![]() |
Citat:
|
Javno se ispricavam nije bilo namjerno
nisam znao da se ne smije |
### Javno se ispricavam nije bilo namjerno
nisam znao da se ne smije ### E za tvoje i naše dobro---PROČITAJ PRAVILNIK!!! Inače sve najbolje i drago nam što si provalio Rolanda,samo ipak poštujm pravilinik...I izbjegavaj pisanje velikih slova...;)...Pozdrav! |
Khm...
nitko ne reagira na moje probleme hehehe pa evo još jedno pitanje..
Može li se na fantG riješiti da palim/gasim neke predhodno određene layere u live modu na s1/s2? Htio bih, ako je moguće da layer br7 palim na S1 i layer 8 na s2. Trenutno to riješavam koristeći slidere, mislim da se to tako zove.. Ono, live je spremljen sa stišanim layerom pa kad treba bit aktivan, pojačam ga.. Al na s1/s2 bi bilo jednostavnije. |
Problemi!
AmadeusVK-Nisi mi bas najjasniji sa tvojim problemima pa cu ja napamet da ti odgovorim.Sto se tice terci:
1.U LIVE modu za pocetak idi na INIT LIVE SET i upali prva dva kanala da se cuju.Da ti se cuju oba klavira. 2.Udji na PART VIEW pa na PITCH pa drugi klavir podigni za +3 na COARSE.(to ti je transponovanje za 3 samo sto pise COARSE)TRANSPOSE cuvaj za nesto drugo. 3.FINE stavi za +50 (to ce ti drugi klavir rastimovati izmedju 3 i 4 stepena ili ti polustepena. Znaci u ovom momentu drugi klavir nije nigde prispeo nit je transponovan za 3 niti za 4 nego tacno izmedju i cuces da uzasno falsira u odnosu na prvi. 4.Ides na SCALE TUNE to ti je ispod PITCH-a.I recimo ako ti treba a mol terca i hoces da ti za ton A (koji svira prvi klavir, i koji ti takodje sviras) svira ton C sto je terca u a-molu onda ispod tona A stavis -50 i onda ces dobiti da ton A u drugom klaviru koji je transponovan izmedju C i C# (tacno na pola) vratis na C.Da ti je u nekom slucaju trebalo umesto C ,C# onda bi stavio +50. 5.I tako posto se terca sastoji iz izprepletanih kombinacija transponovanja za +3 i +4 u drugom klaviru recimo ,onda, ti sve sto treba da radis je da u SCALE TUNE pomeras za -50 i +50 za odredjene tonove koji gore pisu. 6.Ovo je bio primer za gornju tercu.Za donju tercu sve je isto,isti princip izuzev sledecih razlika: 6.1. Na PITCH ides za COARSE -3 a FINE -50 i onda samo obratis paznju u SCALE TUNE kako namestas -50 i +50 jer je u odnosu na gornju tercu situacija sad obrnuta ali cuces pa ce ti se samo kasti da ne objasnjavam dalje logicki ces shvatiti vec i sam zasto je obrnuto ,a i cuje se. Sad ti ostaje samo da znas grdjenje terci i da sednes da radis. 6.2. Moj savet napisi na papir sve iz SCALE TUNE ekrana(podesavanje za drugu tj tercu recimo a mol tercu) znaci C C# D D# .... i tako redom, i u koloni ispod toga napisi ispod C -50 ispod C# +50 itd.. I onda kad ti treba druga terca da pravis recimo ako je ovo sto si zapisao a mol terca a treba ti b mol terca onda ispod svega toga napisi ove sve tonove ali ih pomeri za jedno mesto .Tako ce oni doci tacno ispod cifara koje treba da upises za b mol i tako za svaki u nizu. Nadam se da sam bio jasan.Ako nisam ti pitaj sta te muci. 7.Sto se tice layera ako sam dobro shvatio probaj da stisnes PAD MODE pa broj 14 to ti je PART MUTE i to sluzi za mutovanje i soliranje partova tj kanala u LIVE MODU.Tako da neces morati da guras slidere napamet i da se mucis. 8.A to sto se tice da ne pamti slike (ne znam o kakvim slikama pricas).Ako su to Wallpaperi onda mislim da problem lezi u tome da to nisu predvideli kao opciju(zeznuli su se u Rolandu)Tako da je to za sad mana operativnog sistema.I mislim da je o tome vec pisano pa procitaj negde. P.S. Ako nekom trebaju slike da bi napravio terce onda cemo slikati G seriju kako se to radi.Slikacemo i DX11 ako to nekom moze da pomogne da napravi te famozne terce na G seriji.=)) Ali mislim da slike nisu potrebne. |
khm...
