![]() |
Evo napokon da se javim. Nazalost nemam dva midi kabla (jedan mi neispravan) i ne koristim midi terce, pa nemogu reci da sam 100% siguran, ali mislim da to ne moze. Zato sto ti je vec taj midi kanal zauzet a nemoguce je dodeliti 2 kanala na isti part. Dodatno komplikuje stvar sto su midi terce ustvari midi fajlovi koji sadrze razne podatke a oni deluju, u ovom slucaju, na Right3 da "iskrive" stim i naprave tercu. Znaci midi podatak sa Korga T3 bi trebao proci kroz Song part 3 na Tyrosu i na kraju zavrsiti u Rihgt 3.
E sad da bi sve to povezao moras mi reci kako ti sad stoje midi postavke. Znaci u Midi pa Edit pa kartica 1. System pod 1 da li su svi partovi cekirani? 2. Kartica Transmit koji je part na kom kanalu? 3. Kartica Receive na kom je kanalu dodeljen koji part. Po nekoj logici bi trebalo da su u Transmit kartici na kanal 3 dodeljen song part 3 a u receive midi A kanal 3 dodeljen Right 3. Javi pa da vidimo dali ce moci nesto od toga... |
Casper, pomagaj.
Kako se stavlja u Tyros 3 više layera u UVD? |
Na žalost, nikako.
Moraš odraditi posao u nekom "vanjskom" programu pa ga onda unijeti u Tyros. |
Aha, taj rad.
Samo sam mislio unijeti 2-3 layera doboša na acoustic kit. Ne moram valjda sve tvorničke waveove importirat u tom nekom vanjskom programu? |
E vidiš, to nisam probavao....:rolleyes: A da napraviš jedan UVD samo s tim dobošima, staviš ga u Tyros i onda iskombiniraš s ovim tvorničkim. Jel bi to išlo? Treba probati ...
|
Zanima me kako da pogledam,ili da dodam recimo efekat konkretno Hall na SNARE-u. Posto imam nekih ritmova,koje sam dobio od jednog lika,par nekih univerzalnih i ritmovi rade dosta dobro,da kazem ''utezeni su'',na ozvucenju rade odlicno,i konkretno malo Hall-a ima na samom dobosu,pa me zanima kako da te iste postavke primenim i u ostalim ritmovima. Efekti,EQ i ostalo u MIXING CONSOLE su mi isti i na tim ritmovima,i na mojim nekim ritmovima,ali to ne zvuci to. Da li postoji da se vidi sama ta struktura samog STYLE-a u STYLE CREATORU ili u nekom od programa?
|
Da li se radi o tvorničkom bubnju ili nekom CUSTOM?
Postavke pojedinih elementa bubnja možeš pogledati recimo, u MixMasteru, XGWorksu, CASM Editoru .... Na pojedini element bubnja nije moguće posebno dodavati neki od DSP-a. Na pojedinom elementu možemo samo kontrolirati količinu master efekta REVERB. Postoji opcija je da se izdvoji doboš i postavi na RHY1 i onda posebno kontrolira po potrebi bilo koji DSP. Možda je na spomenuti doboš samo promijenjna vrijednost release pa ti se čini da se radi o efektu. E da, možeš pogledati informacije i u STYLE CREATORU ali sumnjam da ćeš tamo naći ono što tražiš. Trebao bi u tabu EDIT, pritisnuti tipku H (FILTER) i čekirati SYSTEM EXCLUSIVE MESAGE, a potom preko tipke CTRL CHG čekirati sve opcije koje se nude. Dobit ćeš šumu informacija koje ti govore baš sve parametre unesene u traku. A znaš da se u šumi bez dobrog kompasa teško snaći ... |
Radi se o fabrickom bubnju,konkretno Studio Kit. Niti je on ''radjen'' vec je iz sekcije DRUMS (Fabrike) a ne CUSTOM DRUMS. Ja koristim pretezno fabricke bubnjeve i meni odlicno rade sad za sad. Moguce je i to. Imam osecaj da je taj dobos,pojacan i kad ''udari'' kao da ''zvoni''. Moguce je da je Release.
|
1 Privitaka
Ako je tvornički bubanj i ako se doboš nalazi na RHY2 zajedno s ostalim elementima onda se njegov drugačiji sound može dobiti jedino podešavanajima u okviru koji je prikazan na slici. Crveno označeno je parametar koji "produži" trajanje doboša pa se čuje kao da ima hala.
On se upisuje kao SysEx kontrola u style. |
Ja bih pokusao da napravim drum kit sa smanjenim halom i na sve te ritmove pozoves taj drum kit i zavrsio si posao.
|
Samo na ovaj nacin mogu da upisem ili mogu i u Style Creatoru nekako? I zanima me kako moze da se odvoji dobos na RH1,imam jedan takav ritam.
