YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Akordi i partiture (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=73)
-   -   Rizo Hamidovic - Ostavljas me samog (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=10300)

Beethoven 10.08.2009 15:50

BoleroBand

To moze biti samo zenski tonalitet,muski nikako...

Enes-am21

Akordi su ok ali pesma nije iz g-molla vec iz c-molla.
Ovako kao sto si napisao,znaci da je pesma iz c-molla.

Pozz

skoricnik 10.08.2009 15:56

Enes je dobro napisao akorde i to jeste G-moll. A to sto takt pocinje sa C-mollom ne znaci da je pesma iz C-molla.

Enes-am21 10.08.2009 16:04

:">:">

BoleroBend 10.08.2009 19:39

Citat:

Originalno postovano od Beethoven (Post 97329)
BoleroBand
To moze biti samo zenski tonalitet,muski nikako...

sta bre muski zenski???
..svasta..
pa ti si rekao da je iz Dmola, sta sad?
i ja ti napisao kako sviram iz Dmola

skoricnik 10.08.2009 19:48

@BoleroBend

Druze, nema potrebe za nervozom i besom.

Kolega Beethoven je rekao da je D-moll zenski tonalitet, i to je u pravu (C-moll i D-moll). Ti si napisao da sviras iz D-molla i to tebi odgovara, znaci pevas iz zenskog tonaliteta. Da pevas iz muskog tonaliteta, pevao bi iz G-molla ili A-molla.

Pozdrav

BoleroBend 10.08.2009 19:56

..kao prvo ljudi ja uopste ne radim ovu pesmu, stara je ima vise od 2-3 god...a jos manje pevam
@skoricnik jos sii mladjan pa ne uzimam za gresku..ne postoje muski i zenski tonaliteti, to morate znati. ja sam se na pocetku moje karijerice na ovom forumu obrukao rekavsi takvu glupost.;) posle sam naucio od nekih koji su to znali
dal serif konjevic i oliver dragojevic pevaju zenske tonalite. :) a kako zorica peva avlije da ne navodim :-O

pesma se radi u zavisnosti od raspona, ako je mali raspon a nizak mozes raditi u "muskom" G.
a ako imas Ton Bb probaj ga pevati u gmolu.

skoricnik 10.08.2009 20:09

U pravu si sve to, ali ja sam za one tonalitete rekao kako se to govori kod nas u svetu muzike. Teoretski - TO NE POSTOJI. To su nasi balkanski muzicari - tezgarosi prekrstili u muske i zenske tonalitete pa danas 90% muzicara koristi te izraze.

svirko 10.08.2009 23:00

Oprosti moj mladi prijatelju,

al ja sam evo već 30 i više godina u muzičkom svijetu, pa isto nisam čuo da postoje ženski tonaliteti ili muški.
Ako već i postoje, onda ste zaboravili i na djećje, jel i djeca imaju svoje neke pjesme.
A što kaže kolega BoleroBand, sve ovisi o rasponu glasa.
I ženskih pjesama, i muških, ima iz svih tonaliteta

Burli 10.08.2009 23:16

[quote=BoleroBend;97371]..kao prvo ljudi ja uopste ne radim ovu pesmu, stara je ima vise od 2-3 god...quote]

Druže preslušaj malo diskografiju Riza Hamidovića pa ćeš vidjeti da je ova pjesma malo više starija a da ritam nije rumba by Dženan...;)

BoleroBend 10.08.2009 23:20

@burli
pa lepo sam rekao da je starija od 2-3 god :p
salim se..e moram priznati da ovo nisam znao..

Trenutno vrijeme na Forumu 02:57

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org