ahaaa.. sad mi je jasan sistem terci!
bilo bi dobro kad bi netko okačio tercu za fantG terc. gore, dolje, i onu, ne znam kako se to zove, npr skala ...a,b,cis,d... ovaj sistem na dynamic pad mutira kanal, a treba još i postavit na takav pad mode.. a ja bi trebao znači stavit pad mode 14, pa ugasit 7 i 8 layer, tek sam onda na defaultu... i još su mi padovi desno, što mi ne paše.. dal je moguće napravit ono na s1/s2, znam da neke klav mogu |
eee
sta je ovo, svi zasutili
|
Ma nismo tu smo mi......
|
dal zna neko dali D BEAM se moze namestiti pojedinacno
za svaki sound drugacije ili globalno uvjek isto radi? di se tocno odabire njegova postavka i sta sve moze? |
Moze se namjestit za svaki saound posebno,neznma sad napamet kako se podesava a nisam puno ni zezao se stime,ima decki koji ce ti to bolje objasnit....
|
Citat:
AMADEUS??? Ja imam tu problema!!! KO ZNA????? |
Khm...
Oko midi fileova, ili kad snimaš u studio modu?
...ak imaš msn, javi se, ak' nemaš; User studio mod obavezno spremiti postavke nakon snimanja (write) i naravno, spremit song, a ako je što snimano iz vana (vokal, gitare i sl) spremit samplove (najlakše u sample list - save all). Ako pališ klav, song je učitan u seq, ako stisneš play, neće svirat kako treba. Prije toga potrebno je odabrati studio mod koji je korišten prilikom snimanja, zatim pustit play. |
Citat:
Ja to vec znam samo ovo me smeta jer na live svirki bi moglo da se sve nastavi kod songa.A sad moram kad stavim svaki song kojega uradim duplo stelovati studio mode a zatim jos song!!! Nadam se da ce Roland ovo sa novim os uraditi bolje!!!:confused::confused: |
Zasto vise nemogu ubaciti wallpaper-e,stavim sve na stick u import i kada stavim stick u g6 uopce ih nema,probao sam sve vec,nekuzim,prije je sam bez problema stavio sad nece?
|
Verovatno postoji ogranicenje koliko njih mozes da stavis.Valjda samo 16 komada!
|
Khm...
ako ih klav iopće ne vidi da su na sticku, onda vjerovatno nešto nije dobro odrađeno sa slikom.. pogledaj uputstva (rezolucija, format itd)
nabacio sam ja na yu-midi par hot fotki za G pa probaj to stavit dal ih vidi (al ne znam gdje su) |
Ma skinuo sam ja te slike i one "gole tete" i sve ja to ok. i nisam popunio mem.za slike,nego sam formatiro drugi stick i sa njega ocita ,a sa ovoga na kojem mi je moj set sa njega nece,onda sam probao tako da sam ocitao svoj set i onda sa drugog sticka ubacio slike,i onda ocita ali neda spremit u sistem,zasto?
|
khm...
e, vidiš, ja sam nedavno na svirku ponio stick dodatni na kojem je bio neki valcer u wavu i klavijatura mi očita i sve ok, al kad sam htio spremit - kao nema dovoljno mjesta... (dakle neće ništa uzet s drugog sticka izgleda ako je ovaj već očitan) Ne znam.
..probaj; spremit Prj folder i onaj GINI .bin file u komp, zatim formatirat stick u klavijaturi, pa to vratit nazad na stick gdje treba bit i onda ponovo probaj... Ja bi, recimo, to probao... I mislim da se i meni isti taj problem jednom desio al se ne sjećam, mora da se riješio sam od sebe... |
Usb?
