YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=61)
-   -   Roland Fantom G - Pitanja (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=5232)

Zlatek 01.06.2012 07:47

@virtualni
Nisi baš napisao previše informacija u čemu se manifestira problem sa učitavanjem seta?!Da li si kupio potpuno novi Fantom ili rabljeni?Ako je novi treba mu nadograditi memoriju.U svakom slučaju set mora biti na USB sticku koji je prije toga formatiran u Fantomu.Staviš USB u Fantoma i tek tada upališ G6, nakon toga izabereš set i učitaš ga-load!

virtualni 01.06.2012 14:57

fantom je polovan ucitao sam set ali dugo ucitava audio data file neki pa tek onda set ucita brzo ali ovo traje sigurno 15 minuta ima 512 mg ram

srkiboj_zr 02.06.2012 09:23

to se ceto desava...roland se nesto zabuni...kad ucitas set u klavijaturu..formatiraj flash u klavijaturi i snimi komplet set ponovo na flash..trebalo bi da se resi problem

virtualni 12.06.2012 01:27

pozz ljudi i izvinjenje moderatorima ako ovo vec ima negde ali ja nisam nasao
ovako imam par pitanja u vezi g6
ovako zasto mi nece sacuvati postavku boje u live modu odradim efekat i idem na write ali vrati predhodo stanje zasto
i drugo da li zna neko kako da odradim ritmove u njoj i gde se to radi hvala unapred

Zlatek 12.06.2012 09:43

@virtualni
Čini mi se da je na pitanje soundova (boja) več bilo govora ali-situacija je sljedeča-da bi ti pamtio efekat u live modu moraš prvo taj efekat dodati na boju u single modu i tako ga memorirati.Tek tada ideš u live mod i tamo možeš još dotjerati efekat.

virtualni 12.06.2012 23:16

a jer ne moze da se to izbegne da iz single moda vuce efekte

STUDIOSOS 25.08.2012 20:14

pozdrav raja neznam dali je o ovoj temi pisano pokusao sam da potrazim preko seafch ali nepronalazi n ista

Zanioma me dali je kod FanomX7b moguce uploadovati boje direkt sa kompijutera jer nemam karticu za njega pozzdrav

virtualni 27.08.2012 01:00

rolan fantom kako zvucna kartica

zna li neko kako da povezem fantom g6 da mi radi kao zvucna kartica

Otpisani-EA7 29.08.2012 14:19

pozdrav svima,zanima me sledece, hocu u live modu na zadnjoj dirki da stavim neku zajebanciju recimo onaj viu viu voz, i sada idem na meni,import audio, importujem jedan wav file, obradim ga u samples i idem na save file,e sad trebam li to snimiti kao patch ili sta, kada splitujem posle klavijaturu na tu jednu dirku i nadjem taj voz ono nikako ne reaguje?? moze li ukratko uputsvo gde i sta gresim, znaci na najkraci i jednostavan nacin da ubacim jedan wav na zadnjoj dirci, hvala unapred
Dodato:
u medjuvremenu se situacija resila, nasao sam sve do ubacivanjai uspeo da ubacim, e sada hocu jednom da pritisnem dirku i da svira ceo sempl samo od sebe, ne da zadrzavam dirku da svira, to sam procitao da negde da ima uputsvo i za to ali ne mogu da nadjem link, moze li link ili ukratko objasnjenje gde se nalazi opcija za aktiviranje da sempl radi pritiskanjem dirki jednom, hvala

korgic 09.09.2012 17:20

Imam pitanje,dali je moguce da se ucita set ne preko usb stika ne direkno sa pc preko yase program?Hvala svima

zoric 30.09.2012 09:30

Malo se raspitujem o ovoj klavijaturi,pa me interesuje,sve vise vidim da malo malo klavijatura ima 1gb rama,a ubedjivali su me da nemoze veca memorija od 512mb?dakle razresite mi dilemu?

Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk 2

Zlatek 30.09.2012 11:09

@zoricd
Dileme nema u klavijaturu je moguče staviti memoriju od 1Gb!Ali...Problem je u tome da je tu memoriju sada več vrlo teško nabaviti, a posebno od 1Gb.U klavijaturi postoji samo jedan slot za memoriju.Eto nadam se da sam ti pomogao.Dakle može 1 Gb, samo ga treba imati!

zoric 30.09.2012 11:52

Da,kontam da je retko naci ram.....koji ram ustvari ide unutra?ddr ili?

Zlatek 30.09.2012 12:46

@zoricd
U Fantoma G ide SDRAM DIMM PC133 168 pin,to je starija memorija i zato je prilično teško dobavljiva.I da ne zaboravim klavijatura mora biti bar 1,2 verzije ili veče-softver.

nikadvisekorg 01.10.2012 08:56

Da ide sdram na 133 mhz, imam ja jednu od 1gb slikaću je da vidite kakav tip ide. U g6 radi gb provereno.

