YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   KORG PA3X - Oficijalna Diskusija (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=17681)

Marco7 05.10.2011 01:13

Citat:

Originalno postovano od skoricnik (Post 193849)
Marko, ti nisi merodavan da govoris da su PA800 i PA80 kante.

U svakom slucaju sam merodavniji od tebe momak!!!Ti si svirao na Pa80 i na ocev Pa800 a ja sam imao dugo godina sve modele pocevsi od Pa50,Pa80,Pa1xPro,Pa2xPro pa Pa3x76 da ne nabrajam sad i workstatione i to svaki cedio dugo vremena sto kod kuce sto na svirci tako da sam mnogo merodavniji od tebe da kazem sta je dobro a sta je lose jer sam na svakom radio i svaki posedovao i upoznao do tancina!Pa80 je bio ali pre 10 godina ono sto je sada Pa3x i molim te postedi me suvisnih komentara!I sad pretpostavljam da ces mi dati opomenu posto si na funkciji :)) Neka Skoricu ne diraj mene,prvo si mnogo mladji a drugo ne treba ti to ;)
@Alek cujem svi pricaju o tom tvopm famouznom sintu!kazu pljuje vatru!ajde gledaj svoja posla i ne prozvaj me jer te nighde nisam pomenuo!Jasno?

nikola1980 05.10.2011 01:17

..pa ja sam i bio ozbiljan i dalje sam!!!! ...nego,ispade da ovde moras samo "demo-snimcima",da dokazujes "poboljsanje".....jos je sredjujem,imam je!!!!!...dajte mi malo vremena,ipak.....je "jednostavna sprava",bice i snimaka!!!!
P.S. ...jos saljem snimke u moj "DEMO",sa pa 2x pro!!!..."zato sto ja radim",zasto vi ne radite nesto?!?!?!?!,salim se,FRAZA IZ FILMA!!!!!!....bice.......samo opusteno!!!!!!!

Vaxter 05.10.2011 01:21

Nisam hteo da se mešam u ovu temu, do sada, ali vidim da moram.

1) Nikola Škoriću, mogao bi da pokažeš bar osnovu dužnog poštovanja prema nekome starijem i iskusnijem od tebe.

2) Marko brate spusti malo loptu. Činjenica je da je Korg napravio opasnu mašinu, i to priznajem i ja koji baš ne volim Korga i njegov zvuk, ali to zaista nije razlog da vređaš druge.

Meni se to, lično, i dalje ne dopada, ali poštujem sve ono što ova klavijatura ima da ponudi.

Ali, sve to i dalje nije poenta.

Poenta je da ova tema treba da bude konstruktivna, a ne da oni koji nemaju PA3X napadaju kiselo grožđe, a da oni koji imaju isti dižu u nebesa.
Problem je što se kod nas najčešće događa drugi slučaj.
Ja se iskreno nadam da će ova tema krenuti da se odvija pravim putem, inače zaista ne zaslužuje ništa drugo neko katanac!

Marco7 05.10.2011 01:31

Vlado buraz slazem se sa tobom u potpunosti i znas da sam uvek za pravdu!!!Ova tema je otvorena za komunikaciju izmadju ljudi koji imaju klavijaturu da prenesu svoje utiske,impresije,zapazanja i slicno a ne da je ocenjuju oni koji je nemaju i koji nisu ni jednom izasli da odrade svirku sa njom!Od samog starta posto sam je prvi kupio u Srbiji prenosio sam njene i dobre i lose strane tipa od propusta u OS do promenjenog rasporeda dugnmica i svega ostalog bilo da je dobro ili lose!To sto sam ja impresioniran je zato sto nudi mnogo vise nego svi prethodni modeli koje sam imao i imam pravo da to kazem jer sam ih sve izmenjao i svirao dugo vremena a treba malo porguglati pa se moze videti sta kazu svetski poznati muzicari i ostali kriticari da bi je ovde pljuvali neki koji su je mozda videli u radnji i sprobali onako na 20-tak minuta!Lepo sam postavio vokalist sredjen za Pa3 i oni koji ga imaju i koji su skidali oceniuli su lepo to i mislim da sam dosta toga uradio ovde korisnog na forumu da sam zasluzio da zaobicu pojednici sa nekim levim komentarima!Posle toga nabavili su je i drugi pa je bilo polemike izmedju nas ali polemisemo mi koji je imamo i na kraju smo se svi usaglasili isto ali me mnogo nerviraju komentari e meni se to ne svidja kako zvuci,e ti ovo ili ono i onda moram da puknem jbg i da bude sta bude ali cu ostati pri svom stavu do kraja jer sam takav!

