YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Servis klavijatura - uradi sam (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=46)
-   -   Korg PA50+HD+USB (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=3275)

KORGX5D 24.02.2009 22:30

Hajmo jos bar 5 klikova, ali ne da neko klika dvaput. Cim bude deset, krecemo direktrno na forum i postavljamo sto je potrebno.
Neki su me kontaktirali na PM i poslao sam im, ali da ne trosim puno vremena za svakog posebno, najbolje da to uradimo ovdje za sve.

zorke 27.02.2009 20:45

Pisem iz Osijeka HR. po prvi put i strasno me zanima ta tema ugradnje HD u Korg Pa50 jer i sam imam novog Pa50 starog tri mjeseca.Ovdje u HR niko to ne radi i niko i nema pojma da je to moguce a ni sam nisam to znao dok nisam procitao ovaj forum.Evo i ja sam se zahvalio gosp. KORGX5D pa jedva cekam da postavi to i na forum da vidim kako se to radi.Ja sam to pokusao napraviti u Sky music u Beogradu (100 eur)oni su nesto jeftiniji od gosp.Mikija ali na zalost vratise me s granice s klavijaturom tak da bi mi ovo bilo super ako bi to bilo objavljeno na forumu.

P.S Forum je super i citam ga svaki dan, a evo sad se polako i ukljucujem u rad.Samo naprijed.

KORGX5D 28.02.2009 12:55

Evo kako sam obecao

5 Privitaka
Trenutno nemam mnogo vremena, pa cu vam postaviti fotografije da pogledate.
Nekima ce i to biti dovoljno, ali pojasnicemo sve cim budem imao malo vise vremena.
U medjuvremenu mozete postaviti i pitanja, pa cu nastojati da odgovorim.

KORGX5D 28.02.2009 12:58

Evo jos par komada

5 Privitaka
dakle jos nekoliko:

2809gogi 02.03.2009 19:14

Pozdrav svima!
Danas sam ugradio hd od 40 gb u moj korg Pa-50.
E sad mi treba taj neki software od pa-80a ne mogu nigdje da nadjem da skinem.
Ako neko moze da mi pomogne gdje da skinem taj sw i kako da ga ubacim u moj pa-50.
Sam sam ugradio hd i sad samo da isprobam ako bude radilo mogu pomoc oko ugradnje!
veliko hvala!

zorke 03.03.2009 13:49

Prijatelju imas OS od pa80 u downloadu pod imenom Modifikovani OS od pa80 za pa50 ja ga jucer skinuo vise zbog radoznalosti jer ja nemam HD (jos) u svom Pa50 pa probaj i reci nam svima kako radi.Ako ti nije problem mogao bi nam svima pojasniti i nacin ugradnje HD jer mene osobno to jako zanima.Pozz.

drakan 03.03.2009 14:36

Da! Istina je! Može sve da se uradi! Vidio sam PA50 s hardom i ugradjenom flash kartom 16MB! Nisam vjerovao, al vidjeh da sve uredno radi! Flash se nalazi pored flopy diska!:lol:

2809gogi 03.03.2009 21:35

Ljudi pomagajte!
Nece da mi primi ovaj novi software ne znam sta cu ako iko zna u cemu je problem molim za pomoc.
Probo sam ponovo stavit isti software sto je vec na njemu nece.
Ubacim disketu upalim klavijaturu pise da li zelim novi software instalirat.Pritisnem enter i pojavi mi se:

"KORG Pa 50
Boot (b)
loading system files
wait please..."

I tak mi stoji nece ni tam ni vam onda moram ugasit da pokrenem ponovo klvijaturu.Molim za pomoc!

Hvala unaprijed!

zorke 03.03.2009 22:27

Prijatelju nisam siguran za tehnicki dio kako si to uradio ali mi je odmah bilo sumnjivo i htjedoh ti napisati da mislim da ti je HD prevelik i da ga OS nece prepoznati.Koliko sam upoznat u Pa80 su ugradjivani original HD diskovi od 4 giga i jedan covjek ovdje iz Osijeka mi je rekao da ako hocu ugradit HD u Pa50 ne smije biti veci od 10giga.On ima trgovinu glazbenih instrumenata i servis klavijatura i sam je klavijaturista i radio je vec nekoliko Pa80.On kaze da cak prvi Pa80 i nisu imali ugradjen hard nego samo pripremu i onda su ljudi sami ugradjivali HD.U svakom slucaju mislim da bi trebao ili nabaviti manji HD ili izvaditi ovaj i preformatirati ga na 10 giga ili manje jer je i to vise nego sto trebas pa onda probaj.Pozz.

2809gogi 03.03.2009 22:59

Ma to je u redu al mi je trenutno otpojen hd.
Al klavijatura zakocila totalno nece sad vise nikako da radi samo pise please wait itd.
Ne znam sta cu?

Trenutno vrijeme na Forumu 07:31

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org