YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tyros3 - Razna pitanja (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23619)

tonijo 14.10.2016 01:12

Da li ja to dobro vidim u MANUALU, a to je da su na Tyros 3 stavili MIC IN, 6,3 mm, a ne xlr??????

casper 14.10.2016 01:31

Dobro vidiš. Tek od Tyros4 postoji XLR, naravno ako ne računamo PSR9000 pro.

tonijo 14.10.2016 01:33

Odustajem od Tyrosa 3....sad moram napadati T4....samo zbog xlr-a....pa moja 9000pro je tenk...za ovo...[emoji1]

Poslano sa mog GT-N7000 koristeći Tapatalk

casper 14.10.2016 01:44

Tako je. Al godine je gaze, težina, mjesto za pohranu ... nisu ovi iz Yamahe ludi. Četvorka pruža sve što ti treba. Odustao si od Korga?

Dell 01.12.2016 18:18

Pitanje, a za koga drugog nego Caspera...
Moja Yamaha Tyros3 još vuče repove od onog "incidenta" s kišom od prije godinu i po dana. Casper mi je dao serijski broj ploče za dirke odnosno MK61-L koju sam uspio nabavit oko Božića (katoličkog) prošle godine, međutim i tad je nešto pošlo po krivu.
Naime, kako sam rastavio klavijaturu i odšarafio ploču koju treba zamijenit, primijetio sam da su MK61L i MKH-D ploče povezane folijskim ribbon kablom (ako se ne varam 21 ili 22 pin), jedan je bio zapekao i kako sam ga izvadio, oštetio sam plastiku i savio nekoliko pinova.
Odnio sam do elektroničara koji mi je rekao da je taj ribbon teško nać jer je rijedak, pa sam našao jednog čovjeka koji mi je "skrpio" taj što sam oštetio. Elektroničar mi je stavio taj kabal, ali upozorio da može doć do problema i prekidanja jer nije namješteno baš u stotu. Prvih par mjeseci je radilo ok, ali zadnjih nekoliko mjeseci je počelo da šteka, a o se ogleda u tome da npr. nekada kada dirnem određene dirke na bojama na kojima mi je namješten initial touch (dinamika), kako god da je dirnem, ona opali sa velocity 127.
Rastavim je svako malo, skinem dirku, malo pročačkam po gumicama i problem nestane nekih 2-3 tjedna.
Cijenim da je problem do tog kabla. E sad, MK61L ploču sam uspio dobit preko Alena s našeg foruma koji radi u zastupništvu Yamahe u Mostaru i rekao mi je da vjerojatno može nabaviti i taj kabal, samo treba vidit koji je serijski broj ili naziv.
Casper jel znaš možda kako se zove taj ribbon kabal što spaja MK61L i MKH-D?

casper 01.12.2016 18:42

1 Privitaka
Nisam 100% siguran ali mislim da taj kabl nema svoju šifru.
Bez obzira na to, ako imaš mogućnost narudžbe od ovlaštenog yamaha distributera, ne može biti greške ako naznačiš što ti treba. Da li se oštetio kabl ili konektor na koji on dolazi?

Dell 01.12.2016 19:10

E to je taj, kabal mi se oštetio, tj. pinovi pri vrhu i folija.

casper 01.12.2016 20:00

Ima toga za kupiti jer se radi o uobičajenom kablu ali ima varijanti 101.
Pogledaj ovdje samo radi orjentacije.

Alen P 01.12.2016 21:26

http://m.ebay.com/itm/1mm-pitch-22-p...%257Ciid%253A1

Mozda nesto takvog?

casper 01.12.2016 21:34

Ma da, baš tako nešto. Treba precizno izmjeriti original i nabaviti istog. Duljina može biti drugačija ali broj pinova, debljina i sirina kabla identična jer ga u suprotnom neće možći umetniti.
Pazi ovo, 11$ kabl i 46$ shipping :D

Alen P 01.12.2016 22:51

Ja bih na tom konektoru izrezao neispravnu traku (trake), ostale bih ostavio i nabavio neki drugi flat i od njega iskoristio trakice koje nedostaju i mora biti dobro.

Dell 02.12.2016 12:16

Ma kakvi, ne dolazi u obzir nikakvo "budženje" kabla, samo novi koliko god koštao, a mislim da jeste to taj što si linkovao sa ebaya.
Casper, jel imaju negdje za Yamahu te dimenzije, jer mi se zaista ne da ponovo rastavljati klavijaturu i ploču da mjerim. Jer ako je to ovaj što mi je Alen_P linkova, kupujem odmah.

casper 02.12.2016 12:43

Na žalost, nema dimenzija. Morat ćeš rastaviti klavijaturu ali pored širine kabla dobro provjeri i debljinu da konektori mogu pravilno ući u utor. Ako je tanji onda opet ne valja. Dužina nije bitna u centimetar. Kod naručivanja pazi da te shipping pošiljke ne bi koštao tri puta više od samog kabla, kao što je slučaj na linku koji je postavio Alen.

