YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   KORG PA3X - Oficijalna Diskusija (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=17681)

Marco7 30.09.2011 13:30

@tranzit
Ma jok bre sad ce da se javi ovde neki strucnjak koji ce da kaze tranzit veze ti nemas :)) Uopste me vise ne dotice prijatelju moj sta ko pise u ovoj temi,imam svoje iskustvo sto tice te klavijature i ostavicu to za sebe!Sujeta i ljubomora pravi cuda!Mnoge boli sto sam je prvi kupio sto zvuci kako zvuci ali mi je ipak mnogo bitno da je na kraju ispalo kako sam rekao da ce bude i kao sto je bilo i sa temom M3 i ostalim slicnim slucajevima :) Pa3x je totalno promasena sprava,veliku gresku sam napravio sto nisam ostao na Pa50 i evo sladite se sada :))

zox2003 30.09.2011 19:26

Salu na stranu...Imam evo PA3X vec otprilike mesec dana..Jos uvek sredjujem stvari na njoj..Do sada mogu samo da kazem sve pozitivno...
Mrak......

Minicevac 01.10.2011 03:45

Pa naravno da je mrak!Ipak je to poslednji model iz pa serije;)Jeina zamerka na to sto su mi dirke malo cudne ali verujem da bi se navikao posle nekog vremena...

tranzit 01.10.2011 05:56

Citat:

Originalno postovano od Marco7 (Post 193596)
Ma jok bre sad ce da se javi ovde neki strucnjak koji ce da kaze tranzit veze ti nemas...

Ima dosta takvih strucnjaka i ne samo na ovom forumu. Najlakse je reci tranzitu da veze nema ama to treba i argumentovati a onda se i suociti sa gorkom istinom kad tranzit na uljudan nacin dokaze tom istom da ne zna o cemu prica. Nekoliko njih na primjer, napisa da taj Waves u PA3X i nije neka fora a ja kazem oni su prespavali zadnjih dvadesetak godina jer da nisu, znali bi da Waves vrlo dugo predstavlja nezaobilazni studijski alat i da ne postoji ozbiljniji studio koji nema bar desetak njihovih Pluginova koji su u konstantnoj upotrebi. Ako je Waves znao da napravi vrhunske Pluginove za MAC i Win, nema nikakve smetnje da napravi to isto i za operativni sistem Korga PA3X i uz dodatne DSPe koji su optereceni samo Wavesom. Sam taj Waves u PA3X vrijedi koliko jedan cijeli aranzer iz predhodne generacije. Medjutim to treba znati i upotrijebiti jer samo od sebe nece. Waves Maxxaudio sadrzi u stvari najpotrebnije mastering Pluginove za live svirku i Korg je to vrlo pametno odabrao i zaduzio Waves da to sve i adresira za OS PA3X a Waves ko Waves uradio najbolje sto je mogao kao sto to i inace radi. MaxxBass inace postoji vec duze vrijeme za Mac i Win i on je veoma kvalitetni Bass Enhancer koji je i kod mene stalno u radu u stidiju. MaxxStereo nije nista drugo nego Wavesov vrlo poznati Plugin S2 Stereo Imager, jedan od najboljih alata za obradu stereo slike koje sam ikada imao pod rukama, MaxxEQ potice od starog ali jos uvijek omiljenog Renaissance Equalizera s tim da u PA3X on ima jedan Band vise (7-Band parametricni), MaxxTreble ima tatu koji se zove Brighter a koji je zestoki psihoakusticni visokofrekventni enhancer procesor, dusu dao za takozvani Clarity efekat koji je zaduzen za jasniju zvucnu sliku a i njega volim k'o brata kad zapne u mixu. MaxxVolume postoji pod istim imenom za Mac i Win i najblize bi se mogao objasniti imenom Maximizer mada je u sustini zbir Waves L2 Ultramaximizera, Renaissance Compressora, C1 Parametric Compandera i Renaissance Voxa i toliko je mocan alat da malte ne i od g..... pravi pitu. Sa njim se bez problema izvlaci maksimum na jednom PA sistemu pa subjektivno imas osjecaj da ti je PA bar dva puta "jaci" nego sto je. Ovo ja samo nabrojah Pluginove Maxxaudija pa je to vec sasvim drugi svijet nego onaj kome pripadaju svi ostali aranzeri, a taman posla da se nabroji sve novo sto je donio PA3X. E... al' onda se pojavi strucnjak... i... znamo sta biva... mada nije ni cuo, niti uopste moze i da sanja sta znaci imati ovakve alate na bini, na raspolaganju ali zato kudi, gazi i pljuje na sva usta i to tako samouvjereno i ubjedljivo da ako bih ga malo duze slusao i sam bih povjerovao u to. Kratko, jasno i glasno PA3X je u ovom momentu daleko najsposobniji aranzer na trzistu i konkurencije jerdnostavno nema Ako treba jos argumenata zasto je to tako, stojim na usluzi.

