![]() |
Kolega Skoricnik mozes li obrazloziti zasto ne smije da se pjeva na vise mikrofona dok je ukljucen HARMONy???
|
Mile zato sto pjevaci pjevaju razlicito i sta mislis kad bi se na svaki mikrofon upalila po 4-5 glasova u isto vrijeme?Na sta bi to licilo?
|
Iz samo 1 razloga:
Vocalist dobija informacije sa raznih strana, pocinje da baguje, da zakucava i na kraju postoji VELIKA mogucnost da pregori. Pozdrav |
Pa na kanalu na kojem nam ne treba terca smanjimo AUX i na tom kanalu ostaje samo prvi glas-mislio sam da nije nešto drugo u pitanju!!!
|
Tako vec moze, znaci dok je ukljucen HARMONY samo 1 sme da peva, a kad je iskljucen, svi mogu. Obicno se to radi na 2 mikrofona (pevac - pevacica), i lako se naviknu, samo moraju da izbace iz navike da pevaju jedno drugom pratece, zato sto ce im to raditi masina :)
Pozdrav |
probao sam dva puta na taj nacin sa auxom - ali nemogu nikako smanjiti signal - moze li neko detaljnije objasniti dokle da idu potenciometri - radi se o pa2x i dynacord pm600
|
Zavisi od jacine signala mikrofona. Smanji signal na potenciometru AUX na misketi, ili na svakom od kanala na potenciometru AUX, a imas i GAIN potenciometar iza na klavijaturi.
Pozdrav |
Smanji GAIN na klavijaturi skroz!!!
|
Zdravo, htio bi da pitam dali mogu 2 efekta za glas da koristim iz pa2x za glas, napr hall i echo. jer imam mixetu koja nemoze 2 efekta da glas.
i jesul ti efekti kvalitetni kad se na razglas koristi? hvala.. izvinite, mozda sam trebo novi post da otvorim..korizirajte me ako je tako. |
Moguce je, TC Helicon na PA serijama ima dupli efekat, i moze jako dobar preset da se napravi. Ja, licno, trenutno koristim efekat sa miksete, ali preci cu na klavijaturu, jer ne sviram uvek na svoju miksetu.
Pozdrav |
Trenutno vrijeme na Forumu 07:21 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org