YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Roland BK-5 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=21344)

dmmacak 07.03.2014 13:23

Moze li mi neko reci dali na MIDI OXu moze da se naprave isto kao u Midi Commanderu virtualni tasteri ili dali je moguce napraviti neke scene ili programe koje bi brzo pozivao na tastaturi laptopa. Da ne citam ceo manual i da se ne upozajem sa programom ako ne moze. Hvala

dadodream 13.03.2014 09:39

posto sam vlasnik ni mjesec dana bk5, i procitao sam sve o klavijaturi na ovom forumu i postavio jednu temu i bio zadovoljan odgovorom.evo da ne tupim u nedogled.1 pitanje glasi.skinuo sam neke ritmove i bacio na usb i to kad pokrenem na klavijaturi cuju se puno glasnije nego interne boje koje pozovem da sviram.kako to podesiti?2 pitanje.(nisam fajlas)procitao sam u prijasnim postovima da se da midi fajl obraditi na klavijaturi i molim da neko opise kako se to radi.u par midija se bubanj cuje kao da lupas po kantama.dali postoji opcija da se ukljuci da krene tekst kad i midi znaci (auto)ili koji posebni taster za on i of,i posto sam isprobavao malo midije dali postoji opcija da se vrati na midi na kojem se pokrenuo midi.jer sam pokrenuo midi koji ima tekst i onda treba pritisnuti tipku exit pa meny pa prvi red tekst i enter da se vidi text od midija.e sad opet ako se krene nazad na mdi treba pritisnut usb pa kotacicem trazit midi koji si pokrenuo itd.

Boban010 02.04.2014 17:40

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 266105)
Postoji sasvim drugo rjesenje koje "ne dira" sampl, to jest ne obavlja microtuning, tako da i kvalitet samplova ostaje onakav kakav je i inace. Ovo drugo rjesenje radi na sasvim drugoj bazi. Vec sam napomenuo da sam prije petnaestak godina radio terce za Yamahine aranzere na bazi Sys Ex komandi koje takodje zadiru u sintezu jer se zasnivaju na microtuningu pojedinih tonova i to tada bez ikakvih pomagala sa strane, jer ih nije ni bilo. Ove terce i dan danas ljudi imaju u svojim Yamaha aranzerima. Medjutim, nikada nisam ni sam bio zadovoljan tim kompromisnim rjesenjem ali tada se nije moglo drugacije. Danas, naravno to vise nije nikakav problem jer su se u medjuvremenu stekli uslovi kojima je moguce obaviti midi routing nota, a ne microtuning kojim se zalazi u sintezu a samim tim i u kvalitet sounda. Iz tog razloga je moguce uraditi terce za bilo koji instrument, bez obzira na njegov Sys Ex sustav jer je on u ovom slucaju totalno nebitan. Za Trans Audio terce nije cak bitno ni da instrument posjeduje USB to Host interface, sto znaci da cak i oni najstariji instrumenti mogu imati tercu a jedino sto je uslov je multi-tibralnost instrumenta.

@Tranzit
Koje je to resenje za pravljenje terci a koje ne obavlja microtuning(pretpostavljam da na tom principu radi Inter Magic odnosno Trans audio)?
Molio bi za detaljno objasnjenje,naravno ako nije poslovna tajna!:D

nesaband 24.04.2014 13:19

Roland user sckale

@Morison

Zvanicni program za Ipad "Roland User sckale" za Ipad.
Jel se preko tog programa mogu isprogramirati terce na Roland BK-5 ili koristis neki drugi program?

branoy 24.04.2014 14:17

tranzit toliko je lako t o stercama da nisu ni svesni , kakav micro tjuning, to pokvari tercu, tjunura je hahahahha

worga 05.05.2014 11:40

terce BK-5

Pozdrav svima.Što se tiče terci za sada su se dve aplikacije pokazale kao najsigurnije(odnosno tri za one koji imaju BK-9 :-) )
Dakle za android(i to ne SVAKI već samo onaj na kome možete skinuti program
MIDI COMMANDER-Bordero.

https://play.google.com/store/apps/d...ntroller&hl=sr )

Što se iPad-a tiče,moje kolege su već označile Unreal book kao pouzdanu aplikaciju ali je problem što nije free!

Od besplatnih aplikacija koje rade jedino je ostao i pouzdan je Midi Designer za koji sam napravio setup i ko želi,mogu mu poslati.

dmmacak 05.05.2014 15:04

A koji bi program mogao da se koristi za laptop. I dal ima neko vec ko je radio setup?.