striphio 01.10.2011 08:34

Evo i ja sam postao vlasnik pa3x 61. Vrlo sam zadovoljan prije svega samim izgledom i kvalitetom izrade a pogotovo njegovim zvukom i mogućnostima koji zaista prevazilaze moj prethodni pa2x, a tek još kad ja to sve naštimam i upotrebim na pravi način.... i nakon nekog vremena (a trebaće bogami dosta) ima da stvarno "razvali" što se tiče kako zvuka tako i operativnosti.

nikola1980 01.10.2011 11:07

@tranzit
...nazalost,vrlo je mali broj muzicara koji ovo sve znaju a jos je manji broj onih koji ce to znati da iskoriste.Vrlo brzo,kada se ovaj model rasprostrani,kao i pa2x pro,cucemo,kao i do sada,na svakoj drugoj svirci je u stvari gomila buke.Masa "imalaca instrumenata",da ne kazem muzicara,imaju tudje setove koji prave jednu cudnu "trku" zvukova,koji se takmice koji ce da bude glasniji do kraja svirke!
...tako da vecini ne treba ni maxx audio,a ni bilo sta drugo,iz celog programa korg-a!!!
.....Sta reci?!?! ....DA SE CUJE VIOLINA!!!!! haahhahahahahaaha

gogi-japanac 01.10.2011 11:18

@ nikola1980

100% si u pravu :lol:

Marco7 01.10.2011 14:37

@tranzit
Hehehe . . . Malo je ovo brate mili sto si objasnio daj jos socnih detalja :)) Sto li se ne ukljuci pre u ovu temu :)

svrakan 01.10.2011 15:14

Sve je to Tranzit na mestu sto si napisao,ali jos uvek nema nigde demo snimka gde je to neko primenio kako treba da konacno vec cujemo pravu sliku Korga pa3.Marko je demonstrirao njegov pa3 i njemu je to extra i to je ok,ali recimo meni nije,meni je to sve iskompresovano previse za moj ukus,a boje sa wavesom sto je demonstrirao takodje,tako da ja cekam jos neciji snimak da ne kazem jos 10 snimaka,evo tu se javljaju ljudi sto imaju vec pa3,pa ajde okacite da cujemo kako rade sprave da mozemo da pravimo neka poredjenja.
Al tu i nastaje problem,velika vecina njih zna samo da ucita neciji set i da svira i onda efekat ne postoji.Ja i verujem velika vecina ceka vec neciji demo snimak koji bi razbio predrasude,inace ne sviram pa3,ali evo vec 2 meseca mi je nakacen na jbl eon xt u radnji i svaki dan ga cackam,meni licno treci efekat,vocalist,i drum editing,i plus novi semplovi daju dovoljno razloga da ga i ja kupim u neko vreme,ali bih voleo da svi koji imaju pa3 kad nesto novo i dobro provale i okace demo snimak.Inace se i ja slazem da je pa3 trenutno najbolji arazer na svetu.

