YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   E-A7 Expandable Arranger (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=28729)

veselinovicvs 29.07.2016 12:42

Apsolutno se slazem da ne vidim razlog zasto je dopusteno da se neke boje edituju a neke ne.
Ja imam pitanje vezano ritmove...
Da li neko zna kako da podesim da kada pozovem ritam da automatski krene sa odredjenom varijacijom a ne da ostanem u varijaciji iz prethodnog ritma.Ili ako zelim da kad pozovem drugi ritam da mi on krene sa FILL-om,INTRO-oom itd...

Boban010 06.08.2016 21:14

Citat:

Originalno postovano od tihi05 (Post 291128)
Onda smo otkrili po meni jos jedan "bug" ... nije to neka velika greska ali je dosta velika ... ja kod splita gubim znaci sound koji je podesen u za tu perf... da sve boje reagiraju po istom obrascu kos kako tako alione reagiraju skroz razlicito i to performancu unistava! Recimo uper dva i tri se spuste za oktavu a uper jedan ostane "cviliti" ... ne ostaje nam bas neki upotrebljivi peformans :confused:

@tihi05
U medjuvremenu sam primetio da kad pritisnes taster Octave,upali se prozor na kome mozes cekirati na koje partove utice Octave plus ili minus pa vidi da li tako moze da se usnimi performansa i kako onda utice isklucivanje i ukljucivanje splita.
@veselinovicvs
Ritam ne moze da se usnimi na taj nacin da kad ga pozoves on krene zeljenim partom.Moze da se usnimi u performansi i ogranicen je na Varijacije i introe a ne moze da krene Fill-om.
Dakle pozoves Performansu koju si usnimo da pocne recimo sa Introm1 i on ce tako krenuti.S tom razlikom sto ce nastaviti u varijaciji kojoj si do tad bio...

sinisa 06.08.2016 22:05

Na E seriji postoji opcija ukoliko jedan performans snimis da mu početna varijacija bude 1, a drugi da mu početna bude 2,3 ili cetri, prilikom prelaska sa jedan na drugi klavijatura uradi prelaz. Koji se nalazi na tom sledećem ritmu izmedju prve i sledeće varijacije. Trebalo bi tako i na ea7 ukoliko to nisu izbacili.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

veselinovicvs 19.08.2016 01:11

Ima li kakvih novosti za ozbiljniji OS???Opcija CHANGE VELOCITY u vecini slucajeva neupotrebljiva.Neke elemente bubnja,tonove od BAS ili ACC track smanji na VALUE 1...I onda dodatni posao:mad:...A da ne spominjem sve,vec pomenute stvari...
Dodato:
Naveo sam CHANGE VEL.samo kao primer.Od kada sviram klavijature kod mene mora da bude sve iznivelisano sto mog pristupa poslu a i zbog toga sto sviram dugmetaru jer neke funkcije ne rade uvek bas sve...Uglavnom juce sam se toliko posvetio jednom ritmu(konvertovanje,ubacivanje u klav.podesavanja itd...)i posle sat-dva primetim da nisu PART-ovi iste jacine.I na kraju sam dobio jos sat vremena posla koristeci ovu funkciju.I sta covek da kaze na to sve???:(

dmmacak 19.08.2016 05:16

Sta da kaze, bas sam razocaran videci sve ove kritike. Svi volimo dobar ton ali kako stoje stvari, ovde kod nas, bolje prolaze oni sto samo ubace neki popularni set u Korga. Sve nivelisu za par dana i ostatak vremena potrose na skidanje novih pesama i uvezbavanju starih.

Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока

Boban010 19.08.2016 10:48

@veselinovicvs
Change Velocity u Style composeru funkcionise savrseno,samo treba znati kako i gde.Mozda se moze malo poboljsati na nacin da to bude funkcija uz Global change,da dobije opciju "all" a ne da bude vezana samo za jednu varijaciju i sve zajedno trake u toj varijaciji.
Znaci,recimo traci ACC4 zelim smanjiti velocity u celom ritmu jednim potezom!
p.s.Kako god,hvala ti sto se javljas jer imam hiljadu predloga za poboljsanje ali ih zaboravim dok neko nesto napise u temi...
@dmmacak
Znas kako kazu za prve kučiće...
Mada,bez obzira na sve zamerke bice to sasvim upotrebljiva klavijatura...Jedino sto se Rolandovci nece imati cime pohvaliti jer ne nudi nista izuzetno..:lol:

veselinovicvs 21.08.2016 13:17

Boban 010 xy puta sam pokusao ovo sa CHANGE VEL....Na mojoj klavijaturi ne radi dobro.A druga stvar mi se pocela desavati a to je da mi posle odredjenog vremena na klavijaturi ugasi SPLIT i ne mogu da ga aktiviram i leva ruka pocne da brljavi.Uhvatim C dur a on svira CMaj7/Bsus.Pokusacu danas da instaliram novi OS ali iskreno ni u snu nisam pomisljao da ce mi se ovo desavati sa Rolandom.

casper 21.08.2016 13:36

Zamolit ću članove da obrate pažnju i da isključivo na ovoj temi postavljaju pitanja vezana uz EA7. Ako žele i ako za to ima potrebe, neka otvore neku posebnu temu koja je vezana uz specifičan slučaj vezan uz Rolanda.

Ponekad se dogodi (kao što je slučaj s ova četiri zadnja posta koja sam upravo premjestio ovdje) da se o pitanjima raspravlja na pogrešnom mjestu, tj. na temi koja je namjenjena samo za prijedloge za poboljšanja OS.

Boban010 21.08.2016 18:50

@veselinovicvs
Druze,malo vise strpljenja i polako sa tehnikom,nema ovde nista na brzinu kao kod Korga,ubacis i picis...
Evo ovako,kao sto vec rekoh Change velocity u Style composeru radi dobro,ali moras znati da ga koristis.Kod drum traka moras odabrati koju udaraljku zelis da smanjis ili pojacas a za to sluzi "opseg" u dnu stranice.I prva i druga varijabla mora biti zeljena udaraljka recimo na B1...
Na ovaj nacin mozes urediti velocity u svim trakama u jednoj varijaciji.Ne mozes u svima odjednom.Znaci postavis parametre i onda exec za svaku varijaciju fill...Vodi racuna da negde ne uradis dva puta za isti part...Value ti odredjuje za koliko zelis da povecas ili smanjis.Vrednost nula nista ne menja.
Change velocity u Makeup tools-u ne funkcionise dobro,sto sam primetio kod stringsa.Ja imam strings u svim ritmovima kome sam zeleo da povecam velocity jednim potezom u makeup toolsu.Medjutim kad to uradim,prilikom promene akorda pojaca se strings pa se opet smanji kao kad je ukljucena dinamika na arangerskoj strani...
Opcija split
Kod nekih ritmova gde nemas programiran One touch,ili imas ali ne na sva cetiri tastera,kad pozoves "prazan" on ti iskljuci split,i sad ti menjas ritmove taj one touch ostaje i dalje ukljucen i kod drugih ritmova ako nije programiran on nista nece promeniti.Jednostavno opet pritisnes taj One touch da bi ga iskljucio i vratio na podesavanja u performansi ili pozoves programiranu performansu.Imas podesavanja u Meniju sta zakljucavas prilikom promene performansi a sta prilikom promene One touch a medju njima je i funkcija split....Za split mozes imati razlicita podesavanja u razlicitim performansama pa i kod One touch jer su i to fakticki performanse...