gega 05.10.2011 01:55

**

Da se mishljenja razilaze oko ove klaviajature to je bilo za ocekivati jer josh nije toliko ,,rasprostranjena,,medzu nasim kolegama sto zbog cene sto zbog pristupacnosti...no carke su nastale u onom momentu kada se vise nisu birali ,,adekvatni,,izrazi:D a pogotovu kada su komentarisali neki koji nisu ni videli tu kljavu osim na Youtube:lol: U sustini...o svemu se moze diskutovatia ali treba napraviti razliku izmedzu ,,osobine,, kljave i onoga,,po mom ukusu,,i ostaviti pristrasnost na stranu pa ce svako ko procita postove dobiti jednu kolko tolko jasnu sliku o klavijaturi.

Alek21 05.10.2011 10:51

Gospodine "48000 hz", dali ce moj sint da pljuje vatru zavisi od toga ko stoji iza njega. Ne trebaju mi nikakva pomagala, filteri i maxx-ovi da bi napravio pozhar u publici ;).

Jedno pitanje za vlasnike Korg pa3x (poshto josh nisam probao Korg pa3x) - dali je klavijatura Korg pa3x pogodnija od Korg pa800 za brzhe sviranje, narodnu muziku i trilere?

Marco7 05.10.2011 14:51

Ti gospodine ''trileru'' nisi probao vidis tu klavijaturu a nesto se peckas tu i solis pamet?Pa evo ja cu ti reci Pa3 ti ima sve sto ima pa800 a ima jos mnogo toga sto Pa800 nikada nece ni imati!Sami Korgovi konstruktori su priznali na vise foruma da su kod Pa800 imali dosta kikseva i da im crkava Ram a mnogo puta i maticna ploca sa ram-om,crkavaju displeji,dirke se posle odredjenog vremena rastalasaju i nikakav je osecaj svirati na njima,od ocjane je plastike,guli se i skida se boja . . . Da ne nabrajam vise njegove mane!A sto se tice dirki kod Pa3 evo i to cu ti reci!Dirke su potpuno isto kao i na Pa1xPro i na Pa2xPro,dirka i opruga je potupo istona sva tri modela i to je pisao jedan od servisera da ne nabrajam gde da ne bih krsio pravilnik samo sto te boje izlaze mnogo bolje na Pa3x pa se ima utisak da je dirka drugacija i svi se posle nedelju dana svirke naviknu na dirku pa ima posle dirka sa ostatka Pa serije bude smesna!A uz put ja kad stanem iza moje pustim midi fajl ali to nikom ne pricaj ;)

xxl 06.10.2011 05:07

Nije ista dirka na pa3x i stariji modeli.Mnogo je meksa.

U svakom poslu pa i u ovom imas kojote kojima je podlost i zavist osnovna strategija.

Dakle ti kojoti su odprilike prosjecni muzicari koji imaju komplet opremu od 1000 - 1500 eura. I nek imaju nemam nista protiv. Medjutim njihova strategija je pljuj po svemu sto valja i sebe smatraj mudrim, pa vecina ce npr nekoga ko kupi npr pa3 istoga nazvati budalom (upravo tako) kako se sve moze odraditi sa pa50 (samo eto treba ubaciti dobar set ono siptarske boje sa beskranim dilayom), i onda te podsmjehljivo gledaju, eto oni pametni.

Sad ce neko reci da ovo nema veze sa temom i nebi trebalo imati kad 90 % postova nebi bilo postavljeno iz ciste zavisti.

Uopce nema postova koji bi trebali biti razmjena informacija izmedju korisnika neke tj ove klavijature vec kako ova valja ili eto ne valja.

I ne napadajte ovog covjeka Marka, lik je koliko vidim ok samo se kojoti na njega okomili cak je i preblag sa svojim komentarima prema navedenoj sorti, gjde nece popizditi na cisto provociranje i zajebanciju dokonih tipkarosa.