@dmmacak,moze i tako samo da vidim,sta je ''fora'' ovdee :) |
1 Privitaka
U Style Creatoru ne možeš unositi te podatke, samo uz neki drugi kompjuterski program (MixMaster, CASM edit slika). XGworks je najpraktičniji jer čuješ promjene koje se događaju i pomicanjem grafičkog prikaza program sam stvara informaciju. Ne moraš poznavati SysEx protokol. Kod ostalih editora moraš znati točni SysEx niz koji ti treba i onda njega upisati ručno.
Ako želiš staviti doboš na RHY1 napravi to ovako. Kopiraj RHY 2 na RHY1. Sada imaš isti motiv bubnja na obje trake. Na RHY2 obriši doboš, a na RHY1 obrišio sve osim doboša. Brisanje elemenata radiš iz Style Creatora > BASIC > REC CH (F) > označiš sa REC traku na kojoj brišeš > pritisni i drži RHY CLEAR (E) i pritiskom na element bubnja, isti se briše. Style ne mora svirati, brisanje se dešava samo jednim pritiskom na element bubnja (bas bubanj = C1) |
To mogu direktno obrisati odnosno ovako uraditi u STYLE CREATORU ili ovom programu,ne mogu da vidim koji i kako se zove? :">
|
1 Privitaka
Style creator je ograničen, on vrijedi samo da bi se brzinski pogledalo što se nalazi u stylu. Može se iz njega sve brisati (ono što on vidi) ali što tebi to vrijedi kada ne znaš što brišeš.
Ovo gore je program CASM editor, ali zanemari to. Uzmi MixMaster i tamo vidiš sve podatke koji imaš u stylu. Ali opet ti kažem, što ti to vrijedi vidjeti informacije ako ne znaš što koja znači. Ne znaš koja informacija djeluje da se doboš čuje tako kako se čuje. Znači, otvori taj Style sa MIxMasterom, pokreni List View, označi samo 10 kanal i pogledaj informacije. Crveno označeno na slici su neke note na 9 kanalu (RHY1) na koje je djelovano SyEx podacima. Ti pronađi isto to na 10 kanalu za notu 38 ili 40 gdje se nalazi doboš. Yamaha ima i doboš na 31 i na 34 ovisno o drum kitu i oni se koriste kada želimo biti što približniji GM soundu. |
USB drajveri
2 Privitaka
Caspere,evo pitaću ovde iako mi je ova tema odvratna ima milion stranica,ali da ne otvarama drugu.
Skinzuo dam drajvere kako si mi rekao na yamahinog sajta i sad kad hoću da ih instalirao ,izbacuje mi grešku!Da li to znači da klavijatura već mora biti spojena sa računarom da bih to maogao uraditi. Evo te obavjesti.(jbg,mislim da se neće videti) |
Prvo instaliraj pa spoji stroj.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk |
Već je on instalirao drivere, ovaj prozor te obaviještava da moraš upaliti klavijaturu, naravno, mora biti spojena USB na računalo. Kad ju upališ pričekaj 30 sekundi i klikni OK. Tada će instalacija biti završena do kraja.
|
Dobro,e sad,da li može i ovaj od t2 da skinem ili posebno za t3'http://www.yu-midi.org/forum/downloads.php?do=file&id=16698#axzz3aZo4OxsY
|
Skini Voice Editor za Tyros 3, imaš trojku zar ne?
Instaliraj program, upali klavijaturu, pokreni program i pričekaj 10-15 sec. Dalje je jednostavno, ako zapne pitaj. |
Da li je normalno da mi se aranžer na nijansu smanji kad pritsnem dirke na desnoj strani-solo boje?Danas sam se uverio a u to sam sumnjao već duže vreme.da li je na svim ritmovima,ne znam ali na nekima jeste sigurno.Da li tako treba biti ili sam negde nešto ja čekirao,nije to loše,ali nisam siguran da tako treba.T3 je u pitanju.
|
Ukljucen ti je Master compressor i sigurno je da je postavljen na Live.
|
Dobro,a kako je kod tebe,kako ti praktikuješ?
|
Ja stavim na standard i u zavisnosti od prostorije smanjim malo basove ili dodam visoke. Na Live nije lose nego nekad mi previse smanji levu ruku zavisi od boje sa kojom sviram, tako da mi se ne svidja.
|
Aaaaa, bravo Draganče,znači ipak sam bio u pravu!!!to se meni samo činilo u zadnjih mesec dva,a danas sam se uverio!!Znači,zavisi od boje,zato nisam mogao primetiti,stalno!!!Hvala druže,evo mi se upalila klav ponovo,iodem ,malo čeprkati!!!
