![]() |
Gagane, poznavajuci tvoje umece u programiranju i sredjivanju klavijatura, ako se ti docepas pa600 ima cudo od nje da napravis ;)
|
Citat:
Dajte bre ljudi, nemoj da vas mrzi, posetite internet, procitajte nesto, procitajte specifikacije klavijatura, skinite pdf manual... I onda ce vam mnoge stvari biti jasnije sta je u kom rangu i sta koja sprava moze... Ili gledajte rumuna kojeg ne razumete (a ni ja) sta prica pa neka vam on prica o mogucnostima klavijatura... LOL! Sent from S3 |
Gresis Vex :) Pa600 je bolji bar za pola od Pa3x :))
|
E, pa ,tako vec moze :lol::lol::lol::lol:
|
A bre ljudi sta se uzbudjujete znate kako se kaze kod nas,kolko para tolko muzike,
ja sam rekao samo ovo izvaredna klavijatura za tu lovu , e sad dase poredi sa nekom klavijaturom koja kosta 3x skuplje je smesno. |
Kad smo kod cene u Berlinu ako sam dobro pogledao adresu je 999 evra dok je Quarter Tone 1099 evra.
|
Citat:
|
Pozdrav za sejox , da upravu si doslo je da da ,,, ako je sve tacno sto ovaj andronescu kaze , onda skupljam lovu i pazarim , . Takodje pozdrav i za mpg prijatelja yamapassion , u pravu si kolega , kad mi opva moja igracka o kljave radi extra , a tek sta bih na pa600 napravio , i juuuuu , mogu samo da zamislim .Veliki pozdrav svim clanovima ovog sajta i hvala na svemu recenom na mojim postovoma .
|
Gagane,stvar je u tome sto ja smatram da taj Andronescu nije u pravu,a i cinjenicno je to vec u nekim prethodnim postovima neko napisao.
Mozda je on zaduzen za obradu trzista i unapredjenje prodaje tog modela,pa zato tako govori. Ako cijena sve govori,onda klasa nije ista. A razlika u cijeni je ogromna.;) |
Citam dosta postova kako tanko zvuci il sta ti znam jos ....
Sa obzirom da su prilozeni snimci gde je ucitan set od pa800, a set je ucitan verojatno bez globala sto znaci da Master EQ je nenastelovan. Tu lezi problem jer zvuk ne izlazi kako je bio zamisljen na pa800. Treba malo da se zagreje stolica, pa600 ima napredniji EQ nego li pa800 (+ 4 frekvencije po izbor, sa Q faktorom + limiter) i sve to treba racionalno da se iskoristi. Realno ima mnogo muzicara sto neznaju ni sta je frekvencija, pa kad im das EQ na svaki korak naprave kasu poparu .... ovo govorim opcenito, da se neko ne prepozna ;) Dodato: A jos da dodam .... nebulozno je porediti pa600 sa pa50 i sa pa3x. Nudi dosta vise nego pa50 dosta manje nego pa3x. Drzi neka sredina..... |
Pametno zboris mlado momce ;),ja bi jos samo nesto dodao,Ace je majstor za korgove masine tako da treba uvek da mu verujete 100%.;)
|
Evo nešto od osnovnih funkcija što se tiče same klavijature za one koji do sada nisu imali dodirnih tačaka sa Pa500 ( s razlogom):confused:
|
Koliko sam pogledao do sada,cini mi se kao dobra spravica..
Planiram da je uzmem i da uradim 'upgrade' sa PA80.. Da li neko zna kada tacno stize u Srbiju? pozdrav |
Tacno se nezna jos uvek.Do sredine januara je tu;)
|
Mana mu je sto ne moze da ucita neku boju pojedinacno ako je ona npr. u .kmp formatu... Ali zato iz seta npr. za pa800 ucitava pojedinacno sve po zelji, ali koliko sam video iz foldera PCM, znaci boje moraju biti u tom formatu... zna li neko neki konverter koji konvertuje ostale korgove formate u PCM format... mozda nisam razumeo dobro, mozda je pitanje glupo, posto se ne razumem bas oko korgovih ekstenzija, pa bih zato voleo da mi neko objasni.
|
Citat:
|
Ja jos uvek nista ne vidim na njihovom sajtu sto se tice Korga pa600...Ajde ostavi link gde si to video?
