![]() |
Krešo slažem se da je to puno love za tu harmoniku, ali uvijek postoji cijenkanje a iz iskustva znam da niko nije imun na keš...;)
|
mžeš kupiti jako dobru weltmeister ili paolo soprani a ako oćeš nešto jače moraš dodati još para ili sebi kupi neku dallapu(srbijanku) ali to neliči na ništa ali se mogu svirati tezge.
|
Hvala svima na odgovorima i savjetima,najvjerovatnije cu za pocetak uzeti neku Weltmeister-icu,a kasnije kad se skupi kesa idemo na visi nivo. ;)
|
e ovako, za te pare kao što je već rečeno možeš uzeti hohnera ili weltmajstericu, moj ti je savjet, ako ćeš već svirat svadbe i momačke večeri sam, uzmi hohnera, puno je lakši od weltmajsterice, a i zvuk je prodorniji i oštriji od weltmeistera, a talijanke su puno teže i nemaš potrebe za nju, ona ide navečer, kad se traži bolji zvuk itd, a hohner će siigurno dobro odradit posao, pozdrav
|
Citat:
Ovih dana sam gledao jednu takvu harmoniku, cijena joj je 1200 eura, inače provjeren majstor garantuje za nju, probao sam je, i radi bolje i "slađe" od mnogih modela Guerinija i Dalape koje sviraju moje kolege u okruženju... |
Mislim da sam jasan bio oko glasova. Nebi hteo na drugi nacin koji bi bio uvredljiviji. Uostalom shvati, da svaka firma koja proizvodi glasove,kategorizuje u klasama. Kod Supite i S4 su A.Bugari tonovi. Ukoliko ti mislish da ti se dopada odredjena harmonika, netreba da nas uopshte pitash. Ja pricam u celini shto je i kakoje od strucne strane. Za sve neshto, postoji GRADACIJA. Pozz.
|
Pobogu čovječe najnormalnije sam pitao za to "lomljenje glasova" jer se baš puno ne razumijem u tu problematiku, a cijenim tvoje znanje i iskustvo(čak sam te i pominjao tj. hvalio kod ovog majstora u Bajinoj Bašit) i nije mi jasno o kakvom "drugom, uvredljivijem načinu" govoriš??? :confused:
Ja ne mislim da mi se ta harmonika dopada već sam rekao da je odlična i da ima super ton, samo sam naveo cijenu za koju se ona prodaje pa sam mislio da ću u tom pravcu dobiti nekakav savjet i odgovor da možda pokušam spustiti koju stotinu eura ili da obratim pažnju na recimo mijeh, basove, kofer i sl?! :( Na kraju ovo oko "gradacije" stvarno nisam shvatio, vjerovatno je u pitanju jezička barijera tj. razlika između srpskog i makedonskog, u svakom slučaju hvala na odgovoru! |
ja mislim da se kolega shtimerserviser nije okomio na tebe ;) mislim da je napisao u smislu da ne blati vise tu harmoniku zbog te mane? pojasnice on kad ti se javi, ali uvjeren sam nije nista lose, ne bi on tako pisao ;)
|
Burli, shtimerserviser ti je sve samo nije zlonamjeran. Ima malo čudan smisao za humor ali kad' ga bolje upoznaš vidiš da je riječ o čovjeku kakvih danas vrlo malo ima. Uvijek je spreman za pomoć i dobronamjeran savjet.
|
Tako je kolege.Burli ! Neznije glasove,(slabiji kvalitet, a moze i drugacije) vishe se lome. S tim recima sam valjda najblaze receno dao kvalifikaciju kvaliteta glasaova u odnosu druge modele W.M. Konstatirao si da Cantus radi bolje i "sladje" od mnogih modela Guerinija i Dallape koje sviraju tvoje kolege u okruzenju... Zato sam reko da netreba nas uopshte da pitash, zato shto si ti vec sam konstatirao, doneosi zakljucak i na tebe je kako cesh da se odlucish.Ti placash.Jezicke barijere bar za mene i moju generaciju u Makedoniju nepostoje.Oko gradacije, uvek ima bolje i bolje i bolje.Izvinjavam se shto si me pogreshno razumeo.Uvek gledam kad dajem odovore da budem kratak i jasan.Pozz
|
Trenutno vrijeme na Forumu 14:47 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org