tranzit 01.10.2011 16:33

Napisah u tom svom postu da: "to sve treba znati i upotrijebiti jer samo od sebe nece" i mislim da to potpuno jasno i nedvosmisleno govori da se ovim instrumentom treba detaljno pozabaviti (a i ne samo instrumentom), da bi se prvo, znalo sta se uopste moze uraditi, a zatim i kako to sve uraditi. PA3X je prvi aranzer koji svojom opremom izvjesnom mjerom zalazi i u audio tehniku kao nauku a to opet znaci da se treba ponesto i nauciti iz te "nauke" prije nego se kako treba sjedne za taj instrument. Kako ce recimo, neko ko blage veze nema sta je maximizer ili sta je stereo immager, kompresor ili enhancer, uopste upotrujebiti ove alatke na pravi nacin. Normalno da postoji ogromna vjerovatnoca da ce njima u tom slucaju samo upropastiti zvuk. Zato se i pisu takvi komentari jer ljudi jednostavno nemaju iskustva sa svim tim pa onda puste neki svoj tupe-lupe ritam na toj masini, koji po zlu jos koristi samplovane sounde i... onda se to cuje isto kao sto bi se culo i na PA80 a prvi zakljucak nesretnog testera je da PA3X nije bolji od PA80. Kako vidis sve je to vrlo logicno ali nikako nije logicno da neko pise o tome na takav nacin a da zna o svoj toj "nauci" i tehnici koliko i o procesorima koji su koristeni u masineriji svemirske sonde koja je isla na Saturn. Uvijek se dobro razveselim kad krenu da se daju komentari o kvalitetu instrumenata na osnovu demo snimaka koje ljudi postavljaju. Prvo, ti demo snimci su u najvecem broju uzasnog kvaliteta jer su u besomucno ojadjenom i jos besomucnije komprimiranom MP3 ili slicnom obogaljenom formatu, a drugo, su ti snimci, opet u najvecem broju, u mono tehnici i snimani najcudnijim spravama kao sto su Sony ili Olympus kamere. Kazi ti meni svrakane druze, sta ti ili bilo ko drugi, ukljucujuci i mene, moze u tim snimcima da cuje. Da ti odmah odgovorim... nista... ama bas nista. Tu ne moze nesto posebno da se razlikuje kvalitet Bontempija od PA3X a kamo li da se donese bilo kakav sud o prednosti jednog instrumenta nad drugim. Zar ti nije palo na pamet da su ti snimci koje je Marko postavio, dok su dosli do tvog uha, bili bar tri puta komprimirani, sabijeni, skrseni i ojadjeni. Prvi put kad je Marko to snimao, drugi put kad je to pretvarao u MP3, a treci put kad je server na koji je on to podizao (valjda je bio Youtube, mada to nije ni bitno) zgazio taj demo do kraja jer ga je opet komprimirao u format koji se na njemu koristi. Svako komprimiranje neumoljivo i drasticno upropastava zvuk, prije svega time sto mu dusmanski sreze visoke a ne postedi Boga mi ni basove. Kakva se nebuloza desi pri tome sa srednjem frekventnim spektrom je suvisno trositi rijeci. Naravno da postoji nacin da se ti svi instrumenti uporede a to je jedino demo snimak u pristojnom Wav (bar) 16Bit i 44.1kHz stereo formatu i da se ti demo snimci preslusaju na isto tako pristojnim slusalicama ili monitorima. Tek tada bi se moglo cuti koliko je velika, da ne kazem ogromna, prednost PA3X nad predhodnicima. Samo takvo uporedjenje i pije vode, sve ostalo je, trlja baba lan i sarena laza, kojom se tjese i lazu oni koji jos nemaju (iz bilo kojih razloga, a uglavnom bi silno zeljeli da imaju) PA3X jer jedan mono primjer sa Youtube garant pravi PA50 od PA3X i obrnuto. Za lazi sam preozbiljan, za bajke prestar a dovoljno iskusan i prije svega iskren da moram po ko zna koji put ponoviti, PA3X je instrument koji za sada na daleko nema ravna kada se govori o aranzerima a Boga mi i nesto sire. I... da ne bude zabune, pod rukom mi je i PA3X i Tyros 4 i Audya 5 i Wersi Pegasus, a u cosku, pod tankim slojem prasine, stoji i PA2X. Sve sam ih cuo i slusam, svi su oni "dobri"... ali samo "dobri", sem PA3X. On je "vrlo-dobar".

milepsr 01.10.2011 16:38

Citat:

Originalno postovano od svrakan (Post 193700)
Sve je to Tranzit na mestu sto si napisao,ali jos uvek nema nigde demo snimka gde je to neko primenio kako treba da konacno vec cujemo pravu sliku Korga pa3.Marko je demonstrirao njegov pa3 i njemu je to extra i to je ok,ali recimo meni nije,meni je to sve iskompresovano previse za moj ukus

A sta je u stvari prava slika pa3x ? Zar nije jednostavnije da se kaze: ne postoji ni jedan pa3x koji je sredjen po mom ukusu ?

Demo snimci pa3x postoje, ali svako ima svoj ukus. Npr Marku svaka cast, dobar je muzicar i covek, ali se meni zvuk njegovog aranzera ne svidja. Sve je stvar ukusa...

svrakan 01.10.2011 16:44

Ja sam i rekao da nije po mom ukusu,a Marko i ja i jesmo drugari,ali to nema veze sa soundom aranzera i ukusa,nego ima veze sa tim da li je ta postavka Korga merodavna sta je kvalitet Korga pa3.

