YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg Pa600 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23591)

zdozic 16.01.2013 14:15

Rolandex ti preskoci pedeset i nesto postova u ovoj temi;)
Ako krenes citati ispocetka dobices odgovore na sva tvoja pitanja.
Pozdrav I sve najbolje

rolandx 16.01.2013 21:47

Citat:

Originalno postovano od zdozic (Post 233932)
Rolandex ti preskoci pedeset i nesto postova u ovoj temi;)
Ako krenes citati ispocetka dobices odgovore na sva tvoja pitanja.
Pozdrav I sve najbolje

Citao jesam. Moje pitanje je bilo na mestu. Uz tvoj odgovor si mogao da citiras ranije odgovore ako si zeleo da me demantujes i da kazes da je sve receno. Uzgred, DELL je dao zanimljiv zakljucak o jacini izlaznog signala klavijature =)).

nesaband 16.01.2013 21:54

Ko se zadnji smeje najsladje se smeje,stara narodna izreka!!!!:lol:

@rolandx: Uozbilji se decko!!!!Komentari ti uopste nisu zanimljivi.

yamahapassion 16.01.2013 22:15

Rolandx: malo je glupo ocekivati od nekoga da ti prepisuje odgovore i daje sve na tacni kada to mozes i sam procitati zar ne? Hajde da vidimo sta je odgovoreno a sta ne:
Q: Ajte ljudi neki snimak Pa600 sa setom ubacenim sa Pa800 ili Pa1 ili Pa2 ukoliko je to moguce da vidimo kako zvuci...ali ne sa zvucnika nego snimak sa izlaza...
A: Ja sam licno cim sam kupio klavijaturu ucitao par setova sa pa800 i postavio par demo snimaka cisto da ljudi vide kako zvuci (snimano zoom h1 recorderom) trebalo bi to da se vidi ovde u ranijim postovima.
Q: Zanimam me da li su dirke svaka zasebna ili kao kod Pa500? Tvrde, mekane, klimave,...?
A: Nisam bas dobro razumeo termin "zasebne dirke"... Sto se dirki tice to je otprilike zlatna sredina, bolje od pa 500 ali losije od pa800 s tim sto nisu toliko tvrde kao na pa800. Klimave nisu, jedina mana je sto su malko dublje i trebalo bi im jedno podplicivanje. (i to smo ja i Elvis komentarisali)
Q: Vredi li dati novac ili uzeti polovan Pa800 ili Pa1x kojima je dusa u nosu za nesto malo vise novca? Jeste li se pokajali ( oni koji su je kupili)?
A: To zavisi od mnogo stvari, niko ti to nemoze objektivno reci, treba sam da sednes i vidis da li ti "lezi" pa600. Ja se licno nisam pokajao, dobio sam tacno ono sto sam zeleo (plus 5 godina garancije)
Q: Koliko je zaista NE BOLJA od Pa500 vec pribliznija Pa800 po ritmovima koji se mogu ubaciti i preformansu? Cita li semplove sa Pa800 recimo... Harmonika na Pa800 i na Pa600... ima li razlike velike, da li je harmonika ,,brza" u niskim lagama... kako izlazi i slicno.
A: Sa pa500 ne bih poredio, a po soundu je identicna sa pa800... znaci sta cujes na pa800 izacice ti i na pa600. Provereno uporednim testom istog seta na dve klavijature.
Eto, odgovorio sam ti najstrucnije sto sam mogao, koliko mi moje amaterske mogucnosti dozvoljavaju, nema mesta tenzijama.