Vex 05.05.2014 16:28

Delimican off : Koji Ipad kupiti? Ipad Air ili Mini retina?

senkosa 05.05.2014 17:15

Citat:

Originalno postovano od Vex (Post 269673)
Delimican off : Koji Ipad kupiti? Ipad Air ili Mini retina?

Zavisi koja ti velicina display-a vise odgovara... Oba su dobra :)

nesaband 06.05.2014 00:11

Citat:

Originalno postovano od worga (Post 269653)
Pozdrav svima.......

Što se iPad-a tiče,moje kolege su već označile Unreal book kao pouzdanu aplikaciju ali je problem što nije free!

Od besplatnih aplikacija koje rade jedino je ostao i pouzdan je Midi Designer za koji sam napravio setup i ko želi,mogu mu poslati.

@worga jel se ovaj Midi desinger odnosi na postavljanje terci za BK-5 ili sluzi za nesto drugo?

Moze da odgovori i neko drugi ako zna odgovor na moje pitanje.:confused:

worga 07.05.2014 10:32

Jeste,lično sam ubacio one sysex poruke koje su već odradili Deja i Marko i to sve funkcioniše jako lepo a i pregledno je.

nesaband 24.09.2014 23:52

click here to watch the video
You need to upgrade your Flash Player

video uputstvo ra rad sa programom UnrealBook.Vrlo lepo objasnjeno.
Dodato:
Ovde je objasnjenje u vezi programa i Korga PA 3x ali verujem da je slican postupak i za Roland BK 5 i BK 9

Boban010 30.09.2014 23:17

Pitanje za Deju Morisona

Citat:

Originalno postovano od Morison (Post 266019)
Kao prvo, da proveris da li midi konekcija radi, isprogramiraj jedan taster u Midi Comander programu da uradi START ritma. komanda je: FAH
Ako pri pritisku tog tastera pokrene start ritma, dokazano je uspostvaljena konekcija.
Takodje, treba proveriti u parametrima klavijature da li je Rx (reception, midi in) omogucen za primanje ovih poruka.

Nisam dobro razumeo,gde bi u midi comanderu mogao da napisem ovakvu komandu FAH?
Tamo gde je mesto za sysex na pocetku stoji F0 koje je nemoguce promeniti a upisivanje slova H posle FA u nastavku isto nije moguce?

BobanMax 11.10.2014 19:30

Pozdrav svima, evo i ja sam se odlucio za ovu klavijaturu!

Upoznajem se pomalo, jako mi se svidja na prvi pogled, pokusavao sam da uzmem u obzir i Korgove aranzere ali nije mi islo :-).

Vidim, i drago mi je, da ovde ima puno ljudi spremnih da pomognu, a nadam se da cu uskoro savladati ovu klavijaturu pa da cu i ja moci da pomognem nekom!
Dodato:
Ne znam kako da editujem prethodni post, molim moderatore da spoje poruke.

Imam jedno pitanje:

Na, recimo, E96 bio je i MBS deo, sad ima samo LWR. Sta radite kad treba da svirate rubato? Na E96 sam koristio bas i nekakav strings i to bi bilo ok, mislim da bi samo strings bio malo prazniji. Kako vi ovo resavate?

Hvala!

nesaband 13.10.2014 10:16

@BobanMax

postavio sam Rubato ritam za Roland BK-5 pa ti mozes da ga koristis i da ga korigujes tj.editujes u BK 5 po tvojoj zelji.uskoro ce ga administratori propustiti u download tako da ces moci da ga skines sa ovog sajta ako imas dozvolu za download.

BobanMax 13.10.2014 14:32

Nemam dozvolu, ali nebitno, kad malo upoznam spravu napravicu sam, i meni je palo na pamet da se tako moze to izvesti. Ja sam ranije imao E96 (posle toga VA3 koji mi se nije svideo uopste) tako da ce mi trebati vremena da se naviknem :-).

Morison 08.01.2015 23:50

Iskopirao sam svoj post iz jedne druge teme, ali je bitno da se nadje i u ovoj, posto je jako korisna stvar. Radi se o nacinu rada na BK5 ili Bk9:
Spakujete na USB ritmove, moze i u vise foldera. Na primer, jedan folder namenske ritmove narodne, drugi folder univerzalne narodne....itd. Klavijatura uvek izbacuje ritmove po abcd-nom redu u folderu pa tako mozemo vaznije ritmove nazvati sa prefiksom 1. ili A. Dakle, da bi izabrali ritam, pritisnete taster USB, izaberete folder i u tom folderu birate ritmove. Kasnije, kada pritisnete USB taster on ce vas vratiti u posednje izabrani folder. Prosto i jednostavno.

