![]() |
aaa
to ti je najjednostavnije u seqenceru snimit jedan takt rumbe i to je to. On ostaje u patern listi samo ga treba spremit (il kako se ta lista već zove)
Kasnije u LIVE stisneš PAD MODE i odabereš rhytam pty (tako nešto)pa pad setings i tu postavljaš ritmove po padovima 1-16... Odprilike tako nekako... |
Ritmove je najlakse otkucati na seqenceru na kompu ili pak na sekvenceru na Fantomu G i onda kao sto amadeusvk rece svaki taj deo se onda kao patern moze ubaciti na Pad i tako je najlakse svirati bass preko ritma na FG.Takodje je moguce kad se matrica ubaci da se ona rasiri po kanalima a ne da bude samo na jednom.Pa je onda moguce i uzeti samo drum patern i staviti ga da bude ritam.Ako te stvarno interesuje procedure za ove obe stavke onda bi trebao Gorane da napises dokle ti znas da radis.Da li znas uopste da ubacis matricu i da li znas sta je patern tj phrase na FG.Da bi mogao da ti objasnim proceduru morao bih da znam koliko znas uopste.Nije tesko ali nije ni u 2 koraka.Ako znas da ubacis matricu i da je pustis onda si pola posla zavrsio.Probaj da napises dokle si stigao pa cu te onda lakse dalje navoditi.
|
Hvala BANDZA na volji da pomognes! Za sad znam da ubacim midi fail u seqvencer medjutim pojavi mi se samo kao jedan kanal, tako da je to vec problem. Nemogu da razdvojim zvuke.
Teoretski znam sta sve moze ova klavijatura ali ne znam da sve to izvedem. Inace sam jedan od saradnika firme koja je uvoznik rolandovih proizvoda za Srbiju. U interesu nam je da se klavijatura maximalno iskoristi. Ovakvi forumi su velika pomoc u svemu tom. Znaci da FG moze od midi fajla da uzme deonicu ili da se snimi kao midi traka bubnja i posle to pozove o PAD sekciju! Ako je ovo sto sam rekao tacno, da sve to izvedem ne znam. Eto sad znas dokle sam stigao!!! |
@GoRaN
Svaka cast tebi i nemoj pogresno da me shvatis,ali bi Roland trebao da se bavi edukacijom svojih ljudi..... Pomocicemo ti koliko znamo i mozemo! Pozzz!!! |
Citat:
I to je to! |
Kao sto rece drug Vingula ovako bi trebalo i na FG6 da bude ali ja cu kasnije biti pored klavijature i ucitacu bas jednu matricu pa cu javiti kako ide.A ti mi u medjuvremenu ako stignes napisi da li ti je bitno da vadis bubanj iz matrice i da od toga pravis ritam ili ne?Mada cu ja pokusati to djuture da odradim sve ne bi trebalo da bude tesko pa cu javiti makar ovaj prvi deo da rascistimo dok ne javis jel sve ovo rastavljanje matrice radis zbog bubnja ili onako!
|
Imam je svega nekih destak dana u svom vlasnistvu, nisam jos sve provalio, znam samo teoretski sta sve moze!
Inace sam je reklamirao prosle godine na Zrenjaninskom festivalu cim se pojavila! Sad sam shvatio ono oko ritmova i padova i sve isprobao i radi! Povezao sam ga preko USB sa kompom snimao u sekvenceru i to radi dobro, odlicno! Sad mi je ostalo jos to oko MIDI-ja, znam da uvezem fajl. Medjutim neku mi pesmu otvori samo kao jednu traku! Kako to da resim? I kako da promenim zvuk na nekoj traci i da tako snimim fajl? Hvala na pomoci!!! |
Pa sad smo ti u predhodna dva posta objasnili...ili nečitaš postove,ili nisi skužio da ima novih postova :D
|
Jel probao neko da ubaci ram od 1GB i ako jeste koja je oznaka ram memorije? Pozdrav.
|
Ista je oznaka kao i na ovoj od 512,samo sto na ovoj pise 1G.
