YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Tehnike i teorija (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Redosled akorda u pesmi (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=24348)

AcaG600 09.01.2013 09:08

Citat:

Originalno postovano od formula95 (Post 233088)
....(imao sam povisilice C#,F# i G#).....

Ja sam te iz ovog skapirao da tu pesmu koju si svirao iz A dura(jer u Adur-u imas ove 3 povisilice(snizilice)) nisi mogao da odsviras iz normalne terce A dur koju imas, jer nisi imao neku dobru tercu iz A dura, pa si tercu iz N dura 3 puta transponovao (+3) da bi dosao do A dura i odatle je svirao? Jel' tako? :D

Ace 09.01.2013 09:10

Citajuci ovo ja sumnjam da i terca nije dobro uradjena. Nemoze terca da bude AmG .... sta to znaci ? Da je terca za Am i Gdur skale?! Pa jos se i B spominje..... Opsto pravilo je da Am terca odgovara jos za Cdur i nijedan drugi tonalitet.
@formula95
Kazes neznas koja terca ide .... osnovno pravilo je iz koji tonalitet sviras ta terca ces uzeti. E sad ako ti sam neznas u koji tonalitet sviras onda neznam sta da ti kazem.... najbolje bi bilo mani se terca uhvati osnovne skale da naucis! Nikad neces dobiti pohvalan komentar ako ni sam neznas sta i gde sviras.
Postovano sa mobilnog uređaja

formula95 09.01.2013 12:21

Hvala na komentarima. @yamahapassion pogodio si, to je to, danas cu kad upalim klav. detaljnije objasniti

nesaband 09.01.2013 12:39

yamahapssion imas pice od mene kada dodjes u Beograd.:lol:

smuchac 09.01.2013 13:59

Ja mislio da je neki Mrcedes kad se spominjalo AMG :D
Šalu na stranu druže formula. Mani se terci i transponiranja dok neke temeljne stvari ne središ. Neka te ne bole demo snimci drugih kolega s foruma i pripremi se malo pa se pojavi opet jer na brzinu ces se samo izblamirat. Daklen,od početka kreni jer si puno toga preskočio u ovoj fazi gdje si sad. zato ti, jasno, i ne ide najbolje. Sretno! ;)

Sejox 09.01.2013 15:54

Ako realno pogledam,ovdje je najveci uzrok nestrpljenje i zelja da se preko noci nesto nauci.
To nestrpljenje i ta takva zelja su ujedno i najveci "neprijatelj" nasem clanu "formuli" i dok god to postoji u njemu,to ce mu biti kocnica,i tapkace u mjestu,bez sanse za napredak.
Umjesto da nauci "abecedu/azbuku" on hoce da nauci "engleski".;)

Ovo cak mislim da postaje i simptomaticno.
Mladi ljudi kupe klavijaturu,iz njima znanih razloga,i umjesto da se lagano muzicki opismenjuju,oni,sad lupam na primjer,odmah traze sempl gajdi za pjesmu "Ej od kad sam se rodio" -JU-VE.
Skroz naopako i bez ikakve logike i rezona.

Cini mi se da dolazi vrijeme da je imati klavijaturu,isto kao imati i mobitel.

@formula,- ovo sve naravno nema veze s tobom,ali uspori malo.Ubaci u prvu i vidjeces da ces dobro voziti.

sale_band 10.01.2013 11:01

Citat:

Originalno postovano od rafael (Post 232244)
Ima li ljudi ista na ovom nasem Bosansko-Hrvatsko-Srpskom(sem cirilice) ? :D

Mislim da je lakse nauciti cirilicu nego prepisivati citavu knjigu.... Cak i brze

Trenutno vrijeme na Forumu 16:03

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org