YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   KORG PA3X - Oficijalna Diskusija (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=17681)

tranzit 09.03.2014 04:37

Moze, sigurno moze, juce sam testirao slanje Sys Ex komandi za TC harmonizer na PA3X. Bez ikakvih problema se mogu mijenjati cak i pojedini parametri. Korg naravno, nije nigdje specificirao Sys Ex podatke, ni u manualu, a ni u advanced manualu, niti ih je bilo gdje na netu postavio (kod Yamahe je to sasvim normalno da u manualu stoji kompletan popis svih Sys Ex komandi), medjutim i uprkos tome uspio sam da rijesim problem. Mislim da ce se uskoro (ako budem uhvatio samo malo vremena) pojaviti novi produkt Trans Audia, u vezi sa komandovanjem Harmonizerom putem Midi Commandera za Android, a u isto vrijeme i putem nekog od midi procesora za Windows 7/8/8.1 za Tablete i Laptopove na bazi Windowsa.

sale_band 09.03.2014 08:18

Koliki je moj procenat za ideju??? ;)

Sent from my HTC One XL using Tapatalk

velja87 09.03.2014 16:15

@sale band na 4:12

Maratonci trče počasni krug -testament.mp4
You need to upgrade your Flash Player

hahahaha :P

tranzit 10.03.2014 03:05

Citat:

Originalno postovano od sale_band (Post 266236)
Koliki je moj procenat za ideju???

Vidis sad i tome jos moram da razmisljam... hahahaha. Dobices svakako besplatan primjerak, a ostalo... nemam pojma... valjda nista vise jer ti ideja i nije nesto originalna =))=))=))=))

sale_band 10.03.2014 04:42

...Ali je ideja :)

Kako god, bolje ista nago nista ;)

tranzit 10.03.2014 04:51

Drzim rijec, garant dobijas prvi primjerak Harmony Controllera.

sale_band 10.03.2014 05:38

Znaci, ja svoju bitku za septembar dobi... :P

tranzit 10.03.2014 06:10

Bice ranije, cim prvi put odem do studija gdje stoji jedan PA3X koji tamo sluzi za pilot snimke i za snimanje ideja koje dodju iznenadno i "nepozvane", a i za brzo testiranje pjevaca koje prvi put cujem. Koliko se dobro sjecam, nije bilo nesto posebno mnogo kontrola za TC Harmonizer na PA3X. Pogledacu sta je u sustini potrebno i svrsishodno kontrolisati, pa cu to i odraditi na Midi Commanderu. Ne treba pretjerivati sa parametrima jer onda to postaje nepregledno, pa i komplikovano, a samim tim u sustini i slabo upotrebljivo.

Nego velika sreca je da je Korg uopste kod PA3X "dozvolio" promet Sys Ex podataka. To kod PA1X, na primjer, nije uopste bilo moguce, to jest, Sys Ex podaci su bili jednostavno blokirani i Transmit i Receive. Zasto su to tada uradili, mislim da jedino oni znaju, totalna nebuloza.

sale_band 10.03.2014 06:44

Pa, u sustini je bitno da se neki preset koji je vec uradjen na klavijaturi pozove putem midi kontrolera da se ne mora konstantno ulaziti u onaj bezvezni scroll meni na kom obicno promasim pa selektujem pogresan seting...

tranzit 10.03.2014 07:41

Moram da pogledam, ne smijem nista napamet da ti obecavam za promjenu Preseta, to jest, sve zavisi od toga da li je Korg prilijepio Sys Ex komandu na tu funkciju. Nadam se da jeste.

Trenutno vrijeme na Forumu 17:17

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org