Da li neko od vas koristi brzi USB Flash?Ja vec danima pokusavam da pronadjem u Srbiji neke od Flash-eva da kupim ali mi to tesko polazi za rukom.Pronasao sam na netu da postoje oni koji imaju i brzi upis podataka i brze citanje.Sto je nama mozda bitno.Jer bi koliko ja provaljujem klavijatura jedan isti set ucitala za oko 33% brze.Da li se bilo ko interesovao po tom pitanju?Evo tri linka:
http://ap.apacer.com/ap/products/Han...00X_specs.htm# http://www.corsair.com/products/voyager/default.aspx http://www.patriotmemory.com/product...Drives&catid=8 http://www.ocztechnology.com/product...h_memory_drive P.S. Ako neko vidi gde ima da se kupe ovi proizvodi neka javi! |
Khm...
...al pitanje je dal bi to radilo brzo sa fantomom...
|
Da to je pitanje, jer ako OS klavijature ne prepoznaje brzinu sticka onda nema koristi.....
|
OS klavijature nema šta prepoznavati brzinu sticka.To je jednostavno brzina prenosa podataka.Drugo je sada pitanje da li je sam OS dovoljno brz da tu brzinu i iskoristi...
|
Ljudi zna se koliku brzinu koristi USB 2.0...
Ako je kontroler na Rolandu "pravi" kako treba,on će da radi kao PC... Na Extremu "staroj" ragi očitava brže nego SCSI na Classicu (a scsi teoretično mnogo brži)... Dakle trebalo bi da radi bez ikakvih problema ako se gledalo da se pravi sinth sa USB 2.0 standardom. |
Problem!!
Kad ucitam set sa jednog USB stika na kome se nalaze pesme koje sam radio.I naravno ucitam taj odredjeni SONG na kome se nalaze i audio i midi trakovi. Ja nemogu da sacuvam taj SONG na drugom USB stiku jer ga Fantom ne prepoznaje... Kakvo resenje postoji??? |
@ Milanče...prvo da formatiraš taj usb u fantomu pre ubacivanja na njega
|
Oba USB su u Fantomovom formatu.Na njemu mi se nalazi set za Fantoma.Naeznam sta je u pitanju!!!
|
Brate,imao sam pre deset dana taj problem...nije video Song na USB sticku i rešio sam ga...sad mi stao mozak jbt...:confused:
Pokušaj da ponovo formatiraš taj USB stick a ja ću pokušati da se setim,a sto posto znam u čemu je fora...;) |
:-OMa gde da ga formatiram!!!!Tu mi se nalaze nove pesme koje sam pravio za Madonu!!!!!;)
|
Kopiraj u Komp pa formatiraj...samo taj na koji hoćeš da sačuvaš song...a Madona se neće ljutiti...sad ću da je cimnem da joj kažem da se ne nervira...;)
|
Khm...
...nije da mi treba al bilo bi fora... što mislite, smije li se u npr. usb mouse na G ubost usb lampa (svjetlo)?
|
?
A sto ne bi smelo!? Nema razloga po meni da ne sme ,i ja sam razmisljao o tome samo sto ja nemam lampu i ne znam gde bi je kupio!Gde se to prodaje?!Mada skoro cujem od druga da ima reso za kafu , u stvari to je fora kad skuvas kafu regularno na sporetu onda stavis na taj USB reso koji je odrzava toplom!E sad ako neko ima jos kakve predloge neka kaze. Trebalo bi da tu ima raznih zezancija sa tom USB strujom.=))
|
Brzina USB Flash-a!
Danas sam testirao 3 razlicita USB Flash-a.Testirao sam brzinu ucitavanja Projecta posto se klavijatura upali.
