![]() |
@nesaband
Citat:
|
Evo da javim da nisam uspeo da konvertujem onih famoznih 7/8…Stalno mi konvertuje u 7/4.Ali resio sam sa midi kablom tako da ima resenja ali malo mucnog…
Sto se tice TIME SIGNATURE apsolutno se slazem sa Boban010.Ja licno smatram da se muzicar i njegova klavijatura mora na sto prostiji nacin organizovati za rad uzivo.Jos ako muzicar peva pa mu treba text sa telefona ili tableta pa ako neko koristi i externi vokalist a jos ti se neko nakaci da te pita "Ej da ne znas onu pesmu od onoga…"malo je tu prostora da se vijaju folderi vec bi daleko lakse bilo da se doda u novi UPDATE.Zasto je to moglo na starom G800 a ovde ne?. |
Citat:
Na primer,ja zelim ritam koji je u UPS listi na 8. mestu da premestim na mesto broj 2. |
Citat:
Citat:
Sent from my SM-A500FU using Tapatalk |
Na zalost EA-7 nije vise kod mene vec kod njegovog vlasnika tako ne mogu da probam kako se to radi.
Malo sam i manual procitao pa mi je sad jasnije kako bi to moglo da se odradi,mada su ga malo bez potrebe zakomplikovali. U svakom slucaju hvala na odgovoru....:) Dodato: Suma sumarum,EA-7 je bio kod mene petnaestak dana i lepo sam se upoznao sa njenim mogucnostima. Klavijatura je jako pregledna,za live nastupe vrlo pregledna,moze se veoma brzo raditi itd itd. Moja ocena za EA-7 od 1-10 bila bi jedna jaka osmica. |
Citat:
Ako je tebi prostije ili jednostavnije : 1. Naci univerzalni styl 2. Podesiti tempo za određenu pjesmu !!!! (koma) 3. Odabrati solo boju 4. Svirati 5. Promijeniti varijacuju ...mozda opet traziti solo boju... Od. 1. Otvoriti imenovani folder medju ostalim stylovima (isto ko da trazis styl) 2.pritisnuti na styl 3. Svirati .. Da ne napominjem da imas kompletan styl pred sobom sa sve varijacije i sa svim mogucnostima i OTS-om... Ne razumijem na koju foru bi bilo brze i bolje koristiti prvu varijantu sa TS :confused::-O:confused: |
Time signature
tihi05 mislim da se nismo razumeli.
Sto se tice resenja kako je na Ea7 tj. da pravis foldere koji ce da sadrze ritmove koji su ti potrebni za jednu pesmu sa vise razlicitih ritmova,brzinama tempa itd i to je OK(bitno je da im a resenja).ALI ipak mislim da je lakse napraviti STYLE koji ce,recimo,pod VAR 1 biti 2/4 brzina 105 a VAR 2 7/8 i da FILL 1 bude za 2/4 a FILL 2 za 7/8.Ovo sam naveo cisto kao primer.I pritom za taj STYLE imas 4 OTS... Ne zelim da kudim,naopako...Pa i ja sam vlasnik Ea7.Ima stvarno dobrih resenja koje su me prijatno iznenadile kao noviteti kod ROLAND-a(ili sam predugo svirao sve i svasta:D) ali sam se takodje iznenadio da su neke bitne stvari izbacili. |
Ako zelite da imate vise razlicitih podela taktova u istom ritmu (7/8, dvojka, 9/8)
napravite 3 ritma sa potrebnim varijacijama i prelazima (ili uzmite vec gotove ritmove), svaki sa svojom podelom ritma. Uzmite na primer dvojku kao osnovni ritam, u kojoj je prva i druga varijacija dvojka. Idete u style composer, copy. Iz ritma 7/8 iskopirajte varijacije koje zelite u na primer varijaciju 3 i fill u fill 3. Iz ritma 9/8 iskopirate trake u varijaciju 4 i fill u fill 4. Koliko sam ja proverio, radi ovako. Proverite pa javite. Dalje je stvar ideje i organizacije. |
Jedno pitanje kako staviti boju na jedno od 4 mijesta uz ritam?
|
Imas u PDF manualu objasnjenje na strani 26 i 27 sve lepo objasnjeno.
|
Jel zna neko kako se prave loop-ovi ili kako da ih stavimo u odgovarajuci folder da bi ih mogli dodijeliti na pad-ove,znaci neke nove ne one ponudjene fabricke
|
Na sledecem linku mozete skinuti prevedeno uputstvo za upotrebu za EA7.
http://rolandplanet.rs/index.php?q=k...20&arti=706700 (download deo) |
Evo nešto ritmova za EA7.
http://www.rolandtr.com/bk5or/urunler/e-a7/ |
Jel se ovo može skinuti?
Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока |
Da.
|
Neće mi otvori sve one pakete ritmova, jel to tako?
Vise DRUM traka
Da li moze neko da mi objasni kako da sem DRUM trake postavim bubnjeve(odlupam) i na neku od ACC traka?Ovo hocu zbog toga sto bih perkusije drzao odvojeno od bubnjeva.Sat i po vremena pretazujem forum i ne mogu da nadjem.
Dodato: ...I jos jedna molba...Kako da ritmu dodelim drugu brzinu.Recimo imam 7/8 i brzina kad pozovem ritam je 125 a ja bih da bude brzina kad pozovem 135. |
Udjes u "style composer", na desnom ekranu u gornjem desnom uglu pise koja je brzina ritma, pomocu tastera za tempo odredis brzinu i na kraju "save".
|
Da li neko zna jel moguce iskljuciti zvucnike na E-A7?
|
Dzek u ulaz za slusalice.Ja sam jedan stari dzek isekao da mi ne strci i ukljucio u ulaz za slusalice.
Drugi nacin koliko ja znam ne postoji ni na EA-7 ni na BK-5 |
Ja znam bolji nacin,lepo otvoris kljavu pa izbacis zvucnike,kad nisu mogli kulturno da naprave taster koji bi to resio,vec taj isti taster koriste u samo njima znane svrhe. >:)
|
Zasto bi iskljucio zvucnike ??!!
Meni je to super monitoring :) Sviram sa akusticnim bubnjom i da nema tih zvucnika trebao bih slusalice u uho :) |
Ti radis sa binovima i zvucnicima 15" a ja samo 12" a vrlo cesto i samo 8".Zato meni bolji monitoring ne treba.
Taster koji bi iskljucio i ukljucio zvucnike vredeo bi i tebi i meni,ali neeee... Pametnjakovici su odlucili da naprave taster koji ce samo delimicno iskljuciti zvucnike,odnosno redukovati niske tonove da se ne bi ostetili ti isti zvucnici... |
Mogu oni to softverski da rese kao sto je na Korgu ali ocigledno nece.Smatraju da to nije bitno,a stvarno jeste jako bitno jer ako neiskljucis zvucnike na klavijaturi na neki nacin onda u stvari imas jako pogresan monitoring,zato sam ja to resio na BK-5 sa dzekom i nemam problema.Ja ipak nisam za varijantu da vadim zvucnike iz klavijature.;)
|
Ali pazite! U BK-3 ima gašenje zvučnika. Neverovatno!
|
Citat:
Za bas i bubanj nikad nije problem iza kutaja-bar meni ali midl je dosta tesko kontrolirati a da naprijed nisi pre glasan uz akusticni bubanj. Meni su ti zvucnici na ea7 bas super,ali svakom po potrebi i zeljama. Samo zelim reci da je sto se same klavijature tice EA7 to sasvim ok monitoring-po mom. |
Tihi,ja ne znam kakav tebi monitoring odgovara ali je takav monitorin najlosija varijanta.Ne bih da ti objasnjavam zasto to nije dobar monitoring jer bi taj post bio mnogo dugacak,a nemam volje da pisem.
|
Samo ideja: nemam Rolanda i nisam upucen u tehnicke mogucnosti. Umjesto dzeka- banane ili kako se god kaze mozda posluzi mini adapter koji je mali i kada se ukljuci skoro pa se nevidi.
Pozdrav |
Citat:
|
Da ne kvarimo temu ali cu ti odgovoriti ukratko.
