![]() |
Kako se zamjene mjesta staylova koje sam postavio u USER bank.... znači samo kad završim da mogu posložiti redosljedom na koji sam navikao...???
Poslano sa mog GT-N7000 koristeći Tapatalk |
Kod tyrosa to bi islo ovako:
1.ime 2.ime 3.ime ili A.ime B.ime. C.ime Pozzz |
Jasno...hvala...vec sam mislio sve na usb pa jedan po jedan ali doslo bi mi na isto kako vidim...hvala.
Ovisi koliko imaš ritmova ali na računalu rename ide nešto brže. Koristi f2 tipku. Za prvih deset postavi nulu ispred broja jer će ih tako postaviti na prva mjesta. 01, 02, 03 ...
|
Gdje se na T5 vidi kolicina RAM memorije....unutra je 1 GB Yamahin RAM a u UTILITY ima sve osim RAM-a???
Yem je taj koji ce ti pokazati velicinu rama.
Kad ubacis u YEM instrument info,tada ce ti gore pokazati koliko imas memorije. |
BACKUP Tyros 5 je moguć samo na "USB", ne nudi mi mogućnost HD niti je ima, ni u manualu se ne spominje????
|
Tako je, samo na USB. Backup će imati bup extenziju i sadržavati će sve iz USER, postavke MIDIja, mikrofona, VH2, Music findera ...
Ti poslije tu pohrani datoteku gdje želiš. Nju ne možeš pregledavati i ona služi samo za restore. |
[IMG]https://s11.postimg.org/oh2f72i7n/20170417_112818.jpgimgurlcertificity.com[/IMG]
Dodato: Da li netko ima na Tyros 5 one zaštitne folije preko cijele prednje ploče klavijature, vidim da imaju na e-bay, koštaju 60 eura, izrezane točno po mjeri za klavijaturu, cijena je dosta velika ali ako je nešto novo volio bi da tako i ostane, ili imate neko jeftinije i praktičnije rješenje? |
Lijepi pogled.
Folije su jedino kvalitetno rješenje. Sudeći po kvaliteti plastike na Tyros4, zaštita uopće nije potrebna. Moja se četvorka nakon 6 godišnjeg raubanja drži kao i na početku, nema znakova skidanja boje niti slova. Postoje jefinijih varijanti, ako sam dobro preračunao zlote, to bi bilo oko 20 eura. https://youtu.be/Krnrdvgsa8U <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Krnrdvgsa8U" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
Pa dobro gsp.Casper pa gdje Vi to sve nađete....::))))
Vi ste prava Yamaha enciklopedija, evo poslao poljacima e-mail, ako je 20-30 eurića naručujem odmah. Zahvaljum po ne znam koji put, i bar da prave ogromne gel protectore kao za mobitele, da navučem na Tyrosa....:), da mi i kutovi ostanu neogrebani.... :).... na Tritona mi moja bivša kolegica u bendu stavi ključeve od auta, mozak mi se okrenuo...:) |
Sad sam pogledao ove na e bayu, razlika je u cijeni zbog toga što one pokrivaju veću površinu.
Kažem, iz mog iskustva nema potrebe stavljati naljepnice. Međutim, kada vidim da se lako skidaju i ne ostavljaju tragove, zašto ne. Barem na onim mjestima koja su najizloženija. Dobro je dok pjevačica ne stavi neko piće poput ovog lika :-) https://youtu.be/afSAGsHl05E?t=4m |
Da, vidim da ove poljske pokrivaju samo 3 mjesta, a ja da sam pred ovim kinezima vjerovatno bi ih sve osim Tyrosa pobacao u vodu, što majka rodi, ne možeš vjerovat....
|
Ima u Ebayu -D folija za displej 9€ , folija za volumen i usb ulaz 6€
|
Da, ima za sve posebno.
|
Da li se "DATA" točkić može kao ASSIGN postaviti da samo kontrolira tempo ili se uvijek prije njega mora kliknuti prvo "- +" tempo pa onda na njega?
|
Na žalost, ne može.
I mene to veoma živcira, bilo bi izvrsno da mu se može dodjeliti neka od funkcija. |
Da li je netko pokušao spojiti tipkovnicu od kompa na Tyros??
Poslužilo bi za brže pisanje naziva. |
|
1 Privitaka
Da li se nekome pojavio sličan error na YEM-u prilikom prebacivanja fajla u Tyros?
|
Jeli ovo Wireles ubacivanje sa racunara u Tyros5?
|
Da... evo radi...mislim da sam pretrpao semplovima...imam generalku pa sam nabacao svega da pregledam što valja a što ne... sad radi bez problema.
Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk |
Tyros5 nemozes pretrpati samplovima posto on moze primiti neogranicen broj samplova maximalno do 2GB.
SET mozes pretrpati totalnim brojem svih fajlova .SET moze imati maximalno 500 fajlova I to je maximalno ,posle toga naravno pravimo drugi SET itd.... Takodje moze biti problem ukoliko lodamo cpi u Tyros5 Wirelles putem,,ako internet zbog nekog razloga prekine jednu sekundu javice se problem .Zato preporucujem lodanje Setova u Tyros5 preko USB-a. Pozdrav. |
Da li postoji mogućnost kopiranja postavki VOICE SET-a sa jednog preseta u drugi, nisam našao, ili kad sam u VOICU SET-u da samo mjenjam sound unutar istoga i preslušavam do završetka editiranja, ima COMPARE ali to mi ne služi svrsi koja mi treba?
|
Kako da otkljucam neke zakljucane semplove u yemu? To nisu semplovi iz pakova koji se prodaju na yamahamusicsoftu...