1.Kingston Data Traveler 100 1GB vreme ucitavanja 4 minuta i 8 sekundi 2.Kingmax U3 2GB vreme ucitavanja 4 minuta i 8 sekundi 3.Kingmax 4GB vreme ucitavanja 4 minuta i 8 sekundi Inace brzine citanja ovih Flesheva se razlikuju.Najsporiji je Kingston Data Traveler 100 1GB koji ima brzinu otrpilike 12MB/Sec sledeci brzi je Kingmax od 4GB cija je brzina 19,4MB/Sec i njabrzi je Kingmaks U3 2GB (onaj koji ja koristim) 20MB/Sec. Inace moram da dodam da se ove brzine na Kompu i tekako primecuju izmedju 20MB/Sec i 12MB/Sec.I nije samo rec o napisanoj brzini vec i kako odredjeni flesh odradjuje odredjen tip fajlova.Juce sam kupio ovaj ocajno spor KINGSTON DATA TRAVELER 100 1GB i mislio sam da je pokvaren kad sam pokusao da kopiram Project sa njega i na njega,cekao sam citavu vecnost.Znaci sto se tice kompa ima razlike velike.I cifre i ne govore mnogo toga.Tako da se vise necu zaludjivati sa ovom temom.Jedino cu da dodam da bi mozda u nekom slucaju kupovina neke SD RAM memorije koja ima dobru brzinu dala rezultate.E sad ako nesto neko zna o ovome neka kaze svoje misljenje.A evo mog predloga za kupovinu Flasha: http://techreport.com/discussions.x/12606 Ovakav model ima od 4GB koji nije GT i nije previse skup,brz je i izdrzljiv(moze 200m pod vodu,samo da klavijaturu oblozimo celofanom i moze i pod vodom da se svira).Samo sto nema u Srbiji da se kupi ,to je mana za ljude koji ovde zive. P.S. Konacno mi je snimilo i semlpove zajedno sa PROJECTOM na USB Flash veci od 2 GB tacnije KINGMAX 4 GB. |
Khm...
Ponavljam već pisani problem; u Single modu ne radi portamento, dok u live radi.
Drugi problem, Fant G editor "unable to read/writte" ... neće napravit vezu s klavijaturom... (nekad je radio) edit; na g editor midi roland g trebalo je odabrat... to je riješeno. edit; al se sa portamentom zezam cijeli dan i nikako... Učitam jedan drugi set u klav, i sve normalno radi, a kada učitam svoj set, neće. Uslikam sve parametre u tuđem setu i kopiram na svoj (čak se i ne razlikuje) i ne radi. Zatim sam pokušao svašta; na control SW2 sam stavio CC65, Portamento Switch i na taj način u single modu aktivirao portament, a na Knob 4 stavio Porta time podešavanje, i tu namjestio bzvz na 30. Proradio portament, al nije to to. Upalim, ugasim klav i maknem te opcije sa SW2 i knob4, i portamento radi; ali ne reagira na podešavanja brzine u parametrima patcha, niti sada na patchu mogu isključit portamento, čak i poly zvukovi imaju portament u single modu. To sad postaje problem. Znam ja kako ću isklučit port. al onda opet neće radit nikako. |
khm....
Probaj to shvatiti ovako!Ti jednostavno nemas problem sa parametrima!Nego imas problem sto si kupio losu klavijaturu=)).Znaci nemoj uopste juriti parametre (osim sto mozes da probas da u svoj set ucitas druge parametre tako sto ucitas fangsys.svd ((kopiraj taj fajl u svoj set iz seta koji radi pa probaj da ucitas svoj set sa tim tudjinom (((tudjim fajlom fangsys.svd))) )) ).Tako da parametre nemoj juriti nego probaj sad kad si na dobrom putu da palis i gasis portamento tj. da mu smanjis portamento pa recimo da iskljucis to sto si nastelovao na Knob 4 i tako redom pali gasi dok ne dobijes to sto hoces.A potrudi se da dodjes u stadijum da ti na POLY bojama nema portamenta a na mono gde je inace nastelovan portamento ima ali u vecoj kolicini nego sto bi trebalo (zbog Knob 4 upaljene funkcije)e tad ces mozda uspeti da ukljucivanjem i isklucivanjem kolicine portamenta na Knob-u 4 dobijes default varijantu.Ako ti je za utehu ponovicu ti jos jednom da sam ja za stelovanje kolicine portamenta jednom prilikom odredio D BEAM i cim sam ga prvi put mrdnuo tu vise nije bilo spasa.Cela klavijatura je imala los portamento.Jedva sam povratio klavijaturu.Od tad ne palim D BEAM niti bilo gde stelujem portamento osim u patch editu i naravno sve radi vrh.Da si blize sredili bi to.Glupo je da sad ja upropascavam svoju klavijaturu da bi otkrio kako sam je porpravio pa da ti javljam(jer se bojim da necu moci da je vratim a kod mene je portamento kljucni faktor u sviranju odredjenih stilova muzike)!Ali mogu mozda da ti pomognem tako sto ces mi poslati set pa da ja ucitam u svoju klavijaturu pa da ti popravim portamento i da ti tako popravljen set SAVE AS-ujem i vratim.Jedino ti tako mogu pomoci!Ili ako hoces da ti postavim pitanje na Roland Clan Forumu posto vidim da ti je engleski problem jer si se par puta na istom mestu zalio.Mozda ti neko odande pomogne mada ne bih rekao da je iko imao taj isti problem,ti i ja smo jedinstveni slucajevi!Mada ja sam imao slicnih problema sa Korgom Pa1x s tim sto nije bio u pitanju portamento.Tu imaju neke fore sa katancima i slicno ide sve po principu sta je starije kokoska ili jaje!Tako da znas da je u tvom slucaju starije jaje umesto sto bi trebala biti kokoska ili je mozda obrnuto nisam ni ja siguran:lol: ali sam siguran jedno.Da bi vratio klavijaturu na default stanje moras da se vracas istim putem kojim si se i uvalio u problem.A samo ti znas kako si do toga dosao.Znaci moras ubiti jaje ako mislis da ti se ne pojavi malo pile,ili da ubjes kokosku ako ne zelis da jedes jaja.
