![]() |
Pa nisam zapazio, ovo mi je bas zapalo za oko jer kad mi je variation ukljuven sa bojom me mogu nosta...delay do neba i nazad.
Dodato: To mi je nesto povuklo od konvertovanja....na nekim je sve ok. A ove su isle od t2 na t3 pa u t5... |
Taj release koji nazivaš delay je odavno prisutan kao nusprodukt konverzije iz starijih modela Tyrosa u novije. Njega kao karakteristiku treba promjeniti u YEMu ako već ne želiš pristupiti na način kako sam opisao.
Yamaha ima svoje bubice ali ako pogledamo njen razvitak i mogućnosti koje dolaze sa svakim novim modelom, najveća prednost ovog brenda je upravo kompatibilnost materijala. Neću spominjati Korga ili Rolanda s nekim primjerima i problemima kompatibilnosti. Trebaš znati da ti u stvari ubacuješ materijal star 20tak godina i naravno da se događaju neke stvari poput ovog releasa. No to je lako riješivo, samo problemu treba pristupiti na pravilan način. Zadnjih 7-8 postova ću prebaciti u temu za Tyros5 jer je logičnije da se tamo nalaze. |
Sad ispade da ne razlikujem delay od release..
Dodato: Taj release i danas se nadje na nekoj boji kad je ucitam u packu, to uspesno resavam. Nije to problem. |
OK, to nazovi kako god želiš. Ja sam ti ponudio tri rješenja za VARIATION ali očito da ona tebi ne odgovaraju. Na žalost, ja četvrto ne znam. ;)
Citat:
|
Jbga....zaboravio sam. Ne zameri. Dok sam se vratio...ko zna ko me dovatio u medjuvremenu! 😊
Dodato: Problem kod variation je sto on u dileju u detaljima, dole gde je parametar za feedback level napiči vaule na -55! Dodato: A ja do toga u yemu ne mogu da doprem... Dodato: Lokot! 😁 ziveo T4! Hvala i za to! |
Ha, gledaj to ovako. Napisao sam Tyros4 ali vrijedi isto i za Tyros2 ili 3, bitno je da se materijal prije toga nalazio u Yamahi. Yamaha se trudi da su materijali kompatibilni između modela, od starijeg prema novijem. I to je osigurala za sada, nadam se da će tako biti i s novim Geonsom.
Bilo bi nekorektno kriviti Yamahu što materijal koji je urađen sa nekim softwareom koji nema nikakve veze sa njima nije kompatibilan. To je problem tog software i njegovog tima, oni se moraju boriti za tržište. Što se tiče ovog delaya, meni je ta funkcija apsolutno dostupna. Ne bih znao zašto kod tebe nije. <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/pzvw0wmCNdI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> BTW: samo klikni na Thanks, tako ti je brže. |
Ne to nije to.
|
A gde se u YEMu nalazi Delay o kojem pričaš?
|
Ja sam preso sa t2 na t5. Pa, konvertovao sam semplove na t3 pa onda u vemu sve to spakovao za t5. Imas onaj konvertor i na sajtu cini mi se..
Dodato: Casper...ne u yemu, nego u tyrosu sam nasao gde je problem, ali do toga ne mogu da dodjem u yemu. Dodato: Kako se kace slike ovde? 😊 ili ne mogu s mobilnog.... Dodato: Delay/detail/parametar-feedback level. E tu je vaule na -55 |
Na Casperovom videu on pokazuje kako se odraduje u "Efect" sekciji.
To sto ti trazis jaro nalazi se ako gledas Casperov video u gornjoj sekciji "SOUND". Klikni na nju I u krajnjem donjem desnom uglu te sekcije,podiok VIBRATO, nalazi se taj tvoj DELAY. :) Tu ga vrati sa -55 na skalu koju zelis. Pozdrav. |
Zao mi je, moj DELAY se tu ne nalazi. 😊Napisao sam u gornjem postu gde je problem.
|
Pozz, da li na Tyros 5 tici postoji način kako da skinem Reverb na Mixing Console na sve staylove koje imam u Yamahi, znači da RYHM 1 i RHYM 2, Reverb skinem na nulu i da tako ostane???
Uskoro sviram u prostoru koji je jako akustično loš pa da ne moram posebno skidati efekte sa svih staylova. |
3 Privitaka
Možeš to uraditi ali time ćeš generalno skinuti reverb i sa svih ostalih traka i zvukova koje sviraš desnom rukom.
U UTILITY > PARAMETAR LOCK označi kučicu REVERB RETURN LEVEL. U MIX CONSOLE postavi kod EFFECT RETURN LEVEL na nulu . Ovo podešavanje vrijedi za sve Yamahine instrumente, PSR i Tyros. |
Zahvaljujem.
Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk |
Ili izbaci bubanj na Sub izaze
Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока |
Yebeni glupavi YEM! Znaci, voice editor majka!
|
Zna li neko kako se prebacuju instrumenti iz jednog seta ili paka u drugi. I da li je uopste moguce?
