjam komplet Foldere. Recimo imam u jednom Folderu 8 ritmova poredjanih po registrima i recimo oni se zovu Casper,e sada ja bih zeleo da pedalom prebacim na Folder sa drugim ritmovima koji se zove NordX.
A da pritom ne krene drugi ritam.

Ovako kako ste mi Vi rekli tako funkcionise ali menja mi ritmove cim pritisnem automatski ide redom od registra 1 na 2 3 i tako dalje.

Je l' me razumete? :)

casper 26.05.2014 19:27

Predpostavljam da misliš na BANK, a ne na folder.

Imaš opciju pod nazivom SEQUENCE END i namjesti je na NEXT BANK.
Ovim ćeš podešavanjem automatski prijeći na slijedeći BANK u trenutku kada ti postojeća SEQUENCA dođe do kraja.

Trenutno vrijeme na Forumu 14:11

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org