E sad boje. Tu lezi moj "fazon"
Spakujete u performance listu sve boje koje vam trebaju, po redosledu kako vam odgovara. Bitno je sledece: ubacite neki mp3 fajl, nebitno koji, na USB. Kada krenete da pravite performansu, izaberete taj MP3 fajl (umesto ritma) i tako snimite boju (performance). Kad snimite sve performanse koje ste planirali, sa USB-a obrisite taj MP3 fajl! To ce napraviti sledece: kada izaberete performansu, klavijatura ce prijaviti da nema tog audio fajla (na kratko) ali ce boja odmah biti dostupna za sviranje. Ne trebate nista da zakljucavate, tempo i ritam ce ostati poslednje odabrani! Ako dodamo da postoji mogucnost da numerickim tasterima biramo performanse (favorite) ovo je jedno od najlepsih resenja do sad na Rolandu! Birate ritam sa USB-a a boja se ne menja- a zatim birate boju iz performanse liste a ritam ostaje nepromenjen. Skroz nezavisno jedno od drugog.
Naravno, u istoj performance listi mozete snimiti i normalnu performansu, sa bojom i ritmom zajedno. Onda ce se promeniti sve. Takodje, da se ne zaboravi, svaki ritam u sebi moze sadrzavati do 4 OTS boje.

Ytres 28.02.2015 21:45

pozdrav svima!

Od nedavno sam ponosni vlasnik BK5 i većinu stvari sam riješio zahvaljujući informacijama koje sam ovdje našao. Zaglavio sam oko blesavog problema pa molim pomoć:
Recimo želim da mi performance otvori sa uključenim OTS2,SPLIT i upper2.Save as default u perf.edit ne pomaže.Write isto ne pomaže.U uputama nisam ništa našao.

hvala unaprijed!

nesaband 07.03.2015 01:58

Da se nebi dopisivali na PP ajde malo konkretnije napisi sta bi zeleo da uradis i sta ti je potrebno.Ja te bas nisam najbolje razumeo ni u pp pa zato napisi i opisi ceo problem koji te muci pa cemo da vidimo da li to moze ili ne da se izvede.

Ytres 07.03.2015 23:47

zakomplicirao sam,jelda?:confused:
sredio sam neku boju na OTS2 i neznam dali je to moguće prebaciti na mjesto osnovne boje u performance ili moram opet iz početka.To je osnovni problem.
Zato sam pitao dali je moguće da mi taj OTS2 odmah otvari kada odaberem taj performance.
Nadam se da sam sada malo bolje objasnio.

nesaband 08.03.2015 00:27

Naravno da moze.ne razumem kako ti write ne pomaze.Tako kako namestis i snimis u performans,tako ce ti sledeci put otvoriti.

Astra 11.03.2015 15:55

Pozdrav,planiram da kupim Bk-5.Apsolutni sam pocetnik i na njoj bih ucio da sviram.Sta vi mislite da li je zadovoljavajuca klavijatura za taj period i eventualno koja svirka u buducnosti.Hvala

nesaband 11.03.2015 18:17

BK 5 je odlican aranzer,ja ga koristim skoro tri godine i prezadovoljan sam sa njim.Pouzdana klavijatura,ne baguje,ima sve sto je potrebno za profesionalnog muzicara.

megane 03.06.2015 22:39

Pozdrav, evo i ja sam oduševljen Rolandom, sad imam Roland G 1000 a za mixanje pjesma kao disco jocker i pomažem sa Roland G 800. To je prava stvar a i isto zvuče, imam i isto podešene. Ali ove kljave su težke veoma. Razmišljam da bi uzeo laganu BK 5, ali se plašim da taj plastiker nema zvuka (još ga nisam čuo u živo, ali nastojaču da ga čujem što pre.). Sviram dosta profesionalno pa ne znam da li bi mi BK 5 odgovarao, ali BK 9 je veoma skkupa. pa sad ne mogu da odlučim. Ali za sada ide sa ovim starijim kljavama, ali kažem veoma su težke kao da sam fizikalac čini mi se. nisam više mlad, no onda bi svirao sa BK 5 i sa G 1000 zbog mixova, jer pjesma mora da ide kad se jedna blizi kraju i da se već druga nova pjesma čuje, u suštini ne sme da bude kraj a več da poćne nova pjesma, možem to i sa jednom nekako tako svirat, ali više se opustim da sviram sa dvoje kljave kad je neki veliki i mastan posao. he he. šta vi mislite da li bi BK 5 odgovarao, ja mislim da bi. ajde. Pozz.

nesaband 03.06.2015 23:39

Aj ti prvo preslusaj prvo malo sam BK 5 plastiker pa onda tek malo pisi o tome da li ima zvuka u njoj ili ne.

