![]() |
evo nesto novo...
Danas sam probao da uradim Begin pa poslusajte ... pozdrav za NESABAND od "padobranca" nista lose nisam reko samo to da umesto postavljanja snimaka i eventualne pomoci forum se pretvorio u pod.ebavanja...
https://www.youtube.com/watch?v=0iRy788p3fY |
Odlican ton. Jel ovo fabricki bubanj ili semplovi. Jedino mi se ne svidja kras cinela
Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока |
@gorangica
Dobro zvuci,ali solo je malo suvlji za moj ukus i cinela kao sto rece kolega nije kako treba. Koju kontra gitaru koristis i da li koristis lupove tarabuke u drugoj varijaciji na snimku? Hvala. |
Aranzerski deo je cist i precizan,desna ruka odlicna,Boban rece da je malo suvo,na snimku je to OK ali uzivo bi trebao da dodas malo efekta na desnoj ruci.
Sve u svemu moje kolege znaju da ja nemam dlaku na jeziku i da uvek pisem onako kako mislim. Pozdrav nesaband |
E ovako, zao mi je sto cu da ispadnem iz foruma u kome sam garantovano duze od tebe kolega , uopste nikog nisam reklamirao niti sam se zalio, to sam reko na osnovu tvog proseravanja i pljuvanja komentara od drugih kolega...
Za ostale forumase: nije nista fabrika sto se bubnja basa i kontre tice, nisam obracao paznju na desnu ruku i efekte, hteo sam da prezentujem ritam koji je napravljen u CUBASE-u, na brzinu... pozdrav I nisam imao nameru da menjam nick, to je samo tvoja nekultura kako si MENE nazvao Dodato: Citat:
|
Citat:
Nastavite s konstruktivnom raspravom, prijedlozima i savjetima jer to forum čini kvalitetnim. Ako nekoga smetaju pravila, ako misli da je bez potrebe dobio "po nosu", ako mu se ovdje ne sviđa, neka nađe neko drugo mjesto koje je bolje. |
Citat:
Svaka cast izuzecima ali ... necu da se spustam da psujem, ja sam gospodin covek bio i ostajem...to sto je mene neko nazvao padobrancem to nema veze... i gde sam ja to pisao ruzne reci? Kad sam ja nekog uvredio ovde? Dodato: Citat:
|
@gorangica
Da li to ima ovde u download sekciji,eventualno ako imas volje da postavis na download.Ja imam za PA600 taj set ali mi nista ne znaci jer nemam vise korga.Svejedno KMP ili wave.. |
Citat:
Prijatelju neidi nikugd i ne napustaj nas !! :-SS :-O Lijepo ovo zvuci i ja osobno cijenim otvorenost pa makar bila i malo vulgarna. Lijepo eto radi ova jeftina sprava :) joooj jos samo cekam postovanog majstora Bobana da to spakira za tezgu ili gažu .... ;D |
meni je ovo totalno neutenguto, ovaj dobos kao u serpu da udris, a tarabuke mu dodatno daju smek "baraka"...moze ovo daleko kvalitetnije da zvuci, bar po onim ranijim snimcima koje sam cuo na ea7...inace par ljudi iz mog okruzenja koji sviraju i neke dosta skuplje klavijature, nabavili su ea7, kazu da su zvukom odusevljeni, narocito ako se uzme u obzir cena...bice da se roland zaista potrudio ovaj put :)
|
Ponovo sam slusao i meni je opet OK.
Nije tipicno narodnjacki zamuljani ton vec zdrav otvoren -univerzalan bi rekao i to mi se svidja. Dobro mi se cuje bas gitara... Gica lijepo si ti to zapravo prezentirao :) ok je !! drago mi je i za tebe i za EA7 jer "pare sam si daval" :lol: |
mozda sam se samo prezasitio ovakvog manira ritmova kod kogra :D svaki drugi set koji ucitam ima ovakvu vrstu ritmova, takav manir, vec vidjeno zilion puta, pa mozda otuda reakcija :D sto ne znaci da ne valja :)
|
Lepo odradjeno.Posebno mi se svidja Bas gitara...
|
Meni ovo zvuci prva liga extra nema dalje! Za neznalice i te kako se u dvojku ubacuje mol7 i mol6 iimam ea7 i ne pljujem po njemu imam i korga i tyros 5 i za one koji misle da je roland tonski najbolji varaju se tyros 5 je kralj i sad mozete slobodno da me izbacite sa foruma ako sam nekoga uvredio ah da bubanj to jest perkusije se ubacuju u mikro editu upise se midi broj perkusije mora za sve posebno mol dur i sedmicu
Dodato: Gico svaka cast na snimku jos jednom |
Navedi mi primer neke pesme da i mi neznalice saznamo gde se to u kojoj dvojci ubacuje mol 7 i mol 6.