Marko nemoj vise komentarisati slozi se s tim da je
PA50 + par daidzinih kutija (jako ih dobro pravi) vrh i da na ringispilu niko bolje ne zvuci.

makso68 06.10.2011 08:41

xxl,neće biti baš da je tako.Vidiš,ja imam Tyros 3,a to baš i nije klackalica od 1000-1500 €,nego je i polovan neznatno jeftiniji od PA 3 X..Imao sam PA 2 X oko 2 mjeseca,nije mi se sviđao sound,pa sam kupio Yamahu...Ne znam kako nekim ljudima nije jasno da nemamo svi isti ukus.PA 3 X je definitivno babaroga stroj,ali ja jednostavno više volim Yamahin sound..Nikom nisam zavidan,daleko bilo.Svim kolegama,bez obzira na arsenal instrumenata,želim što više posla,pa neka sebi kupe ono što im se sviđa(mislim na opremu),a ne ono što svi imaju i za šta ima najviše materijala..Još nešto,u posljednje vrijeme često nastupam samo sa stage pianom..To je drugačije od većine kolega i mogu vam reći da je uživancija..Dakle,bitno je imati dobar instrument,mikrofon i razglas,ali izvedba i harizma isključivo zavise od izvođača..Pozdrav svima!

Simke 06.10.2011 08:51

Ponovo se ide van teme!!!

@alek21
Zasto komentarisete nesto i pricate gluposti???!!! Ajde prvo procitajte
"NASLOV TEME",pa onda razmislite o recenici gde ste rekli da jos niste ni probali pa3x!!! Vi uopste niste merodavni za komentarisanje te klavijature,sve dok ne budete radili neki period sa njom i shvatili koja je bolja klavijatura i naravno da to konkretno argumentujete!!A bljujanje vatre,pozar u publici ostavite to za sebe ili u nekoj drugoj temi,gde ce to da ima smisla,a ovde se vodi diskusija i sabiraju se utisci.Vodite racuna ubuduce!!

@xxl
Kao prvo,od brdo recenica napisali ste samo da je meksa dirka,a ostatak veseg posta je piskaranje koji nema nikakve veze sa temom!!!
Ovde se diskusuje o pa3x,a ne o pa50! I vama preporucujem da procitate naslov ove teme!!
I najbitnije od svega kao stari clan,treba da znate svako slovo napamet u pravilniku,i istog da se pridrzavate.
Mogli bi da procitate tacku 18.,i da povedete racuna,jer ruzne reci i vulgarnosti su strogo zabranje na forumu!!!!!!
Uopste nisam nista video korisno u Vasem postu!

Molim sve clanove da se uzdrzavaju od vulgarnosti,provociranja,i striktno da se pridrzavaju teme!!

Dejan 06.10.2011 12:56

Hajmo malo da smirimo strasti svi kompletno,u protivnom se tema zakljucava da se nebi nastavila daljnja prepucavanja.Diskusija je jedno a ovakvo prepucavanje je drugo.Ne imenujem nikoga nego govorim za sve u globalu.Od 650 do sad postova sam procitao 15 korisnih.Molio bih vas da se malo smire strasti.

E sad da i ja nesto napisem...Necu da pisem o tome kako je ovo ekstra klavijatura a ova nije nego cu da napisem da,ko voli Korga ne moze da kaze da ne bi volio da ima PA3,ko voli Yamahu,ne moze da kaze da ne bi volio da ima Tyros 4.Realni da budemo,PA3 ima poboljsanja sigurno od ostalih modela,i PA2 ima poboljsanje od PA800,a PA800 od PA500,PA500 od PA80 i nize i nize.Ni jedna klavijatura nije losa od ovih navedenih ali je najbolja PA3 i tacka.Ja sad komplet porodicno stablo trebam da napisem da bi nesto dokazao? :)

oliver 06.10.2011 14:19

1. Moze li neko postaviti snimak sa skinut vokal sa vocal remuverom da vidimo koji kvalitet ima isti
2. Dali vokalist izlazi isto na oba dva canala 1&2 - ili izlazi samo na jedan kanal

Marco7 06.10.2011 14:44

Meni se licno ne svidja taj vocal remover da ti kazem odma!Posle cu raspakovati klavijaturu pa cu ti snimiti sa i bez i mislim da je to jedina promasena opcija na ovom sintu!A vokalist mozes nastelovati da izlazi ili L i R zajedno ili na indivdual 1 i 2!

oliver 06.10.2011 14:48

Hvala Marco, Za mene je mnogo vazno za vokalist da izlazi na 1 ili na 2 - a ne kao na pa2x sto je izlazio na oba dva. Konacno sam narucio i ja, Korg treba da mi stigne negdje u novembru.
A za remuver , bicu ti zahvalan ako postavis snimke - mozda nije dobar ali dobro je sto su poceli raditi na njega , mislim postavili tu opciju, sigurno u buduce ce se usavrsavati.

