YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tyros3 - Razna pitanja (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23619)

MikiB 29.10.2013 21:27

Da se malo ubacim sa jednim pitanjem i ja...;)...imam Tyros 3..interesuje me nesto u vezi Expansion voice-s...Kad udem u Expansion voice imam,naravno,folder sa custom vioce i filder sa custom drums..ali imam i treci a to je Premium...koliko znam tamo idu boje koje se kupuju od Yamahe,ako gresim ispravite me...e sad..kad odem na MENU>FUNCTION>OWNER,pa na LICENSE KEY(pise unregistered),tamo mi pise da EXPORTU "instrument_id.n26" to flash memori...ili da IMPORT "license_id.n25"...e sad ovo da importujem to nemam..i to mi je donekle jasno...ali me interesuje sta je ovo "instrument_id.n26"?i sta da radim sa njim?jel to neka boja koja ide u taj Premium folder ili sta?sta treba da radim sa tim?hvala;)

casper 29.10.2013 22:00

Prvo da ispravim samog sebe u vezi napisanog.

Citat:

CUSTOM brišeš ovako:
(MENU) VOICE CREATOR > LYBRARY EDIT(B) > odabereš željeni sound i brišeš ga s DELETE (5)

Međutim, time si samo oslobodio mjesto u CUSTOM-u ali nisi obrisao pripadajući sample koji se nalazi u RAM-u. Da bi vidio o kojim se samplovima radi i njih obrisao slijediš postupak.

Odaberi na RIGHT1 željeni (EXPANSION) CUSTOM VOICES > VOICE CRETOR > CUSTOM VOICE ASSEMBLY (G) > klikni na ELEMENT1 i ulaziš u KEY MAPING, tu su pod WAVE prikazani svi samplovi koji su pridruženi tom CUSTOM voicu. Biraš jedan po jedan i brišeš ih sa DELETE WAVE (G) > OK

Dio koji je ispisan zelenom bojom nije točan. On se odnosi samo na model Tyros 4, a ne i za Tyros 3. Ne bih znao točno da li se na Tyros 3 brisanjem Custom Voica automatski brišu i samplovi pohranjeni u RAM-u. Mislim da se nakon restarta klavijature brišu ali neka to potvrdi netko tko je imao iskustva s tim. Ja nisam koristio Tyros 3. Radi se o tome da T4 ima flash ram koji je nešto drugačije koncepcije pa je valjda zbog toga brisanje samplova odrađeno na drugačiji način.

@MikiB - da, u Premium mapu se pohranjuju kupljeni Yamahini materijali. Mislim da imaš neke demo horove koji dolaze uz T3 i oni su smještani tamo.

Licence key je kod (šifra) kojeg moraš generirati i pohraniti na USB. Nju šalješ u Yamaha shop prilikom kupovine materijala. Kupljeni materijal možeš instalirati samo u (jednu) klavijaturu i to onu u kojoj si generirao kod. Na taj načn se Yamaha (dobro) osigurala od neovlaštenog dijeljenja (piratstva).

I kad jednog dana kupiš novu klavijaturu, moraš u novu kupovinu. :mad:jer sve ostaje u staroj klavijauri.

MikiB 30.10.2013 07:17

Hvala casper...a kako bi ja mogao da "aktiviram" te horove?dali je moguce da ih koristim?

casper 30.10.2013 10:25

<hr style="color:#D1D1E1; background-color:#D1D1E1" size="1"> Nisam 100% siguran da li za Tyros3 ima free materijala. Registriraj se na "member.yamaha" (googlaj pojam) i tamo ćeš vidjeti da li nude što free. Uz Tyros4 dolazi MixedChoir.
Ovdje je video kako kupiti materijal.

How to Download and Transfer Premium Packs and Voices to the Tyros3
You need to upgrade your Flash Player

VUNIMRAV 01.11.2013 11:01

Nocas sam radio i doslo mi da zaplacem,sve mi se pobrkalo.....negde tiha desna ruka negde nema bubnja,strasno.Nisam imao monitor,a takav raspored je morao biti da budu kutije ipsterd mene.Na momente nisam znao u kom sam tonalitetu!!!Strasno.Ovo je tema za "zalenje' ali ja imam i pitanje.
Na psr 3000 se moglo preci iz ritma u drugi sa postojecim tempom koga bih regulisao pritskom istovremena na + i - ali na T3 me vrati na memorisani tempo,tako da ako zelim promeniti dvojku ispada da je gora ta varijanta od psr.
Sta vi vmislite o tme i kako ste resili problem?

maricm 01.11.2013 11:12

Najbolje ti je da pjesme sa promjenom ritma uradis po registracijama

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Dodato:
Ili mislim da ima negdje funkcija da se zakljuca tempo

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2

Bokic 01.11.2013 16:23

1 Privitaka
Mozes tako, mozes da koristis dugme 'FREEZE'.
Mozes i da namestis to ovde:

VUNIMRAV 01.11.2013 16:44

Ok Bokic evo sad idem raditi pa cu ipak to promeniti,jer navikao sam da ako mi se ne svidja odredjena dvojka ,da samo pozovrem drugu koja odgovara i to je to.
Maricu,neces verovati,ali ja uposte ne koristim registracije sem jedne za svirku kad sviram sam i jedne kad radim sa bendom.Zasto/
Zato sto u jednoj imam memorisano 8 osnovnih ritmova sa svim varijacijama i kombinacijama tako da je u jedoj sekundi imam zeljeni ritam a ako bas hocu da bude nameski onda u toku pesme predjem na nj,i zato mi treba tempo odrzivi .
Mozda je to greska ali meni je ovako lakse jer sam navikao i jer 99.9 posto stvari sviram,iako imam gomilu namenskih ritmova.Uglavno radim za baksis i sa sto manje pauze izmedju pesama,a sa registracijama mislim da bi bilo sporije!!??
Jbg, ja tako a da li bi bilo bolje sa reg,ne znam!

tyros2 01.11.2013 19:38

Kolega VUNIMRAV:

Registracije na Tyrosu su I srce I dusa I jednostavno SVE.

Ako su registracije uradjene kako treba(a zasto nebi bile :) ),onda neces imati problema ni na LIVE nastupima,ni u tempu ama apsulutno nigdje!

Ja svirku nebih mogao da zamislim bez registracija!

Pozdrav i sve najbolje!

maricm 01.11.2013 20:58

onda koristi funkciju freeze i to je to

Trenutno vrijeme na Forumu 14:01

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org