YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   I meni crko RAM u pa800,pa da se pohvalim (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=8530)

bokivelik 19.01.2010 19:17

....

Kad smo vec zapoceli ovaj razgovor neka se jave ljudi koji nisu imali nikakvih problema sa pa 800.
I ja imam klavijaturu dve godine i dva meseca. Ubacivao sam setove i semlove i ritmove raznih vrsta i kvaliteta, brisao, prepravljao,pravio ni sam neznam koliko puta. Klavijatura radi kao sat. Jedino mi se polomili tasteri od silnog pritiskanja i to (fill 1, start/stop i exit). Sad cu da ih zamenim i to je to.
Podrzavam misljenje kolega da treba da se vodi racuna o rukovanju jer mi se bezbroj puta desilo kad je upalim u hladnoj prostoriji display zakasni sa paljenjem.
Mada imam jos jedno misljenje a to je: Ko kako ima srece tako ga Pa 800 sluzi.

Bugibendts 19.01.2010 19:18

da li se neko zapitao ili procitao knjigu koju je dobio uz pa800?verovatno nije ili samo delimicno.znaci prva i naj bitnija stvar kod ubacivanja semplova je na kojoj frekvenciji radi taj sempl a tamo lepo pise---zbog toga se i kvari memorija to pisem iz znanja mozete slobodno i da se nasmejete tome ali je tako a sto se tice popravke memorije moze i to javite se ili ako smem da okacim broj tel.javno na forumu postavicu

Millan 19.01.2010 19:47

Ja imam Pa800 vec pune 3 godine, i nikakvih problema nisam imao, ali bukvalno nikakvih!

rale 20.01.2010 15:43

Takodje, dve godine bez ikakvih problema.

tesla 20.01.2010 19:53

Nemam ni ja problema ali mislim da je ovde reč o tome kome se pokvario RAM a ne o onima koji nemaju nikakvih problema.

tranzit 20.01.2010 22:15

Citat:

Originalno postovano od Bugibendts (Post 119150)
da li se neko zapitao ili procitao knjigu koju je dobio uz pa800?verovatno nije ili samo delimicno.znaci prva i naj bitnija stvar kod ubacivanja semplova je na kojoj frekvenciji radi taj sempl a tamo lepo pise---zbog toga se i kvari memorija to pisem iz znanja mozete slobodno i da se nasmejete tome ali je tako a sto se tice popravke memorije moze i to javite se ili ako smem da okacim broj tel.javno na forumu postavicu

E vidis to je klasicna dezinformacija. Memorija nece ispustiti dusu ako se pokusa uvesti sampl koji nema one karakteristike koje odgovaraju globalnom formatu kojim PA800 i sam sampluje a to je 16 Bit i 48 kHz. Inace PA800 moze uvesti samplove u KSF, AIFF, AKAI i WAV formatu i to 8 i 16 Bit i u sample rate od 11,025 pa do 48 kHz i pri tom samplovi zadrzavaju i u PA800 svoje atribute. Ostale formate PA800 jednostavno ignorise a memorija ostaje zdrava i ziva pa taman ti probao uvesti i 32 Bit 192 kHz, to ne pije vode.

Vaxter 20.01.2010 22:21

Kao prvo, kako bi samplerate i mogao da oshteti memoriju, neka meni neko objasni? :))

tranzit 20.01.2010 22:30

Nisi u toku sa najnovijom tehnologijom. PA800 je spreman za iznenadjenja jer u njegovom RAMu je postavljena zastitna bombica koja se aktivira ako se uvode samplovi sa nebuloznim ratama i ona stiti PA800 od vecih ostecenja. Strada samo RAM.

nikadvisekorg 21.01.2010 15:52

ma j**** ja i njih i najnoviju tehnologiju ploca ko papir a memorija ko da je za tetris... ja se bogme vracam il na pa1x il pazarim tyrosa2 pa shta mi prvo naidje...

Demijan 22.01.2010 23:02

Citat:

Originalno postovano od bokivelik (Post 119148)
Kad smo vec zapoceli ovaj razgovor neka se jave ljudi koji nisu imali nikakvih problema sa pa 800.
I ja imam klavijaturu dve godine i dva meseca. Ubacivao sam setove i semlove i ritmove raznih vrsta i kvaliteta, brisao, prepravljao,pravio ni sam neznam koliko puta. Klavijatura radi kao sat. Jedino mi se polomili tasteri od silnog pritiskanja i to (fill 1, start/stop i exit). Sad cu da ih zamenim i to je to.
Podrzavam misljenje kolega da treba da se vodi racuna o rukovanju jer mi se bezbroj puta desilo kad je upalim u hladnoj prostoriji display zakasni sa paljenjem.
Mada imam jos jedno misljenje a to je: Ko kako ima srece tako ga Pa 800 sluzi.

Mene isto sluzi odlicno, oko 2 godine od prilike. Nikakvih problema. Cuo sam da neke stare serije Pa800 (kad je tek izasao) su imali probleme sa RAM-om, pa su ljudi slali KORG-u da se to popravi. Ali nevjerujem da ovaj problem sto je kolega naveo ima veze sa tim.

Trenutno vrijeme na Forumu 04:28

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org