Marco7 06.10.2011 20:35

Evo prijatelju kratki primer kako funkcionise vocal remover!Prvo ide sve normalno pa na 9. sekundi palim vocal remover i onda na 16. sekundi vracam ponovo prvi glas u funkciju!Pesmu sam izabrao neku prvu sa nekog miksa koji imam u HD-u da pustim kad radim negde a nema Dj-a ;)

<object height="81" width="100%"> <param name="movie" value="http://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ft racks%2F24924936&secret_url=false"></param> <param name="allowscriptaccess" value="always"></param> <embed allowscriptaccess="always" height="81" src="http://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ft racks%2F24924936&secret_url=false" type="application/x-shockwave-flash" width="100%"></embed> </object> <span><a href="http://soundcloud.com/primaverasrb/vocal-remover-pa3x">Vocal remover pa3x</a> by <a href="http://soundcloud.com/primaverasrb">PrimaveraSrb</a></span>

aleksandar031 06.10.2011 20:57

Ocito da u skorije vreme nece uspeti celokupno uklanjanje vokala,ovde kao da ,,zamuti,, glas i malo ga smanji,nista znacajno jbg

Marco7 06.10.2011 21:08

Ne u skorije vreme nego nikada ;) Vocal remover samo smanje sredinu ,tj srednje frekvencije na kojima se nalazi glas ali uvek uz to mora da sreze jos mnogo stvari koje su tu na pribliznim ili istim frekvencijama!Imas ti brdo programa koji rade na tom fazonu tipa Vogone,vocal remover i ostali da ne nabrajama sad ali svi rade na istom principu!

Dejan 07.10.2011 00:26

Tako je Mare.Nece biti izmisljen nikad a i nije toliko bitna ta opcija ;)

tranzit 08.10.2011 01:51

Tja... da nece biti "izmisljen" nikad, to vec ne pije vode jer postoji i danas softver koji moze mnooooooogo da uradi na uklanjanju, ne samo vokala nego i bilo kojeg drugog instrumenta. Ovo naravno ne radi po principu pritisnes dugme i on to ukloni ali da se moze i danas, moze se. Komplikovano i skupo (skuplje malte ne i od cijelog PA3X) ali... moze. I... naravno, sta ce to uopste na jednom aranzeru, sem ako ne treba onima koji i ne sviraju.

No.1 10.10.2011 18:46

Takav program sam video samo na CSI Las Vegas radi 102% extra :D

tranzit 11.10.2011 12:02

To sto ti nisi vidio takav program to jos uvijek ne znaci da on ne postoji, a kako se cini, nisi mnogo toga vidio.

vedzed 11.10.2011 21:25

Kolega Tranzit mozes li da nam kazes o kojem je programu rec,koji je naziv programa?
pozdrav i hvala

sinisa 11.10.2011 21:53

Mozes i sa saundforge samo je malo komplikovano za rad ali dobijes na kraju rezultat skoro kao sudijsku matricu.

tranzit 12.10.2011 01:08

Sound Forge tu vrlo malo moze da uradi ali zato recimo, Algorithmix Renovator. Rad sa ovim softverom je vrlo komplikovan i zahtjeva veliko iskustvo i poznavanje materije a i cijena mu je, kako sam vec pomenuo, debelo debela. Trenutno 2.500 eura.

sinisa 12.10.2011 11:08

Pa ja taj program koristim za sredjivanj live snimaka koji su snimani kamerom
posto obicno zvuk ne bude kako treba. Imas dosta programa sa kojim se moze do odredjene granice izdvojiti glas ali tu treba dosto rada,znanja....
Po meni je najednostavnije odraditi sa Melodyne mozda i najbolje,a o tome vec postoji teme koliko se secam.

