![]() |
tacno tako makso
|
a možete zamisliti kako je tek meni drago da ,kao jedan početnik, otvorim temu koja vas "stare vukove" može tako zaintrigirati .Gledam, slušam i učim ....
|
Uskoro pravim jedan eksperiment sa mini laptopom koji ce biti povezan za moj psr s700, a u laptopu cu poubacivati soft semplere i hostove koji ce mi prvenstveno raditi desnu ruku, terce itd, a mozda cak vuci i celokupnu ritam sekciju sa PCa. Trenutno mi jedan kolega pravi drum mapu bubnja emu sp12 (juve), koja ce biti poslagana po yamahinom rasporedu, tako da cu imati original juve bubanj u ritmovima. Dosao sam na tu ideju posto bih sa ovim imao sve pa i vise, jel ipak PC je PC mozes ga stalno siriti i ubacivati nove stvari, spremiti tekstove u njega, mp3 matrice itd itd... sve da imas na dohvat ruke. A i ruku na srce jeftiniji je od bilo kog tritona cak i polovnog (ovaj mini laptop sto sam ja nasao je novi 290e, super konfiguracija, a extra mali i lagan (monitor 11 inca). Mogucnosti su neogranicene, samo treba malo vremena da se sve to ispodesava da radi kako treba, ali u tome ce mi pomoci moj drug (clan ovog foruma) genije za muziku i programing klavijatura. Cim uradim to sto sam naumio stavljam demo da cujete kako to sve skupa radi.
|
To je super ideja samo mnogo mocan lap top mora da bude ipak semplovi su u pitanju i hard disk da bude brz,a kako bi ga povezao?
preko usb-midi verovatno,s700/900 to moze za druge ne znam. |
Ovako, ljudi se varaju da mora biti neki mocan PC. Pa ljudi, ja sam pre godinu dana vezao neki matori casio preko usb/midi kabla i pravio presete u Brainspawn forte koji su se pozivali na sekundu, a koristio sam iskljucivo kontakt 3 i Vsampler. I sa OMB je lepo radilo, posto taj casio nije imao ritam masinu mada, ruku na srce bilo je malo zatrzavanja, ali zbog toga sto je islo preko OMB, pa nisam mogao midi kontrolere dovesti u red. E sad, to sam sve radio na racunaru iz 2003 godine (AMD sempron na 1,64 GHz, 512 MB ram-a, integrisana zvucna...), i to sve je sljakalo korektno bez ASIO drajvera, e sad mozes zamisliti kako ce raditi na mini laptopu triput jacem koji ce biti totalno rasterecen bilo koji drugih stvari, i bez OMB-a, posto ce komande za ritam sve da idu preko yamahe. Znaci samo kontakt 3 (posto mi se najvise svidja za rad), semplovi za njega, sve ispodesavano, i eventualno textovi i mp3 matrice. I da, sto se povezivanja tice koliko sam razumeo islo bi iz sinta sa onim fax kablom do racunara (usb), a iz laptopa onda bi se moralo povezati nekim sistemom (zaboravio sam kako) do klavijature, tako da bi se sav sound sa kojim se radi cuo na zvucnicima od klavijature (kao da si povezao sempler na sint). Tako nekako ce ici, ali cekam konsultacije sa kolegom, pa cu onda videti kako on to zamislja, a veruj mi, on covek sta zamisli to i uradi....
|
Narodnjak300 je verovatno mislio na jaku zvucnu karticu.
|
da sa fax kablom sam mislio,ali dali posle iz lap topa,iz negove zvucne ide u mixetu ili neko drugo resenje da se taj sad audio signal vrati iz lap topa u klavijaturu pa na dalje onda,to sto ti radis me interesije jer bi prs s700,u mom slucaju s900 bio odlicana kombinacija sa semplovima i negovim ritmovima.
Dodato: @marco u pravu si mislio sam na jaku zvucnu karticu jer zaprvo ona obavlja ceo posao a sam racunar je tu da pomogne. |
Da, tacko tako kako ste opisali kolege. Fax kabal iz sinta u PC, pa onda povratni signal mislim iz kartice na input u sintu. I kad se ispodesavaju midi postavke sve se cuje na zvucnicima od klavijature. E sad, jaca zvucna kartica bi sigurno dobro dosla, jel normalno da na nju pada teret posla. Ali za vrste semplera i semplova sa kojima bih ja radio (Vsampler, kontakt3) je sasvim dovoljna i integrisana kartica. Meni bolji sempler od kontakta3 ne treba posto ima sve sto mi treba, za razliku npr. od Vsamplera ima transpoze, mono i portamento, a cita sve .kmp semplove sa tritona, tako da uz ove efekte i ostale efekte iz programa mogu imati tritonove boje. Eventualno bih jos dodao brainspawn forte posto mi je kod njega najlakse uvesti semplere i mesati boje ili praviti terce, a takodje jako pregledno on to sve i redja po bankama da se moze lako pozivati.
|
Sve u svemu kolega to je super ideja koja moze funkcionisati,a meni bi na primer dobro dosla jaca zvucna kartica zato sto mi kasni midi signal kad povezem klavijaturu,uspem poboljsati stvar sa asio4all i asio full duplex drajverima ali opet kasni dok recimo moj komsija sa zvucnom od EMU-1616 sa malom latencijom nema taj problem dakle sigurno je do zvucne kartice,ipak nije lose ni sa integrisanom zvucnom.
|
Znas kako, u svakom slucaju cu ja tu postavku (koju mi taj kolega odradi) isprobati na klavijaturi i kucnom PC-u koji trenutno koristim, pa ako to bude islo tako, kako Bog zapoveda, onda letim u prodavnicu i pazarim taj mini laptop koji sam nameracio. A napravicu i jedan demo i to snimiti u "real time" sa digitalnim aparatom, i staviti ovde u demo snimke pa ces moci da vidis kako to skupa zvuci. Mislim da ce biti fenomenalno, ostaje mi samo da sacekam klavijaturu koja mi je, uzgred vec ravno 42 dana na servisu :( Cim stigne pocinjem sa radom.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 23:46 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org