veselinovicvs 21.08.2016 23:15

Prvo da se izvinim moderatorima sto sam zapoceo temu na pogresnom mestu...Boban 010 imam ja strpljenja oko sredjivanja jer moram da ga imam ako zelim da zvucim kvalitetnije sto mogu.Godinama sam svirao KETRON aranzere a tek oni traze robovanje...Poznato mi je koriscenje CHANGE VEL....Ja recimo zelim kompletnu traku da pojacam.Primer:Value udarci od bubnja su u rasponu 50-70(bas bubanj,dobosi,cinele,bongosi... u varijaciji 1 i ja zelim udarce da u varijaciji 1,MAJOR da pojacam za 150% i meni se desi da 50% udaraca se pojaca na zeljenu jacinu a 50% smanji na VALUE 1,2,7...itd. i automatski se ti udarci ne cuju.
Sto se tice SPLIT-a,odjednom u svirci mi ugasi SPLIT taster(ne svetli)ali ja i dalje imam opciju da levom rukom menjam akorde ali klavijatura ne svira recimo cist C-dur nego svira Csus/7.Pokusavam da promenim boju,da ugasim lock i opozovem postavku od performanse ali ne vredi.Pritom uopste ne stiskam ONE TOUCH;).

Boban010 21.08.2016 23:50

Eto vidis da ne umes! :lol:
Velocity neces povecati na taj nacin...Parametar Magnify ne diraj,on stoji na 100% i to je to.
Ako zelis da povecas velocity za recimo 20,stavis vrednost za Value 20.Ako je opseg za sve tonove,note u traci,onda ce recimo tonovi sa velocity 50 sada biti na 70,tonovi sa 90 na 110 itd...
Sto se splita tice mogu i druge stvari da budu uzrok,recimo ako si prethodno dosta cackao u Makeup tools-u i istovremeno svirao,moze da se desi da blokira...
Mozda ti je i performansa koju pokusavas da pozoves snimljena na taj nacin da zadrzava postavku splita...Kod mene to radi odlicno.Ima jos jedna stvar,posto ti ides preko midija ti imas mogucnost za vise razlicitih postavki za midi zabelezis i da pozoves koju hoces prema potrebi.Mozda se takva postavka moze zabeleziti u performansi,ja to ne znam..Cinjenica je da E-a7 ima do sada najkompleksnije midi postavke koje sam sreo na jednom Rolandu.Ako i koja ne funkcionise dobro,verujem da ce to sa narednim OS-ovima ispraviti...
Prvo uoci kad se to desava i koje su radnje prethodile ovoj pojavi..

darko87 23.08.2016 19:04

https://soundcloud.com/darkotyros5/fully-fanky-roland-ea7
https://soundcloud.com/darkotyros5/f...egge-rolandea7

Evo dva ritama sa Ea 7 ,bubanj semplovan u studiju, kao i kontre, distorzija i bas...Master sekcija klavijature ugasena sve flat kad se upali nekih 20% jos bolje ;-)

mimiki 30.08.2016 15:53

ne znam,ali i dalje mi ne prija taj Roland zvuk,tupo mi zvuci

sinisa 02.09.2016 20:40

@mimki sve je stvar navike, ja recimo ne mogu da se naviknem na zvuk korgovog aranžera, kad god sam svirao na njima uvek mi nešto nedostaje u zvuku i tu nema pomoći. :) Navika je cudo.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

mirza2006 05.09.2016 07:04

Pozdrav svima! Mene konkretno zanima da li se može na PAD ubaciti neki loop (tarabuke npr.) u wave formatu? I naravno da bude sinhronizovano sa tempom ritma.