Marco7 01.10.2011 16:54

Ako znamo da Korg Pa3x radi na 48000Hz i na 24 bit-a a obicni cd nosac nosi 44.100 i 16 bita onda ce biti jasno kako to na slusanje sve ispada isto!A velia je razlika izmedju ta dva opsega zvuka i vidim da covek koji se u to razume lepo je objasnio sve!Opet ponavljam izvolite i donesite klaviajture pa cemo na svirci da vidimo kome opanci a kome obojci i da skratimo vise tu pricu!Moji snimci su iskljuciovo uzivo sa svirki bez sminkeraja i proseravanja,isece se,pretvori u Mp3 i postavlja se na you tube!Kako odsviram tako vam i odpevam tako i prezentujem ovde!ZVUK JE CISTA MATEMATIKA A O MATEMATICI MOZE DA PRICA SAMO ONAJ KOJI JE POZNAJE!!!!ti Neso se druzis sa Pa3 dva meseca i to i kao takav poznavalac si do sad trebao ovde ti nama da objasnis kako se to radi,dva meseca je veliki period!

svrakan 01.10.2011 17:23

Ja nema sta nekom da objasnjavam,al znam sta cujem,i glupo mi je da me neko ubedjuje da je nesto dobro,a meni nije,pusti ti matematiku,ti ako znas Mare matish verovatno si nesto pogresio u racunanju,nazalost ja sam uvek iskren i imam pravo na svoje misljenje,cenim i tebe i sve druge ovde,ali jedini si ti postavio demo ovde sa pa3,i kunes se u njega ko da si ga ti napravio ,a ne Korg.Ja se opet kazem slazem da je najbolji aranzer na trzistu,ali ne slazem se da je to sto si nam ti ovde prezentovao top topova,opet kazem tebi se to svidja,i ti to tako i treba da guras,ali nije ok da ubedjujes nas da to tako treba.
@Tranzit po ovome sto si izlozio svi koji imaju studio ce resiti vecinu problema ako kupe pa3x posto ima sve sto je potrebno za ozbiljan rad u studiju.

Marco7 01.10.2011 17:43

Pa i ti se kunes u tu plasticnu kantu od Pa800 i uporedjujes mi Pa80 i ne zna sta vec a i glupo ti je praviti poredjenje jer je to najobicnija igracka u odnosu na Pa3x!To sto ja ne znam da namestim klavijaturu i sto ne znam da sviram i da pevam govori koliko radim i gde radim i koliko zaradjujem!Verovatno zato sto veze nemam a uzimam mnogo vecu lovu nego ti?Znaci ja ne znam matematiku,veze nemam sa muzikom i sa instrumentima,gazde veze nemaju pri izboru muzike,placaju me duplo skuplje nego prosecnu trojku a ja totalno antisluhista,slusaoci su totalno gluvi i nista valja i samo ti znas sta je dobro???E pa zao mi je ali to nije tako . . . U utorak mi stize i Kronos pa ce neki ovde da puknu na pola a uz put M3 je bolji od Kronosa bar za dve klase :)) I upsss zamalo da zaboravim mislim da sam sa ovim zasluzio ban na mesec dana pa vas molim da sto pre dodje dezurni policajac i da mi pedalu jer mnogo znam a na ovom forumu oni koji znaju ne mogu da se zadrzavaju dugo jer nije po praviniku :))

svrakan 01.10.2011 17:52

Ne kunem se ja u kantu pa800,ja rekoh da je pa3 najbolji aranzer,a u to ko gde radi i koliko zaradjuje necu da ulazim,a to da li ti zaradjujes vise od mene Pere,Bate,Coce ,Moce to ti ne znas,i nije tvoja stvar kao ni moja koliko ti uzimas,a te price mozes da plasiras nekom drugome,a kad si vec naceo temu koliko se znamo ti si samac,a ja hranim pored mene jos troja usta,a uskoro cu i cetvrta,a sam radim,pa ako uzmes u obzir koliko jednoj porodici treba para mesecno da lagodno zivi,onda ces imati i predstavu koliko zaradjuje Nesa,tako da te price Mare nisu za ovu temu,a kad vec spominjes Pa80 poslusaj i ti i ostali kako zvuci Gogsijev ovde na forumu,pa ce ti biti jasno sta pricam.

