![]() |
Ja sam narucuo novu klavijaturu u jednoj trgovini i kada sam je isprobao nije imala ni jednu boju od gore navedenih...Sad neznam sta je to u pitanju ...
|
Proveri ti to malo bolje,a ako stvarno nema nekih boja onda reklamiraj Rolandovoj radnji ili gde si vec kupio klavijaturu.
Ako nije tajna kazi nam odakle si.Ako si iz Srbije siguran sam da ce ti Ljudi koji rade u Rolandu resiti taj problem. |
Nije tajna iz Bosne sam a klavijaturu sam gledao u Banja Luci u muzickoj kuci artist...I oni mi kazu da imaju neke 2 vrste ea7 da se jedna radi u Italiji a druga u Madjarskoj..e tek mi tad nista nije bilo jasno...
|
Javice se vec neko ovde na forumu iz Roland tima pa ce ti dati vise informacija nego sto ja znam.Koliko ja znam ne postoji kopija Rolanda EA-7 a ni drugih Rolandovih aranzera.
|
Cirkus,koliko ja znam Roland BK-9 je radjen u Italiji a Roland E-A7 je made in China..
E sad mozda su ti uvalili BK-9 ali i on ima fabricke harmonike... |
Postoji samo jedna jedina verzija EA7.
Nase nove boje se nalaze u "World" kategoriji, "East Europe" sekcija (pritisnuti vise puta "World" taster da se predje iz sekcije u sledecu, ili na Page 23 krece East Europe; postoji nacin da se podesi EA7 da kada se pritisne World taster on odmah prvo ponudi East Europe deo). |
Moj EA7 , BK5 i GW8 su made in Kina :)
Ako je BK9 radjen u Italiji od tuda njemu i toliko napuhana cijena. |
Postavio sam ovde na forumu u download sekciji set naseg tima Roland Serbia:
http://www.yu-midi.org/forum/downloa...=file&id=18754 Pogledajte i ostale video prezentacije EA7 (ukupno sest video fajla do sada) Dynamix Audio tima na sledecem linku, puno toga je lepo objasnio: https://www.youtube.com/user/kravadinka/videos |
Evo da ponovim kad bi se mogle dotjerati sitnice koje "zivot znace" !!
Ako nas tko slusa i cita uopce :) dok pritisnem value + i - zajedno da resetira na 0 . zakljucavanje lower trake sortiranje stylova u user banci po abecedi- bar unutar banke pretraga UPG pomocu pretrazivaca Zapisivanje postavke tokom sviranja ! Sve je pitanje sotware-a i nadam se da bi se dalo doraditi i update-ti. Dejo jel ima kakve sanse za to ? |
Imali smo puno razgovora sa Rolandom, puno toga nama korisnog ce biti dodato update-om i puno toga postojeceg ispravljeno ili unapredjeno. Potrebno je vreme da se sve to realizuje ali marljivo se radi na buducim poboljsanjima kroz update.
Uskoro ce se pojaviti prvi, a zatim jos jedan update, sa poboljsanjima. Jedino da naglasim da nece sve sto smo trazili doci prvim sledecim update-om, jer za neke stvari je potrebno vise vremena. Za sada je prioritet otklanjanje sitnih bagova i mozda po neka nova mogucnost. Otvoricu novu temu gde bih zamolio clanove koji imaju EA7 da prijavljuju primecene greske u sistemu (posto u ovoj temi je vrlo tesko sve ispratiti). To bi bilo od koristi za sve. |
To je dobro. Moja sugestija bi bila da se nekim buducim update-om dozvoli više drum setova za edit. Jer bi mi mogli praviti mnogo bolje user drum setove.Ima makar još 5 ili 6 drum setova koji bi morali biti otljucani da bi mogli na pravi način iskoristiti taj potencijal klavijature.
Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока |
|
Jedno pitanje: E-A7 ili Pa2x?
|
Jako zanimljiva prezentacija (ujedno i tutorijal kako se radi u makeup tools):
https://www.youtube.com/watch?v=Wv4FQ_JuYYY Na pitanje koji aranzer uzeti, Pa2x ili Ea7...nema jednostavnog odgovora. Svako ima razlicito misljenje, jedini nacin je probati jedan i drugi, procitati sve o jednom i drugom i, na kraju, sam prelomiti sta uzeti. Kako god okrenes, imaces masinu koja moze da odradi svaku svirku bez problema. |
Jedno pitanje,da li je ikako moguce na E-A7 vise drum traka?
|
Moguce je.Ritmove sa BK serije cita bez problema.Ako si na to mislio?