P.S: a za opasku o jacini izlaznog signala mislim da je najbolje objasnio kolega dr. Nesa... A mogu da citiram i kolegu Tranzita da masina kao masina samo radi ono sto joj covek komanduje... Ipak je ljudski faktor najzasluzniji i za pogotke i za promasaje.

rolandx 17.01.2013 10:18

yamahapassion;

Svaka ti je na mestu. Treba imati vremena i zivaca kuckati ovoliko... Sto se tice snimaka i dalje nisam odusevljen time sto sam cuo mada mozda ocekujem. Sto se tice dirki na Pa500 su dirke spojene u segmentima - sastavljene, kod Pa 80 je svaka zasebna sa oprugom. Pa500 nema opruge na dirkama... ( krs). Naj bitniji mi je tvoj zakljucak da si eto stvarno zadovoljan klavijaturom. Nije mi jasno gde si dobio 5 godina garancije. Rado bih ODMAH kupio pod tim uslovima, posto cekam da stigne u Sky-u, gde predpostavljam da nece biti vise od 2 godine garancije. Yamahapassion svaka cast na objedinjenom odgovoru, mozda sam neki snimak propustio, pa bih voleo eto cisto da si linkovao jos jednom ali neki dobar ( verovatno mi je promaklo, ko ce listati 60 i kusur stranica opet) ~O)

ЂолеПФК 17.01.2013 14:01

Druže, mi koji smo učestvovali, neki-više neki manje smo pročitali sve postove, što ne bi i ti? Pogotovo drug @Yamahapassion koji svima odgovara iz prve ruke evo već koliko stranica. Budimo korektni malo ;-)

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 990 using Tapatalk 2

nele1 17.01.2013 15:01

Iste

Citat:

Originalno postovano od rolandx (Post 234049)
yamahapassion;

Svaka ti je na mestu. Treba imati vremena i zivaca kuckati ovoliko... Sto se tice snimaka i dalje nisam odusevljen time sto sam cuo mada mozda ocekujem. Sto se tice dirki na Pa500 su dirke spojene u segmentima - sastavljene, kod Pa 80 je svaka zasebna sa oprugom. Pa500 nema opruge na dirkama... ( krs). Naj bitniji mi je tvoj zakljucak da si eto stvarno zadovoljan klavijaturom. Nije mi jasno gde si dobio 5 godina garancije. Rado bih ODMAH kupio pod tim uslovima, posto cekam da stigne u Sky-u, gde predpostavljam da nece biti vise od 2 godine garancije. Yamahapassion svaka cast na objedinjenom odgovoru, mozda sam neki snimak propustio, pa bih voleo eto cisto da si linkovao jos jednom ali neki dobar ( verovatno mi je promaklo, ko ce listati 60 i kusur stranica opet) ~O)

Ja mislim dasu dirke 99% kao na pa800 znaci sve isto sem sto im je opruga malo labavija i malo su mekse sto je jos bolje kada se spuste dirke.PA 600 je najbolja klavijatura u tom domenu kolko kosta ja sam je licno probao i radi ko sat krajjjjjjjjjjjjjjjjj.

yamahapassion 17.01.2013 15:38

@rolandx: ni ja ne volim kucanje nadugacko, ali sam nesto sinoc bio u elementu hehe... Salim se, volim da pomognem i objasnim koliko je u mojoj moci. Evo da ti odgovorim jos, tih 5 godina garancije je ustvari 2 godine od korga kao firme ali jos 3 godine od kuce u kojoj sam kupio klavijaturu... valjda je to neki marketinski trik da im ide bolje prodaja, nisam ni ja ocekivao toliku garanciju, ali kad su vec ponudili sto da ne prihvatim hehe. Kupio sam je u nemackoj u jednoj muzickoj kuci, verujem da ti ta informacija nista ne znaci pa necu ni pisati ime prodavnice itd... Sto se tice demo snimaka koje sam napravio sa PA600 ostavljam ti sada link pa ces tu videti moj profil i u mom profilu imas par demo snimaka pa poslusaj ako nisi mogao da ih nadjes u temi ( a Bogami tema se bas oduzila :D ) Uglavnom to su ti oni demoi gde se pominje pa600 u naslovu.

https://soundcloud.com/#yamahapassio...600-prva-proba

To bi bilo to, za dirke ti je objasnio kolega nele, posto se ja ne razumem bas najbolje u mehaniku klavijatura. I za kraj samo da kazem da sam prezadovoljan klavijaturom za sada, i dobio sam mnogo vise nego sto sam ocekivao za te pare. Moglo bi samo da me razocara neko crkavanje ram-a ili tako nesto (kao sto je bio slucaj sa pa800)

bojanlook 17.01.2013 16:14

gde se mogu cuti nasi ritmovi?
ali da bude set u fulu..