Послато са Orange Monte Carlo користећи Тапаток 2

zoric 12.10.2012 13:31

Malo kopajuci i citajuci o G6 nije mi bas najjasnija slika o multisemplovima......dakle razumem da se moraju manuelno slagati/mapirati semplovi,pa me interesuje kako funkcionisu layeri,kako se oni sredjuju?

NordX 19.07.2014 00:58

Je l' moze neko da mi se javi ko ima G6 da mu postavim par pitanja vezano za tu klavijaturu,treba mi pomoc ako nije problem.

Hvala unapred. :)

NordX

Zlatek 19.07.2014 09:35

Imam ja G6 pa ako ti mogu pomoći nema problema!

NordX 21.07.2014 02:31

Ja i kolega Zlatek smo se vec culi i on mi nazalost ne moze pomoci :) Hvala u svakom slucaju Zlatek! :)

E sad da postavim pitanje ovde pa valjda ce neko znati da odgovori :)

Kako mogu terce da se transponuju,kako one rade uopste na kom principu? kako da prebacim jednu boju iz jednog seta u drugi set, i ceo multisempl i efekte,jel to moguce? Je l' to moguce preko Fantom Yase 2,treba mi i pomoc oko njega.

Hvala unapred.

NordX

srki Fantom 22.07.2014 06:28

To mozes da uradis samo preko Fantom Yase,jedino on moze da izvuce multi sempl iz seta,prouci malo manual od tog programa,mislim da je pisano vec na forumu o tome imas i na Youtube cak jedan video clip bas za to sto ti trazis ,meni je pomogao.

NordX 23.07.2014 13:11

Hvala ti Srki svakako,ali to mi i nije bas od neke pomoci.

Ima li jos nekog da moze da mi pomogne?

nele1 29.08.2015 13:17

Molba

Dali neko moze dami prosto objasni ocu drugaru da ubacim par semplova e sad ima on svoj set koj je oko 180 mb hocu damu ubacim od mene harmonike i sad dolazi cudo,stavim ja sa yase 2 unutra te semplove i on recimo od 24 sempla pokaze samo 8 tonova sempla,dali ima veze sa OS 1.02 i koje uopste zadnji Os za Fantoma G6 i kako se ubacuje novi Os
I jos kako se ubacuje peske u import wave i kada napravis save kako naredjati u jedan program odnosno taj patch
molim vas hitno mije jer ovaj moj drug tu kod mene samo par dana Hvala unapred svima

sxkn7 29.08.2015 21:56

čim kažeš da je on već ubacio svoj set, znači da ima u njegovom Fantom-u G6 neki RAM - provjeri ima li dovoljno RAM-a - maksimalno može 1024 MB.
Moguće je da kod tvog prijatelja ima samo 256 MB RAM-a pa zato pokazuje 8 umjesto 24 sample-a, eventualno ima nega greška kod tvojih samplova ili su sa nekog drugog modela (Fantom X6 ?)

Ne vjerujem da je problem u OS-u ali za svaki slučaj treba ubaciti zadnji OS
a to je 1.5. Obrati pažnju da ova zadnja verzija OS-a donosi znatne novine ali i promjene postojećeg stanja synth-a, tako da će biti ubačene mnoge nove (fabričke) boje u instrument a postojeće boje bi mogle promijeniti naziv i mjesto (tj. redni broj) među svim fabričkim bojama.

OS 1.5 se skida ovdje:
http://www.roland.com/support/by_pro...s_drivers/4381

kad skineš ovo, otvori fajl README.pdf gdje stoji uputa o ubacivanju OS 1.5 u G6. Više od ovoga ti ne bih znao reći - Fantom G6 je po meni jako napredan synth, čak i danas, 7 godina nakon što se pojavio na tržištu i nije nimalo lako naučiti raditi s njim, za onoga ko hoće da zna sve o njemu...

nele1 30.08.2015 04:27

Hvala mnogo

Hvala druze na objasnjenju veruj mi puko sam ko bas,sredio sam ali na prevare samo tako
veruj mi gluplji sistem rada nikada nisam sreo na kraju sam naucio dosta ali sto su ga brate toliko iskomplikovali strasno,klavijatura radi izvaredno ali rekoh bas suga preterali sa mnogim stvarima uopste nema logike to sto su radili,da nisam imao yase 2 nista od posla haha,sa tim programom ide tacno do 1000 tog sempla sve ostalo nepokazuje nemam poima zasto,i sto me raztuzilo sredim sve te programe i odem na SAVE AS i ona usnimi samo paceve strasno.Ali sam iskombinovao ono stoje yase odradio i stoje klavijatura odradila programe odnosno patceve i sada sve radi.Na bilo kom Korgu bih sredio 100 kolko sam vremena potrososio,ali sada makar sint radi odlicno ,jos jednom hvalati mnogo na pomoci.