Pa spojis pakove pa posle brišes sta ti ne treba.. 😁
|
Kako da spojim?
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/QeLXAdqo7DA" frameborder="0" gesture="media" allowfullscreen></iframe>
|
Hvala na brzim odgovorima.
I svaka cast za video!!! Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока Dodato: Imam jos jedno pitanje a vezano je za OTS. Da li moze ikako da se obrise OTS iz stylova. Znaci da ne svetle tasteri za OTS. Pretrazivao sam net ali slaba vajda. Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока |
Lakše mi kliknut par puta i napravit video nego pisati što kako gdje kuda ...:D
Usput sam napravio i drugi video, sličnog karaktera. Možda zatreba kome. Jer, dolazi vrijeme kad bez YEMa nećemo ni na zahod ići. :B Baš ga je Yamaha ukakila s tim glupim programom. =)) <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/6Xukb7IQNZw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Ne možeš "ugasiti" OTS tipke, on je uvijek tu. A zašto te to interesira? |
Za mene je Yem glup taman za sve one opcije koje je izbacio iz voice editora. Ako se vec okrecu ka njemu onda neka ga nadogradjuju, a ne uskracuju...
|
Tu se onda namece jos jedno pitanje, vezano za prebacivanje semplova, koje nisam uspeo skontati.
Kako ubaciti semlovane elemente iz jednog instrumenta u drugi? To je preko Voice editora bilo lako Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока |
Kombiniranje elemenata već postojećih upisanih soundova nije moguće kao što je to bio slučaj u Voice editoru. Međutim, u Voice editoru nije bilo moguće izrađivati layere, a to YEM sada može. Govorim o Drumu. fifti-fifti :D
A zašto trebaš isključiti OTS? |
Pa hteo sam da imam ukljucen sinhro start svaki put kad izaberem style, a da mi ne menja instrumente. I da koristim music finder i da ne razmisljam svaki put kad ga ukljucim da mi se pali automtski ots link i povuce mi instrument. Znam da moze preko registracija sve to, tako i sad radim ali sam sad hteo da promenim nacin rada. Namestio sam da menjam registracije preko tableta i na njih sam stavio samo instrumente. Tako da ne mora da mi bude ekran na registracijama da bih promenio istu. A stylove sam hteo da organizujem na tastere za stylove.☺ logicno. I naravno za programsku varijantu imam spremne registracije sa zvukovima, tekstovima i sve ostalo na klik.
Shvatio sam sada kako pristupaš. Da, music finder nije dobro rješenje za live nastup, ni meni se ne sviđa i ne koristim ga uopće. Dobro da su ga u Genosu izbacili i dodali Playlist.
Pristupanje zvukovima preko tableta nije loša varijanta. Koji program koristiš, SOngbook? Ne znam da li koristiš jednu vrlo efikasnu metodu sviranja Tyrosa. Naime, postoji gumb FILE ACCESS kojim svaku grupu (gumb) u skupini STYLE na panel ploči "pretvaraš" u shortcut prema željenoj lokaciji. Znači, imaš 11 različitih gumbi kojim automatski dolaziš do svoje grupe ritmova. Na ovaj način pozivaš style u samo dva klika pod predpostavkom da su ritmovi složeni po 10 komada kako ne bi prelazio na PAGE 2 ili dalje. Svaki ritam je "organiziran" kao jedna pjesma jer ga nazovemo po pjesmi i njemu pridružimo 4 OTS, što praktički povlači 12 soundova za desnu ruku. Pored toga se mogu pridružiti i 4 multipad banke, što je 12 novih multiapdova. Ne znam da li si shvatio poantu i ono što sam htio reči ali ako je nešto nejasno, dodatno ću pojasniti. Ili je možda lakše snimti video. :D |
Haha ne moras snimiti video shvatio sam i upravo sam tako hteo da organizujem svoje sviranje. Samo sto ja radim sa vise ekipa i treba mi dosta ritmova. Npr imam samo osnovnih ritmova za narodnjake oko 50. A gde su plus namenski za odredjene pesme. I kad tome dodamo zabavne kojih imam oko 200 da kazem namenskih (prepravio sam fabricke) ne moze mi stati sve to na tih 11 tastera. A zabavne i namenske sam mislio da poslazem u music finder.
Sa tabletom mnogo je lakse i preglednije ali ima problem zbog baterije. Ne izdrzi mi celu svirku. A posle moram rucno da se snalazim. Kada nisu izbacili da ima tablet sa posebnim napajenjem. Program uz tablet koristim trenutno midi commander. A planiram da sredim registracije pa cu onda koristiti Mobile Sheet. Hteo sam da snimim nacin rada ali ne mogu da posavim video mnogo veliki format. Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока |
Onda se razumijemo, što se tiče ovog FILE ACCESS. Ali ne moraš nužno imati samo 10 ritmova u grupi. Ti ih po potrebi staviš koliko želiš, recimo 30 ali onda moraš listati na page2 ili 3.