Na kraju ipak treba sam da odlucis da li ti nesto odgovara ili ne.

Ovde je bas dosta pisano o BK 5 pa ne bih da se ponavljam.

SMusic studio 04.06.2015 11:44

BK serija ti je do sada vrhunac u kvalitetu boja od svih dosadašnjih Roland aranžera (ja sam ih imao 4). Jedini je problem da se navikneš na OS od BK jer je totalno drugačiji od dosadašnjih.
Svaki Roland mnogo dobro izlazi na ozvučenje, to je već poznato odavno i na starijim serijama i sa malim prilagođavanjem zvuka svom ukusu možeš da dobiješ ono što hoćeš, a tih alata BK serija ima baš dosta.
Dobra stvar je i što već imaš Rolanda pa možeš većinu ritmova sa G i E serije da iskoristiš i u BK jer je kompatibilan sa starijim .STL formatom.

megane 05.06.2015 08:59

Samo sam pitao za taj BK 5, zato što svi prićaju samo o Rolandu G 70 i E 80. Šteta što se onda E 80 ne proizvodi više. Čitam ove Roland postove i najviše hvale G 1000, G 70 i E 80, pa sam malo zbunjen a sad kao dobar arranžer taj BK 5? mali lagani....

SMusic studio 05.06.2015 10:06

Ti hoćeš manju i laganiju klavijaturu od G1000 da je ne bi teglio više, a kažeš da je šteta što se E80 ne proizvodi više. To ti je ubedljivo najteža aranžerska klavijatura od svih Rolanda, ima čini mi se oko 25 kg:-O.

Baš iz ovih razloga što su se ljudi žalili na težinu i glomaznost, sledeću BK generaciju su napravili ultra laku, a pokušali su da naprave kompatibilnost i integraciju svih karakteristika predhodnih Roland aranžera + remasterovane boje i ritmove sa par novih funkcija i novim OS.

E80 jeste odličan aranžer, ali je po meni namenjen isključivo za kućni rad. U prilog tome stoji da su samo zvučnici i pojačalo u njemu teški pola ukupne njegove težine, a to je totalno nepotrebno za tezgarenje, pa otud i ovakav zaključak.
Inače, E80 sa SRX proširenjem zvuči fantastično, a te SRX boje su sada implementirane i u BK seriji.

Do nedavno je bio jedan E80 na oglasima i dugo se prodavao, mislim da je čovek tražio oko 1200evra. Ne znam da li je prodat, ali stojao je preko 2 godine. Nešto baš nisu navaljivali da ga kupe, da li zbog cene ili zbog toga što se zove Roland a ne Korg, ili zbog toga što je pretežak, stvarno ne znam.

Definitivno je, po meni, BK-5 jako dobra i adekvatna zamena za G70 i E80, a vidim da i njemu pada cena, pa može već sad povoljnije da se kupi.

megane 05.06.2015 11:46

SMusic studio, hvala dobro si objasnio sviđa mi se ako je taj BK 5 zamenio E 80 i da je taj bolje za kučni rad ne za gostionice, sad razumem. Ja u muziki trebam samo dobar močan ritam, bas, boje mi nisu puno važne, i onako se pjeva. Zato sada sviram sa G 1000 i dopunom G 800 imam USB emulatoru svuda unutra,magnetno optički disc umesto ZIPA, i za sada dobro mi rade posao, ali nekada bu trebalo ipak nešto savremenije kupiti, zato pratim ovaj forum.SMusic dobro si mi objasnio,to mi je dovoljno da više ne računam na E 80.Pozz

Morison 05.06.2015 12:48

E80 je tezila oko 21kg i, pored touch screena i jako mocnog sopstvenog ozvucenja, apsolutno sve ostalo postoji u BK5, pa cak i vise. U BK5 ima novijih drum setova (mada su svi iz E80 prisutni) takodje ima i novih boja (tipa Balkan boje; tamburice, harmonike, frula....).
Manipulacija fajlova je laka, sve ide sa USB memorije, moguce je snimati audio zapis cele svirke na usb...itd, itd.
Sound nije jeftin sto bi neko ocekivao za ovu cenu, bas naprotiv, a ako bi se dobro sredila klavijatura, mislim da za ritam sekciju zvucno retko sta moze danas da se takmici sa BK5...