Mesas "babe i zabe". EA-7 nije u klasi Tiros 5 tako da ne treba uporedjivati ove dve klavijature pogotovo na nacin na koji ti to radis. Takvim znalcima kao sto si ti ja skidam kapu i ne zelim da ulazim u dublju raspravu. |
Ne znam zbog čega se opetovano spominje izbacivanja članova s foruma. Da li znate da se zadnje brisanje korisinka dogodilo prije 2,5 godine i to na vlastiti zahtjev istog? Od tada je mir na forumu, nema napetosti, a kada nekome izleti pokoja gruba i neprimjerena riječ slijedi upozorenje ili kazneni bod koji traje kratko vrijeme.
Molim sve članove da pažljivo čitaju što pišu drugi, da uvažavaju tuđa mišljenja i da ne "skaču na zadnje noge" čim netko pogriješi ili ne misli isto. Upravo ta različitost je ključ kvalitetnog napretka i otvaranja novih spoznaja. Ako se dodatno iznesu argumenti za vlastiti stav i ako se napisanim savjetom pomogne kolegama, onda mjesta poput ovoga foruma dobivaju pravi smisao. U skladu s ovim, bilo bi poželjno da @nesaB opiše "neznalicama" kako on to u dvojku ubacuje mol7 i mol6. Bilo bi dobro da @nesaband pažljivije pročita isti taj post pa će vidjeti da je krivo shvatio vezu s tim mol7 i mol6. |
;)
Ja sam se smirio, videcu da ubacim jos neki demo ovih dana, ako stignem...pozz drugari!
|
Da li neko zna da li je moguce iskljuciti da, prilikom prelaska iz varijacije u varijaciju ne svira prelaz iz naredne varijacije,nego da odsvira prelaz iz tekuce varijacije?
|
Nije moguce, ideja je jedino da se iskljuci AutoFill, predje u drugi ritam gde se prvo trigeruje Intro koji je pripremljen (kao fill ili uvod).
|
Ako sam dobro razumeo kolegu, a da probas da prvo pritisnes tekucu variaciju i kada krene fill in onda pritisnes sledecu varijaciju....
|
Au ja sam pogresno razumeo pitanje. Nije moguce ovo sto Boban pita. To bi bilo jedino moguce ako bi imali posebno tastere za fill. Jedino je, opet da pomenem intro, moguce da se svi fill-ovi iskopiraju u intro-e, iskljuci auto fill i tako nekako uvezbati da introima pravimo prelaze a varijacijama menjamo varijacije koje ce ici.
|
Po kojoj logici-iz kog razloga,je zamisljeno da prilikom prelaska iz varijacije u varijaciju (ukljucen auto fill) svira prelaz iz naredne varijacije a ne tekuce?
|
Citat:
|
Zar se taj "problem" s prelazom ne bi mogao riješiti tako da se FillIn-C kopira na FillIn-D, FillInB na FIllInC, FillInA na FillInB.
Tako imamo učinak da prelaskom s "niže" Varijacije na "višu" svira prelaz od one "niže". |
@casper
Pametno zboris :) ali problem je kada zelim da napravim prelaz i ostanem u tekucoj varijaciji.Onda "raspali" prelaz iz napredne varijacije umesto da i prelaz bude umeren. Fill na introu ne funkcionise kao obican fill i ne treba tako da funkcionise,intro je intro,krece tek kad se zavrsi poslednji beat takta,znaci mora da se "planira". Pa cak i obican fil ne funkcionise kako bi trebalo na E-A7.Ponekad ga cak i zaboravi pa direktno predje u sledecu varijaciju,ili odsvira pola ili samo par poslednjih udaraljki,ma zivi cirkus! Nadam se da ce to srediti novim updateom. |
Bobo a jesi proucio kako se ono pise asingable...tako nekako -tamo ti ima za dodijeliti kojekakvih funkcija .
|
pozz svima
Ja imam jedno pitanje...ima li negde lista na kom broju se nalazi koji sempl?