P.S. Jesi ti menjao O.S u O.S. 1.20? Mozda bi mogao da mi posaljes Project bez semplova da ih obrises pa da kad ti ja vratim set da ih IMPORTUJES na IMPORT AUDIO i da snimis na SAVE ALL pa SAVE AS tako mi ne bi slao ceo set!(lakse je za slanje preko mail-a,manje je)a sve bi ti na posletku radilo! |
Khm
ima još ovakvih slučajeva i na yumidi... ma i ja sam čačkao po d-beam i stavljao tamo svašta... ne sviđa mi se ideja da importujem cijeli audio tj samplove preko importa, jedino ako bi mogao samo ubacit folder samplova možda očita... a obrisao sam onaj drugi project i sad ne mogu probat zamjenit ono što si rekao...
|
Khm...
HEEELP??!
....riješim jedan dođe drugi problem; upalio klav bez sticka, spremio project, iz tog projecta (default) izvadio "fangsys" i zamjenio s mojim na stiku gdje je moj set. Potamento radi bez greške. ALI, ne znam zašto ni kako, svi patchevi su spušteni oktavu niže nego što je bilo kod mene. (Live normalno radi). Sada su se svi patchevi vratili na tvorničke postavke, tako da i moji samplovi sada sviraju oktavu višlje nego bi trebali. (Live bez promjene). Pokušao sam patch spustiti za oktavu i kao takvog ga spremiti, ali, naravno, u Live ode dolje - neprihvatljivo. I, šta je sad? |
khm...
imas na
1.MENU 2.SYSTEM 3.SOUND Master key shift pa steluj oktavu kako ti odgovara i obavezno sys write posle toga da ti upamti! Probaj da uradis Factory restore pa taj project snimi pa iz njega izvadi fangsys.svd! |
Ovak...vidim da vas dosta muči taj portamento,na svojoj X-ici...D Beam zaboravljam jel mi uopšte netreba,a za portamento nisam stavljao nikakav prečas (SW) da ga palim i gasim,več sam u svakoj boji koju koristim za solažu usnimio portamento u boju,pa zato i imamte 512 user mjesta (ja na X imam 256),jel mislim da tim što riktate portamento na Knob-ove samo zbunjujete klavijaturu...ako me shvačate na šta mislim.
|
Khm...
Sve to stoji, ja sam samo testirao fore sa d beam.
A Badza, provjerio sam, po defaultu taj parametar u sistemu stoji na 0, baš kao i kod mene u setu, ali je ipak sve za oktavu drugačije... Probao sam! Sve mi spušta onda, i live set za oktavu... |
dali ima netko složen set za gaže svadbe trebam,kupil sam fantom,i ne kužim ga a gusto mi je za multisemplove,nudim u zamjenu semplove za druge klavijature,,,hvala
]znaći,neznam ga složit,i bio bi zahvalan ako mi neko može pomoć oko toga. ********************* Imate 1 crveni karton!Procitajte PRAVILNIK Citat:
|
Trenutno vrijeme na Forumu 13:42 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org