YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   KORG PA3X - Oficijalna Diskusija (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=17681)

accordst 07.11.2011 19:32

Kolega Željko je točno napisao ,međutim ne radi se o samo par ritmova. KORG Pa 3x Musikant čini mi se 300-njak eura skuplji upravo i samo zbog ritmova specifičnih za njemačko,austrijsko itd. tržište.Međutim pratio sam malo oficijelni korgforum i ljudi koji su ga kupili su razočarani iz razloga što su ti ritmovi (ne svi nego samo oni specifični za musikant verziju zaštićeni u smislu da se ne mogu kopirati i preuređivat u potpunosti)
Mogu im se promjeniti zvukovi, efekti ,panorame,expression al ne možeš ući u ''edit'' i ostale funkcije i naravno ne možeš ih kopirat ni u user,a ni na stick i dati ih nekome da ih stavi u standardnu verziju Pa3X.Mislim da ti ritmovi čine cca 70% ukupnih ritmova klavijature.
Ja imam orig musikant stick za Pa2x (Pa800) i oni se mogu normalno editirati kao i svi tvornički ritmovi.Zaštićeni su samo nekolicina semplova,a oni u Pa3x ionako bolje zvuče.
Imam namjeru sve te ritmove cca 300-njak i sounde postaviti za Pa3x ,možda to kolegi u sloveniji bude interesantno

stamenmeteor 12.11.2011 04:23

primetio sam novi bug na zadnjem os. na prvom sts-u uvek zapamti poslednju boju koju sam svirao.....

negovan 15.11.2011 22:00

I meni stigla igracka..:)))))

korgic 19.11.2011 18:46

Evo konacno i ja uzo pa3x muzikant i odma 1 prvi problem.Sad neznam dali sam lud ili nisam lud,ali kad ubacim usb flasku nemogu nikako da udjem u njega nece nikako da se pojavi da ga izaberem ili ima neka druga fora.Hvala svim

Dli je os klavijature 1.10?ili ima neka novija

neutral 20.11.2011 01:54

Mogu samo da nagadjam... mozda treba da se formira usb flash kad ga ubacis na samoj klavijaturi.

korgic 20.11.2011 11:02

Formartiro sam ja usb na pc i stavio moj set ali opet isto se desava

casper 20.11.2011 11:28

Prilikom formatiranja USB sticka na računalu morate odabrati FAT32 File system i skinuti kvačicu s Quick format opcije. To će vjerojatno riješiti problem. Ako ne, pokušajte s drugim USB stikom. Slijedeća opcija je neispravan USB utor na klavijaturi.

korgic 20.11.2011 11:45

Nevrujem da je do usb prilkucak na klavijaturi,jer sam juce uradio preko otg istog usb stik i update novo os na klavijaturu
Dodato:
Probo sam i preko drugi usb stik isto se desava da nece da vidi.u ekranu vidim samo korg user hdd narazadste boje i kad pretisne da izaberen usb stik nece nesto na kratko se pojavi na ekranu ali nista dalje

casper 20.11.2011 15:14

Postavljanje OS funkcionira na drugi način, podaci se nalaze u Root-u USB i instalacija se automatski pokreće kad ih (podatke) korg prepozna.
I ja sumnjam da je USB priključka ali ni to nije isključeno.
Jeste li pokušali nanovo formatirati USB kako sam opisao u postu iznad? Nakon toga nemojte ništa upisivati na stick i vidite da li će ga korg prepoznati. Ako to ne prolazi niti s drugim stickom onda bi trebali kontaktirati prodavača i reklamirati korga.

korgic 20.11.2011 15:22

Probo sam i to ponovo da formarticam isto se desava.Juce bas kupio klavijaturu iovo da mi se desi sa novom klavijaturom nemogu da verujem.

casper 20.11.2011 15:26

Izgleda da baš nemaš sreće. Da sam na tvom mjestu reklamirao bih korga. Ako klavijatura ne prepoznaje dva uredno formatirana USB koji su ispravni, razlog je najverojatniju u USB utoru klavijature.

No.1 23.11.2011 01:24

Ja imam problem sa mp3 bordom, nekad mi pomesa pesme i sam ubacuje.
Svira neki mp3 file i on sam pusti nesto drugo ko da si sam mixao al ime od selectovana pesma jos stoji?
Resinstaliao samo OS i resurse opet mi se desava.
Nekad moze i danima da radi ok nekad zna sam od sebe da zajebe...??
Aranzer osim neki sitnih bugova, na svirci mi radi odlicno.