Dell 02.12.2016 12:55

Izgleda da problem neće biti u ribbon kablu.
Istraživao sam malo sada po Yamaha forumima, gdje sam našao članove sa istim problemom. Izgleda da je problem u gumicama, odnosno kako oni to nazivaju touch strip.
Gumice treba očistiti ili eventualno nabavit nove, što nije nikakav problem. Vjerojatno je ili prljavština ili vlaga na grafitnim vrhovima uzročnik problema. Pokušat ću ih očistiti, a svakako naručiti nove.

Alen P 02.12.2016 17:00

Hm... Pa bilo mi je cudno sto ti je taj ribbon utjecao na velocity ali majstor, ovo ono...pa sam mislio da je ti provjereno. Gumice dakle znash skinuti. One se ociste a ja obnavljam kontakte grafitom-dakle obicnom olovkom i radi bez problema.

Dell 03.12.2016 03:01

Hvala na sugestiji, to ću uraditi da "ugasim požar", ali naručujem nove gumice pošto su i one stradale tada od vlage.

gagan 04.12.2016 02:32

Pozdrav dell , Taj kabel je lako naci , ... ja sam imo problem sa jednim drugim flet kabelom , duzine 40 cm , nazalost to sam narucio od drugara koji je u americi . Morao je da naruci preko jednog sajta partsimple kostao je nekih 29 dolara ...... prekog tog sajta se moze poruciti obadve kontakt ploce sa tim kablom i gumicama ....... hvala na razumevanju

Dell 05.12.2016 11:59

Hvala gagane, ali ipak je najvjerojatnije riječ o istrošenim gumicama, koje su popile vlagu pride. Danas idem do Alena da mi poruči nove gumice.

NordX 05.02.2017 22:51

Pitanje za naseg druga Caspera. Kako je moguce i kojim programom,konvertovati materijal TVN i TVI, u UVN i UVI, znaci sa Tyros 2 za Tyros 3 ili 4?

casper 05.02.2017 23:05

Treba ti aplikacija Tyros3 FileConverter. S njom možeš napraviti konverziju materijala sa Ty2 na TY3 i 4, a možeš je skinuti s Yamahinog weba.

NordX 05.02.2017 23:33

Hvala puno!!! Jos jedno pitanje imam,da li pri konverziji ne gubim na kvalitetu semplove. Posto sam probao preko Awave Studio, i kad konvertujem TVN u UVN, u tom UVN fajlu izgubim loop tacke, pa moram opet za svaki ton da radim loop.

Da li je to slucaj i ovde ili nije? Znaci ovaj program konvertuje u formatu i za T3 i za T4?

casper 05.02.2017 23:58

Nisam se time igrao par godina pa ti ne mogu sa sigurnošću reći. Koliko se sjećam, ne gube se loop točke jedino što nakon konverzije ostaje previše release-a na uzorku sampla. Ali to se skrati s jednim potezom. Tako je, materijal je nakon konverzije spreman za Ty3 i Ty4.

tyros2 07.02.2017 12:13

Citat:

Originalno postovano od NordX (Post 294592)
Hvala puno!!! Jos jedno pitanje imam,da li pri konverziji ne gubim na kvalitetu semplove. Posto sam probao preko Awave Studio, i kad konvertujem TVN u UVN, u tom UVN fajlu izgubim loop tacke, pa moram opet za svaki ton da radim loop.

Da li je to slucaj i ovde ili nije? Znaci ovaj program konvertuje u formatu i za T3 i za T4?

Pri konverziji NE gubi se nista na kvalitetu sa Yamahinim programom.Odradi ga 100%.

Pozdrav

NordX 12.02.2017 18:59

Hvala tyros2 i hvala Casper.

E imam sad jos jedno pitanje,pretrazio sam forum ali nisam uspeo da nadjem resenje. Imam problem sa MIDI tercama na T2 ,ranije mi je to radilo odlicno, medjutim, kad sam vratio na fabricke postavke onda pre par meseci kad mi je bio HD u pitanju, sve mi se obrisalo.

Ja sam nasao kompletno prave Midi terce bas za T2,kao i podesavanja ali nije to to. Tercu mi svira ili neki klavir ili neka Distorzija i to u falsu, a postavio sam sve lepo po uputstvu na RIGHT 3 kao i ranije dok sam imao.