Boban010 05.09.2016 11:08

Na padove ide samo midi format,ali lupove tarabuke mozes ubaciti u memoriju klavijature pa usnimiti kao drum set i onda usnimiti pad phrase kao dodatnu drum traku.Ovde ce mozda biti problem sinhronizacije sa ritmom jer ces morati koristiti ritam samo u brzini sa kojom je usnimljen loop tarabuke.

mimiki 05.09.2016 12:29

time slice

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Morison 05.09.2016 18:12

Evo jednog mog snimka, nacinjenog pre par minuta a za par minuta, direktno snimano iz aranzera na usb flash memoriju bez ikakvog postprocesa...

https://soundcloud.com/deja-morison/...septembar-2016

Inace to su ritmovi koje svakodnevno koristim, sviram na svirkama, bez ikakvih problema...Cesto se pise o nekim problemima, bagovima, kojesta...svakoj spravi mozemo naci zamerke ali ja radim sa EA7 vec nekoliko meseci bez da sam imao na svirci ama jedan jedini bag ili problem. A zvuci kao kuća, preslusajte (koga interesuje) pa neka tako isto okaci na soundcloud snimke svoje sprave, bilo kog aranzera, bilo koliko da kosta i neka mi dokaze da bolje zvuci od ovog...kupujem mu odmah pola kila sladoleda ili pet litara piva, sta god vise voli.

mirza2006 05.09.2016 18:50

Citat:

Originalno postovano od Boban010 (Post 291674)
Na padove ide samo midi format,ali lupove tarabuke mozes ubaciti u memoriju klavijature pa usnimiti kao drum set i onda usnimiti pad phrase kao dodatnu drum traku.Ovde ce mozda biti problem sinhronizacije sa ritmom jer ces morati koristiti ritam samo u brzini sa kojom je usnimljen loop tarabuke.

Hvala Bobane! I ja sam došao do ovog zaključka.
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od mimiki (Post 291675)
time slice

Možeš li mi malo bolje objasniti ovu funkciju. Koliko ja znam, na samoj spravi u sempleru nema ove opcije... Misliš da se externo sredi pa onda ubaci u EA7 ili?

Boban010 05.09.2016 18:53

@Morison
Hehehehehe,uuuuuuuu sto volim kad je neko ovoliko samouveren i pretenciozan! :lol:
Ruku na srce snimak je ekstra,"skoro pa savrsen" ali ne zaboravi i od najboljeg ima bolji samo ti nije stao na crtu. :D
O problemima i bagovima cu posle 9 septembra,ukoliko ne dobijemo novi OS i to opsirno i argumentovano.
A dotle,gitara na snimku u "Dunavom jos.." sta ima od efekata? :D
@mirza2006
Nema na cemu,pozz...

Morison 05.09.2016 19:10

Pa i ako neko stane na crtu ulozicu "kviska" jer ni ovo nije najbolje sto umem, vec samo par prosecnih ritmova i par boja koje svakodnevno koristim.
Nisam pretenciozan, samo realan. Svako ume da pise, kritikuje, ali evo, izazivam ih da snime i da cujemo svi sta to oni imaju u svojim aranzerima :) Ako vecina kaze da je to zvucno bolje od mog snimka EA7, placam sta sam obecao.

Tacno je da postoje stvari koje treba popraviti u operatovnom sistemu (i na tome ce se raditi), ali masina stabilno radi na svirkama, sto je najvaznije. I sto je jos vaznije, zvuci (ili moze da zvuci) opasno dobro.

Solo gitara je fabricka EA7, propustena kroz MFX, pa tako resemplovana. Zatim je na taj multi sempl primenjen delay.

romario 05.09.2016 20:49

Evo neću da slušam ,a znam da nije najbolje.:)
*Ali je jaaako dobro...
A to je ipak do tebe druže najviše...
Inace,tvoji su snimci uvjek odlični .

Poslano sa mog HTC Desire 620 koristeći Tapatalk

Boban010 05.09.2016 21:01

@Morison
A kako si resio efekat rezanja kad "uhvatimo" kvartu i koja je gitara u pitanju?

nesaband 05.09.2016 22:51

Citat:

Originalno postovano od Morison (Post 291688)
Pa i ako neko stane na crtu ulozicu "kviska" jer ni ovo nije najbolje sto umem, vec samo par prosecnih ritmova i par boja koje svakodnevno koristim.
Nisam pretenciozan, samo realan. Svako ume da pise, kritikuje, ali evo, izazivam ih da snime i da cujemo svi sta to oni imaju u svojim aranzerima :) Ako vecina kaze da je to zvucno bolje od mog snimka EA7, placam sta sam obecao.