Imam recimo par bubnjeva u jednom setu, neke koji su otkljucani mi cita tyros5 a neke, zakljucane, nece. Paket je pravljen za starije tyrosove modele... |
Radi se o tvorničkim soundovima s prijašnjih modela klaviajtura, njih se ne može editirati, tj. otključati.
|
Nisu ovo tvornicki zvukovi..
Dodato: Zato mi je cudno. |
Dovoljno je da je samo jedan element tvornički i cijela mapa je zaključana. Ti ne možeš vidjeti od kuda su elementi osim da se materijal postavi u Tyros4/3 i pregleda sadržaj. Ako si na taj način ustanovio da nema preset elemenata, onda ne bih znao zašto u YEMu stoji lokot.
Možda će @tyros2 imati informaciju više. |
Verovatno je tako. Dakle nista bez t4 ili t3 😊..e jbemu!
|
Citat:
Tyros5 prima sve sa predhodnih Tyrosa ali ukoliko je npr drum set napravljen od internih udaraljki,,one ce naravno sve raditi kako treba ali necemo moci vidjeti o kojoj se udaraljki radi (Yamahina posla). Ovo o cemu kolega Palas govori je jednostavno zakljucan drum(Susretao sam se I ja sa takvim stvarima) .Kako je zakljucan nisam do sada odgonetnuo ali mi govori da su se na neki nacin customi na T4 mogli zastiti.Mozda se I varam u ovome. Druga opcija zasto je zakljucan moze biti da je konvertovan na samom pocetku kada je T5 tek izasao I kada je bilo problema sa konvertovanjem/ubacivanjem setova sa T3 I T4.Kao sto je poznato Yamaha je to rijesila tek nakon godinu dana updateom YEM-a I novim OS-om za T5 pa mozda nebi bilo lose ukoliko je moguce probati sad konvertovati opet. Uglavnom ovo je jos uvjek Enigma I za mene. Pozdrav |
Točno govori @tyros2, ja sam uglavnom u rukama imao psr seriju i kod nje se matrijal vidio na taj način, tj. lokot se nalazio na setovima koji u sebi imaju jedan ili više preseta.
Slabije mi je iskustvo s TYros5 ali i to se da "istražiti". Nisam čuo da je sample materijal u Tyros4 mogao biti zaključan. Mislim da se ne radi o tome. Ono što mi sada pada na pamet je da je problematičan set porijeklom iz Tyros3 i da zbog toga ima lokot. A to ćemo odmah provjeriti pa u narednih par dana javim rezultate. Ako @palas želi, može mi poslati na mail neki od materijala da pogledam na Tyros4, možda odgonetnemo "tajnu lokota". |
Poslacu ti u sredu posto nisam u Srbiji trenutno.
|
Hvala!
Dodato: Ako si jis tu da pitam jos nesto.. Zato mi na nekim semplovima ostaje upaljena varijacija pored DSPa? Boje su konvertovane sa ranijih tyrosa na t5. Gde mogu u yemu ugasiti variation za DSP? |
1 Privitaka
Za to nije potreban YEM, ugasiš ga direktno na klavijaturi.
Ako ga želiš imati stalno isključenog, preko VOICE SET obradiš sound, opet u klavijaturi i pohraniš ga kao takvog. |
Ne mogu da gasim to svaki put. To nije to, a ako sejvujem onda mi sempl izlazi iz pack-a i trazi da ga sejvam na nekom drugom mestu....a i to mi se
ne dopada bas. |
Nisam siguran da je tako što se tiče pohranjivanja. Sample i dalje stoji na istom mjestu, tamo gdje si ga smjestio u YEMu, a ti pohranjuješ samo Voice na neku lokaciju u USERu. Ovaj Voice samo pamti specifične karateristike sampla pa tako i isključenu varijaciju.
Govorim na osnovu Tyros4 i u to sam siguran, sumnjam da je drugačiji princip kod Ty5. |
Da, ali ja ne zelim da idem za bojom na nekoj drugj lokaciji. Sve su mi boje u tom paku i odatle su u registracijama. Na kraju i ja sam se naviko gde mi je sta....odatle pozivam boju ne zelim da je dupliram tj te podatke kako god....to ke svakako nova lokacija.
|
Registracija! ;)
Ako si boju pohranio u registraciju, bez obzira gdje se ona nalazila u CUSTOM ili VOICE, Variation će biti u onakvom statusu (upaljen ili ugašen) kako si ga pohranio u registraciji. Dakle, ako koristiš registracije za pozivanje boja, riješit ćeš i status Varition za svaku pojedinčnu boju. S druge strane, ti možeš sve boje iz CUSTOM-a jednostavno pohraniti u VOICES i tamo ih držati da budu identične originalnima. Međutim, prednost VOICES je u tome što tom svakom originalu možeš napraviti korekciju preko VOICE SET i pohraniti je kao novu varijantu osnovnog sounda. Za tu radnju ne moraš otvarati YEM nit spajati klavijaturu s računalom. I takvih obrađenih boja možeš pohraniti bezbroj. Nadam se da si shvatio na što ciljam. ;) |
Da, citao sam to u ranijim postovima. To jeste prednost. Ali, ne mogu da se pomirim s tim da mi izvorni sempl ne radi kako sam zamislio. 😊
|
Da li postoji još koja funkcija osim ove VARIATION i koja nije dostupna u YEM-u?
|
Trenutno vrijeme na Forumu 09:06 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org