Vex 17.01.2013 18:04

^^^ Nigde. Ni jedan set nije u full-u, narocito nisu komercijalni izvikani setovi.

Sent from S3

nebojsa 18.01.2013 10:26

Stvar ukusa i prevelikih ocekivanja za klavijaturu koja je daleko jeftinija od onih klavijatura koje bi svi hteli da imamo.Po meni ovo je dobar spoj kvaliteta,mogucnosti i cene ove klavijature.

rolandx 18.01.2013 11:48

Citat:

Originalno postovano od bojanlook (Post 234102)
gde se mogu cuti nasi ritmovi?
ali da bude set u fulu..

Nadajmo se da ce recimo setove koje je uradio kolega iz Lebana za Pa800 , Pa2 itd, da ne reklamiram, odraditi i za Pa600. Tako da ako se preslusaju ti setovi da je to otprilike to sto ce moci ova sprava a to mi se svidja, s obzirom da cita setove tih klavijatura.... Nadam se, ako ne onda .

aleksandar031 18.01.2013 11:57

Nema nista dok sam ne sednes i ne odradis set od nule. Radicevi setovi mu dodju kao neki ,,standard,,?

Nemanjam 18.01.2013 13:11

Probao sam juce u radnji u skymusic-u ovaj pa600.Sto se tice kvaliteta izrade i dirki nema veze sa pa800.Po meni je mnogo losija.Deluje kao neka igracka.
Po meni je pa800 mnogo ozbiljnija i bolje odradjena nego pa600.Kvalitet izrade po meni je mnogo los.Ne deluje uopste kao profesionalna sprava.A i nije nesto mala cifra od 1000e za takvu stvar,za te pare moze da bude dosta kvalitetnije odradjena.Tu je negde kao pa500.Iskreno ja sam se razocarao.

Vex 18.01.2013 13:19

Znaci stigao je u Sky? A vi očekujete da za 1000 eura izgleda kao svemirski brod i zvuci kao kvalitetan ziv band??? I ja bi voleo 7-icu na lotou..

Sent from S3

Nemanjam 18.01.2013 13:38

Jeste stigao u sky,ne ocekujem ja sad nista posebno ali moj utisak je takav da su za tih 1000e mogli malo vise da se potrude.

Vex 18.01.2013 13:46

A reci mi, sta je izaslo do sada za 1000 eura a da se neko od proizvodjaca potrudio ???

Sent from S3

zoric 18.01.2013 13:46

Navedi neki aranzer koji je nov 1000e a pri tom ima ram memoriju i jos 96mb?mnogima izgled nije toliko bitan koliko funkcije koje aranzer pruza!dirke su diskutabilne od muzicara do muzicara...imao sam priliku da cujem da dirke na G6 nevaljaju ni za onu stvar,a dirka ubija za 90 % muzicara!

Sent from Galaxy S3 using Tapatalk 2

rocco 18.01.2013 14:17

Probao sam i ja ovaj aranzer,izgleda neozbiljno ali ipak mislim da mu je cena od 1000 evra sasvim ok,sa malo vise truda moze da dobijes top zvuk za male pare.Mislim da je na PA3 vise naduvana cena nego na PA600 zato sto platis 3000 evra a sempler(vrlo bitan) ne moze da pridje pored one stare ASR,Kurzweil,EMU masine.Ovako platis 1000 evra i ako znas sta trazis od instrument sigurno ces da zvucis vrlo ozbiljno...

zdozic 18.01.2013 14:19

Drug Nemanjam budimo malo realni.
Ja sam prije tri godine uzeo PA 500 za 1100$$$,a sada za te pare sada dobijam 96mb memorije mp3 plyer itd.Da je samo mp3 plyer za istu cijenu dobro je.;)