Marco7 01.10.2011 18:08

Hahahaha. . . To ko koga hrani nema nikakve veze sa klaviajturma i sa svirkom!Hvala bogu nisam samac i nikada necu biti sam u zivotu i opet ti ponavljam nemoj da pravis glupa poredjenja!Prica se o muzici ali posto smo naceli temu ajde da idemo onda tim tokom i pored svega toga koga hranim,imam za mene najbolju devojku na svetu,zivot mi je bas sirok,imam licno svoj stan na Karaburmi 55km2 kod stare okretnice,imam vrhunsku opremu,dobar auto,putujem po belom svetu,leti plivam,zimi skijam i sve to samo od muzike i iskljucivo samo od muzike!E to nemoze da se zaradi na plasiranu pricu kako ti kazes vec da se krvavo zapne!!!!

striphio 01.10.2011 18:14

Neko neđe spomenu pa3x....
Dodato:
Eh, sad skontah na pa3x. Nema više ono da prekinu gajde kad sviraš i malo neki brži triler odsviraš kao što se dešavalo na pa80 i pa2x. Svaka čast! I format i prikaz tekstova ( lyrics) je ekstra. :)

tranzit 01.10.2011 19:48

Citat:

Originalno postovano od svrakan (Post 193717)
Tranzit po ovome sto si izlozio svi koji imaju studio ce resiti vecinu problema ako kupe pa3x posto ima sve sto je potrebno za ozbiljan rad u studiju.

E vidis, onda si slabo ili sasvim pogresno razumio taj moj post. PA3X nije nista izgubio u jednom studiju, mada se i u te svrhe, ako bas mora, moze zloupotrijebiti. PA3X samo ima, za razliku od konkurencije ili Korgovih starijih modela, nekoliko pluginova ciji se pandani koriste i u studijskom radu a koji od njega cine najmocniji aranzer danasnjice. To sve jos uvijek ne znaci da PA3X moze da rijesi i jedan jedini "problem" u studiju, za te "probleme" postoje potpuno drugacije alatke. PA3X je Live masina ekstra klase i tu je sva poenta. Ne treba mijesati pojmove i svijetove. Studio je sasvim drugo pollje rada koje ima svoje zahtjeve i zakone. PA3X ovdje posmatramo kao aranzer, sto on i jeste, a studio ostavimo po strani.

tranzit 01.10.2011 21:03

Ima, to jest mozes da ih imas sve po redu, od Bisernice pa do Berde.
Dodato:
@svrakan
Zaboravih Svrakane maloprije da postavim dva demo snimka pa da se i sam uvjeris da na osnovu postavljanih demo snimaka ovdje, u kvalitetu u kojem se inace postavljaju, nema ni najmanje sanse a ni smisla procijenjivati kvalitet instrumenta. Prvi demo je u tom (ne)kvalitetu koji je ovdje uobicajen kada momci postavljaju svoja remek djela a drugi je onako kako bi trebalo da izgleda bar minimum da bi smo malo ozbiljnije mogli pricati o razlici u kvalitetu instrumenata. Radi se o 100% istom demo snimku.

gega 01.10.2011 22:39

**

@marco7

Marko ti si na ovom sajtu do juce bio moderator,ne treba tako pisati.
Ne treba pljuvati u bunar iz kojeg smo do juce pili...kaze stara poslovica.
Nadam se da ce u skorije vreme da se stabilizuje stanje na ovoj temi jer trenutno ne izgleda bas najbolje.

Marco7 01.10.2011 22:57

Ja se ne secam da sam nekog pljunuo samo su mi dosadili vise strucnjaci,ljubomorni i zavidni ljudi!Sto se tice toga oko moderiranja za to me zabole iskreno da ti kazem jer sam na ovom forumu od prvih dana i clanovi znaju da sam im nesebicno pomagao gde sam god znao i mogao i sve sto sam postavio na ovom sajtu za download je od srca da bi se podigao na sto veci nivo bez ikakve koristi,ljubomore i zavisti sto se moze videti po komentarima!Tako da ti je ovaj komentar bio bespotreban veruj mi!
Dodato:
@tranzit
Prvi snimak klasicni kompresovani mono snimak i sve izlazi po sredini,tek kad bi jos glas dosao onda bi doslo da prave guzve dok se na drugom snimku u prvim taktovima na gitari cuje kako sara panorama i ostalo . . . I tako dalje i tako dalje :)

korg_pa800 02.10.2011 00:31

Pozdrav svima, jedno pitanje vezano za sve vlasnike korga pa3x, interesuje me da li je iko pokusao i uspio izvrsiti kompresiju semplova, i na koji nacin?

