![]() |
Hvala casper na pomoci.
Samo mi jos reci da li postoji mogucnost da se u CASM editoru odjednom promene sve akorde od Maj7 u Major. |
Moze li se ikako ubaciti kakav drum set osim onih defaultnih šta su u samoj klavijaturi?
Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk |
1 Privitaka
To se može napraviti. Tim više, možeš napraviti više grupa na koje ćeš jednim klikom dodjeliti iste parametre za svaku od njih. Princip je slijedeći.
Postoji polje Part Collection (crveni okvir) u koje slažeš partove kojima želiš dodjeliti iste CASM karakteristike. Na slici su to Main A, B, C i D. Takvih "kolekcija" može biti više, to ovisi o tome što želiš. Sada biraš Options > Default CASM Setting (Ctrl+C) i otvara se novi prozor (zeleni okvir) u kojem biraš tip akorda (žuto markirano). Preostaje samo kliknuti na Apply to Style. U onim sekcijama koje su smještene u trenutno pozvani Part Collection će će se dogoditi promjena. Ove promjene će nastati samo od 9-16 kanala jer je tako i logično. Kanali od 1-8 imaju ulogu chord switcinga, a CASM postavke su specifične za svaki od njih i određuju se pojedinačno. Ovaj odgovor se odnosi na pitanje @jtodorov. A pitanje @smuchac nisam baš razumio? |
Pozdrav svima,evo i ja se pridruzujem kupio Tyros 4 posle Korga pa muke nista ne kontam.Inace nisam ljubitelj tog čačkanja al sad mi nista drugo ne preostaje nego zagrijati stolicu.Sreca pa ima ovako dobrih i nesebicnih ljudi kao Casper i Tranzit pa pomognu uvek kad treba,jer nije ovo mala stvar napisati ovolike tekstove ili tutorijale zato svaka cast i hvala.Sad na citanje.Poz
Gesendet von meinem SM-A500FU mit Tapatalk |
Dobrodošao u klub! :)>-
Ništa ne brini, samo polako s učenjem i sve će sjesti na svoje mjesto. Pogledaj manual od klavijature za neke osnovne stvari, a postoji par tema koje su izdvojene. Ovisno o tome što ti treba i gdje zapne, samo pitaj na odgovarajućoj temi. Ima ovdje i dosta znalaca za Tyros aranžere i siguran sam da ćeš dobiti brze i točne odgovore. |
Citat:
Pozdrav I dobrodosao u klub! |
Imam ritam "dvojku" na jednoj varijaciji je sporija a na drugoj brza,kad hoću da iskopiram bas sa prelazom na "7" sa drigpg rotma,onda mi se samo iskopira osnova a sedmica ne.Zašto? Da nije nešto zaključano zbog tempa?
|
Nije zbog tempa niti je zaključano. Na klavijaturi ne možeš iskopirati "sedmicu". To trebaš uraditi na računalu.
|
Ali kako,svo vreme kombinujem sa nekoliko "basova" stalno ih negde premeštam i kombinujem,ovo je prvi put da ne mogu kompletan bas da prebacim na taj ritam a na bilo koji drugi mogu!
|
I ovi ostali su imali sedmicu?
Na klavijaturi radiš? |
Trenutno vrijeme na Forumu 02:49 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org