Nemanjam 18.01.2013 15:05

Ma ja sam cekao da stigne kod nas da bih ga uzeo.Ali kad sam ga video i probao uopste nisam odusevljen,dok sam gledao slike i snimke po netu mislio sam da je mnogo bolja sprava.Imao sam pa500 pa pa800,i kazem vam svoje misljenje u odnosu na te dve klavijature.Sigurno moze bolje da zvuci od ove dve,ima vise rama,noviji os...Ja znam da cu uzeti ponovo pa800 pre nego nju.Znam da je razlika u ceni ali po meni je bolje polovan pa800 dobro ocuvan nego ova nova.Pricajte sta hocete ali ja sam se razocarao.
Mozda nisam u pravu ali sta cu takav sam utisak stekao.

kreso 18.01.2013 15:37

Eto da se pohvalim, od jučer sam i ja ponosni vlasnik Pa600. Rješio sam se teška srca stare dobre Pa80-tke.
Prvi dojmovi : više sam nego zadovoljan. Metaforički rečeno za male novce sam dobio "nešto slično" po mogučnostima Pa2X-u, samo upakirano u lošije i škrtijee pakovanje :p. To je kao Dacia s renovom mašinom :lol:
Bez zajebancije, stvarno za ovaj novac (1.000 €) trenutno ne možete dobiti ništa bolje. Čita sve od starije braće (osim samplova Pa3X), s kojim ga uopće ne bih stavljao u uporedbu kao neki ovdje jer radi se o dva različita svjeta. U biti daleko je on po funkcionalnosti od negdašnjih top modela (Pa2X, Pa1X, Pa800), no onaj šlag na torti daje baš to što može sve što i oni samo u rukavicama, nekako kao s kompromisom, ja bih ga od milja nazvao uspješnim klonom između Pa2X (ali bez pro) na dijeti i stare Pa50 :D
Da ne filozofiram previše ima stvari koje me oduševljavaju, ali ima stvari koje su me i razočarale, no sve je stvar navike. Primjerice, kučište je živi užas. Bojim se da je ovo jako loša plastika koja će od znojnih ruku lako izgubiti sa sebe sitotisak, s druge strane, materijal od kojeg je Pa600 je vrlo zajebana plastika, jer lovi masnoču vrlo lako (jebi ga, jučer smo malo i proslavili nabavku novog člana obitelji ;)).
Ekran je stječem dojam puuunno bolji i pregledniji nego na prethodnim generacijama. Možda zato što je noviji, no slika je puno jasnija i oštrija nego primjerice na Pa2X-u makar čini mi se da je rezolicija ista ili se varam.
Funkcionalnost tipaka mi trenutno nije po čefu, prepuno je to pipkanja da bi došo do željenog, ipak je stara navada na Pa80 dala svoje. Znaš ono, jedna tipka, jedna komanda, ko stari TV bez daljinca. S ovakovim menijom stječem neki dojam da je novija generacija KORG-ovih menija kopija Yamahinih S i Tyros menija. Tipka, ništa specijalno. Meni je i na Pa500 i na Pa800 i na Pa600 ista, čak mi je na 80-tki bila bolja (opet nostalgija).
Ovih 96 Mb memorije se da ljepo iskoristiti sa sample bojama, ali puno više raduje čak 1.200 user style mjesta. Doslovce, svaka pjesma u aktualnom repertoaru će mi imati svoj vlastiti ritam. Samo još moram malo sjesti i iskemijati kako ću to sve najjednostavnije posložiti da bude funkcionalno i svrsishodno. Imam podosta ideja, i raznoraznih setova, no mislim da je najpametnije početi sve ispočetka, slagati step by step. primjerice jučer sam uzeo par stylova sa Pa800 i par sa Pa2X. Ma 2 sata sam potrošio dok sam ih iznivelirao da budu donekle iste glasnoće. Eto, to bi mogao biti veliki pušing, jer svaki muzičar je individua za sebe i svaki ima drugačiji ukus, a svaka čast svakome odavde, rjetko da će mi se od nekog u cijelosti sviđati set 100 %, uvjek ću htjeti nešto svoje unutra.
Na kraju još jedna da rasčistimo još jedno : SET iz Pa800 ne zvući na Pa600 isto. Nekako je oštriji i kristalniji. Uporedili smo sinoć, čuje se razlika. Također izlazi su mu dosta slabiji nego na pa800. Treba dati jedno 15-20 % više gaina da bude iste glasnoće kao Pa800.
Za sad toliko, nisam razočaran, štoviše s puno stvari sam oduševljen, ali bojim se da će s vremenom izaći na vidjelo razlozi zbog čega je ovaj toliko "dobar" aranžer toliko jeftin. za sad je sve to dobro zakamuflirano, ali treba vremena da joj se uđe pod kožu i provjeri svaki detalj u dušu.