Sent from my SM-A500FU using Tapatalk |
Ne,ubacio sam ritam od GW8 i pokusao da u traci acc6 gde imam jednu drum traku pozovem neki drum set uz pomoc Makeuptoolsa ali bezuspesno,mogu samo tonovi a drum setovi ne.
Jos jedna stvar gde mogu da vidim koliko je zauzece korisnicke memorije? |
Da li je moguće koristiti ritmove formata drugih klavijatura (korg npr) u ovoj klavijaturi?
|
Citat:
|
Danas smo imali malu prezentaciju rolanda i zakljucak je sledeci naspram yamahe i korga
Kad je u pitanju ROM, Tyros ima bolji FM piano, po tome je Yamaha čuvena još od DX7, bolji bubanj, akustične gitare, kao i artikulacije na pojedinim instrumentima koje je čine zanimljivom iako to malo ko koristi. Roland ima bolji klavir i rhodes, električne gitare, harmonike, a ima i instrumente tipične za ovo podneblje a koji ne postoje na Tyros, trube, tamburaške instrumente, bouzouki, gajde, folk klarinete i saksofone, pa i mnogo istočnjačkih instrumenata i iz raznih krajeva sveta. Ono što je podjednako na obe klavijature su basovi, duvači i gudači. Kvalitet reprodukcije traka u aranžmanu je jednako dobar, mada subjektivno Roland bolje zvuči zbog boljeg semplovanog bubnja i basa. Problema tipičnog za Korg naravno nema, obe klavijature zvuče jako zdravo bez ikakve dalje obrade na mikseru. Stilovi su manje više slični, ali Tyros zbog boljeg bubnja na prvu deluje bolji iako je na malo većoj snazi Rolandov lošiji bubanj dosta upotrebljiv. Kada se koriste semplovani bubanj i bas u Rolandu, nema daljeg poređenja jer je neuporedivo bolji. DSP efekti su na Rolandu bolji kad je u pitanju simulacije gitarskih pojačala, a moguće je napraviti stereo delay što nije moguće za Tyros. Ostali efekti su manje više slični. Tyros ima 3 DSP i dva sistemska efekta za stil, plus 5 DSP i dva sistemska za desnu ruku, Roland ima dva DSP za stil i dva sistemska, jedan DSP i dva sistrmska za desnu ruku. Master EQ i Compressor su mnogo bolji na Rolandu. Operativnost, jednostavnost korišćenja i editinga je daleko na strani Rolanda. Kvalitet plastike je manje više isti, Tyros ima dublju i sporiju dirku, mnogo je teži i veći. Tyros ima bolji display, Roland ima pravljenje terci na skalama. Roland košta više nego duplo manje. Neki zaključak je da Yamaha i dalje ima najbolju ROM bazu, ali je najmanje operativna, Korg je i dalje najoperativniji sa najlošijom ROM bazom i zvukom uopšte iako je u Pa4x bubanj napokon upotrebljiv, kao i neke clean gitare, a Roland je mešavina oba, jako dobra ROM baza i odlična operativnost, plus jako dobra cena. |
<hr style="color:#D1D1E1; background-color:#D1D1E1" size="1"> Hvala na recenziji i usporedbi ali ...
Nema smisla stavljati u istu utrku ove dvije klavijature iako mi nije jasno da li si mislio na Tyros4 ili 5. Bez obzira na to, usporedba bi imala smisla jedino s modelom PSR S770 koji je u sličnom cjenovnom rangu i u srednjoj klasi Yamahinih aranžera. |
Ovaj post je vrlo diskutabilan. Jer slušati 'instrumente tipično za ovo podneblje' je dosta nezahvalno. Instrumentima tipičnim za podneblje gdje ja sviram Roland nije do koljena Tyrosu. Art soundovi su meni broj jedan. Sviram pop/zabavnu, najmanje neke narodnjake. Dok artikulacija kod juve nema smisla. Najbolje predstavljene prezentacije su one kad su dvije klavijature jedna kraj druge i piči. Jednako kao i usporedba tipki. Tipka Tyrosa ne odgovara samo 'narodnjacima' svima ostalima je broj jedan. Zato mante se takvih usporedbi jer samo mogu izazvati svađe.
|
Kod nas je golf 2 dizel najbolji auto.Takva misljenja su jako subjektivna. Apsolutno je pogresno EA 7 mjeriti sa Pa3,4 ili Yamahom Tyrosom. To je rang Pa 600 ili Psr 770 i svako kupuje po svom ukusu, potrebama i novcaniku.Sa svakom se moze odraditi svirka.Ovakve rasprave su suvisne i ne koriste nikome od nas.