Minicevac 02.10.2011 00:47

Kolege predlazem vam da snimate direktno preko mp3 playera koji je ugradjen u pa 3x u visokom kvalitetu i tako lepo snimljeno ovde okacite,jer se tako maltene nista ne gubi,pa cemo uporedjivati;)

tranzit 02.10.2011 01:01

Taman tako. To je jedini ispravni nacin. Onaj ko snima na aranzerima bez audio recordera neka snima na kvalitetnu audio kartu ili na bolji MP3 recorder ali da to poveze kvalitetnim kablovima. Samo tako ce poredjenje biti moguce, sve ostalo, kako i pokazuju ona dva snimka u mom predhodnom postu gdje je sniman jedan te isti ritam sa istog aranzera ali sa razlicitim kompresijama materijala, je gubljenje vremena i presipanje iz supljeg u prazno.

Marco7 02.10.2011 08:11

@Korg pa800 ides SOUND-RECORD-Scroll bar - Compres all samples i onda ti on comresuje semplove i taj postupak traje nekoliko sati!Posle toga sacuvas set i to je to,dobijes jos skoro polovinu memoriju ali da znas da ti kompresija semplove konvertujes iz 24 bita 48000Hz na 16 bit-a i 44.100 sto ti je Cd audio kvalitet ;) Kod mene semplovi nisu kompresovani i kupio sam 256 memorije!
@Minicevac
Ko radi na 4 izlaza ne moze da snima svirku u klavijaturi!Mislim moze ali ce da mu recorder belezi samo L i R izlaze a individualne OUT1 i OUT2 nece!

Vule 02.10.2011 17:11

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 193712)
I... da ne bude zabune, pod rukom mi je i PA3X i Tyros 4 i Audya 5 i Wersi Pegasus, a u cosku, pod tankim slojem prasine, stoji i PA2X. Sve sam ih cuo i slusam, svi su oni "dobri"... ali samo "dobri", sem PA3X. On je "vrlo-dobar".

Pa ti Brate bar imas uslova da nam napravis neko "audio poredjenje" sprava kroz kratke snimke,ne znam zasto gubimo vreme na suvisnu pricu?

Pada mi jedna stvar na pamet...prica se tu o kojekakvim dodatim opcijama na klavijaturi i slazem se da je pa3 najsavrseniji sto je u skladu i sa godinom proizvodnje,medjutim to mnogim sviracima ne znaci nista,ljudi sviraju a ne bave se produkcijama u studiju i audio inzenjeringom i tu lezi zeka,a pa3 je namenjen prvenstveno sceni i svirci,sutra ce da odu u kafanu,cuju Cortana ili Kosmajca i neku farbicu od pre 20 godina i oduseve se i sutra traze taj sempl za pa3,imamo takvih primera ovde milion i ceo Maxx audio i more opcija spakovanih u 3000 eura pada u vodu...neki su ovde spremni da na osnovu toga sto su dali lovu,kupili spravu (bilo koju,ne mora da buda samo pa3) uzmu i poubijaju se za svoje tvrdnje da je to najbolja sprava,mnogo bolja od svih,da su sve ostale ovakvi i onakve i sve je to ok ali,fale konkretni primeri svega toga,o tome pricam od pocetka teme,dajte argument za tvrdnju da oni koji ne znaju nesto nauce,a toga nema,uglavnom stoje prazne price i svadja,totalno nepotrebno...

Ako smatrate da se preko audio snimka sprave bas nista ne cuje onda se uzdrzite i od praznih prica i komentara...ja ne mislim da snimak nije referentan,mozda nije 100% ali je dovoljno za osnovnu informaciju...

I jos jedna stvar koju citajuci temu moram da napisem...ne zanima me ko ce se naci prozvanima ali sve najljubaznije molim da se uzdrze od frustriranih izjava,izleta besa i optuzbi na racun ovog i onog...nismo tu da budemo ljubomorni i zavidni jedni na druge nego da se druzimo i pomazemo jedni drugima koliko mozemo...ko ne zeli da se druzi ne mora da nas posecuje,hvala

xxl 04.10.2011 04:15

Nikako da svati zasto vlasnici Pa3X pokusavaju da ostalima obasje da je pa3x bolja klavijatura od neke, a ovi opet uporni da je (npr pa 800) skoro eto pa ista tj bolja , i na kraju oni koji su kupili sebi novi aranzer ispadnu krelci.
Ja nebih nikoga ubjedjivao, neka sviraju na guslama ako hoce samo znam kad iznesem opremu od cc-a 10 000 eura da oduvam ove sa pametnjakovice i obicno moraju cekati da budem negdje zauzet na drugom mjestu da bi se usuljali kako zamjena.