Na 2x to mi se nikad nije desilo zasto ovde???
Cuo sam slicne price na pa800 i dodatnim mp3 boardom ...jel ovo isto sranje?

zoric 27.11.2011 20:11

Jedno pitanje u vezi pa3x......interesuje me kako radi kondenzatorski mikrofon preko vocoder-a?da li postoji fantom napajanje u pa3x ili kako to funkcionise?

Sent from my Desire HD using Tapatalk

No.1 27.11.2011 22:02

Fantom siguran sam da postoji a kako radi tacno ne znam

zoric 27.11.2011 22:19

Znaci postoji da se upali fantom napajanje na pa3x,ako me razumes sta pitam?imam kondenzatorski mic.koji nemoze da radi ako na mixeru nema fantomsko napajanje pa me internesuje da li kondenzatorski mic moze da radi na vocoderu na pa3x?

makso68 27.11.2011 22:28

zoricd,ima sigurno,bilo je i na PA 2X.Pozdrav!

zoric 27.11.2011 22:30

Hvala makso druze,pozzz!;)

negovan 04.12.2011 17:26

Ovako, ja imam problema sa pedalom. Koristim boss FV-500L, na pa 800 je radila normalno. Na pa 3x boje bez pedale rade normalno, kada prikljucim pedalu, uzmem neku boju, smanjim je normalno i kada krenem da je pojacam, pojaca je duplo jace. Uradio sam i kalibraciju i opet isto. Uzeo od kolege neku yamahinu papucu sve radi normalno. Kolega je kupio novu boss papucu(isti model), prva svirka sa pa 3x i isti problem kako i meni, probao je na pa 2x i radi normalno. Probao sam moju na pa 800 i radi normalno. Sta moze to da bude?

Marco7 04.12.2011 17:53

Nece ti na Pa3 svaka pedala!Ja sam kupio Korgove u Sky-u i to radi besprekorno isto kao i na Pa2xPro sto su mi neke radile a neke ne!Npr Bespeco najobicnija Pedal swich na Korg Pa2xPro mi je radila a Boss nije htela!

almme80 04.12.2011 18:31

Mene zanima dali mozes kod PA3x da pretrazujes Ritmove ili Sound po rijecima. Klasicna SEARCH-Funkcija? To kod PA2x nemoze i to mu je stvarno lose.

Marco7 04.12.2011 18:34

Mozes da pretrazis sve a mozes i da biras posebno koju oblast zelis radi brze pretrage!

negovan 04.12.2011 19:29

To sam i ja pomislio, da ne odgovara pedala. Pa sta sada, koja je dobra za pa3x, da menjam?

Marco7 05.12.2011 10:59

Ja licno koristim samo Korgove pedale i kazem ti nikada do sada nisam imao nikakvih problema mada vidis i ta Yamaha radi na njemu ;)

ella 85 07.12.2011 00:25

i mene zanimaju pedale,ovako dugo godina sviram na triton i pedale rade besprijekorno glatko lagano,a pocevsi od pa800 pa2xpro,ni jedan aranzer mi nije bio dobar s pedalom,probao sam sve pedale od korga yamahe beringera itd,uvijek isto,naglo pojacava trza itd,poslije tritona mi tesko svirat na ovo,probao sam i druge kalvijature sve sam probao i svi imaju isti problem,nekom to ne smeta nazalost meni smeta,pa bi volio znat dal pa3x se ponasa isto prema pedalama kao i prethodni aranzeri

negovan 07.12.2011 00:44

Boss ne odgovora, yamahina odgovara, za beringer ne znam i mislim da bi korgova bila najbolja za pa 3x.

zoric 07.12.2011 01:26

Nije mi jasno sta moze da neodgovara u trojci u pedalama.....da joj neka valja a neka ne.....unutra je potenciometar i svakome je funkcija ista.....ima li neki strucnjak da objasni sta se desava?

ella 85 08.12.2011 12:10

ja sam probao korgove i ona jeftinija i ona skupa(150€) i ne rade dobro ni na jednom pa800 ni pa2xpro,rade one ali pregrubo pojacavaju,kad predjem sa tritona patim se kad radim s pedalom,jel ista stvar i na pa3x ako je neko probao,poz

Marco7 08.12.2011 14:59

Kod mene sve radi besprekorno!

negovan 10.12.2011 17:01

Opet imam problem. Kada ukljucim manuel bass, pojaca mi boju i bas dosta jace nego sto je bilo. Probao sam drugi set i opet isto. Imam o.s. 1.11. Sta moze da bude?

