YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=61)
-   -   Roland Fantom G - Pitanja (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=5232)

Vule 30.08.2008 02:08

Misliš na D-Beam?

TomyCroSound 30.08.2008 14:20

Citat:

Originalno postovano od rolandinjos (Post 48191)
Misliš na D-Beam?

da!

Vule 30.08.2008 14:28

Pa pogledaj funkcije koje su ti ponudjene,mada ja mislim da je to suvišna glupost...imao sam to na više kljava i nikad upalio nisam...možda eventualno možeš da podesiš da ti menja oktavu gore-dole ili tako nešto,mada je totalno blesavo da mlatiš rukom iznad kljave...pomisliće ljudi svašta...:-)

TomyCroSound 30.08.2008 14:37

Citat:

Originalno postovano od rolandinjos (Post 48233)
Pa pogledaj funkcije koje su ti ponudjene,mada ja mislim da je to suvišna glupost...imao sam to na više kljava i nikad upalio nisam...možda eventualno možeš da podesiš da ti menja oktavu gore-dole ili tako nešto,mada je totalno blesavo da mlatiš rukom iznad kljave...pomisliće ljudi svašta...:-)

da, pomislit će ljudi...
ne znam, ako se da iskoristit, opet, zašto ne!
reagira na neke tvorničke trube i sax al jako slabi vibrato da se ni ne osjeti... Ma nemam pojma.

sms_boy 13.09.2008 08:08

Vidim po netu svd fajlova od starih roland klavujatura jv , xp dali fantom g može da čita te fajlove i o čemu se zapravo tu radi dali to znači da se boje sa tih klavijatura mogu učitati u fantom g nešto kao sysex ili griješim ?

TomyCroSound 13.09.2008 12:54

Citat:

Originalno postovano od sms_boy (Post 49678)
Vidim po netu svd fajlova od starih roland klavujatura jv , xp dali fantom g može da čita te fajlove i o čemu se zapravo tu radi dali to znači da se boje sa tih klavijatura mogu učitati u fantom g nešto kao sysex ili griješim ?

s obzirom da ne može automatski čitat ni samplove ni patch boje sa predhodne Fantom X serije, mislim da ne bi ni s te kljav. pročitao ništa.

TomyCroSound 17.09.2008 01:46

Khm...

Sad još nešto...
Pitanje:
Dal ja (na Fantom G) svaki put kada ubacim novi sample u klavijaturu moram spremiti to na način "Save project as"???

Vule 17.09.2008 02:11

Citat:

Originalno postovano od amadeusvk (Post 49695)
s obzirom da ne može automatski čitat ni samplove ni patch boje sa predhodne Fantom X serije, mislim da ne bi ni s te kljav. pročitao ništa.

Semplove čita a za patcheve nisam sto posto siguran ali mislim da može...u svakom slučaju načuo sam da postoji neki "Patch converter" za Rolandove kljave pomoću kojeg se mogu prilagoditi sa starijih serija na nove...to ću još proveriti pa javljam...;)

TomyCroSound 17.09.2008 02:24

Khm...

pa samplove čita kao i što čita od korga... potrebno je samo da su u wavu ili aif, ali i od X serije ili bilo koje druge, potrebno je u G seriji slagati multisamplove, neće ih sam složit!

Vule 17.09.2008 02:32

Citat:

Originalno postovano od amadeusvk (Post 50239)
pa samplove čita kao i što čita od korga... potrebno je samo da su u wavu ili aif, ali i od X serije ili bilo koje druge, potrebno je u G seriji slagati multisamplove, neće ih sam složit!

Neće zato što sam Roland ne daje opciju "izdvajanja" multisempla,ali ako ti dam recimo gotove semplove iz X-a i ti ih ubaciš u G i daš mu komandu da kreira multisempl on će biti složen odmah...;)

A Patchevi su već nešto drugo...jesi li gledao onaj program,Fantom Librarian sa CD-a...umeš li da exportuješ Patch?

Trenutno vrijeme na Forumu 13:32

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org