Probao nisam ,jer nisam mogo da nadjem od 1G! |
Precica za laksi izbor boja na PAD-ovima
Evo jednog malog tutorijala kako se lako mogu birati boje preko dinamickih padova na Fantomu G:
1. Ukljucimo LIVE mod (pretpostavka je da iz njega koristimo boje za svirku) 2. Pored dinamickih padova sa leve strane imamo dugme PAD MODE,pritisnemo i navedemo kursor na broj 15 (USER GROUP),zatim pritisnemo SELECT (F8) 3. Sada pritisnemo dugme PAD SETTING i na ekranu nam se sa leve strane pojavljuje mogucnost odabira 4 banke (A B C i D) sa po 16 slobodnih mesta (padova) kojima pomocu komande REGIST (F5) mozemo dodeliti neku boju iz seta...potrebno je u postupku prvo odabrati zeljenu boju pa ici na PAD SETTING i zatim joj dodeliti mesto i to bi bilo to... Nakon toga jednim pritiskom na padove 1-16 lako dolazimo so zeljene boje a pritiskom na F1 i F2 biramo jednu od 4 banke Ovim principom imam 64 slobodna mesta za brzi odabir boja u svirci :D I jos nesto...prilikom svakog novog paljenja instrumenta potrebno je opet odrediti USER GROUP na PAD MODE...e a da to ne bi stalno radili idemo u MENI/SISTEM/Dynamic PAd i tu pod PAD MODE stavimo USER GROUP i zatim na F7 uraditi SYSTEM WRITE i gotovo |
khm...
To je nešto jako slično kao i "Favorite" samo skraćeno...?
Zašto ja ne dobijem "notifikaciju" ako je netko pisao u temi u kojoj sam sudjelovao? Potegnuo bih pitanje rama od 1GB ponovo, s obzirom da "nema ga nigdje" osim online narudžbom, košta 99 dolara + poštarina za Europu minimalnih 13 pa naviše dolara, ovisno o roku isporuke. Ima li netko nešto povoljnije? |
@Rolandinjos
Tutorijal je OK, ali ja koristim u večini slučajeva padove za numeričko biranje i sve radi bez problema, naravno ako znaš gdje šta imaš-na kojem broju koji sound.Radi toga sam napravio čitav set ispočetka i isprogramirao klavijaturu da bude meni korisna. @amadeusvk ako je to ta cijena još uvijek je ukupno ispod 100€, a ja nisam našao nigdje ništa jeftinije ma gdje god tražio.Zapravo više se i ne trudim-unutra imam 512Mb i to mi je za sada sasvim dovoljno, jer i ne koristim puno semplove.Radim isključivo internacionalnu plesnu glazbu,a tu fantom ima dosta iskoristivih soundova. |
dal netko zna dal se može i kako staviti da gumbovi s1 i s2 (na lijevoj strani klavijature) služe za mjenjanje banke (s1-bank down,s2 bank up),na dynamic pad sam si stavio da mogu mjenjati user group (znači posloženi zvukovi od 1-16 i tako u 4 banke) u live modu, sad mi treba da mogu brže prebacivat banke il moram klasično stisnut bank i onda izaberem koju hoću i dal se to može pomoću pedale i kako?
|
Najbrza i njabolja solucija za to menjanje boja je FAVORITE.On ima 16 banki po 16 boja i za razliku od User groupa moze se postaviti bilo sta (spund,live,studio).Znaci live group ima samo pojedinacno i ima mnogo manje mesta.
