YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Promena tempa po varijacijama (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=10081)

Sejox 13.07.2009 23:14

Pa evo i ja citam i znam da se nisam susretao sa ritmovima u kojima,na recimo
tri varijacije imaju tri tempa.
Na primjer,da na jednoj ima 145 na drugoj 120 a na trecoj 94.
Ako to funkcionise na PA800 i PA1X/2X onda je to dobro, i naravno,
to bi trebalo da su namjenski ritmovi za tacno odredjene pjesme.

Moljac 13.07.2009 23:23

Svrakane ...neces verovati ali video sam kod nekih drugara na nekim klavijaturama Pa 800...to nije bitno....mozes da vrtis tockic koliko hoces ali se ne poremeti brzina......kako...ne znam....OS. je bio 1,51....jbg.! Kod mene se poremeti.....tu si u pravu i to kada pomeram brzinu makar za 1 onog novog tempa koji sam radio,dok kad pomeram tempo u osnovni varijaciji nema problema. Kod mene je O.S 2.01

svrakan 13.07.2009 23:31

To je zato sto im nije bio stikliran tempo pa mozes tockic da vrtis koliko hoces.

korgpa2xpro 16.08.2010 21:36

kako napraviti razlicite brzine ritmova u varijacijama

pozdrav svima,i posto nisam uspeo da nadjem slicnu temu(a mozda i ima),zanima me kako da napravim da u varijacijama rumba bude naprimer 110 a dvojka 90?u pitanju je korg pa2x.hvala svima:confused:

Da si pretražio foruma našao bi sigurno 3 teme u kojima imaš odgovor na pitanje. Tema je spojena sa staru temu u kojoj si trebao pisati ako nešta nije jasno umesto otvarati novu!

bokivelik 16.08.2010 23:15

....

Udjes u Style Record pa u Event edit na dnu gde pise Acc1 ili Drum ili Bas zavisi na koju si traku, zavrtis tocak i prebacis na Master pa kliknes na displey-u pa insrert-ujes brzinu koju hoces. Na kraju snimis Style i to je to.;)
Potrazi lepo forum ima opsirnije ranije se o tome komentarisalo.
Moze tema u LOCK!

Marco7 18.08.2010 08:25

Samo jos nesto ja da dodam a jako je bitno :)
MOZETE I USPORAVATI I UBRZAVATI ALI SAMO POD JEDNIM USLOVOM DRZITE SHIFT I ISTOVREMENO OKRECITE TOCKIC(ako ste ubrzali za tri onda vam je na svim varijacijama brze za tri) ALI NE PUSTAJTE SHIFT DOK RADITE SA TOCKICEM ZA TEMPO JER ODE MAST U PROPAST :))

svirac007 18.08.2010 13:07

Hvala Marco MAJSTORE Izgleda da nisam tako pokusavao ubrzavat. pozz

Marco7 18.08.2010 18:37

100% radi i jos ako si ne nekoj drugoj stranici i ne vidis kockicu za tempo onda stisnes shift i cepas i ako nisi na glvnoj strani displeja i ne vidis tempo on radi radnju koju mu zadajes ;) Pozdrav ;)

sashaa 02.09.2010 22:43

ja definitivno ne radim nesto kako treba,nesto mi brljave ritmovi sa ovim razlicitim tempima,moracu opet da probam...

Marco7 02.09.2010 22:49

Nema brate sta da ti brljavi . . . Ako ti je pocetni tempo nadve prve varijacije 107 a na tri i cetri 127 odradi gore kao sto pise a u slucaju da hoces da ubrzavas nemoj nikada ubrzavas u varijaciji tri i cetiri nego u prve dve i sve ce da radi kako treba ali pod uslovom da stisnes shift+tempo!Ao pokusas to na var 3i 4 pocece da ti luduje tempo ;)

Trenutno vrijeme na Forumu 08:44

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org