gogile 18.01.2013 16:13

. Također izlazi su mu dosta slabiji nego na pa800. Treba dati jedno 15-20 % više gaina da bude iste glasnoće kao Pa800.

Hvala da si potvrdio ono sto sam i ja skoro pisao a mnogi nisu verovali.
I od mene jos nesto:Svi koji kupe Pa600 i sviraju dosta sa Transpozom imace problema.Naprimer:Ako neko memorise pesmu u soundbook na -2 i ucita je ostaje sve u -2 Transpozi dok nepovuces neku Boju iz Performensa.Kad povuces Boju prebaci automacki na 0.Ovo su mi direktno potvrdili kod KORG.Kako je eventualno resenje:Uci u GLOBAL Otkljucati kantancic ,ucitati iz Soundbooka uci opet u Global i zakljucati Katancic i onda se sve boje mogu povuci iz Performensa i tako opstaju u istoj Transpozi.Malo je komplikovano to sve izvesti u toku svirke.Te probleme nisam imao kod Pa800.Pa600 ima dve manje funkcije u Globalu za Transpoze.Kod Korga su mi rekli da ce taj problem poslati dalje da se ispita.

Dell 18.01.2013 17:48

Kreso, koji se cuje cisce i kristalno, pa600 ili pa800?

kreso 18.01.2013 17:55

Najtočnija definicija Pa600 je : Ono što je KORG Tr kod workstationa to je Pa600 među KORG-ovim aranžerima. Jeftina plastika, dosta loši dugmiči (kao na Tr-u u odnosu na Extreme) u odnosu na TOP modele KORG-ovih aranžera, "sampler" (samo mogučnost učitavanja PCG-a). Tr barem ima mogučnost nadogradnje sample kartice sa samliranje, Pa600 ne.
Isto tako tipke su daleko od TOP modela isto kao i kod Tr-a.

A što se tiće problema Soundbooka s transpozerom, rješenje je ne transpoziraj ništa, i onda je sve OK ;)

rolandx 18.01.2013 17:58

Gogile - u vezi transpose...

Sada si me zbunio... Ukoliko je transpose zakljucan u globalu, to znaci da kada smanjis na recimo -2 , transpose ostaje i na narednim bojama isti dok ga ne vratis sam na 0. A ako nije zakljucan u globalu , kada izaberemo drugu boju automatski vraca transpose na 0? Da li sam dobro razumeo ili ne?

kreso 18.01.2013 18:01

Dell, Pa600 ima bolji i kristalniji sound. To je bilo za očekivati, jer ipak je on slabiji brat od Pa3X-a, dok je Pa800 slabiji buraz od Pa2X-a. Ali izlazno pojačalo je puno močnije od Pa800. U biti kako sam shvatio što su mi rekli u KORG HR, Pa600 je treča generacija Pa50, Pa800 se povlaći i izlazi uskoro Pa900 (3. generacija Pa80, ako je Pa800 bio druga).
Ovaj music shop di sam uzeo Pa600 daje ganz novi Pa800 za cash za 12.000 kn, 3 soma jeftinije nego je bio prošli tjedan. Kaže da ga je pojava Pa600 zajebala do boli, da mu vraćaju narudžbe za Pa500 (koji je samo 500 Kn jeftiniji), a da za Pa800 više nit ne pitaju :-O