Tacno je da postoje stvari koje treba popraviti u operatovnom sistemu (i na tome ce se raditi), ali masina stabilno radi na svirkama, sto je najvaznije. I sto je jos vaznije, zvuci (ili moze da zvuci) opasno dobro.

Solo gitara je fabricka EA7, propustena kroz MFX, pa tako resemplovana. Zatim je na taj multi sempl primenjen delay.

Uvek ce biti ovakvih rasprava i komentara koji nemaju argumentaciju.

Boban 010 je jedan od retkih clanova foruma koji ima E-A7 koji ima pravo da kritikuje neke stvari koje nisu dobre i koje bi trebalo poboljsati.

A ovi koji vole Korga neka pisu sta im je volja.Oni ionako sviraju na instrumentima koji mnogo vise baguju,koji se mnogo vise kvare.Evo citam da su poceli problemi i sa PA-600 da nece da ucita set itd itd.

Zato @Morison,ne beri brigu i sviraj i uzivaj na svom RolanduE-A7 ;)

sinisa 06.09.2016 11:22

@Morison Ovo je extra,svaka cast. :)
Mene zanima samo kako izlazi na ozvucenje u odnosu na E80,dali je malo tanji sa zvukom ili nema razlike s'obzirom da je ipak srednja klasa.

Morison 06.09.2016 20:28

Riff gitara je ustvari clean gitara propustena kroz MFX 66 Guitar Amp simulation. Ova boja postoji u slobodnom setu, u mojoj performance listi. Doduse ovde sam je jos malo doterao, nijansa...

E80 i E-a7 nisam imao prilike da postavim jedan do drugog. Po secanju, utisci su:
Meni nikada E80 nije zvucao toliko kompletno kao sada E-A7.Sve sto zamislim manje vise mogu da uradim na E-A7 dok sam na E80 imao granicu preko koje se nije moglo. Moguce je da E80 ima malo vise mase na izlazu, s obzirom da se radilo o visokoj klasi aranzera ali sa druge strane boje koje ima su zastarele, bez mogucnosti da se poboljsaju....
Totalno sam iskljucio master kompresor na EA7 ali sam maksimalno lepo iznivelisao ritam sekciju, jer na EA7 postoji samo jedan master kompresor, zajednicki za solo i ritam sekciju, i to je ipak bolje reseno na E80 (koji ima dva kompresora, poseban za solo i poseban za ritam sekciju). Ali ako se sve lepo iznivelise, ritam bolje "dise" bez master kompresora...provereno!

Hvala svima na komentarima!

mimiki 07.09.2016 23:09

Primetio sam da su ovde ljudi sto puta pitali kako se na EA7 prave terce ali jos nisam video odgovor,samo je navedeno da to moze :)

Morison 08.09.2016 12:33

Terce se rade preko user skale, i preko fine i coarse tune i sve to bude upisano u performansu. Jednostavno receno, isti je princip kao na Fantom seriji.
U nasem setu za EA7 (postavljen i ovde na download-u a i na zvanicnoj Rolandovoj stranici) postoji performance lista sa odradjenim svim tercama. Ko ne ume, eto lakog nacina da ih ima, koristi a i prouci kroz primere kako se prave.

djokaproka031 17.09.2016 00:40

Ritmovi

Cao ljudi,zna neko kako mogu da pravim ritmove za Ea7 roland? hvala

nemanjale 05.10.2016 06:59

Jel postoji mogucnost da se iskljuce zvucnici kada je klavijatura povezana na mixetu?

pekilik 05.10.2016 10:08

ubaci neki kratak kabal u ulaz za slusalice i iskljucice se...

mimiki 05.10.2016 10:11

i dalje je to tako na rolandu,bzv.kupi samo dzek jedan i ubodi ga ne kabal,kosta 30 dinara

nemanjale 05.10.2016 13:07

Ok, hvala. Znaci ne postoji opcija u settingsu da se iskljuce.

marecare 05.10.2016 13:16

ja sam mislio da postoji opcija, ispod zelenog svetla (On/Off) plavo svetlo da ne svetli ?!

