YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Yamaha Tyros 5 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=26096)

makso68 17.01.2014 10:57

Fantastično,inače,za mene je Peter Baartmans jedan od najboljih prezentatora.

Послато са HUAWEI G510-0200 уз помоћ Тапатока

SemkoO 17.01.2014 11:25

Jedna od boljih prezentacija.
:D

Poslato preko mobilnog uredjaja. :D

shomi 17.01.2014 17:56

Jos nesto vezano za Voice Creator... Nesto razmisljam... I da Yamaha resi problem oko semplova i da petica sve cita sa starijih modela opet problem... Kako su izbacili Voice Edit iz klavijature i kako najavljuju da ce biti ali samo u vidu programa znaci da je korisnik onemogucen da nesto na samoj svirci uradi ukoliko nema pored sebe laptop... Meni se cesto desi da u zavistosti od lokala gde radim smanjujem ili pomalo pojacam odredjene elemente bubnja... Kontam da sa peticom to ne bi mogao bez kompa pored sebe sto je velika mana... Toliki novac a neke osnovne stvari ne mogu da se odrade u klavijaturi...

Ne znam da li gresim ali dosao sam do tog zakljucka... Voleo bih da cujem i vasa misljenja vezana za ovu problematiku... pozzz

casper 17.01.2014 18:40

1 Privitaka
Ne brinem se da Yamaha neće rješiti problem, njima je to u interesu.

Nego, ovo mi nije jasno
Citat:

Meni se cesto desi da u zavistosti od lokala gde radim smanjujem ili pomalo pojacam odredjene elemente bubnja
Na kojoj klavijaturi to radiš? Dok sviraš imaš vremena čeprkati po elementima druma? Za svaki Style iz početka ... meni je to malo too much.

Što se tiće edita Sounda na Tyros5, nisu izbacili tu funkciju već Voice editor koji je dolazio za rad na računalu. U samoj klavijaturi je moguće odraditi i više nego što to može T4. Dakle, sound možeš editirati u samoj klavijaturi ali nisam siguran da za to imaš vremena dok sviraš. Pogledaj Reference manual od strane 13. dajem slikicu jednog dijela.

Dell 17.01.2014 18:59

I mene to isto zanima Casper, Shomi, ako si to uspio na Tyrosovim aranzerima uradit tokom svirke svaka ti cast za to. Na Tyrosu se ne moze nista spremati dok je Style "u pokretu", na Korgu je to moguce, to sam i ja nekada radio na PA50.

shomi 17.01.2014 19:05

To editovanje radim pre svirke, na to sam mislio, za vreme tonske... Znam da u toku svirke to ne bih mogao... Koliko sam cuo od ljudi koji su pazarili peticu za sada ne postoji nikakav edit u samoj klavijaturi... Znaci ili netaknuta fabrika ili nista... :(

sale_band 17.01.2014 19:28

Ne razumem, ako si vec sredio ritam kuci, zasto bi ga cackao pred svirku? I to, koliko sam razumeo, radis cesto...

Akordeonista 17.01.2014 20:30

Citat:

Originalno postovano od shomi (Post 262367)
...Meni se cesto desi da u zavistosti od lokala gde radim smanjujem ili pomalo pojacam odredjene elemente bubnja...

Mozes li malo detaljnije objasniti sta konkretno radis pre svirke? Stvarno me interesuje.

shomi 17.01.2014 23:15

Kuca je kuca a svirka je svirka... Uglavnom uvek drugo ozvucenje.. Sitne korekcije kod mene postoje... ;)

EmirTotic 17.01.2014 23:25

Citat:

Originalno postovano od Akordeonista (Post 262421)
Mozes li malo detaljnije objasniti sta konkretno radis pre svirke? Stvarno me interesuje.

Pa zavisi druze od prostora u kome radis, od lokala. Ne mozes svuda isti zvuk da napravis. Ja imam tu srecu da radim skoro stalno na isto ozvucenje pa i nemam toliko problema, ali kad odes u vecu diskoteku da radis pa dok se prilagodi zvuk mora da ima korekcija. Negde smanjis bass, negde ga pojacas, negde su ti visoki izrazeni vise, negde manje. Bubanj obavezno izdvajam na poseban kanal jer tesko da ce u diskoteci koja je velika da radi isto od lokala koji je manji, zastakljen itd.

Trenutno vrijeme na Forumu 14:07

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org