rolandx 18.01.2013 18:07

Kada covek malo bolje sagleda stvari, po ceni je isto kao i sto je bio Pa500, cak je kod nas u jednoj muz kuci pa500 jos uvek 970 i vise evra... Pa500 je ruglo od plastike, kada je prebrises krpom, na krpi ostaje plava boja. Ma strasno. Dirka uzas, spojene kao kod decijeg sintisajzera po nekoliko dirki u nizu bez opruga i bez icega, nije mogla da ucita Pa2 set i td... Da ne poredim. Narucio sam je i sticice mi u utorak, ali po vasim prepiskama koje su mi pomogle da se odlucim, nadam se da sam uradio pravi potez.... Uglavnom imao sam Pa500, trebao bih biti zadovoljan sa ovim zar ne?

zeljko 18.01.2013 22:49

Auuuu pozdrav za mog druga Kresu...Pa druze nema te 100 godina?Cestitam ti na novoj klavijaturi i da te dugo dugo sluzi..Sve najbolje za tebe i tvoju porodicu ti zelim..Pozz

NordX 19.01.2013 00:03

Imao sam prilike probati Pa600.Dobar Aranzer za te pare.Jeste da je malo lose odradjen,ali ipak je tu 96 MB Ram-a.Nisam bas nesto posebno odusevljen,dirke po meni onako,solidne su.

zeljko 19.01.2013 00:40

Ja kad bi imao sad pare odmah bi je kupio..Mene ne zanimaju puno kakve ima tipke jer bi je vise koristio preko midi harmonike a na samoj klavijaturi bi koristio tipke samo kad bi pravio neki ritam ili kad mi bude potrebno radi dinamike za pojedine instrumente sa aranzera..Koliko sam cuo demo meni se svidja..pozz

NordX 19.01.2013 01:45

Meni dirke dosta znace.Sto jedan kolega pre napisao,pre bih uzeo Pa800 nego Pa600,jeste da je Pa600 novija sprava,Ram veci i ostalo,ali bez Vocalista ne mogu,navikao sam tako i nekako su mi tasteri malo zbijeni,ne znam,stvar ukusa.

atanas zafirov 19.01.2013 03:27

to sam i ja uradio , pre 2-3 mjeseca prodao pa500 za srecu 650eura , koristo sam je 2 god, a kupio sam je 700euro na novogodisnji popust .
mogu vam reci da sam nezadovoljan klavijaturom / tipke , drugi problem je izlaz za razglasni sistem koji je vrlo slabiji pa moras da okacis gain na raglas a to izaziva sum , treci problem nisam bas naviko na adapter jer pre to sam imao i30 , iskreno neznam sta ima u klavijaturu jer jedva tezi neke 10 kg, ...
kad je izasao pa600 bio sam siguran da cu je kupiti sa obzirom na njene solidne specifikacije :96 mb ram , 7 inch displej itd... ali nije se to desilo kad sam bio u direktni dodir snjom, kvalitet 0 ,tako da kupio sam pa800 novi za 1500 euro i znam da sam dobio vise stim : kvalitetniji dirke ,sempler za editovanje , vokalizer ,... dovoljno bar za mene

rolandx 19.01.2013 10:05

Citat:

Originalno postovano od atanas zafirov (Post 234352)
...96 mb ram , 7 inch displej itd... ali nije se to desilo kad sam bio u direktni dodir snjom, kvalitet 0 ,tako da kupio sam pa800

Vidi druze ogromna je razlika u ceni. Svako od nas kada bi imao novac znao bi sta bi kupio, ne bi se dvoumio. Nepobitna cinjenica je da su i Pa500 i Pa600 kao nove iste po ceni (popuste ne racunam)... kada su izasle nove. Sada uporedi molim te Pa500 i Pa600. Osnovnu stvar si vec sam naveo a kako moze da zvuci Pa600 ( provereno) evo preslusaj...