Favorite banke se mogu brze menjati tako sto se stisne ROLL.Kad je roll stisnuto onda se biraju BANKE a kad nije nda se biraju FAVORITI iz tih banaka. AmadeusVK,to je jako popularna cena za memoriju koju inace mogu iskoristiti u potpunosti samo oni ljudi koji koriste STDUIO mode unutar klavijature.Sto znaci da koriste ram za snimanje AUDIO kanala.Ne moguce je potrositi RAM od 1GB na multismeplove zbog ogranicenog prostora za semplove i multisemplove.Tako da je 512 taman shodno mestima.1GB je jako redak RAM.Cak i 512 se pojavio niotkuda u to vreme.A kamoli 1GB.Tako da cena nije nista strasna s obzirom za sta ta memorija sluzi itd.. Sto se tice EMAIL objave da je neko pisao u temi koku pratite mislim da je bilo upozrenje da toga privremeno nece biti zbog svih onih desavanja sa serverom.com.org-om i ostalim.Vax bi znao odgovor pravi. |
ja preko favorita otvaram tekstove pjesama,ako imam neku pjesmu otvorenu u tom slučaju neću moć promjenit zvuk,recimo za kiticu koristim jedan zvuk,a refren drugi,na user grupu znam napamet gdje mi je što i lako mjenjam,dal se to može i u favoritu,s obzirom da mi je tekst otvoren? na user grupu isto samo pritisnem bank i odabirem banku koju hoću,mislio sam da možda ima nešto da mogu samo promjenit up ili down pritiskom na tipku. budem probao složit na favorit,pa da vidim kak će to ić.
|
Pre nedelju dana sam uzeo Fantom G6 i nemam ni jedan set ,semplova,boje nista za njega...ne mogu nigde da nadjem :( probao sam onaj set u download sekciju ali nema nista posebno (bez vredjanje) i nadam se da neko od vas ce da pomogne i meni i ostalih da postavi dobar set za Fantom G6 ...koristio sam i novu godinu hehe da mozda neko pravi human gest....ili ako neko oce da mi da nesto nek mi posalji pm hvala pozdrav .
Dodato: Zar nema dobrodusne kolege da mi posalje jedan set za fantom g6 ...ima 2 nedelja jos nemam ni jedan sempel :( ama bas nistaaa Dodato: Moze li mi neko reci jel ima boljih soundova G70 nego Fantom G6 imam jednu opciju da zamenim fantom za G70 uz njegovu doplatu od 500 euro...zato sto sa bass ,gitara soundove nisam zadovoljan sa Fantom G6 ... |
Pozdrav Kolege,evo da se pohvalim,ponovno sam se vratio u Fantom obitelj,ali imam veliki problem,set koji sam imao prije nemogu vise ocitati sa cd-a da ga ubacim na stick i sad sam poludio,molim pomoc.ako netko zeli stavit semplove ili nekakvi set gdje je barem nesto osnovno slozeno,bio bi jako zahvalan,inace cu morat sve ispocetka!!!!:(:(:(
|
Pozdrav!
Od kad sam kupio klav, ubacivao i brisao sam puno samplova i sada se desilo da imam rupe u listi; Npr: sample lista
001,002,003........ pa onda od 090-092 prazno, pa do 180 popunjeno, zatim 180-202 opet prazno... Sad bi htio to nekako premjestit, ali u yase ne vidim načina, osim ako ubacujem novi multisample pa da "popunim rupe". Općenito mi je ta sample lista u banani, sve pomješano, npr. neka tambura se nalazi od 22-35 i onda još dva tona na 103 i 104 (bubam primjer) al tu nema pomoći... |
Da nažalost je tako,to sam i ja primjetio,malo bezveze ali sta je tu je......
|
Jedino da se preko YASE sacuva svaki multisempl na hardu,pa onda polako da se napakuje novi set!
|
E to mi je palo na pamet ali što je sa kombinacijama tj LIVE setom?
brrr ne znam jel izvedivo. Možda je , al... Brišem samplova nakupio hrpu bzvz; skužim da imam 2 bouzukija ista, samo je na jednom semplovano npr cis, dis, e, a na drugom c, d,f... I sad ih poslagao jedan do drugog i skužim bla... Sad, ako po-obrišem nekih glupih multisemplova, kako najjednostavnije da pronađem koji je LIVE koristio tu boju da ju zamjenim tamo? |
Gde moze da se nabavi taj YASE program?
|
Imate na zvanicnom sajtu!
|
Kad instaliram usb driver za x6 zablokira mi Windows,ne znam sta da radim...
a kakve to veze ima sa ovom temom?! |
Pozdrav kolege....