Opet smo skrenuli sa teme..:P

tranzit 12.10.2011 12:15

Renovator se moze primjeniti na vrlo razlicite nacine, stvar je potrebe. Celemony Melodyne ima sasvim drugu namjenu a prevashodno se bavi "tuniranjem" vokala. Moze se zloupotrijebiti i u svrhu pravljenja pratecih vokala od vec postojeceg vokala ali sa uklanjanjem vokala iz mixa nema ni najmanje veze a i uopste sa bilo kakvim polifonim audio materijalom Celemony Melodyne ne zna sta bi zapoceo, ni sta bi radio. Eventualno sa Melodyne Editor DNA Pluginom se moze pokusati ali í to su prilicno corava posla. Algiritnmix Renovator je jedini trenutno koji ovdje daje dobre rezultate, sve ostalo je samo pusta zelja.
Nego da se vratimo na PA3X.

Marco7 12.10.2011 15:41

Povremeno mi se javi problem ali samo kad pozovem dva ritma iz jedne favorite banke da mi klavijatura zaledi na trenutak tj secundu ili dve u posle sve normalno!To je jedini problem koji mi se trenutno pojavljuje u radi ali mislim i da je to zbog stilova i veceras cu da probam to da resim!Trenutno jedini bug koji sam primetio od kako je izasla poslednja verzija OS!
Postovano sa mobilnog uređaja

No.1 13.10.2011 02:23

Zasto se meni sledece desava:

Kada radim neki style u recording i onda kad izadjem klav se zaledi lower ???
Onda moram da idemo na tren do neki drugi mode kao song ili sequencer posle se vratim na arr i sve u redu??

Hmm...jel to noramlni bugg ili???

svrakan 13.10.2011 08:13

Pricao sam sa par prijatelja koji imaju pa3 sa poslednjim O.S i prilikom editovanja ritmova,ne uvek, zna da zaledi,ali na svirkama ne,tako da je to verovatno sitan bug koji ce sigurno ispraviti u sledecem O.S.Tu bar ne moras da se nerviras,jer kad pravis ritam to sigurno ne radis na tezgama nego kuci.

Marco7 13.10.2011 14:31

Ja sam Ivice taj problem imao sa starim Os i sada mi se vise ne javlja ali moze da bude da je zbog toga sto sam ja sve stilove sredio jos na prvoj verziji 1.0 pa mi je sad ulazak u record laganica :-)

zox2003 14.10.2011 18:11

Evo samo da dodam da ja nemam problem koji je No.1 opisao...Imam zadnji OS instaliran....i sve sto sam radio sam odradio u zadnjem OS koji sam instalirao cim sam dobio aranzer.

Marco7 15.10.2011 18:06

Nema tih problema vise na novom OS,jedini bug trenutno koji sam ja primetio je ovaj koji sam naveo gore u prethodnom postu ;-)

No.1 17.10.2011 23:34

Ja sam govorio za ovaj bug na OS zadnji ne na taj sto je bio 1,0 ..znaci jos kad sam kupio klav odma sam uraio update i opet se desava to...Ajd provericu mozda se desava samo na stylove koje prvi put otvaras od 2x pa prilikom konvertiranja se malo zaledi...

Marco7 24.10.2011 16:56

Sve me vise nervira zasto su Gate ostavili samo za glavni vocal na pratecim glasovima ne funkcionise . . . Ajde ako hocete da se organizujemo i da trazimo da u novom Os odrade to u kompletu?

accordst 25.10.2011 13:47

Kompresorom na Drums se koristim na slijedeći način:
1. Odlučim da mi efekt kompresora bude na npr FX 2. Ako je na FX 2 onda taj set podesim u sound edit-u da elementi bubnja koje želim da budu ''kompresirani'' da im FX2 bude na max. tj 127 i taj set tako memoriraš a može ga se i preimenovati(da ih možeš razlikovati) pa onda kad ne želiš ''kompresor'' koristiš izvorni set.
2.Vratiš se na style na drum track izabereš taj novi set i na volumen opciji isključiš ''DRY'' opciju, (samo na drum track),a zatim na drum track dodaš FX 2 kaliko ti odgovara (0-127).
To bi bilo to,naravno i na ostalim kanalima u arr. možeš na FX2 dodavati kompresor po vlastitom ukusu.
Kao i sa svime ne treba pretjerivati.

