![]() |
casper drug,nisi razumeo...audio loop moze da ide u tyrosa,samo je proces za njegovo ubacivanje u klajvu malo opsirniji...tyros nema mogucnost citanja audio loopa sa HD-a kao audia,ali moze audio loop u ram u tyrosu da se ucita isto kao u korgu..elem korg ima automatski sliceing loopa,dok yamaha to nema,pa moras loop preko nekog programa u racunaru da "iseckas", a uz to taj program napravi midi mapu za taj loop,i to tako ubacujes u tyrosa,deo po deo lopa u neki user,pa zatim to stavis na traku bubnja i uz to povices onu midi mapu koju ti je onaj program uradio...
evo kolega tranzit je to lepo objasnio u ovoj temi..mislim da je ella85 na to mislio,ako ne izvinjavam se,,, http://www.yu-midi.org/forum/showthr...#axzz2IFcu0dC3 |
to je to isto kao i kod korga,naravno malo komplikovanije ali bitno da moze,ne ubacuju se loopovi svaki dan,znaci i to smo rijesili i moze,super
|
Citat:
Kada govorimo o zvučnoj slici ova dva koncepta, ona može biti bitno različita. Kada uspoređujemo loop-ove nekog drum-a, razlika u kvaliteti je možda manje uočljiva. Ali ako se usporedi loop akustične ili rock gitare u velikoj prednosti će biti audio loop. Yamaha koristi razne "trikove" poput MV sounda upravo zato da bi premostila nedostatke u zvuku koji se javljaju pri ovakvoj koncepciji koju do sada ima. Sigurno je da je odavno tehnološki spremna ponuditi audio loop-ove u aranžerima ali politika proizvođača je potpuno jasna, "mora se i sutra nešto prodati ljudima". S druge strane, Audya nudi napredak ali problemi vezani uz reprodukciju "audio stylova" su izgleda imali više štete nego koristi. @Milan - odgovor je i za tebe isti, audio loop ne ide u Tyrosa, Tranzit opisuje kako od audio loop-a napraviti iskoristiv niz midi podataka i to se odnosi samo na drum grupu, tako ne možeš napraviti ritam gitaru |
da sustina je ista kao kod korga,i na ovaj nacin se loop sinhronizuje sa tempom ritma,pa ritam mozes da ubrzavas i usporavas...pozz
|
Drage kolege, ja sviram yamahu psr-s550 iz razloga jer sam hteo da kupim novu a ne polovnu klavijaturu, jedan moj drug ima PA50 i ubačene semplove, ali ne može da zvuci kao moja što se tiče čistoće zvuka, (bilo koji zvuk, a pogotovu harmonika).. nisam bio u mogućnosti da kupim neku bolju i skuplju, ali se nadam da cu vremenom uspeti, za sad i ova radi poso... Usput da pitam ako neko ima neke dobre ritmove za navedeni instrument bio bih mu zahvalan, a naravno i neka uplata nije problem... Pozz...;-)
Postovano sa mobilnog uređaja |
Uz malu donaciju za ovaj forum imat ćeš materijala na pretek za svoju klavijaturu. Kontaktiraj moderatora ili posjeti ovaj post.
|
Kako je taj tvoj drug ubacio samplove u pa50?
|
E to ne znam, moraću da ga pitam... Kad saznam javljam... Pozz...;-)
Postovano sa mobilnog uređaja |
Ma to moze samo Cak Noris!!:-"
|
Eto koga interesuje kako radi tyros neka preslusa moju demo sekciju :)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 11:20 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org