gega 04.10.2011 05:57

**

Kolega...ne vidim bas neku vezu izmedzu vaseg posta i Korg Pa3x karakteristikama ili bilo cime korisnim vezano za ovu temu.....
a i ne rekoste nam od cega se sastoji ta oprema za tezge od 10 000 eura ceme vi kolege sa pa800 ,,oduvate,,
Nemojte mlatiti praznu slamu.

nikola1980 04.10.2011 10:34

Ova tema ce uskoro izgubiti svaki smisao,opet se vracam na pricu da "masa imalaca instrumenata",da ne kazem muzicara koristi tudje setove i tudja stanja tipa ****,sudo,kvazi misa laguna, ivan set....itd,tako da opet imaju ucitan tudji smisao za muziku,a ipak komentarisu o specifikaciji pa3x,a veze nemaju da nameste odnos bubnja i bass gitare...
U nedelju smo imali neku probu pa2x pro vs pa3x,na opasnom sistemu,mislim dynacord cobra nesto,nebitno je,pojela mi je pa2x pro,tako da sam siguran,sada i vise nego pre da je za live pa3x TATA!!!!

Vule 04.10.2011 10:55

@ Nikola kako da tema ima smisla kad pises da ti je jedna klavijatura "pojela" drugu,kako je ova "tata" , kakve su to "strucne" analize...probas spravu a ne znas ni u sta si je ukljucio? Da li znas da upotrebis neki konkretan podatak ili argument? Imenujes pojedine setove,podsmevas se njihovom kvalitetu itd...sa ovakvim komentarima se i kvare teme.

Mrzi me da kopam po starim temama ali bi nasao na desetine postova gde se pise kako je pa2 mnooogo bolji od pa1 a ispade isto zvuceci tako da...dajte snimke,konkretne podatke,usemplujte nesto na pa3 da nas odusevi kvalitetom a ne ovde da gubimo vreme na svadje i glupost?! Hvala

nikola1980 04.10.2011 11:09

@ vule
...ne znam sta bih ti rekao!?!??!stvarno?!?!? ne podmevam se ja nikome!!! nego spominjem njihove korisnike ,zato sto bas takvi koji to koriste ovde i komentarisu kako nesto ne valja!! a da ne bude da ja idem u kontra smeru ove teme,uopste je ne bitno na sta sam ih vezao,vazno je da je kvalitetno ozvucenje,posto se ne opterecujem da pamtim sve oznake sistema u svakom klubu u koji dodjem,da sam znao da je to od velikog znacaja,zapamtio bih!!!!...vazno je da je na istom ozvucenju i u istoj prostoriji,na to sam mislio....
...i jos nesto!!!! zar nije logicno da svaki noviji model ima bar neke bolje performanse od prethodnog?!!??!?...zasto ova tema ide ovako tesko?!?!?!

opusdei 04.10.2011 11:52

Ja necu da pisem o kvaliteti zvuka, jer slazem se kad je nesto novo, mora da ima i boljih opcija u vezi kvaliteta zvuka.
Mene drugo zanima, kako bre ljudi svirate narodnjake (e.g. kola, brze stvari sa puno trilera, improvizacije etc.) na PA3X. Ja sam krace vreme imao na probu taj synth, ali u sporedbi sa M3 (M3 ima dobre dirke i ne treba privikavanje) i Pa2x (treba privikavanje), slomih prste dok sam svirao, dobio sam utisak da od privikavanje nema nista na taj synth. :confused:

Vule 04.10.2011 12:01

@ Nikola

Vidi...ova tema se da ja vidim poslednji put zaglavila kod nabrajanja imovinskog stanja i kod isticanja materijalnog statusa sto apsolutno nema veze sa temom...ocigledno neko ima i takve potrebe sto,slozices se nije u redu ni prema temi ni prema ostalim clanovima.

ocigledno je negde procurela "zla krv" pa se stvari odvijaju ovako...ne bi da analiziram ni zasto ni kako ali ponavljam da sve to ima svoj prag tolerancije. Uporno ponavljam na temi da se skrati suvisna prica i krene sa argumentima ali...i opet ali...ne zelim da se optercujem vise pitanjem "zasto",budite ubedjeni da znam "kako" ce se sve ovo resiti ako se predje granica.