Mnogo je tesko da se nadje ovako nasumice(mislim na fabriku) |
|
@tihi05
Postoji inicijativa da se asinagble tasterima moze dodeliti funkcija Fill-a ali to ne resava saituaciju.Koliko ja znam svi ritmovi se prave tako da se ide od jednostavnije varijacije ka slozenijoj,pa zato ovakva postavka rusi sistem jer cemo biti u prilici da ne mozemo na pravi nacin povezati poslednju najslozeniju varijaciju sa prvom najjednostavnijom ili ce nam na jednostavnoj varijaciji biti slozeniji prelaz. Opet voleo bi da mi neko objasni razlog odnosno logiku ovakvog nacina upotrebe Fill-ova na E-A7... |
Citat:
|
Grane(prepostavljam da se tako zoveš),meni se sviđa kao zvuči,mislim na begin a iuopšte sviđa mi se taj Roland,zato,bih te lepo zamolio kao izraz dobre volje :D postaviš taj i još par tih ritmove na DWN pa da i mi probamo to!!
Ako nije problem,naravno, bio bih ti zahvalan a verujem i još neki. Pozdrav!! PS Roland se jako lepo konvertuzje u Yamahu!!! |
Svirao sam na G1000 13.god. počeo je da šteka i kvari se hvala mu vrijeme je za penziju. Juče sam kupio E-A7 zadovoljan ako hiljadarka stane ima zamjena. Nadam se da mi je ovo malo razočarenje klavijatura ne zvuči kako sam očekivao, pogotovo bubanj ne radi kako treba. Šta da radim? Trebao bih je osposobiti sto prije svaki savjet primam i unaprijed
zahvaljujem. |
Zameni semplove druze, moze da radi kao zmaj veruj mi
|
Posto sviram i narodnu i zabavnu muziku kome da se obratim za semplove???
|
Citat:
|
Ne pomazete coveku,ima milijardu semplova ali vrlo malo kvalitetnih!
Koliko sam razumeo on bi hteo da nesto na brzinu sredi klavijaturu a u usima mu je jos uvek zvuk sa G1000... @lanmi Ako zelis za pocetak taj zvuk,dok ne nabavis "dobre semplove"-semplove po svom ukusu, imas u par setova dobose sa starijih verzija rolanda.To su Studiox kit1 i 2 i mislim SRX kit a dobosi su u sedmoj oktavi. |
Citat:
Znam sta znaci naviknuti se i biti zadovoljan zvukom toliko godina.Tu nema pomoci.Od EA-7 nikada neces napraviti da ti zvuci isto kao sto ti je zvucao G1000. Moj ti je savet da prebacis sve ritmove koje si koristio u G 1000 u EA-7 posto su kompatibilni i da polako pocnes da ih sredjujes u maceup tools alatu koji imas u EA-7. Ja sam imao dugo G800,danas imam BK-5 i koristim dosta ritmova koje sam koristio i na G800.Imao sam prilike da to probam i sa EA-7.Moj kolega ga je kupio pa sam mu ga ja sredjivao i bio je kod mene oko mesec dana. Vrlo lepo ti stari ritmovi zvuce u EA-7 kada se malo srede,sto fabricki sto ovi koje mi koristimo za nasu narodnu muziku.Ja sam mu napravio set i kolega je bio vrlo zadovoljan kako sve to zvuci.EA-7 je dobra klavijatura ali nemoj ocekivati da ce ti zvucati identicno kao G 1000.To je nemoguca misija. |
Citat:
|
Taj fabricki sound mozes da okacis "macki o rep".Svaki pa i taj fabriski style treba da se edituje.Ja ne korisim ni jedan fabricki style a da ga nisam editovao.
Slazem se sa tobom da semplovi nisu neophodni ali zasto ih ne koristiti ako vec imas mogusnost da ih korisis,naravno samo ako su kvalitetni ali na zalost slazem se i sa Bobanom da semplova ima vrlo malo kvalitetnih. |
Saveti
Sredio sam svoju banku sa bojama za desnu ruku tj.UPS List medjutim ne znam gde sam pogresio u pravljenju iste.Desava mi se da kada upalim klavijaturu pozovem boju,stisnem LOCK pustim odredjeni ritam i onda prelazi ne rade dobro tj. rade samo polovicno a kada pozovem boju koja je iz seta koji se da skinuti na sajtu to mi se ne desava.
A druga stvar...Zasto mi expression pedala na funkcionise na distorzijama?Sve boje funkcionisu preko pedale ali dok nisam skontao da distorzija nece da radi gosti su mi zalegali po sto:mad:Sve je aktivirano,cak ne funkcionise ni na distorziji koja se nalazi u vec pomenutom setu sa sajta. |
Trenutno vrijeme na Forumu 04:12 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org