YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Vesti (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=70)
-   -   Novi zakon za nas muzičare - rasprava (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=30277)

Negoslav 17.03.2020 17:21

Citat:

Originalno postovano od cleaner (Post 310375)
A sta to treba da preduzmu kolega i zasto si im placao ako si placao ?
Ja za sada ne vidim nikakvu obavezu nasu prema njima a ni njihovu prema nama :confused:

Zato sto nam nisu dozvoljavali da radimo u poljedinim restoranima bez njihove potvrde ili licence. Koliko znam, svaki sindikat je u obavezi prema svojim clanovima ili gresim?

cleaner 17.03.2020 18:17

U Beogradu nikom nigde nista ne traze.
Cuo sam samo price "neki tamo" ali konkretno nista.
Mozda se krecem u pogresnom krugu ljudi pa zato nek se javi kolega koga su trkeljisali

Negoslav 17.03.2020 18:24

Citat:

Originalno postovano od cleaner (Post 310378)
U Beogradu nikom nigde nista ne traze.
Cuo sam samo price "neki tamo" ali konkretno nista.
Mozda se krecem u pogresnom krugu ljudi pa zato nek se javi kolega koga su trkeljisali

Meni su bas u Beogradu svuda trazii. Kosnica restoran na Novom Beogradu, Vagon Vikrorija i da ne nabrajam gde jos su nam rekli da se ne pojavljujemo bez licenci.

cleaner 18.03.2020 00:48

Eto to nisam znao
Izbegavaj te lokale, ko ih sisa :)

nikadvisekorg 18.03.2020 10:03

Traže kd ukapiraju da nisi lokalac, klasično vaćaranje i šiljenje qrca ako me pitate, što se mene tiče, sad da sam na vašem mestu, koji ste vadili od tih lopovskih udruženja, lepo papir i pismeni zahtev za finansijsku pomoć zbog aktuelne situacije.... Al bukvalno svi to treba da odradite.

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

Negoslav 18.03.2020 12:04

A jbg, mi tu radimo cele sezone. Gazde su preplasene od tih nazovi inspektora, pa nece da rizikuju. U jednom lokalu nam dosle dve zene, cetvrtak bio, i trazili nam licence, pevacica nije imala, pa smo rekli da je gost. Evo, sada smo svi koji smo vadili u udruzenje u Pancevu poslali, pa da vidimo sta ce da odgovore. Mada, verovatno nema nista od toga.

cleaner 18.03.2020 13:04

Zasto ste uopste pricali sa tim zenama ?

splendid 18.03.2020 13:12

Ljudi aj nemojte lupati gluposti, poznato je da smo mi muzičari najpametniji i u sve se razumemo ali ovo je postala uređena oblast zakonom na koji mi ne možemo trenutno da utičemo niti da izbegnemo odgovornost. Stvar je da kafedžija može mnogo više da nadrlja od nas muzičara i u tome je glavna stvar. Kad vam dođe inspekcija nema šta da priča sa muzičarem nego sa kafedžijom i da traži ugovor. Sve šta nekom nije jasno nek lepo nazove neko udruženje i tamo će mu sve objasniti. Uglavnom primorani smo da imamo licence i ko želi da se bori protiv toga želim mu uspeh a svi znamo kako prođe borba protiv države. Prema tome dabome :)

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

cleaner 18.03.2020 13:30

Bas tako postovani kolega, mi nemamo sta da pricamo sa tim "nazovi" inspektorima a kamoli da nas legitimisu

splendid 18.03.2020 13:38

Ko kaže da ne mogu da nas legitimišu...na zahtev uvek mogu da zovu policiju...mogu da naprave zapisnik i dođeš na sud kad sud utvrdi spram svedoka...uvek postoje svedoci a pravno lice ili gazda lokala uvek može da se utvrdi ko je...uvek mogu gazdi objekta da sašiju kaznu i da ga odvuku na sud pa tamo uvek mož sve da se utvrdi...i na sto drugin načina...ljudi to je trenutno uređena oblast nekim zakonima a ko misli od nas da može da za'ebe zakon mislim da se i sam za'ebo.....na žalost....voleo bih da nije tako ali tako je. Opet kažem taj inspektor nema šta sa muzičarima da priča...on od gazde traži kopije licenci i ugovor...i gazda lokala je onaj ko moze da plati kaznu kao pravno lice koja je velika...a na gazdi je dal će sa tim da se zeza i dal će da dozvoli da naebe zbog tog što se mi natežemo dal muzičara mož ili ne da legitimiše....

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Trenutno vrijeme na Forumu 04:40

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org