srki Fantom 05.09.2015 20:28

Program Fantom Yase2 cita samo semplove u Wav formatu semplove Aiff farmata ne cita niti ih pokazuje u programu,vecina setova za Fantoma se sastoje od semlova i Wav i Aiff formata i kada se taj set ubaci u Yase2 on ucita samo Wav semplove a Aiff pokaze kao prazna polja.
U fantom G6 mozes ubaciti i sempl iz S,X.Xa serije potpuno je nebitno sve moze samo moras sam da napravis multisempl.pozz

Dell 11.01.2016 18:06

Ne znam jel bilo pitanje, ali na svom Fantomu sam ubacio sustain pedalu u ulaz HOLD i sve radi ok, ali mi ne zadržava ton piana koji je na 6 kanalu, nego mi zadrži samo strings, a klavir uopće ne reagira. Kako to riješiti?

Milan$ 15.01.2016 08:28

drugari, postoji li program preko kog mogu da preslusam, iliti da prelistam boje iz live moda, na nekom setu za g6? nemam g6, a izvukao bih nesto boja za x6, iz nekih setova za g6, samo kad bih mogao da prelistam set za g6, da vidim od kojih boja su pravljene neke terce u setu za g6...pa ako postoji tako nesto, javnite...hvala :)

dino123 28.01.2016 15:23

Možeš prelistati boje preko programa Fantom G Editor ali samo kako se boje zovu( ubaciš usb u komp i nađeš u setu datoteku SND i unutra klikneš na fangsnd.svd). Preko programa Yase možeš prelistati i preslušati single i eventualno nešto iskipati što ti odgovara a da bi pregledao live to jedino može preko G editora i to da ga spojiš na fantom g6 (posudi od nekog ako možeš)...

Milan$ 28.01.2016 15:45

za Yase znam koristim ga, ali ovaj G editor nece da otvori fangsnd.svd..kako vidim ovaj program radi samo preko MIDI konekcije sa klavijaturom...mozda si mislio na onaj librarian?

dino123 28.01.2016 16:06

Ne otvaraš program G editor nikako nego direkt klikneš na fangsnd i on ti otvara popis boja u tom setu

Milan$ 28.01.2016 16:10

ok,to vec radi, ali dzabe kad ne mogu da vidim od kojih patcheva je napravljena neka boja u live modu...to mi je najvise trebalo...pozz i hvala

dino123 28.01.2016 16:19

Koji set imaš i koja te boja interesuje pa da vidim imam li ja to kod sebe

Milan$ 28.01.2016 16:22

ja imam fantom xa, a preslusavao sam po netu onaj picaso set i ima desetak boja koje sam hteo da prebacim kod mene...jel boju iz live moda ne mogu nikako da ucitam kod sebe ili da je nekako pregledam nekim programom?
Dodato:
imam instaliran Fantom Yase, Fantom G editor, i Fantom G Librarian

dino123 28.01.2016 16:36

Mislim da nema program za te stvari, bitno ti je preko Yase da sebi izbaciš osnovne boje pa sam složi, biće ti možda bolje nego u picaso setu

Milan$ 25.05.2018 15:46

Pitanje: zasto kad prebacim neku boju iz LIVE moda iz nekog seta u moj set, neka boja povuce efekte koje imala u tvom setu, a neka ne? Recimo prebacio sam desetak boja iz razlicitih setova u moj set, pola njih ima delay i po malo reverba, a pola njih nema ama nikakav efekat, efekti skroz iskljuceni...Jel postoji negde opcija kao kod korga kad prebacujem neku boju pa da povue svoj efekat ili ne? mada mi deluje cudno jer kazem, pola boja povuce efekt, pola ne

GALA 27.05.2018 02:17

ja imam problem s Yase nece da radi na Win7 ni na win 10.....dal ima koji Yase da radi na tim Wind

milan84 27.05.2018 09:57

Meni radi na Windows 7 bez problema

Milan$ 27.05.2018 14:01

meni radi na win 10, samo sag ga instalirao i to je to...probaj ako se sam gasi, da ides na desni klik pa "Run as administrator", ako nece, javi se da ti posaljem

GALA 27.05.2018 18:57

izbacuje mi nesto Date
Dodato:
Ljudi evo jedna korisna informacija,nigdje nisam procitao da je neko napisao o tome...Fantom cita Multisamplove od Akai S2000/3000
znaci samo prekonvertirate recimo Korgov multisample KMP u Akai i preko yase ubacite nist ne morate obrađivati ....jednostavno ko na korgu...ja sam poubacivao semplove i rojesio set za pola sata...pozzz

josipv 24.06.2018 14:33

Evo mene ponovo u klubu G6 nakon 10godina,ponovno sam se zazelio problema😛😛.
Instalirao sam Yase na win.10 ali kada ga pokrenem izbaci mi nesto na njemackom i ne ce mi nista otvoriti.

Trenutno vrijeme na Forumu 08:28

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org