Ace 10.12.2011 23:07

@negovan
To nije novi problem. I na stariju PA seriju je tako.

opusdei 03.01.2012 12:42

Citat:

Originalno postovano od ella 85 (Post 199147)
ja sam probao korgove i ona jeftinija i ona skupa(150€) i ne rade dobro ni na jednom pa800 ni pa2xpro,rade one ali pregrubo pojacavaju,kad predjem sa tritona patim se kad radim s pedalom,jel ista stvar i na pa3x ako je neko probao,poz

Ja jos vozim moj PA800 i koristim odavno expresion pedal. Moja pedala (Yamaha) je radila "fenomenalno" dok nisam instalirao OS 2.0 i ostale updejte na moj Pa800, od tad pa do danas pregrubo pojacava i strasno nervira.
Evo sad cujem od vas da je to slucaj i sa ostalom PA serijom.
Pozdrav

aleksandar031 03.01.2012 12:53

Meni na pa2xpro radi sasvim normalno, najobicnija exp2

ella 85 03.01.2012 16:28

ja imam isti problem,meni pregrubo pojacava na pa 800,nije do pedale probao puno novih pedala i drugih pa 800,sa svim isti problem,uskoro planiram kupit pa3x nadam se da tog problema nece vise biti,meni je to velik problem jer znam kako sve pedale rade na tritonu,savrseno glatko,i naviknut sam na to,uzas je svirat pa 800 sa exp pedalom
tek sad sam vidio da sam i ja u ovoj temi heh,sorry

profmiso 03.01.2012 16:32

Pedale

Citat:

Originalno postovano od opusdei (Post 201369)
ja jos vozim moj pa800 i koristim odavno expresion pedal. Moja pedala (yamaha) je radila "fenomenalno" dok nisam instalirao os 2.0 i ostale updejte na moj pa800, od tad pa do danas pregrubo pojacava i strasno nervira.
Evo sad cujem od vas da je to slucaj i sa ostalom pa serijom.
Pozdrav

ima raznih!
Najbolja koja radi je od starih klavijatura elka i slicno- al su prilicno skupe cak i polovne oko 100eur!!!
Koje se moraju preprvljat jer imaju drugaciji ilaz
al rade perfektno, postepeno i ravnomjerno pojacavanje
dok sve ove nove i jeftine presdkacu, naglo pojacaju i sl.

ella 85 03.01.2012 17:28

ja rekoh da nije do pedale,jer na svakom tritonu te pedale rade perfektno precizno,od one najjeftinije beringer do najskuplje,do klavijatura je

profmiso 03.01.2012 17:48

Citat:

Originalno postovano od ella 85 (Post 201391)
ja rekoh da nije do pedale,jer na svakom tritonu te pedale rade perfektno precizno,od one najjeftinije beringer do najskuplje,do klavijatura je

na pa80 i pa2xpro rade ok elka pedale!
-to su specijalne teske velike pedale za dvoredne orgulje
ili za elkavox harmoniku

a ostale prave problem

za pa3 neznam nisam probao

probaj!!!

bokivelik 03.01.2012 21:47

....

Ljudi hteo bih da vam pomognem... Naime na Pa 800,pa2x,pa3x itd. imate opciju "Calibration" e kad kalibrisete pedalu ona ce bojle da radi....:D ja duze vreme ne koristim pedalu jer u glavnom su mi boje lepo nivelisane tako da mi netreba...

ella 85 04.01.2012 00:56

ja kad pisem o problemu sa pedalama prvo navedem da sam uradio kalibraciju i sve sto treba da se uradi,i opet je problem tu,mozda jednostavno neki ljudi nisu nikad svirali na tritonu odma su se navikli na pa seriji onako kako je pa im nije problem,mozda je samo meni problem nakon godina svirke na tritonima,ali na pa 800 kad sviram harmoniku nikad ne mogu izvuc iz nje kao iz tritona bez obzira sto preko midija vucem boje iz triton rack,upravo sto puno pedala radi u toku svirke

opusdei 04.01.2012 11:42

Citat:

Originalno postovano od ella 85 (Post 201391)

I ja rekoh da je radila perfektno prije O.S-a 2.0 i pre toga na PA80 sto sam imao davno.

profmiso 04.01.2012 13:18

Citat:

Originalno postovano od opusdei (Post 201456)
i ja rekoh da je radila perfektno prije o.s-a 2.0 i pre toga na pa80 sto sam imao davno.

pa80 je inace za mene the best!!!

Cak i pa2xpro ima limit na 200.000 tonova u sekvenceru a pa80 to nema. To je samo jedan detalj. Ima ih mnogo
laksi je za rukovanje i logicnije su postavljene neke stvari
tako i pedale rade sasvim ok!!!

Trenutno vrijeme na Forumu 05:16

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org