YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tyros3 - Razna pitanja (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23619)

tranzit 27.05.2013 00:31

CASM je osnova svakog Stylea u Yamahinom formatu gdje jednostavno stoji zapisano sve sto je relevantno za doticni Style. To je tzv. zaglavlje svakog Stylea, gdje pored samih midi nota stoje i svi ostali midi eventi kao i duzina trajanja pojedinih Style Partova. Pored svega ovoga CASM mora biti napisan na tacno odredjeni nacin inace Style jednostavno ne funkcionise. U pitanju je stotine, pa i hiljade podataka tako da bi za pocetak bilo dobro da se ne hvatas odmah u kostac sa svim tim.

maricm 27.05.2013 00:36

onda to nista necu dirat samo cu odraditi preko xgw ono sto mi treba a nikakvih toplih voda necu izmisljat.
hvala jos jednom
pozdrav

imate od mene vas oba po gajbu piva :D

casper 27.05.2013 00:40

Ne daš se ti tako lako :D
CASM je hrpa podataka koji se nalaze u Style, a odgovorni su za to kako će Style svirati. Od osnovnih markera koji određuju što je intro, prelaz ili varijacija pa do Chord switching-a koji je toliko ospežan da ti se zavrti u glavi od broja mogućih kombinacija.

maricm 27.05.2013 00:41

nista to necu dirati
klasicno cu uraditi u xg i to je to.

laku noc i hvala jos jednom

casper 27.05.2013 00:42

<hr style="color:#D1D1E1; background-color:#D1D1E1" size="1"> Ne daš se ti tako lako :D
CASM je hrpa podataka koji se nalaze u Style, a odgovorni su za to kako će Style svirati. Od osnovnih markera koji određuju što je intro, prelaz ili varijacija pa do Chord switching-a koji je toliko ospežan da ti se zavrti u glavi od broja mogućih kombinacija.

Eto, dok ja tražim po "Yamahapediji" odgovor, Tranzit to odmah iz rukava izbaci ;).

Bili se brzi, a meni mozak lagano pliva još od sinoć. Još je pun mjesec .... ili tu negdje :mad:

Pišemo tako brzo da nam se postovi duplaju :-) to ne može ni "Čak Noris"

Dell 30.05.2013 10:33

Da pitam kolege nesto. Kako se iskljucuje ono sto je na aftertouchu na nekom samplu? Imam neke odlicne harmonike, ali problem je sto na aftertouchu ima neki flanger ili vibrato, pa kad jace stisnem jako ruzni zvuci.

maricm 30.05.2013 17:20

Evo da pitam nesto

Mrljo sam nesto oko ritmova ubacivao sa varijacije na varijaciju itd i dešava mi se da naprimjer gitara svira samo u Cduru.
Kako da je prebacim da svira na svim drugim akordima?
Dodato:
Evo uspio sam neki ritam napravit danas sam citav dan se zezao sa njim.
Uploadat cu u svoje demo snimke pa ako je ok da ga bacim u download.
Dodato:
Intersuje me kako lower odnosno left snimit u registraciju da mi se mijenja kako sam nastimao u registraciji?

VUNIMRAV 10.10.2013 00:52

Na psr3000 je bilo dugme-taster "song selekt" i "user" sa leve strane kojima sam mogao direktno pristupati useru i songovim.Koje dugme na T3 to menja i da li uopste tako nesto postoji,ili ritmovima moram prstupiti pritiskanjem bilo koje tastera sa ritmovima ili onog na ekranu,To mi je malo gupavo.
Pise u uputstvu da "nekom" tasteru mogu dodati dve ili tri('bem li ga) funkcije,kako to da uradim/
Hvala na odgovorima unapred!!!

casper 10.10.2013 01:12

Strana manuala 28 i 29.
Kada odabereš neki song, pritisni VIEW prikaz (7), nakon toga MEMORY (E) i onda odaberi jednu od 4 tipke kod SONG (I, II, III, IV). Tako ćeš na nju pohraniti lokaciju tog songa i pristup tom folderu će biti s jednim pritiskom.

Kod Styla korisiti gumb FILE ACCESS za brzi pristup Stylu.

tranzit 10.10.2013 05:23

Citat:

Originalno postovano od Dell (Post 244242)
Da pitam kolege nesto. Kako se iskljucuje ono sto je na aftertouchu na nekom samplu? Imam neke odlicne harmonike, ali problem je sto na aftertouchu ima neki flanger ili vibrato, pa kad jace stisnem jako ruzni zvuci.

Moras u Voice Editor i tu pronadji Aftertouch kao Modulation Source. Vidjeces da je definisan da modulira vjerovatno Level Chorus efekta. Moja preporuka ti je da Aftertouchom moduliras Filter, tako da pri jacem pritisku dobijas nesto svijetliji sound jer i kod realne harmonike, ukoliko se mijeh jace rastegne, zvuk postaje, ne samo jaci vec i nesto svijetliji. Nivo modulacije Filtera putem Aftertoucha moras sam da odredis, a najbolje je da probas vrijednost gdje si najzadovoljniji rezultatom. U svakom slucaju to nece biti maksimalna vrijednost.

Trenutno vrijeme na Forumu 16:12

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org