https://soundcloud.com/rolandx/korgpa600rumba
Dodato:
...ukoliko snimak neide... evo jos jednog linka: https://www.*******.com/mp3/pSG67sp-/rumba.html

NordX 19.01.2013 12:07

Dosta su stedeli na samom kucistu. Jedino sto vredi tih 96 MB Ram-a.

zoric 19.01.2013 12:42

I na Pa500 su maximalno stedeli na kucistu,pa ga je imao svaki peti muzicar.

Sent from Galaxy S3 using Tapatalk 2

zdozic 19.01.2013 13:16

A sta bi vi?I dobro kuciste,i dobru tipku,i 4G memorie itd,itd,i to sve ako je moguce za neki 500evra.:lol:
Malo se uozbiljite,ljudi.

nebojsa 19.01.2013 13:48

i ja se slazem sa ovom konstatacijom,posle rolanda e16 pa do korga pa50 koji sada imam za mene je ovo dobra klavijatura,pa nece vam niko na nastupima gledati u klavijaturu od kakve je plastike napravljena nego kako zvuci,a ima i onih koji jos sviraju i na vec zaboravljenim serijama svih proizvodaca tako da je ovo za mene dobar izbor.

rolandx 19.01.2013 15:19

Napomenuo bih nesto u vezi Pa500 jer ga stalno poredite kao krs od instrumenta. Evo sada da vam kazem da niste u pravu. Mene je zadesila serija Pa500 koja je jos veci krs. Vlasnici ga mogu prepoznati sa duguljastim adapterom na kablu koji ima kockastu lampicu. Zvuk na samoj klavijaturi je potpuno bez basa , kao da su drugi zvucnici i kao da nema bass reflex kuciste. Dirka i ostalo duplo zlo, jedva sam ga se resio. Ni nalik sledecem koji sam kupio u muzickoj kuci. Prvi sam kupio od preprodavaca iz Madjarske. Znam da je ovo Off Topic ali sam samo zeleo da naglasim da i sa Pa600 netreba rizikovati zarad 100 evra manje, vec kupiti u bilo kojoj muzickoj kuci. Garanciju koju Vam preprodavac ponudi (garancija renomirane kuce u Srbiji), cudno ali je preprodavac ima,... ne vredi bez fiskalnog racuna. Eto samo da spomenem kako se kolege ne bi zaletele.

Jos nesto u vezi Pa600, opet su uradili notni drzac od jako lose plastike, dizain je OK ali je plastika takva da se svaki otisak i ogrebotinica vidi. Ispravka bar je tako bilo na Pa500 ali vidim da su identicni, neka me neko demantuje... Jednom zalepio spisak pesama selotepom zbog vetra na otvorenom, sa budjavim selotepom ode i glazura na drzacu nota,... ustvari selotejp je super vec drzac je krs. Bolje da su stavili od zice.....

Akordeonista 19.01.2013 15:24

Citat:

Originalno postovano od zdozic (Post 234381)
A sta bi vi?I dobro kuciste,i dobru tipku,i 4G memorie itd,itd,i to sve ako je moguce za neki 500evra.:lol:
Malo se uozbiljite,ljudi.

Da, ja bih upravo to hteo jer to ne vredi vise od toga!!! Ovo najozbiljnije mislim, pa ljudi u pitanju je samo gomila plastike i gume! Sta na njemu vredi 1000e?! Ovo nije samo konstatacija za Korg vec i za sve ostale brendove. Mislim da su im svima prenaduvane cene i da veoma skupo placamo klavijature koje kupujemo i punimo im dzepove a za uzvrat desi se da dobijemo nedovrsene ili poludovrsene instrumente (najbolji primer Pa2x a onda i svi ostali za koje svako malo izbacuju nove OS-e kako bi ispravljali greske)!

Trenutno vrijeme na Forumu 19:30

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org