![]() |
Citat:
hahahaahahahaha Zeljko tisi carrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr majkemi, Dell legendo ode ti nama u pevace,samo napred,pokusavaj sve sto znas da odsviras da mozes i da odpevas svaki triler toje umetnost,na odlicnom si putu. |
Hvala momci puno vjezbamo i dalje i trudimo se
|
Citat:
zasto ja nisam u momcima ,nego sam ? Ko trinaesto prase ;) |
Valjda sto si prestar za momke, pa spadas u seniore.
|
Bitno je da tebi piše da si omladinac;)
|
Puknite od zavisti :D:D:D:D
|
@Romario ako budes dobar bices i ti ukljucen u omladinu;)Moze lako Vaxter da te ukljuci i napise "omladinac br.2" npr.:)
|
Neka,neka.Moze i ovako .
Mada sam ja omladincu spomeuo na koga me podsjeca sa svojom pricom i stavom . Na jednog starog omladinca ;) |
Ti si Romario ispod 18, ti si momcic :lol: :lol: :lol:
|
hvala decko :p
|
Ludnica ti je ovaj zec. :D
|
Opasan je Dell skroz.Mislim u pozitivnom smislu;)Nego Dell kad ce neki novi hit tj.tvoja neka Nova pjesma:)
|
Nije on opasan Zeljko, to je deminutiv za njega, on je kao hercegovacki poskok, miran i otegnut na mostarskom suncu, ama munjevito brz kad treba... cudni su Hercegovci... ko ih ne zna skupo bi ih platio.=))=))=))=))
|
Pa ja..Ja se bas pitam nesto kad ce neku novu pjesmu da smisli i napise tekst i muziku..Odavno nije a ja Imam neki osjecaj da radi oko Toga vec hehe.
|
One ce sigurno. Bicu mu producent samo ako mu zatreba i to badava i miks i mastering sve ima od mene.
Nego Zeljko, ti jos nisi iskljucio taj Rechschreibung na kompjuteru, |
Nisam druze..Trazio i nisam mogao da nadjem gdje se to iskljucuje:lol:Sve drugo nadjem a to nisam hehe
|
Spamujemo Dellovu temu ali jos samo ovo. Koji Windows imas ?
|
Ja kad spremam pjesmu, ja to ko trkopish, napisem i tekst i uradim muziku kroz par sati. Nista ne spremam za sada, spremam se za Pforzheim, kum mi se zeni u subotu, pa krecem u cetvrta, a sviracu sa Antom Filipovicem malo pa se ne smijem obrukat tu :D
|
Pa ja lako je tebi mlad,zdrav zaljubljive prirode.Prosetas se malo mostarom neka ti zenska nesto dobaci i eto pjesme,vec imas u glavi prestavu sta da napises:lol:
|
Vidi se da nisi imao kontakt s mostarkama, posto su to tako ufurane guske, tako da se rijetko dogodi da ti koja nesto dobaci :D
Evo snimio sam jednu 'ajmo rec zavicajnu pjesmu o Hercegovini u sumadijskom fazonu, ali me zajebao Tyros prilikom normalizacije pa sam nekako iznivelirao sve i onda vokal jak i instrumenti negdje glasni negdje tihi, a na kraju glupi vibrato od aftertoucha, ali evo da vidimo. https://soundcloud.com/marnel-agolj/...je-hercegovine |
Na takve pjesme sam davnih godina izvlacio i zadnju marku pijanim gastarbajterima po zadimljenim krcmama Evrope, od Pariza do Stokholma. Dobra vremena bila. Zakasnio si sa temom bar trideset godina.=))=))=))=))
|
Goran Bradica je dugo svirao u Hamburgu,e ta lepa vremena kada su saneri i kockari imali para pa nas punili po zadimljenim Njemackim kafanama.Meni je Berlin ostao u lepom secanju.Nadam se ca ce bar Dell i njegova generacija bar malo nekada osetiti tu draz kafane koja je nekada bila rudnik para.
|
Šteta što takvih kafana više nema ... Ovi mladi naraštaji samo mogu da slušaju priče od nas starijih kako je nekad bilo, ali šta ćeš, sve u svoje vreme:?
|
Osjetio sam 'ajmo rec makar dio takvih kafana prosle i pretprosle godine u Kolnu u restoranu koji drze nasi gastarbajteri. To je bio fazon svirke pocnemo u 8 uvecer, ujutro u 7 taman pijemo kavu kad zavrsimo i ubijemo se od para. Takvim smo ih gadjali :D
|
Toooooooooooooooooooo.Super hocemo jos.poz
|
Citat:
|
Sve moje cestitke koleg dell , 20+ 10 za vokal , 10 za svirku
|
Lijepa pjesma i sve je dobro odradjeno.Svaka cast majstore.