Postovano sa mobilnog uređaja |
@yamahapassion
kada ces nas obradovati sa jos nekim snimcima,obecao si;) |
@Nebojsa: Jesam, i 99% stavljam danas, malo cu prosvirati ritmove i boje iz jednog seta da vidite kako zvuci, po meni super iako nisam namestio EQ jos uvek, ne snalazim se bas najbolje sa EQ kod korga, a uputstvo mi na nemackom pa me umara da citam :D Uglavnom, danas ce iti izbaceno nesto na soundcloud iako me je prosli put dobrano zezao. Pozz
|
Citat:
sad sam bio na njihovom sajtu i prijatno sam iznenadjen.999 eura je sasvim korektna cena za ovaj instrument.
|
Hvala Gogile
Citat:
|
Samo pitanje za vlasnike Pa600. Kakav je nivo signala na izlazima? Posto je na Pa500 out signal slabiji, pa dok se pojaca na mikseti pojavi se i sum pa zvuci ko kasetofon. Bilo bi glupo da nisu pojacali signal.
Imao sam PA 500 i sam signal je bio sasvim dobar.Plus kad se odradi set i efekti onda je i vise nego dobar izlazni signal tako da mislim da gresis druze.PA 500 ima odlican izlazni signal sto je i kod PA 600 sigurno kako treba.
|
Pa da bogdom griješim, ali problem sa slabim signalom je dobro poznat, i o tome ima puno više priče na stranim forumima, a na njemačkom forumu se oglasio i predstavnik korga koji je potvrdio slab signal i kao odgovor ponudio da kupe skuplje korgove aranzere ako zele kvalitetan zvuk. Osim što je signal slab, još postoji i konstantni šum od inputa čak i kada se input ne koristi, i ne može se softverski isključiti. Jedan od članova korgforuma ima čak i rješenje kako da se isključe inputi i pojača gain na izlazu, ali moram čekati da istekne garancija pa lemilicu u ruke, a možda ga zamjenim za BK-5 ;)
|
@medan: mozes druze da kombinujes iz bilo kojeg drugog seta sta god hoces i da dopunjavas taj tvoj set na kojem radis, sve ide po sistemu copy/paste, s tim sto npr. ako hoces da ti ritam radi kao i ritam u tom setu odakle ga vadis, moras iskopirati i sve elemente ritma u svoj postojeci set da bi radilo kako treba, nadam se da kapiras o cemu pricam. Znaci iskopiras drum kit, bass, strings itd itd, da bi sviralo kao u originalnom setu, naravno ako je ritam od fabrickih boja onda nije potrebno nista da diras, zakomplikovah ja malo hehe... Inace, ako je u sky music cena takodje 999e, to je onda dobar znak da su se domaci uvoznici opametili i poceli da postuju kupce i uzimaju minimalnu proviziju i hvala Bogu da je doslo do toga... dosta je bilo guljenja, nema vise narod para, moralo se jednom to desiti.
|
Citat:
Odoh malo u Off,BK 5 je odlicna sprava ;) |
Evo jos jedan demo (nazalost kratki) posto sam obecao danas, ali sam se ulenjio dozla Boga pa sam snimio nesto na brzinu. Da vam budem iskreno jos nisam ni poceo sredjivati klavijaturu, samo ubacujem setove loadujem, brisem itd... testiram ram =)) Salu nastranu, ako ovako nastavim procicu kao neki vlasnici pa800 ima da mi rikne ram. za ovaj sam demo iskoristio ritam iz pesme "supermen" 4 varijacija i boju neka turska gitara pa poslusajte.
