YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg Pa600 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23591)

Yikwo 08.04.2014 01:51

Ili ja ne razumem tebe ili ti ne razumes mene , sad cemo da vidimo na cemu smo . :D

Znaci gledaj , postavi da ti svira naprimer varijacija 2 , i onda u isto vreme pritisni autofill i varijaciju 1 i videces da ce odsvirati fill koji je na varijaciji 1 , a ostace varijacija 2 ...

A ovako da kliknes samo na varijaciju 2 i on da odsvira samo fill to nije moguce , kako bi posle menjao varijacije ?

rolandx 08.04.2014 06:02

Citat:

Originalno postovano od Yikwo (Post 268280)
AUTO FILL + VAR 1 = FILL 1
AUTO FILL + VAR 2 = FILL 2

Znaci u isto vreme kad pritisnes auto fill i odredjeni var , svira se fill koji si odabrao a varijacija se ne menja ..ja mislim da si to pitao ...

To ne ide tako. Auto fill nema efekta sto se tice u odabiru fill-a. Tu je da se ukljuci i iskljuci i nista vise. Prelazi su poredjani po varijacijama i to je to. Ukoliko neko ima potrebe da promeni redosled varijacijama to moze da uradi u record-u. Dakle Auto fill nema uticaja na odabir varijacije. Pritiskom na njega se ukljucuje i iskljucuje... nema uticaja na odabir fill-a.

nele1 08.04.2014 11:30

Hvala na odgovorima drugari radi se da sam uzeo i ja pa600 i bunile su me samo dve tri stvari i sad je ostao samo jos ovaj problem koj me nervira,kapiram ja da mora da bude taj auto ukljucen da bi prelaz odsvirao nego sam se vodio logikom po ranijim aranzerima da kada gori taj auto recimo var3 i 4 sviraju ta dva prelaza i da se vrati u zeljenu varijaciju koju sam svirao pre prelaza,dok se to kod mene ne desava,toje pitanje?
Kod mene kada goti taj auto i sad sviram var 1 i pritisnem primer fil3 ili 4 on odma posle prelaza svira tu 3 ili 4 varijaciju koja je svirala prelaz,neznam dali me razumete,da ne citam ona sugava upustva sada.
Dodato:
Samo da dodam da sam svirao par svirki i da klavijatura radi dobro,ali je duboka boze sacuvaj dali je neko spustao klavijaturu do sada, ja planiram u najskorijem roku da odradim i to jer sam do sada svaku spustao,sad me jos interesuje cuo sam da radi na principu kao pa50 mislim na dirke da je sve isto ajde neka se jave kolege koje su radile nesto i na tom polju hvala.

rolandx 08.04.2014 14:10

Auto fill funkcioniše na sledeći način:
- Svakoj varijaciji je dodeljen ( generisan) određeni fill. Odabir filla, zavisi na kojoj ste varijaciji. U koju god varijaciju da odete, FILL će biti onaj koji je memorisan na varijaciji na kojoj svirate ( pre odabira bilo koje druge varijacije).
Ukoliko ste na ( primera radi) drugoj varijaciji, na koju god varijaciju da predjete, odsviraće FILL koji je memorisan na varijaciji broj 2. Nije bitno apšsolutno na koju varijaciju sledeću idete.

Što se tiče konkretno za Pa600 otežavanje dirki ne bi trebalo više da ide od 5 gr po beloj i 10gr po crnoj dirci ( idealno za crnu je 7,5 gr ali je to neizvodljivo). Ti tegovi su preskupi od 2,5gr - zbog materijala od kog su napravljeni. Sto se tiče spuštanja, mislim da bi debljina pertle od patika... bila idealna, po meni. Mozda je prilepiti dvoslojnom lepljivom 3M trakom za svaki slučaj. nikako lepkom (imam loše iskustvo kada sam morao da skinem... nije to više bilo fabrički)...

yamahapassion 08.04.2014 15:09

Nele, ovaj mali sto dolazi kod mene da uci je otezao dirke sa tegovima od po 5 grama (samo bele dirke). crne nije otezavao. Ja sam probao da sviram i prijatno se iznenadio koliko se dobije na brzini, tako da sam ja sada u dilemi: da li otezati bele dirke, crne ionako ne koristim =)) Salim se, ali mislim da crne i nisu neki problem da ostanu i neotezane. Ili, da uzmem jedan dobar midi master keyboard sa spustenim dirkama i da ga vezem za pa600 i dobijem tako idealne dirke za solo. Jos uvek nisam pametan sta da radim.

Yikwo 08.04.2014 15:45

Kako ne ide tako ???
Onda sam ja ocigledno budala,da probam da okacim klip pa da vidimo da li je to ono sto ja mislim ?

Sent from my iPhone 4s using Tapatalk

rolandx 08.04.2014 15:53

Probaj:
VAR1 - VAR2
VAR1 - VAR3
VAR1 - VAR4

Isti prelaz ćeš uvek dobiti. Prelaz na VAR1.

Kada vraćaš sa VAR4 na VAR1 , naravno da će biti drugi FILL, VAR4-FILL. Snimi i postavi video. U pocetku ni ja nisam bio siguran... praksa je dokazala da je tako.

Postaviću video za pola sata.
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od Yikwo (Post 268350)
Kako ne ide tako ???
Onda sam ja ocigledno budala,da probam da okacim klip pa da vidimo da li je to ono sto ja mislim ?

Evo snimka koji dokazuje moje postove gore navedene.
http://www.sendspace.com/file/exb2is
Dodato:
Izvinjavam se na snimku sto je moj glas gromoglasan ali telefonom sam snimao iz ruke, nisam imao vremena ni zivaca da ponavljam snimak. Sustina se vidi i cuje... što je najbitnije.

Yikwo 08.04.2014 22:27

https://www.youtube.com/watch?v=HXLz...ature=youtu.be

rolandx 08.04.2014 22:37

Da.... radi.... upravu si. Da razjasnimo i ovde, moze se izabrati dakle varijacija pritiskom na auto fill+VAR ( 1234)... Mora da sam par puta na taj nacin ugasio auto fill pa nisam obracao paznju.... Hvala za video ;)
Dodato:
...

Nasao sam i ono sta me je zbunjivalo u vezi toga. Na nekoliko univerzalnih ritmova u koje sam sam ubacivao FILL koji mi je odgovarao, AutoFill+VAR... ne reaguje FILL, kao da ga nema. Kada idem iz varijacije u varijaciju radi najnormalnije, ali AUTOFILL+VAR... jok. To me je dovelo u zabludu. Hmmmmm

nele1 09.04.2014 00:00

hvala za video drugari
e sad jos jedna molbica dali je neko mozda obelezavao koji srafovi mora dase odvrnu dabi se
mogla otvoriti klavijatura,jer sam do sad odradio jedno 7 pa800 i voleo bih da znam koje srafove mora odvrnuti a koje ne,hvala unapred.

Trenutno vrijeme na Forumu 21:11

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org