|
Tooooooooo, ovo nekad u 5-6 ujutro poslje svatova zadat za one zadnje sto su ostali u sali :D Dobar dobar pajdo :)
|
Hvala momci na komentarima :) Inace, pazario sam danas Presonus Audiobox 22VSL i malo smo snimali s mojim bandom. Malo je gdjegod bubanj jaci i ponegdje smo fulali, ali sta cete :) U bandu ja sviram bas i solo na tyrosu, tu su jos gitarista i bubnjar. Prvu pjevam ja, drugu pjevac.
https://soundcloud.com/marnel-agolj/...mi-pravu-stvar https://soundcloud.com/marnel-agolj/...ran-da-me-nije |
Svaka čast, brate, čestitam i na novoj spravi, pa da je zameniš boljom. (ako postoji, pošto nisam znao šta je to tačno, proguglao sam juče ja mislim da je bilo kad si objavio na fb-u :D )
Сент фром мy АЛЦАТЕЛ ОНЕ ТОУЦХ 990 усинг Тапаталк |
Previse zategnuta ona kozica na dobosu samo to a ostalo sve za 10:lol:Bravo Dell posebno mi se svidja ova druga pjesma kako si otpjevao a orkestar je orkestar odmah drugi Sound nema dalje..Poz
|
Odlicno! Jesi li ovo sa miksete snimao pa slao signal u zvucnu ili??? Malo smanji hall i sebe pojacaj, glas uvijek treba nekih 20-30 posto biti jaci. Kick od bubnja, nema ga nikako u pjesmi da me nije, ode ja danas na more pa hajde kad se vratim zvrcnem te pa da ti namjestimo miksetu. Vidim tj. cujem i kompresor si koristio :D jel to sa one mayahe? :) Sve u svemu drama!
Dodato: Pardon u ucini mi pravu stvar nema kicka, zajeb :D |
Dobro je ovo,standardno .
Jedan prijedlog za tebe ,moje mišljenje . Imaš ideju za svirati bas gitaru,to je odlično . Probaj ići u smjeru da sviraš malo dublje tonove,kad god možeš.Navikni se na to. Daj malo "sounda" toj bas gitari .Malo je "tanka" . Čini mi se da sviraš Neki interni Bas sa Yamahe? Nađi dobar sempl bas gitare,pogotovo za zabavnjak ,za te laganice ... |
Sto je najgore kompresora nema i nije na yamahi, nego bubanj je na behringeru koji koristi bubnjarev stari i s behringera je iz main outa u stereo kanal u yamahu. Inace, moj glas je na tyrosu direkt, pojacao bi ga ja, nego ja mal prostor pa kad bubnjar krene da lupa odmah mikrofonija, a to je i razlog zasto je malo jaci od nas, jer i hvata na ostale mikrofone. Bas noga se itekako odlicno cula na razglas, a i kad smo pustali snimak na razglas, zasto se ovdje cuje pojma nemam.
Sto se bas gitare tice, sampl nije interni, nego mi ga je dao Maricm, neki Fender jazz i u pravu si Romario, treba premjestit malo oktavu dole, hvala inace svima na komentarima ;) |
Dobra svirka, odlično...Koje si mikrofone koristio za bubnjeve i kako si ih snimao? Trebalo bi dosta miks popravljati, ali je sve u svemu ok.
|
Tebe da zaboravim ,baš onako smekerski si odradio.
Svaka cast . |
O tehnicke stvari smo juce pricali, ovde samo cu da te pohvalim za dominacija u bendu.... bass + solo + vocal, to je taj Derek Dellboy Troter ;)
|
Hvala momci na komentarima :)
Hare, mislim da su 4 mikrofona bila za bubnjeve, e sad koji, pojma nemam, pitacu bubnjara. |
Svirka je u globalu jako dobra. Pjevač je korektno otpjevao i po vokalu kojeg sam čuo,može on to i bolje garant. Tebe je na Merlinu kao školski primjer odvukla svirka. Jaako je teško nešto zahtjevnije svirati poput basa i sola i pjevati istovremeno a da sve bude dobro. Tako je kod tebe nastradalo pjevanje. Ne kažem da je loše već se čuje da te je toliko toga "ubilo" da svo troje ispadne super pa nisi otpjevao kako inače znaš. One way or another, jasno se vidi da će i to doći u normalu skoro. Svaka čast. ;)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 01:35 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org