Boban010 05.10.2016 17:17

@marecare
I ja sam mislio isto ali je taj taster rezervisan za "pametniju" funkciju! :((
p.s.Dovedite sebe u zabludu koriscenjem zvucnika sa EA7 za monitoring! :))

SMusic studio 06.10.2016 03:07

Najjednostavnije rešenje je uzeti čist delay iz MFx-a i povući kroz taj MFx reverb iz mastera. Ali zato za te boje kojima to stavite, kao što reče Boban, ostale efekte zaboravite. Najveći je problem kod gitara gde su im odlični fabrički semplovi, ali više od 2 efekta u isto vreme nećete moći. I koji ćete onda efekat pre da stavite kad vam treba više njih?

Stvarno su za posmatranje ovi pametnjakovići iz Rolanda. Hoće da se vrate na tržište aranžera a svaki aranžer urade sa gomilom gluposti.

Imali su već gotov i urađen solidan OS na BK9, trebalo je samo da ga iskopiraju u EA7 i dodaju sempler.
Ovako, osakatili su BK9 sa rukovanjem i operativnošću, a OS dobro napravili, a na EA7 napravili potpuno operativan sistem što se komandi i tastera tiče, a osakatili OS i izbacili mnogo lepih opcija sa BK serije.

Jedna od tih osakaćenih opcija je i taj preko potrebni čistokrvni delay koji je slovo A za našu muziku. Šta im je sada teško da ga samo premeste u CHORUS, to jest vrate gde je i bio do sada na predhodnim modelima ? To i ne bi bio veliki problem da su zadržali 2 MFx-a kao na BK9, ali oni pametni pa em premestili delay, em ostavili samo 1 MFx za sva 3 upera.
I sad se prave ludi...To je trebalo da se ispravi odmah sa prvom ispravkom softvera.
Lepo nas usrećiše i sa BK i sa EA, možda jedino bude 3. sreća pa bude ALL in ONE, mada nešto u to ne verujem.

megane 27.10.2016 10:11

Koliko vidim ima E A 7 neke nedostatke, za moje mišljenje i previše. Ja na mom Roland G 1000 nemam nikakvih problema, zapravo ako ih ima sve se može da se reši, i sasvim mi je dovoljan taj G 1000. baš sam mislio da kupim taj E A7 ali neću ništa da kuujem dok taj ne otkaže.

nesaband 27.10.2016 12:09

To je @megane tvoj izbor.G1000 je praistorija u odnosu na E-A7 ali svako ima svoj izbor.Vozi ti svoj G-1000 i neka ti je sa srecom.

megane 27.10.2016 15:45

nesaband, imaš pravo sigurno da je praistorija, ha ha. ali gledaj nema veze. skoro mi je displey crkno, i radi crte po displeyu, ali ja ga još teram, drugo godinu ga bacim u reku Dravu ili u moj ribnjak kod kuče, ali da kakžem imam ga sređenega i sve se lepo čuje i bubanj, i bas i ostalo sve je čisto lepo, bolje ne može biti na tom G 1000. A čujem i žive band što sviraju, i loše je od mog G 1000. Pozdrav.

Morison 30.10.2016 10:47

Pogledajte novi demo Dynamix Audio-a:

https://www.youtube.com/watch?v=0RY8lFqFEi0

Trenutno vrijeme na Forumu 22:55

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org