Nista licno ni prema kome,trudim se da svima sa foruma budem isti drug,to mnogi ovde jako dobro znaju, ali ne bi da ispadnem "milosrdna sestra" koju ce na kraju svi da....

Nadam se da me niko nece pogresno shvatiti,zelim da postedim i svoje kolege moderatore i clanove o suvisnog maltretiranja i citanja gluposti,ova tema treba da postoji jer postoji i instrument o kome se pise,tako ce i ostati...a da li ce ostati svi ucesnici na temi zavisi od njih samih...Hvala i izvinjavam se svim korektnim clanovima na uznemiravanju

Simke 04.10.2011 14:21

Definitivno bi trebalo poceti davanje BANanica svima onima koji pisu kojekakve gluposti,ovo ili ono,a ne znaju ni koliko ima pa3x oktava!!!
Zasto se komentarise neke nebulozne stvari,bez cinjenica,i dokaza???
Mislim da je krajnje vreme da se nekolicina clanova mane corava posla,i ovde trebaju da se ostavljaju samo direktni,konkretni,jednostavni,i konstruktivni odgovori i komentari clanova koji poseduju pa3x,jer samo na taj nacin ce se pomoci onima koji koji bi kupili tu spravu,a ne smeju jer se nadju pojedicni koji nemaju veze-s*vezom,ili ono:"dosao sam kod ortaka koji ima pa3x i DRK-DRK-DJON pola sata..."I sad sam popio svu pamet sveta i znam kakva je to sprava i sta nam sve nudi u kucnoj ili profesionalnoj varijanti!!
Dati 3500e(koji evro manje-vise),je velika hrabrost,a taj koji da taj novac,ocekuje od te sprave MAXIMUM u svakom pogledu,mozda i da kuva kafu u pauzi izmedju 2 pesme.
Posto pratim od pocetka ovu temu,bilo bi veoma fer i korektno ubuduce od clanova da se uzdrzavaju od suvisnih komentara tipa"pojeo ga pa800,ili tyros3,4..."jer takve stvari nisu od nikakve koristi nikom od nas.Ako se to i desi,ja licno ocekujem od tog clana da objasni sa veoma konstruktivnim odgovorom i dokazima zasto je onda sprava od oko 1500e"pojela"pa3x u svakom pogledu,a ako iole ne zna da da dokaz,ja bih ga licno banovao na narednih god dana!!
Izvinjavam se sto sam otisao u off topic,ali imao sam potrebu da napisem ovako nesto,i molim sve clanove da se pridrzavaju teme bez previse pametovanja,i mudrovanja! Hvala i pozdrav!!

skoricnik 04.10.2011 17:20

Marko, ti nisi merodavan da govoris da su PA800 i PA80 kante.

Alek21 04.10.2011 23:02

Marko, zaboravljas da vredjash hiljade muzicara koje koriste Korg pa 800 i Korg pa 80. Ja imam nekoliko razloga zbog kojih ne bi menjao 800-tku nizashta na svetu, ali ako insistiras da je to kanta, prema onome shto sam cuo od Korg pa3x, ne bi menjao moju kantu za metalnu kantu.

zox2003 04.10.2011 23:16

Ma ljudi ovo je samo diskusija..Nemojte da se napadamo...
Svako voli sta ima....ali realno, evo:

Ja sam bio (i jos uvek sam) vlasnik PA800 do pre 2 meseca....Kupio sam PA3X- 61 key...
Kad sam ga poceo koristiti nisam primecivao ogromnu razliku izmedju te dve klavijature...Zvucno je PA3X bio nadmocniji ali sam imao isto pitanje u glavi :" Da li je vredeo tih para?".
Evo nakon 2 meseca (jos nisam prodao PA800) mogu odgovorno da tvrdim da PA3X kad se sredi zvuci odlicno...
Sto ga vise koristium i sredjujem , sa svim svojim opcijama, zvuci sve bolje i bolje.... Po meni veliki napredak od PA800....

Poz

nikola1980 05.10.2011 00:18

@zox2003
...ovde moras da postavis "demo-snimak",da bi mogao da ucestvujes u temi!!!!...nije dovoljno da imas pa3x!!!! ;P

gega 05.10.2011 00:53

Nikola...ajde da se uozbiljimo:D i da se drzimo teme pa ce sve biti GUT sto kaze shvabo=))

Trenutno vrijeme na Forumu 05:53

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org