YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Servis klavijatura - uradi sam (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=46)
-   -   Korg PA50+HD+USB (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=3275)

jager 12.05.2008 21:58

Hmmmm... a koliku karticu tu mozes da stavis, a da bude prepoznata?

antalus1000 13.05.2008 12:47

ono je neizvodljivo, niko nece da posalje semu ploce sa uputstvom za preradu bez 150e. tako da je bolje za te pare da se odnese u servis:)

antalus1000 13.05.2008 12:51

jel probao neko sa ovom karticom, ma ne treba veca kartica od 4gb. a mislim da podrzava i do 8gb. operativni sistem podrzava minimum 4gb ali nisam siguran:)

vane 20.05.2008 02:22

zdravo svima danas cuo sam da moze i drukcije da se uradi na pa50 60 80 moze se staviti
CARD RIDER na isto mesto gde se nalazi FD-flopidna i sa iste kablove da radi a u mesto flopi imaces karticu od digitalne aparate i tu imaces puno memoriju isto kao hard disku sta mislite vi o tome?

mikikg 20.05.2008 12:46

to je hdm,moze da radi i cena ti je oko 220 eura bez troskova poste,kartica do 1gb

KORGX5D 24.05.2008 10:06

Citat:

Originalno postovano od vane (Post 38000)
zdravo svima danas cuo sam da moze i drukcije da se uradi na pa50 60 80 moze se staviti
CARD RIDER na isto mesto gde se nalazi FD-flopidna i sa iste kablove da radi a u mesto flopi imaces karticu od digitalne aparate i tu imaces puno memoriju isto kao hard disku sta mislite vi o tome?

imas pravo, i nije tako skupo kao sto miki kaze,
evo sami pogledajte i dajte komentar:
http://www.maplin.co.uk/Module.aspx?...earch#overview

trenutno nemam puno vremena posto radim u smjenama, ali cu ubrzo da narucim i ovu i prethodnu stvar koju sam vam predstavio, pa cu nakon sto testiram da vam lijepo sve javim

KORGX5D 24.05.2008 10:41

ah, umalo da zaboravim, jos da vam kazem konkretno na ovu temu:
vec sam ranije rekao da ne mogu da uhvatim mnogo vremena zbog posla u smjenama, ali vam mogu reci da sam pri kraju posla oko ugradnje HD i svaki detalj fotografisempa cu da vam postavim ovdje. Naravno nemojte da me pozurujete, jer mislim da cu vam to uspjeti pripremiti do poslije sezone godisnjih odmora.
Zao mi je ako nekome smanjim budzet, ali mislim da niko nema pravo da uzima toliki novac za posao od par sati. Ni ja kao gastarbajter to ne mogu, a kamoli neko sa podrucja ex-yu.
Na kraju neka svako zivi od svoga rada, ali ne vjerujem da mu je ovo jedini izvor prihoda, pa smatram da nije uredu za ovakav zahvat da uzima ovakvu cijenu.
Uostalom, ja nisam ni profesionalni muzicar, ali sviram tri instrumenta za svoju dusu, te za ovaj hoby mogu sebi da priustim bilo koju klavijaturu, ali radije sviram nego koristim fajlove, a vec i imam GEM WK2HD i YAMAHU, i kazem mogu da sebi priustim bilo koju pozelim.
Ne radim ni u struci iako sam elektrotehnicar, ali se i ovim bavim od dvanaeste godine i naravno mi je i dalje jedan od hobyia. Ali, odmah da vam napoemenem da se u ovaj zahvat ne mozete upustiti bez profesionalnog alata za SMD tehniku i dobre vjestine u lemljenju te poznavanja elektronickih komponenti. Dakle za one koji me ne razumiju je bolje da se odluce za jedan od moja dva prijedloga sa adapterima ili da plate Mikiju da im to uradi, posto ja nemam namjeru da mu oduzimam dio musterija niti da to radim nekome drugom, ali cu svakako da pokusam pomoci onima koji su u stanju da se upuste u ovaj zahvat.
Stavljam prioritet onima kojima je hoby muzika i elektrika, a pomoc im je potrebna da zadovolje zelju za osjecajem kada nesto sto su napravili ili popravili "proradi".

elmagio 28.05.2008 07:08

Ugradnja SD kartice

Ja sam našao na jednoj stranici kako umjesto Diskete(floppy) na isti priključak priključiti staru vrstu kabela za one stare diskete 5,25". I na taj kabel se samo uključi SD kartica i sve radi kao da je disketa unutra.

Ovo moram samo isprobati na svojoj staroj klavijaturi. Ali po onomo što sam čitao na internetu i po šemama(inače radim kao informatičar) nebi trebalo biti problema.

;)

antalus1000 30.05.2008 15:55

to ljudi carevi ste:) bas sam mislio da od ove teme nece biti nista kad ono ima voljnih, hehehe:)

jager 01.06.2008 23:15

Citat:

Originalno postovano od elmagio (Post 38927)
...Ali po onomo što sam čitao na internetu i po šemama(inače radim kao informatičar) nebi trebalo biti problema.

Pa hajde podeli link ka toj shemi sa nama :D

Trenutno vrijeme na Forumu 04:49

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org