|
Vidim da je Korg/Yamaha klan odmah "reagirao". :D
Usporedbe brendova su uvijek dobrodošle. Pogotovo ako su napisane ovako kako je to učino @viktor011 koji svira Tyros4 i prenio nam je vlastiti doživljaj s prezentacije. Ipak, usporedba nije relevantna jer se radi o različitom cjenovnom rangu instrumenata, a pored toga se radi i o 5 godina razlike u datumu proizvodnje. Zato predlažem da ovaj Viktorov post uzmemeo kao korisnu informaciju ali isto tako očekujem da izbjegnemo daljnje komentare istog kako tema ne bi otišla nekim drugim smjerom. |
Funkcionalnost tastera ne bih mogao da ocenim na pogled samo, mada sa dva ekrana mora biti dosta funkcionalan. Od ovih demo snimaka primetim da je bas gitara uglavnom mnogo dobra, kao i bas bubanj, ali doboš je na svakom snimku ili mnogo kompresovan ili jako izveštačen, sve ostalo mi baš lepo zvuči
|
Evo nesto sam zabelezio telefonom dok smo se igrali sa Ea7,zvuk nije bas najbolji ali eto moze malo da se cuje
https://www.youtube.com/watch?v=qBdtC5JkHpY a tu je i ona nasa dvojka i harmonika,samo da na pomenem da je harmonika fabricka https://www.youtube.com/watch?v=B-HxmZyWV9g |
Dali ima neko dobar bubanj za roland Ea7?
|
Ovo je čista anti-reklama za novi Rolandov aranžer! Da li je ovo njen maksimum?
https://www.youtube.com/watch?v=u9noArH2y_k |
Ovo nije merodavan snimak za EA-7.....Znam kolegu koji svira na ovom EA-7 i znam da mu klavijatura nije bila sredjena tada kada je svirao sa Nedom.Ovo nije ni blizu onoga sto moze EA-7
|
Prije par dana sam imao priliku da je isprobam.Za taj novac je vrh.Pozdrav!
|
U specifikaziji za ea7 pise "Number of Samples 512" da li se misli na 512 mesta za wav ili 512 mesta za multisemplove?
|
To je za wav, i to ocekujemo da ce se povecati nekim narednim update-om ako masina to moze da "pogura", ali je za sada tako.
Broj multisemplova je 256 a user drum setova 128. |
Ljudi , ima li neko da prodaje sredjen set za ea7?
|
Ako odradim novi update za ea7, jel to znači da ce mi pomijesati drum setove u mojim stylovima, zato sto nisu vise pod istim brojem u ton listi, zbog novih boja? I ako se to desi jel ostaje u make up toolsu moj štim pa da samo vratim bubanj koji je bio, ili moram ponovo stimati i make up?
Nista se nece poremetiti.
Uputstvo za update: -Prvo odradite svoj Backup (Menu-Utility-Backup) i sacuvajte taj folder da kasnije vratite u klavijaturu. -Skinite sa zvanicnog sajta Update fajlove, raspakujte ih na kompjuteru i iskopirajte fajlove na prazan usb flash (svi fajlovi van foldera). -U ugasen E-A7 ubacite flash memoriju sa update-om. -Pritisnite i zadrzite TAP taster i tako ukljucite E-A7. Kada krene update, mozete pustiti taster TAP. -Sacekajte da se proces update-a zavrsi. -Iskljucite EA7, izvadite flash memoriju, ukljucite ponovo i odradite Factory reset (Menu-Utility-Factory reset). -Nakon factory reset-a, odradite Restore svog Backup-a (Menu-Utility-Restore). Nakon restore, sve ce biti onako kako je bilo pre procesa. |
Da, ali mene zanima recimo ako sam ja koristio New rock bubanj koji je pod rednim brojem recimo 1666 a sad je sa novim update-om pod 1671 , hocel mi sad postaviti neki drugi bubanj? Brojeve sam bez veze naveo jer nisa pored klavijature.
Midi adrese su ostale iste, to su i naveli, tako da, kao sto sam i rekao, nista se nece poremetiti.
|
To je ok. Jel se zna šta su popravili update-om?
Sto se nas tice uglavnom greske....bice jos jednog update-a uskoro, po onome sto ja znam.
|
Moze li otprilike kad se ocekuje novi update?
|
Trenutno vrijeme na Forumu 05:54 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org