Boban010 05.06.2015 14:03

Ljudi nemojte da mesate babe i zabe,E80,G70 i BK5 nisu u istoj klasi i ne mogu se porediti.E80 i G70 su visa klasa u odnosu na Bk5 i samim tim su i bolje klavijature.BK5 pa cak i BK9 mnogi svrstavaju u Home keyboards za razliku od Entertainer keyboards u koje spadaju Korg PA3x,PA900,Yamaha Tyros itd...
Ako mene pitate daleko bolji kvalitet zvuka poseduju i E80 i G70 u odnosu na BK5.Jedina im je mana tezina ko sto rece kolega Morison.

nesaband 06.06.2015 11:36

U pravu si ti Bobane u nekim stvarima,ali to i nije toliko bitno.Mogu oni da svrstaju BK 5 i BK 9 i da su decije igracke ali praksa pokazuje nesto sasvim drugacije.

Ko voli da nosi teske klavijature,ogromne aranzere na svirke neka izvoli.Roland je sa BK serijom napravio pun pogodak.Jesu mi neke kolege rekle da BK 5 izgleda kao decija igracka ali su promenili misljenje kada su imali prilike da čuju kako ta igračka zvuci u LIVE nastupima.

SMusic studio 06.06.2015 13:20

Po meni, sam izgled mašine uopšte nije toliko bitan.

Zamislite sebe samo kao gosta u nekom restoranu, kafiću, proslavi i pokušajte da ne posmatrate to kao muzičar. Šta vam je bitno dok sedite sa društvom, pijete piće i blejite okolo u lokalu sa živom muzikom?

Prvo, ne želimo da nas zvuk "ubija", što znači da je preglasan i nekvalitetan (prejaki basovi, zujanje, mikrofonija, jeka).

Drugo, orkestar treba da izgleda pristojno i ne previše vulgarno i prostački, počevši od pevača/pevačice pa onda dalje svih redom. Od klavijaturiste možete najčešće da vidite njegovo lice i prednji uzani deo klavijature gde se ne vidi ništa osim jednog pravougaonika i natpisa proizvođača klavijature. Ni Korg, ni Roland, ni Yamaha nisu pogrdni niti nepoznati nazivi, pa ako imate jednu od ove 3 marke i ako vam to nešto uopšte znači kao marketing, imaćete solidnu sliku muzičara većini gostiju.

Ali obratimo pažnju na ono po meni najbitnije. Šta se daje publici od tih muzičara osim slike koja ostavlja samo neki prvi utisak? Pa sami zvuk, usklađenost u svirci i relativan kvalitet i umešnost samog sviranja i pevanja.

Prva slika i vizuelni nastup vrlo se brzo prevazilazi i posle izvesnog vremena više se na to ne obraća tolika pažnja, ostaje nadalje uglavnom samo zvuk.

Može orkestar da izgleda kako hoće, može da ima 100 svetlosnih efekata, kvalitetno ozvučenje, pa i koreografiju, ali ako falšira, pišti,pevač zavija, ispada iz ritma ili pak ima neki "od izvora dva putića" repertoar, DŽABA SVE, i što piše Korg i Roland i Yamaha i touch screenovi i procesori i hiljade evra u opremi.
I kome je sada bitno da li klavijatura izgleda kao igračka, home klavijatura ili najskuplji i prestižni Tyros 5?

Imao sam prilike da slušam, gledam i radim taj posao godinama, ja sam dizajner zvuka pa sam radio sa ozvučenjem, manje sam svirao.

Kada smo već kod aranžera, obratiću pažnju na njih.
Razvalio me je jedan tip svojevremeno sa E86 kako je svirao i kako je dobro to sve zvučalo + što je imao šmeka u konverzaciji sa publikom. Tako je dobru atmosferu napravio, a nije nikakav poseban muzičar niti pevač. Imao je još i pevačicu i gitaristu, ali nebitno.
Onda su i mene i publiku na jednom veselju smorili tipovi sa 2 PA80 koji su tako samouvereno nastupili jer su se pojavili sa 2 PA80 koji je upravo izašao na tržište i smatrali da je samo to dovoljno da zadivi publiku. Kada sam im rekao da ne zvuče dobro i da se to mora malo i podesiti, rekli su mi da ja nemam pojma i da je to Korg PA80 i da to mora da zvuči dobro jer košta XXXX evra. Odradio sam zvuk kako sam znao i nisam više ni obraćao pažnju na njih, jedva sam čekao da se završi sve i spakujem opremu.