Mobile sheet je odličan program, radi na androidu i jeftiniji je od Songbooka. Sa njim možeš odraditi istu stvar kao što je to napravio čovjek ovdje. Mislim da bi ti to bilo dobro i pregledno rješenje. https://youtu.be/ng-cHHbFbvg |
Jeste prvo sam i hteo da kupim Ipad i da kupim songbook. I koliko vidim na videu moze preko wifi-ja da se kontrolisu registracije sto je odlicno resenje jer onda imam utor za punjenje. Ali Ipad nije ni malo jeftin.
Gledao sam i druge video prezentacije i ima cak dobro resenje neki yamahin program REPERTOIRE FINDER. Sa tim programom koliko sam shvatio mogu da se posalju postavke registracija u klavijaturu ne moraju da budu registracije podesene u istu. Samo sto ne mogu da probam u praksi jer kod mene u kraju niko nema ipad. Ako bih mogao sa tim programom da napravim svoju listu registracija i da to posaljem preko wi fi- ja ne bih ni sekunde cekao odmah bih kupio ipad. Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока Dodato: https://youtu.be/KWIZdVWYG74 Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока |
Koliko čitam o Repertoire Finder-u, kažu da se aplikacija ne ponaša kako se očekuje i da postoje neki problemi.
Mobilesheets Pro funkcionira isto kao Songbook, a njega možeš koristiti bežično na andriodu. Tako si riješio napajanje tableta, a imaš sve funkcionalnosti koji ti trebaju. Inače, postoje tableti koji imaju odovojeno napajanje. Baš koristim jednog takvog, DICRA TAB 975G. Punjač dolazi posebno, ima poseban priključak na samom tabletu i ostaje ti utor za spajanje OTG-a. |
Probao sam da konektujem bezicno ali slaba vajda. Mozda zbog mog tableta koji dosta star. U svakom slicaju bih kupio tablet sa spoljnim napajanjem. Jer sigurnije mi je sa kablom a wi fi bi koristio za X-air.
Samo ne mogu da nadjem takav tablet u Srbiji, nema u prodaji nigde. Gde god sam zvao od tih prodavnica niko ne zna nista. Ako neko ima informaciju gde ima da se kupi tablet sa posebnim napajanjem, znacilo bi mi. Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока |
1 Privitaka
Problem punjenja možeš riješiti i ovako. Samo treba provjeriti da li radi s tvojim uređajem.
|
Pozdrav drugari, zna li neko kako bih mogao izvuci drum kit iz YEMa. Ako je to uopste moguce.
|
Nije moguće. Ovisi o čemu se radi ali sampliranje istog iz klavijature je jedini način.
|
Hteo sam da izvadim pojedine elemente nekog semplovanog drum kita, a dobio sam te drum kitove kao pack. Jedino da semplujem iz klavijature.
Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока |
Zanima me da li moze da se ugradi SSD na Tyrosu 4 ili Tyrosu 5 i da li bih zaista ubrzao sam rad klavijature?
Posto trenuno sviram Tyros 3, hteo sam da predjem na T4 ili T5, pa me zanima ovo, zato sto sam kupio SSD za racunar i radi mnogo mnogo brzo. Ne kazem da T4 ili T5 rade sporo, vec pitam da li bi ubrzao rad klavijature? Hvala unapred. |
Mogu se ugraditi ali ne bi bilo poboljšanja brzine.
|
Citat:
To ti je postavka za pesme tipa kupicu ti Danče svileno maramče...iz E-dura....itd. Ti imenujes tu lestvicu kao E-dur-xxxx, ali podesavas skalu kao a-harmonski. |
Pozdrav društvo! Nisam siguran da je ovde pisano, pregledao ranije sve u vezi sa Tyros5 i Yem-a ali nisam primetio na par stvari koje ću sad napisati.
Prvo da kazem do sada nisam nikada imao problema sa povezivanjem Tyrosa5 sa Yem-om. Bilo je problema zbog nekog materijala npr. Yem mi je prijavljivao grešku i nije hteo da mi učita materijal, to sam posle provalio da je zbog nekih drum kitova, ne znam zašto ali kad njih nisam ucitavao onda je išlo sve kako treba. Sinoć se preselio u moj novi radni kutak, slikaću za koji dan dok sve uklopim u prostor, i nikako nisam mogao da učitam materijal iz Yem-a. Sve sam namestio isto povezao kako treba i jednostavno pokazuje greške te da nije dobra veza te neka druga greška. Tako sam proveo par sati isprobavanja. I na kraju sam došao do rešenja. Pošto sam se odaljio podosta od mog wi-fi rutera izmedju tog prostora i novog radnog mesta sam imao pojacivac wi-fi signala tj. reapater. I zato i pišem ovde da ljudi nemaju istih problema Tyros5 i Yem moraju biti spojeni preko istog rutera da bi radili pravlno. Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока |
Trenutno vrijeme na Forumu 11:53 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org