Tu i lezi problem sto je napred sound sigurno drugaciji nego sto ti cujes a plus ne znas da li ti je ton napolju dobar ili nije,da li si jak ili si slab napolju,sve su to problemi ako imas monitoring na zvucnicima od klavijature.Ima tu jos problema zato je najbolje da nemas monitoring sa zvucnika na klavijaturi. |
Cao drustvo ja sviram ea7 vec par meseci uz pa3x ,meni je veci problem sto uper 1 ,2,3 ne mogu zajedno da pojacan tj smanjim kao sto je to dlucaj kod Tyrosa i Pa 3 x ima li tu neko resenje pozzz svima
Dodato: Dali je moguce na pad importovati midi zapis ako bi to bilo moguce onda bi mogla da se odsvira druga harmonika na nekom programu i importuje u pad i u svakom momentu nezavisno od ritma imas midi zapis na padu kod korga je to moguce kod Tyrosa mislim isto da je moguce neka me neko idpravi ako gresim Dodato: Sta me jos strasno nervira iako je odlican instrumenat kad uhvatim mol sedam on mi svira bas figuru od normalne sedmice i u dvojci to ne pase nikako |
ja razumem ljude da ih nervira sto nema opcija da se iskljuce,ali da se tolika frka dize..imao sam E50 pre 10god i samo mali dzekic resava problem lakse mi to nego da ulazim u opcije,bilo bi dobro da ima ali ne treba dizati frku oko toga ako se gase kad gurnes dzek u phones...
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk |
Citat:
Imas tri slajdera za pojacavanje i smanjivanje up 1 2 i 3. Moze to da resis i sa EV-5 pedalom. 2. A u kojoj to pesmi u dvojci imas mol sedmicu pa ti to predstavlja problem? Ajde ljudi,malo se uozbiljite.Ne vidim potrebu da uporedjujete EA-7 sa neki Korgovima Tirosima,te da li mogu da se iskljuce zvucnici ili ne mogu. Mislim da ovo pljuvanje po EA-7 ne vodi nicemu. Ovo mi deluje kao da se pravi negativan lobi protiv Rolandovih aranzera. Meni se na primer ne svidja kako zvuci Korg ali ne pljujem po tom brendu.Neka svako svira ono sto hoce i sta mu odgovara a ne da se na ovaj nacin omalovazava jedan sasvim solidan aranzer koji je sve u svemu jako operativan i podesen da moze jako brzo da se radi sa njim. |
Opet kolege poredjuju ea sa npr. pa3, odnosno 1000 eura sa 2000 eura. Ne moze aranzer za 1000 eura imati sve sto i aranzer za 2000 eura!!!
|
Ne mjeri se zvuk po eurima nego po kvalitetu. Nemojte ih uporedjivati nego svirajte šta ko voli.
Kolege samo svirajte uzivajte i ne zamarajte se sitnicama :)
|
Jos drum traka
Ajd da ponovim pitanje...
Kako da na neku ACC traku stavim perkusije...:(. A hteo sam i da ja postavim pitanje kako se gase zvucnici i sad citam i ne verujem... |
Za sada samo radim konverziju mojih ritmova sa GW8 koji vec imaju vise drum traka pa ti ne mogu reci da li moze jednostavnim snimanjem ali ovo sigurno moze.Iskopiraj drum traku u recimo Acc6 pa pobrisi note ili snimaj ponovo tu traku sa zeljenim setom bubnjeva...
Kod GW8 je kasnije bilo problema kad sam tu dodatnu drum traku kopirao na mol i 7th,izostavljao je pojedine udaraljke.Pa ti probaj da kopiras i javi rezultat pa cu ti dalje pomoci,ako se isto desava kao kod GW8... |
replika ;)
A mene recimo nervira zasto ako postoji forum ne sme nista da se pita, slabo se dobijaju adekvatni odgovori a kritike samo prste li prste... Kolega je npr. pitao nesto u vezi layera... i dobio po "nosu"...;)
|
Kao prvo upadas ovde kao padobranac,nisi zadovoljan nacinom funkcionisanja ovo foruma.
Ne vidim razlog zasto bi se zadrzavao na ovom forumu ako vec nisi zadovoljan kako ovaj funkcionise. Probaj neki drugi muzicki forum,mozda ce ti se tamo dopasti vise nego ovde. |
Trenutno vrijeme na Forumu 21:39 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org