I još nešto pošto je bass track odnosno sam sound bas gitare je veoma važan za ukupnu zvučnu sliku,predlažem svima (koji imaju PA3X) da na bas stave efekt tj. 7 pojasni ekvilajzer).
Tako će moći u svim stylovima da bas git. ''obojaju'' tako da bas izlazi što čistije ,probao sam i rezultati su odlični(nema više muljanja samo treba znati ili pogoditi koje frekvencije treba skinuti odnosno dodati).

Sve u svemu zbog gomile efekata Pa3x traži i dosta znanja da bi se dobro iskoristilo sve to što nudi.

I još nešto u samom sound editu za svaki element bubnja postoji 4-pojasni ekvilajzer tako da npr. jedan te ist kick ili doboš može zvučati vrlo različito plus dodatno editiranje u style track-u....sve u svemu PA3 X može svakom drugačije zvučati a o ukusima se ne raspravlja...

Burli 25.10.2011 22:44

Vjerovatno je pisano, al' ne mogu da nađem koliko efekata se može koristiti na aranžerski dio a koliko na solo boje?
Inače ja na Pa2 odavno 7EQ koristim na bas gitari, hall je na bubnju i eventualno na ritam gitari, taj kompresor fali, mada slušajući popularan set koji u zadnje vrijeme kruži on može i da izobliči kompletnu zvučnu sliku ako se pretjera sa njim...

@accordst imaš li kakvih snimaka, čisto iz znatiželje me zanima da čujem kako bubanj radi sa kompresorom?

accordst 27.10.2011 19:32

efekti na Pa 3x

Kod Pa 3x na Style trakama(accomponent) istovremeno se može koristiti 5 efekata,naime ako se koristi Master efekt MFX 1,MFX 2 i MFX 3,tada se može koristiti i Insert EFX 1 i 2,ako koristiš samo dva tj. MFX1 I MFX2 ,tada možeš koristiti Insert EFX1,EFX2 i EFX3 ,znači kako ti više odgovar.Na insertima postoji još i ''chain''(engl. lanac,povezivanje),ako te ti detalji zanimaju ''skini'' manual od Pa3x pa pogledaj da sad ne duljim.
Na solo(upper 1,2,,3 i lower) možeš istovremeno koristiti MFX1,MFX2 i MFX3 ili MFX1 ,MFX2 i jedan insert EFX.
Napravio sam dosta ritmova uglavnom za zabavnjake znači pop i rock završit ću za cca 10-15 dana sve planirano pa ću staviti na youtube sve urađeno.Koristio sa i neke elementa iz Dynamix seta koji sam imao na Pa2x(
Uglavnom zbog ''manjka'' efekata nije bilo šanse da mi tako zvuči na Pa2x.

Inače prije cca 1,5 god. sam kupio Pa2x (prije nisam koristio korga)a prije cca 1.mj. sam ga prodao i kupio Pa3x.
Tako da mi je trebalo malo vremena dok se ''prešaltam'' na korgovu ''filozofiju''.

oliver 03.11.2011 00:14

pad

interesuje me kako su efekti na padove postavljeni na pa3x, ide li posebno efekt na njih ili efekt je povezan sa aranzerom kako sto je na pa2x.

korgkras 05.11.2011 19:10

korg pa3x musikant

Pozdrav svima,
pošto vidim da neki več svirate sa Pa3x, bi zamolio ako mi kažete kakva je razlika između tog modela i verzije pa3x Muzikant, koja je u Njemačkoj. Pošto je naša muzika ( u Sloveniji) dosta slična Njemačkoj-bar u nekim detajlima- dali se ispkati to uzeti. Sam sada koristim Pa1x pro,
hvala i izvinjavam na lošem jeziku, nadam se da se razumemo,
pozdrav

zeljko 07.11.2011 17:56

@korgkras koliko ja znam a mogao si i ti da procitas ovdje negdje je vec bilo pisano o tome koja je razlika izmedju normalnog modela pax3 i njemackog,a to je cini mi se samo razlika u tome sto je na njemackom modelu sve ispisano na njemackom jeziku i tasteri a i sistem je kompletan preveden na njemacki jezik da svabo bolje razumije kad radi na klavijaturi...Znas kakve su svabe hoce sve da imaju prevedeno..Cak mislim da imaju i poneke ritmove u tom modelu posebno za svoju muziku...eto to je valjda samo razlika i nista vise koji god model da uzmes isto je...Pozzz

Trenutno vrijeme na Forumu 02:26

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org