https://soundcloud.com/#yamahapassio...a600-mali-demo |
E ovako dragi moji.Ja sam sinoc dobio jedan set od PA3x i ubacio sve u PA600 osim SOUND,ali pojedinacno(Soundbook,Performens,STYLE)Global nemoze i PCM nisam ucitavao.Od SOUND sam samo ubacio DK i svi ritmovi su mi radili bez problema.Bubanj je radio.Bass i Kontra nije kao sto je i logicno bez semplova i nemoze ali sam video koji bas i Kontru vuce i usao u USER i ucitao sve to na njihovo mesto i radilo je sve tu je bio i Bass i Konta.Pa sam isprobavao i neke boje(trubu)isto sam tako Ucitao boju i radi sve bez problema.Ocu da vas obavestim da Pa600 cita sve od pa3x,samo treba poslagati sve za Pa600 jer Pa600 ima isto kao Pa800 2 Usera i jedan DK ali sa 16 Bankova,a Pa3x ima 4 Usera.Za mene moj Pa600 radi isto kao i PA3x sinoc koji sam cuo.Ljudi klaviatura je Haos.Svima preporucujem.Jos cu raditi na njoj pa se nadam da cu nekome moci pomoci ako neko bude imao pitanja.Tu sam.
Dodato: Citat:
Mozes sve pojedinacno da ucitavas iz drugog seta,ali kad ucitac napr.Begine i neraditi kako treba ritam ,moras da ucitas te semplove na to mesto gde je bubanj,bass,kontra itd..Ako neznas kako ide objasnicu ti i to samo mi se javi na gogi1307@gmx.de Dodato: Citat:
svidja mi se kako sviras. |
Da li možda postoji mogućnost da ovu klavijaturu vidimo i u našem šopu? :D
|
Bas si pravi yamahapassion
Citat:
|
korg pa600
предрасуде колеге ... дозволите ми да знам да ли могу да уплоад-корг па600 стил Корг Па80? хвала:)
|
!!!!!!!!!Upozorenje!!!!!!!!!
Svi koji kupe Pa600 a sviraju terce iz DK nemoze se Transponirati.Terce koje su u useru mogu se transponirati.Ako neko nesto sazna neka napise nesto ovde.Pretpostavljam da je Global u pitanju.U ngeneral Controls gde se ulazi u LOCK za stelovanje transpozi je mnogo manje nego u pa3x ili pa800. U PA600 ima : -Master Transpose -Sub Scale/Quarter Tone -Sub Scale/Quarter Tone from STS -Auto Oktave U PA800 ima jos: -Perf.M Transpose -Style Perf M.Transpose Mozda tu i jeste problem sto u PA600 fale ove dve mogucnosti. |
I ja mislim daje Global u pitanju nema sta drugo gogile,pozdrav
|
Citat:
Mislis li da je steloanje u globalu pitanje ili sto Pa600 nema te dve funkcije u Globalu kao pa800 ili pa3x? |
global mora daje u pitanju od pa 600 100000000%
nema druze sta drugo da bude pregledaj lepo i nacices. Ja neposedujem pa600 ali mora daje tako. pozdrav |
Citat:
Ja posedujem obe klaviature Pa600+PA800 jos.ali sav sam global pretrazio i poredio sa pa800.interesantno mi je samo ako se boja sastoji od tri boje a jedna os njih je u DK ,samo ta boja koja je u DK nemenja transpozu.Nebitno,ako neko nesto sazna u cemu je stvar neka nesto napise o tome,a ja cu set tako srediti da mi nevuce nijednu tercu iz DK.Poz |
Upravo sam zvao Mitros i uopste nemaju informaciju kada ce stici kllavijatura.. :(
|
reklama se vrti na sky musicu probaj tamo da pozoves
|
Znaci da podvucemo, ne mogu se u pa600 loadat samplovi u KMP formatu, znaci standardni Korg sample format. Mogu se ubacivati PCM fileovi, koji su u stvari modifikacija wavea, samo malo kompresirani, tj. izbaceno nepotrebni dijelovi koje ljudsko uho ne primjecuje. E sad me zanima, jel se mogu KMP fileovi convertirat u PCM, ako ne mogu, to je veliki hendikep.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 22:41 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org