Zašto sve ovo pišem? Zato što je ovde pominjano da klavijatura "izgleda neozbiljno i kao igračka". Kome izgleda? Onome ko svira ili onome ko sluša?
Verujte mi, onome ko sluša je to totalno nebitno, a svrha nastupa i jeste da te neko najviše sluša i da se zabavi i lepo provede uz zvuke koje ćeš mu poslati preko ozvučenja. Ako izgled klavijature smeta muzičaru koji ga svira, onda stvarno treba da potroši malo više para da bi zadovoljio svoj EGO.

BK5 možda nema atraktivan i futuristički dizajn, ali osnovnu svrhu za koju je namenjen ispunjava apsolutno dobro, a to je kvalitetan i odličan zvuk, naročito ono što daje na izlazu preko ozvučenja.

NordX 22.07.2015 15:13

Jedno pitanje za korisnike BK5. Dopada mi se ova klavijatura. Slusao sam par stvari na YT i mnogo mi dopala,sto ritam sekcija,sto solo boje.

Razmisljam o kupovini za neke manje svirke. Koja je cena polovnog a koja novog BK5.

Posto sam pre par godina svirao Roland Aranzere,imam nekih ritmova namenskih koje bih zeleo imati i u BK5. Tacnije ritmovi su od EM2000,pa me zanima da li mogu da ih ubacim a da pri tom ritmovi rade normalno,kad kazem normalno mislim na to da nema nekih gresaka odnosno ''falseva'' u ritmu.

Nadam se da me razumete.

Zeleo bih tacan i precizan odgovor.

Hvala.

SMusic studio 22.07.2015 22:32

Za cenu ne može niko sa sigurnošću da ti tvrdi kolika je, jer je to stvar trenutka i promenljiva činjenica iz dana u dan. Najbolje ti je da pogledaš po oglasima koliko se trenutno traži za nov i polovan BK5, ali nije ni to 100% merodavno. Recimo, nov BK9 je u Evropi pao na 1499e (pa i niže), a kod nas se još zvanično prodaje za 1990e.

Što se tiče ritmova, svi originalni Roland ritmovi (format .STL) iz serije E i G su kompatibilni na BK5, ali konvertovani ritmovi od drugih proizvođača i neki namenski ritmovi umeju da prave probleme i mora da se prerađuju u samom BK5. Tu ima malo posla ko ima volje da se zeza sa tim, ali se da uraditi. Zato u BK5 i postoji MAKEUP TOOLS, baš za takve stvari.
Ja imam BK9 i to je skoro isto, pa mogu da dam svoje mišljenje, ali ima ovde i vlasnika BK5, pa će ti oni reći (nadam se) nešto konkretnije o ovom modelu.

nesaband 25.07.2015 12:30

Nov BK-5 u srbiji kosta 880 eura.polovan pogledaj oglase.sve ostalo sto si pitao vec si dobio odgovor.

Послато са Telenor Smart Pro 2 уз помоћ Тапатока

calevh 22.08.2015 18:20

Pozdrav, jedno kratko pitanje, ako neko zna odgovor, bio bih zahvalan.
Da li se na Bk5 modelu uz pomoc tableta i potrebnih programa, napraviti i omoguciti, nezavisno menjanje ritmova kao i nezavisno menjanje boja?
Cini mi se da je kolega Boban uspeo to sa svojim gw8, interesuje me da li je moguce to na Bk5? Hvala.

Boban010 25.08.2015 12:07

Bas na taj nacin kao kod GW8,koliko sam upoznat,ne moze(nemojte da me drzite za rec) ali bi moglo snimanjem performansi sa ritmovima i performansi bez ritmova.Prvi su ritmovi a druge boje...

calevh 26.08.2015 10:05

Hvala bobane. A onda bi verovatno bilo moguce linkovanje na virtuelnim tasterima midi comandera, u dve grupe.
Jedan bk7m mi skuplja prasinu, imam tu neku ideju da vidim sta se moze iskoristiti od toga.

Mafia 26.08.2015 11:09

Svašta se može na commanderu uraditi, možeš pozivati virualnu dugmad preko klavijature slanjem PC komandi ili spajanjem Bluetooth tastature ....

Sent from my HTC One mini using Tapatalk

Trenutno vrijeme na Forumu 16:39

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org