Da li je neko provalo zasto Fantom G u live modu ima problem sa upisivanjem? Npr. odabeem vec postojecu live kombinaciju obradim efekat po svom ukusu i krenem to sacuvati kad on vrati na postavku pre editovanja efekta. Mislim da je ovo malo ozbiljniji bag ili vec sta... |
Mislim da je mana kod svih Fantoma što orginalne kombinacije i boje kad ih editiraš da ih nemožeš usnimit ponovo u orginal,nego mora u USER.
|
Nije to bag nego jednostavno njihov "routing"...tako su postavili da efekat funkcionise,jeste malo nezgodno dok se ne ukapira ali nema nam druge
|
Novi FantomG update OS 1.31 ??!
ftp://ftp.roland.co.uk/ProductSuppor...tom_g_v131.zip Dodato: ...Potvrđeno. Zvanično još nema objava, popravljeni neki određeni bugovi, ništa woow, al, opet kažem, još nisam pronašao što.. |
Koliko vidim,samo su neke bagove sredili.
Bilo kakve vece promene se mogu ocekivati samo sa 1.4 OS-om!Ako ga uopste bude bilo! |
dal netko ima ili zna gdje bi se mogli skinuti dobri samplovi ili ako je netko uspio od tvorničkih zvukova napraviti dobar hammond za pop i rock...ja već duže vrijeme to pokušavam al mi nikak ne uspijeva,sve mi zvuči daleko od onog kak hammond inače zvuči... trebao bi jedan bez leslija i jedan sa...
|
pozdrav ekipa! :)
pregledao sam cijelu temu i nisam nasao odgovor na ono sto mi treba iako sam vidio da je vec netko pitao istu stvar... kad sa sticka ubacujem samplove u fantoma onda mi nakon neke kolicine javi da je user memorija (50 mb) puna pa me zanima da li se to da 'usmjeriti' nekako na onu sample memoriju koje imam 544 mb i za koju sam i mislio da sluzi za ubacivanje samplova? |
Naravno da da.
Samo ne znam kako =)) Kako ubacuješ samplove, u wave obliku ? Pa ćeš slagat multisample? Ako je, dal je to sve jedan zvuk ili ih ima više, u tih 50mb? Mislim da je problem u tome što si vjerovatno upalio klav bez projekta, tj njen default projekt i pretpostavljam da zato ne sprema samplove na memoriju koju bi trebao. Probaj sačuvati projekt na stik, i uz taj projekt u import folder ubacit wave fileove i nakon što učitaš taj prj pokušaj importirat te samplove. Iako mi to nema logike za import bi trebalo radit, ovo može bit problem samo kod spremanja ja mislim. Dobro sam rekao na početku da ne znam kako :-) Ajd provjeri stanje memorije u sistemu piše li 544? |
da,da..samplovi su u wave formatu,od njih cu slagati multisamplove,ima vise samplova od kojih to slazem..pojma nemam sto se tocno nakrcalo u tih 50 mb user memorije :)
spremio sam project i back-up na stick i vratio to i izvukao samplove iz import foldera :) u sample memoriji pise 544 mb,od toga mi je slobodnih 512 mb......nemam pojma zasto sprema u user memoriju,mislio sam da ta sluzi samo za songove koji su unutra vec,a da se samplovi spremaju na ram.. fora je sto u user manualu ne pise gotovo nista o tome jer su opciju multisamplinga uveli naknadno...ahhh... |
joj nemam pojma možda on prvo popunjava user pa onda ostalo slaže na ovaj ram, ne znam, nije mi ni klav sad tu da malo pročačkam...
|
evo,nakon cjelonocnog kopanja po netu i experimentiranju sa fantomom sam dosao do odgovora...
