YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Dell - Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=13243)

nele1 27.06.2013 23:36

Citat:

Originalno postovano od zeljko (Post 246967)
E za to druze treba da nadjes neku zensku koja dobro svira harmoniku kao drug Dell,pa nek te ona budi a usput prije posla mozes i s njom da se malo onako ljudski opustis u krevetu:)

hahahaahahahaha Zeljko tisi carrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr majkemi,

Dell legendo ode ti nama u pevace,samo napred,pokusavaj sve sto znas da odsviras da mozes i da odpevas svaki triler toje umetnost,na odlicnom si putu.

Dell 28.06.2013 11:29

Hvala momci puno vjezbamo i dalje i trudimo se

romario 28.06.2013 12:29

Citat:

Originalno postovano od Dell (Post 246928)
Hvala momci, Romario, nasnimavao na Tyorosu :)

Jeli ti ...
zasto ja nisam u momcima ,nego sam ?
Ko trinaesto prase ;)

tranzit 28.06.2013 12:32

Valjda sto si prestar za momke, pa spadas u seniore.

romario 28.06.2013 14:35

Bitno je da tebi piše da si omladinac;)

tranzit 28.06.2013 14:46

Puknite od zavisti :D:D:D:D

zeljko 28.06.2013 14:58

@Romario ako budes dobar bices i ti ukljucen u omladinu;)Moze lako Vaxter da te ukljuci i napise "omladinac br.2" npr.:)

romario 28.06.2013 15:14

Neka,neka.Moze i ovako .
Mada sam ja omladincu spomeuo na koga me podsjeca sa svojom pricom
i stavom .
Na jednog starog omladinca ;)

Dell 28.06.2013 15:26

Ti si Romario ispod 18, ti si momcic :lol: :lol: :lol:

romario 28.06.2013 15:29

hvala decko :p

smuchac 28.06.2013 17:19

Ludnica ti je ovaj zec. :D

zeljko 01.07.2013 02:31

Opasan je Dell skroz.Mislim u pozitivnom smislu;)Nego Dell kad ce neki novi hit tj.tvoja neka Nova pjesma:)

tranzit 01.07.2013 02:58

Nije on opasan Zeljko, to je deminutiv za njega, on je kao hercegovacki poskok, miran i otegnut na mostarskom suncu, ama munjevito brz kad treba... cudni su Hercegovci... ko ih ne zna skupo bi ih platio.=))=))=))=))

zeljko 01.07.2013 03:01

Pa ja..Ja se bas pitam nesto kad ce neku novu pjesmu da smisli i napise tekst i muziku..Odavno nije a ja Imam neki osjecaj da radi oko Toga vec hehe.

tranzit 01.07.2013 03:04

One ce sigurno. Bicu mu producent samo ako mu zatreba i to badava i miks i mastering sve ima od mene.
Nego Zeljko, ti jos nisi iskljucio taj Rechschreibung na kompjuteru,

zeljko 01.07.2013 03:09

Nisam druze..Trazio i nisam mogao da nadjem gdje se to iskljucuje:lol:Sve drugo nadjem a to nisam hehe

tranzit 01.07.2013 03:13

Spamujemo Dellovu temu ali jos samo ovo. Koji Windows imas ?

Dell 01.07.2013 14:23

Ja kad spremam pjesmu, ja to ko trkopish, napisem i tekst i uradim muziku kroz par sati. Nista ne spremam za sada, spremam se za Pforzheim, kum mi se zeni u subotu, pa krecem u cetvrta, a sviracu sa Antom Filipovicem malo pa se ne smijem obrukat tu :D

zeljko 01.07.2013 15:40

Pa ja lako je tebi mlad,zdrav zaljubljive prirode.Prosetas se malo mostarom neka ti zenska nesto dobaci i eto pjesme,vec imas u glavi prestavu sta da napises:lol:

Dell 02.07.2013 20:36

Vidi se da nisi imao kontakt s mostarkama, posto su to tako ufurane guske, tako da se rijetko dogodi da ti koja nesto dobaci :D
Evo snimio sam jednu 'ajmo rec zavicajnu pjesmu o Hercegovini u sumadijskom fazonu, ali me zajebao Tyros prilikom normalizacije pa sam nekako iznivelirao sve i onda vokal jak i instrumenti negdje glasni negdje tihi, a na kraju glupi vibrato od aftertoucha, ali evo da vidimo.

https://soundcloud.com/marnel-agolj/...je-hercegovine

tranzit 02.07.2013 21:16

Na takve pjesme sam davnih godina izvlacio i zadnju marku pijanim gastarbajterima po zadimljenim krcmama Evrope, od Pariza do Stokholma. Dobra vremena bila. Zakasnio si sa temom bar trideset godina.=))=))=))=))

nesaband 02.07.2013 21:24

Goran Bradica je dugo svirao u Hamburgu,e ta lepa vremena kada su saneri i kockari imali para pa nas punili po zadimljenim Njemackim kafanama.Meni je Berlin ostao u lepom secanju.Nadam se ca ce bar Dell i njegova generacija bar malo nekada osetiti tu draz kafane koja je nekada bila rudnik para.

gitar 02.07.2013 22:11

Šteta što takvih kafana više nema ... Ovi mladi naraštaji samo mogu da slušaju priče od nas starijih kako je nekad bilo, ali šta ćeš, sve u svoje vreme:?

Dell 02.07.2013 22:35

Osjetio sam 'ajmo rec makar dio takvih kafana prosle i pretprosle godine u Kolnu u restoranu koji drze nasi gastarbajteri. To je bio fazon svirke pocnemo u 8 uvecer, ujutro u 7 taman pijemo kavu kad zavrsimo i ubijemo se od para. Takvim smo ih gadjali :D

zeljko 03.07.2013 15:42

Toooooooooooooooooooo.Super hocemo jos.poz

harepa50 05.07.2013 10:26

Citat:

Originalno postovano od Dell (Post 247597)
Vidi se da nisi imao kontakt s mostarkama, posto su to tako ufurane guske...