Dodato: Pa,bem li ga ,meni nekako sa masterom izglda moćnije!!?? |
Pa i meni izgleda dosta punije. Ja npr nekad kad me ne mrzi solo boje pustim na SUB izlaz i pravo u mix tako da onda ne utice sviranje desnne strane. Ali sa kakvim pevacima i muzicarima saradjujem bilo bi dovoljno i da sviram na rolandu e 96.:-)
|
Zato ja sve više i češće radim sam!!!!! =))
|
Citat:
Koristi se fx sa miksera koji bi trebao biti i bolji nego na sintu. I dobije se na komociji pri sviranju ... Poslano sa mog ALCATEL ONE TOUCH 6030X koristeći Tapatalk |
Imam jedan mali problem sa Tyrosom. Bilo bi dobro kad bih mogao sto pre da ga resim.
Naime,2 godine je kod mene i nikad nisam imao bilo kakav problem. Vec zadnje 3 veceri kako radim (svirka) i desava mi se kad recimo iz jedne banke predjem na drugu banku (sa ritma na ritam posto sam tako organizovao sebi) predjem recimo sa RUMBE na recimo 7-8 i ostanu da se ''CUJU'' neke tarabuke kao. I bilo koji ritam da odaberem to se cuje celo vreme,znaci kao neke tarabuke,i moram da ugasim klavijaturu pa da upalim. Problem je sto to ne smem da uradim,posto na svirci bude negde oko 150 ljudi,sta tad? U cemu je problem,da li smem da uradim neke reset,ili tako nesto,a da pri tom ne obrisem podatke. Posto radim narednih dana svake veceri,molio bih Caspera i sve ostalo da mi pomognu da resim ovaj problem. Hvala!!! |
Problem imaš u tom ritmu gdje se pojavi ta tarabuka
Poslano sa mog HTC One dual sim koristeći Tapatalk Dodato: Ja sam to imao na nekom ritmu i skontao sam koji je pa sam ga popravio. Uglavnom stvar se riješava nekako u midi postavkama nešto se upali pa ugasi da ne moraš gasiti klavijature. Imaš negdje na forumu odgovor. Sad ću pokušat naći pa ću napisati Poslano sa mog HTC One dual sim koristeći Tapatalk |
Kao sto kaze kolega problem ti je u ritmovima i to isto zavisi iz kojeg ritma ides u sledeci. Meni se to desilo kad sam tek kupio klavijaturu(pre 7 godina) pa sam ubacivao sve i svasta, i desilo mi se pre neki dan. A koristim iste stylove vec duze vreme.
Ako ne nadjes pravi ritam koji ti pravi tu glupost, i ako ti se desi u toku svirke najbolje je da odes u midi u local control i iskljucis style na par sekundi. |
Ne znam tacno koji je ritam. Ali kad napravim neki prelaz ostane ta tarabuka. I moram sad detaljno da krenem da prodjem te ritmove i probam da nadjem problem.
Hvala maricm!! Dmmacak kako da iskljucim to? |
|
Klavijatura mi je spakovana krecem jos malo na svirku. Ali evo iz glave Taster funkcije pa u midi na prvoj stranici bi trebalo da se spustis do Local Control i tu iskljucis Style na par sekundi
|
Hvala puno!!! Javljam ako to bude upalilo,ali nadam se da hoce.
Hvala jos jednom! |
Vidi ja sam ti napisao kako da u toku svirke ako ti se desi da ne moras da resetujes klavijaturu ali moraces da procesljas te ritmove kako je objasnjeno u temi koje je kolega marcim postavio
|
A možda problem nije vezan uz ritam. Moguće jest, kao što kažu kolege ali meni nešto smrdi da je razlog drugi. Kažeš da mijnjaš banku, to znači da se problem dogodi kada ritam promijeniš koristeći registraciju. Moguće je da ostane visiti efekat na desnoj ruci pa onda to tebi zvuči kao tarabuka, jer si i napisao da se čuje nešto kao tarabuka. Testiraj na način da stišavaš dijelove i tako ustanoviš što ostane visiti.
Sent from my iPad using Tapatalk |
Koristim MIDI TERCE,mozda moze i do toga biti? Nikada nisam imao ovaj problem,a koristim sve isto vec 2 godine.
Morao sam tako da organizujem jedna banka ( 1 ritam + 7 boja). Malo je nezgodno za LIVE i kad su narudzbine,ali za klub vrsi posao bas. |
Moguće da i midi terce stvaraju problem. Prvo trebaš izolirati uzrok problema, a onda ga je lako riješiti. Spomenuo si tarabuke pa si pozornost možda skrenuno na krivi put, prema stylovima. Kako god, kad nađeš gdje leži problem onda ćemo predložiti moguće rješenje.
Sent from my iPad using Tapatalk |
Videcemo vec. Neke sam ritmove izbrisao na koje sumnjam,i gde ima tih tarabuka,cak i tu tarabuku sam obrisao,kako ne bi pravila problem.
Veceras testiram pa javljam,sta je bilo. Hvala svima jos jednom!!!! |
Vjerovatno je do tih samplova ili ritmova koje si koristio. Ja imam T5 I znao se slicno dogoditi kada probam neke ritmove kod kuce...
|
Trenutno vrijeme na Forumu 20:56 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org