![]() |
BoleroBand
To moze biti samo zenski tonalitet,muski nikako... Enes-am21 Akordi su ok ali pesma nije iz g-molla vec iz c-molla. Ovako kao sto si napisao,znaci da je pesma iz c-molla. Pozz |
Enes je dobro napisao akorde i to jeste G-moll. A to sto takt pocinje sa C-mollom ne znaci da je pesma iz C-molla.
|
:">:">
|
Citat:
..svasta.. pa ti si rekao da je iz Dmola, sta sad? i ja ti napisao kako sviram iz Dmola |
@BoleroBend
Druze, nema potrebe za nervozom i besom. Kolega Beethoven je rekao da je D-moll zenski tonalitet, i to je u pravu (C-moll i D-moll). Ti si napisao da sviras iz D-molla i to tebi odgovara, znaci pevas iz zenskog tonaliteta. Da pevas iz muskog tonaliteta, pevao bi iz G-molla ili A-molla. Pozdrav |
..kao prvo ljudi ja uopste ne radim ovu pesmu, stara je ima vise od 2-3 god...a jos manje pevam
@skoricnik jos sii mladjan pa ne uzimam za gresku..ne postoje muski i zenski tonaliteti, to morate znati. ja sam se na pocetku moje karijerice na ovom forumu obrukao rekavsi takvu glupost.;) posle sam naucio od nekih koji su to znali dal serif konjevic i oliver dragojevic pevaju zenske tonalite. :) a kako zorica peva avlije da ne navodim :-O pesma se radi u zavisnosti od raspona, ako je mali raspon a nizak mozes raditi u "muskom" G. a ako imas Ton Bb probaj ga pevati u gmolu. |
U pravu si sve to, ali ja sam za one tonalitete rekao kako se to govori kod nas u svetu muzike. Teoretski - TO NE POSTOJI. To su nasi balkanski muzicari - tezgarosi prekrstili u muske i zenske tonalitete pa danas 90% muzicara koristi te izraze.
|
Oprosti moj mladi prijatelju,
al ja sam evo već 30 i više godina u muzičkom svijetu, pa isto nisam čuo da postoje ženski tonaliteti ili muški. Ako već i postoje, onda ste zaboravili i na djećje, jel i djeca imaju svoje neke pjesme. A što kaže kolega BoleroBand, sve ovisi o rasponu glasa. I ženskih pjesama, i muških, ima iz svih tonaliteta |
[quote=BoleroBend;97371]..kao prvo ljudi ja uopste ne radim ovu pesmu, stara je ima vise od 2-3 god...quote]
Druže preslušaj malo diskografiju Riza Hamidovića pa ćeš vidjeti da je ova pjesma malo više starija a da ritam nije rumba by Dženan...;) |
@burli
pa lepo sam rekao da je starija od 2-3 god :p salim se..e moram priznati da ovo nisam znao.. |
Trenutno vrijeme na Forumu 02:57 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org