znaci postoje 3 'vrste' memorije...sample,user i usb...samplove iz kompa prebacujes na usb u import folder,stick u klavijaturu,import audio,mark sve sto treba ubaciti...e sad,on te samplove ubacuje u sample memoriju...ima sad jos jedan korak,sejvati te audio samplove,ali onda ih iz sample memorije prebacujemo u user memoriju sto mi se cini da nije pametno jer zauzimas tu njegovu memoriju internu...znaci,ucitati audio samplove,ali NE sejvati na user memoriju nego ostaviti u sample memoriji i onda normalno slagati multisample i nakon toga svega samo sejvati project na usb...fora je jedino u tome sto klavijaturu treba paliti sa usb stickom unutra i onda povuce automatski sve samplove opet u sample memoriju (RAM) jer ako se pali bez usb-a onda nece biti nista od multisamplova... eto...mozda sam otkrio toplu vodu,ali da sam to znao prije ne bi izgubio 2 noci,hahahaha... pozdrav... ;) |
al nakon što poslažeš tj napraviš multisamplove, zadnje što radiš je da markiraš samplove u sample listi i sačuvaš (ili jednostavno ideš na save all) i on sve je onda spremljeno na sticku, nema potrebe za spremanjem cjelog projekta ponovo na stick(što sam ja prije radio). Ovo je naravno pod uvjetom da je učitan projekt sa sticka i tek onda ubacivani samplovi.
I pade mi na pamet, jesi ubacio fw 1.31 Dodato: Čitao sam još jednom što si napisao pa da pojasnim; na stick na kojemu je project već sačuvan u import folder staviš wave fileove, stick u klav, upališ, čekaš :-) import audio, napraviš multisamplove, spremiš patcheve i onda (obavezno) ideš na sample listu i save all (tj samplove koje si koristio u multisamplingu) i tad je to sačuvano na stick. Ugasiš klav. Kad ponovo upališ, sve će bit tu kao i kad si ugasio.. jer ovo mi ne drži vodu baš " sad,on te samplove ubacuje u sample memoriju...ima sad jos jedan korak,sejvati te audio samplove,ali onda ih iz sample memorije prebacujemo u user memoriju" |
nisam 100% siguran u ovo sto pisem jer jos experimentiram,ali mi se cini da je to to...znaci ako markiras samplove u sample listi i spremis ih onda se oni spremaju u user memoriju,a ne na stick...a cilj je (ako imas vise od 50 mb samplova za ubaciti) da se oni spreme na stick,a ne u user memoriju...znaci ne sejvati te samplove nego kad sve napravis samo spremiti project na stick i onda se on sprema u sample memoriju i u nju se sa sticka sve to ucitava nakon paljenja :) ispravi me ako grijesim jer sam jos u experimentalnoj fazi,hehe...
uppp,nisam ubacio 1.31,jos sam na 1.20...koje novitete ima 1.31?nisam jos stigao viditi... btw,jel zna tko mozda kako se moze preimenovati ime sample filea (wave)?jer mi u klavijaturi pisu neki blabla nazivi samplova nakon ucitavanja,razliciti od onih koje sam imenovao na kompu i ubacio u import folder... |
Evo ja citam ove vase postove i nista mi nije jasno,kakvo markiranje semplova,nista nekuzim?
Ja cu vam sad opisat postupak na koji ja radim isve funkcionira bez ikakvih problema!! 1.Ubacim wave semplove u IMPORT FOLDER,ocitam ih u klavijaturi ijednog po jedog editiram,znaci ako treba loop,gain pojacat,smanjit,kad ih sve tak editiram(da imaju bijelu ikonu pored svakog mjesto crvene) idem na pravljanje multisempla,slozim multisempl,dam mu ime i na WRITE,udem u patch inadem taj multisempl koji sam slozio i ponovo mu dam ime i stavljam ga na user mjesto koje hocu i ponovo Write,nakon toga u LIVE si slozim kombinaciju i toje to,i kad ponovo upalim klavij.sve je gore bez ikakvog SAVE AS ili Back-up,sve radi!!!! |
Dobar je Roland G6, netreba ti cubase nista :D, sve vec to u njega, i ja mislim taj da uzem, samo sto kako ja znam nemozes da sviras uzivo sa ritam machinu:(
|
Trenutno vrijeme na Forumu 20:54 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org