Do cega moze da bude? Imam samo jedan MIDI KABL,on je ispravan koliko mi se cini,da nije ne bi se desavalo nista, menjao sam pozadi,MIDI IN,MIDI OUT,menjao mesta (mislim na kabl), ali nazalost nista.

Gde gresim?

casper 12.02.2017 22:32

Problem može biti u podešavanju midi postavki, krivo odrađenim tercama (video iz slijedećeg linka) ili lošem kablu, tj. krivo spojenom MIDI kablu.

Ovo je tema u kojoj piše sve što je potrebno pa ti malo prouči gradivo i javi se što nije jasno.

VUNIMRAV 13.02.2017 12:01

Dešavalo mi se mnogo puta da pre početka svirke(i pre par dana) da kad očita,prvo je što probam tercu-midi,da mi svira klavir.
Koliko god puta mi se to desilo a jeste bar 10, oba puta su razlozi bili što sam kabel midi "ubo" iz B u B.Eto samo zato,brzina i mehaničko spajanje po hiljaditi put.
Znači ako su ti postavke kao na slikama u uputstvu,nema šta drugo biti,ako si označio A midi ulaz onda mora biti A a kažem ti,nesvesno se dešava.

NordX 28.06.2017 23:22

Da ne otvaram novu temu, samo me zanimaju par stvari. Planiram da kupim ili Tyros 3 ili Tyros 4.

Trenutno sviram T2, e sad zanima me, koja je razlika u soundu izmedju T2 i T3, i izmedju T3 i T4. I koje su prednosti, na T3 a koje na T4,izuzev da T3 ucitava,a T4 ne ucitava, generalno me Sound zanima,kao i brzina.

Nadam se da ne zamerate, sto pitam.

Hvala unapred.

casper 28.06.2017 23:46

Evo teme za tebe. Pročitaj pa odluči. Tamo imaš različitih razmišljanja što je bolja kupovina ali i detaljan opis po čemu se razlikuju ova dva modela.

NordX 05.07.2017 14:04

Eto mene opet. :D Zamenio sam danas svoj T2 za T3 i od danas konacno vlasnik T3. E sad odmah par pitanja, kako da sacuvam sve sa hard diska, tj. da povezem sa racunarom, kojim kablom,i da li pri paljenju trebam da drzim nesto?

Drugo pitanje je, MIDI terce. Da li te iste smem da ubacim na T3 i da li ce raditi bez ikakvih problema,posto na T2 sam imao terce koje rade besprekorno.

Hvala unapred.

Alen P 05.07.2017 16:41

Povezujes klasicnim midi kabelom npr. za printer. Kad palis, drzish Music Finder. Tada ce pc prepoznati Tyros kao hard disk. Dalje radis ko da radish s usb stickom...

dmmacak 05.07.2017 16:50

Pa nije klasican MIDI kabal nego usb. A sto se tice terci radice ti te sa dvojke.
Koliko si doplatio za T3?

Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока

casper 05.07.2017 16:59

Terce mogu, sve je isto. Za prebacivanje s hd, pogledaj istaknutu temu, racunalo - klavijatura

Sent from my XT1032 using Tapatalk

tyros2 05.07.2017 21:35

[quote=NordX;296887]Eto mene opet. :D Zamenio sam danas svoj T2 za T3 i od danas konacno vlasnik T3. QUOTE]

Sretno da bude....

NordX 05.07.2017 22:50

Hvala puno @tyros2 !!! Hvala svima na pomoci!!!

@tyros2 mozemo li se cuti na PP?

VUNIMRAV 05.07.2017 23:19

Srećno!!

tyros2 06.07.2017 10:20

Citat:

Originalno postovano od NordX (Post 296895)
Hvala puno @tyros2 !!! Hvala svima na pomoci!!!

@tyros2 mozemo li se cuti na PP?

Naravno.

NordX 28.07.2017 22:33

Gde mogu naci drajvere za Tyros 3?

Dell 29.07.2017 11:49

Sve na službenoj stranici.

NordX 04.09.2017 22:09

Je l' moze neka precica do tih drajvera? :) I moze li malo objasnjenje kako da kombinujem interne i externe elemente bubnjeva (Drums) :) Da li to radim preko Voice Editora ili?

casper 04.09.2017 22:35

Pogledaj ovdje i biraj što ti treba.

Ovako se radi na Tyros4, nisam siguran da je postupak isti i na Tyros3

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/sbcjZ5p7R30" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Preko Voice editora se radi ovako, to je isto kao i kod Tyros 3.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/UZk_d0lvTno" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Trenutno vrijeme na Forumu 14:13

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org