Jesu fakat jarane, sjećam se davno u Mostaru, drug i ja se sudarimo s neke dvije mostarke ono, kad ova jedna: "Pazi kud džonjaš kretenu!". Ama umal' joj šamar ne zalijepih tad. Znam da smo ih poslije nešto za*ebavali, al ne mogu da se sjetim šta.

gagan 05.07.2013 15:47

Sve moje cestitke koleg dell , 20+ 10 za vokal , 10 za svirku

Jaki 07.07.2013 10:02

Lijepa pjesma i sve je dobro odradjeno.Svaka cast majstore.

mirandess 07.07.2013 10:13

Tooooooooo, ovo nekad u 5-6 ujutro poslje svatova zadat za one zadnje sto su ostali u sali :D Dobar dobar pajdo :)

Dell 26.07.2013 02:01

Hvala momci na komentarima :) Inace, pazario sam danas Presonus Audiobox 22VSL i malo smo snimali s mojim bandom. Malo je gdjegod bubanj jaci i ponegdje smo fulali, ali sta cete :) U bandu ja sviram bas i solo na tyrosu, tu su jos gitarista i bubnjar. Prvu pjevam ja, drugu pjevac.

https://soundcloud.com/marnel-agolj/...mi-pravu-stvar

https://soundcloud.com/marnel-agolj/...ran-da-me-nije

ЂолеПФК 26.07.2013 02:45

Svaka čast, brate, čestitam i na novoj spravi, pa da je zameniš boljom. (ako postoji, pošto nisam znao šta je to tačno, proguglao sam juče ja mislim da je bilo kad si objavio na fb-u :D )

Сент фром мy АЛЦАТЕЛ ОНЕ ТОУЦХ 990 усинг Тапаталк

zeljko 26.07.2013 03:03

Previse zategnuta ona kozica na dobosu samo to a ostalo sve za 10:lol:Bravo Dell posebno mi se svidja ova druga pjesma kako si otpjevao a orkestar je orkestar odmah drugi Sound nema dalje..Poz

mirandess 26.07.2013 05:53

Odlicno! Jesi li ovo sa miksete snimao pa slao signal u zvucnu ili??? Malo smanji hall i sebe pojacaj, glas uvijek treba nekih 20-30 posto biti jaci. Kick od bubnja, nema ga nikako u pjesmi da me nije, ode ja danas na more pa hajde kad se vratim zvrcnem te pa da ti namjestimo miksetu. Vidim tj. cujem i kompresor si koristio :D jel to sa one mayahe? :) Sve u svemu drama!
Dodato:
Pardon u ucini mi pravu stvar nema kicka, zajeb :D

romario 26.07.2013 08:23

Dobro je ovo,standardno .

Jedan prijedlog za tebe ,moje mišljenje .
Imaš ideju za svirati bas gitaru,to je odlično .
Probaj ići u smjeru da sviraš malo dublje tonove,kad god možeš.Navikni se na to.
Daj malo "sounda" toj bas gitari .Malo je "tanka" .
Čini mi se da sviraš Neki interni Bas sa Yamahe?
Nađi dobar sempl bas gitare,pogotovo za zabavnjak ,za te laganice ...

Dell 26.07.2013 12:04

Sto je najgore kompresora nema i nije na yamahi, nego bubanj je na behringeru koji koristi bubnjarev stari i s behringera je iz main outa u stereo kanal u yamahu. Inace, moj glas je na tyrosu direkt, pojacao bi ga ja, nego ja mal prostor pa kad bubnjar krene da lupa odmah mikrofonija, a to je i razlog zasto je malo jaci od nas, jer i hvata na ostale mikrofone. Bas noga se itekako odlicno cula na razglas, a i kad smo pustali snimak na razglas, zasto se ovdje cuje pojma nemam.
Sto se bas gitare tice, sampl nije interni, nego mi ga je dao Maricm, neki Fender jazz i u pravu si Romario, treba premjestit malo oktavu dole, hvala inace svima na komentarima ;)

harepa50 26.07.2013 12:06

Dobra svirka, odlično...Koje si mikrofone koristio za bubnjeve i kako si ih snimao? Trebalo bi dosta miks popravljati, ali je sve u svemu ok.

romario 26.07.2013 12:13

Tebe da zaboravim ,baš onako smekerski si odradio.
Svaka cast .

Ace 26.07.2013 12:53

O tehnicke stvari smo juce pricali, ovde samo cu da te pohvalim za dominacija u bendu.... bass + solo + vocal, to je taj Derek Dellboy Troter ;)

Dell 26.07.2013 13:14

Hvala momci na komentarima :)
Hare, mislim da su 4 mikrofona bila za bubnjeve, e sad koji, pojma nemam, pitacu bubnjara.

smuchac 27.07.2013 01:05

Svirka je u globalu jako dobra. Pjevač je korektno otpjevao i po vokalu kojeg sam čuo,može on to i bolje garant. Tebe je na Merlinu kao školski primjer odvukla svirka. Jaako je teško nešto zahtjevnije svirati poput basa i sola i pjevati istovremeno a da sve bude dobro. Tako je kod tebe nastradalo pjevanje. Ne kažem da je loše već se čuje da te je toliko toga "ubilo" da svo troje ispadne super pa nisi otpjevao kako inače znaš. One way or another, jasno se vidi da će i to doći u normalu skoro. Svaka čast. ;)

Trenutno vrijeme na Forumu 01:35

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org