YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Kako prolaze danas sviraci (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=10740)

murtson 04.09.2009 11:58

ja digao cijenu ,i bolje nego lani.više posla, više i para. kako sada stvari stoje za dogodine su mi termini popunjeni 75%.

Vule 04.09.2009 15:24

A gde radiš Brate...Evropa,Amerika,Balkan?

jeftabgd 04.09.2009 16:15

Posla ima kao i uvek.Ja ne priznajem krize i kuknjave.Pare su svuda oko nas i neko ih uzme ili ne uzme.Ovaj posao je kao i svaki drugi.Na prvom mestu kvalitet,zatim reklama i licna probojnost i nametanje.Kao sto rece Marko,meni je ovde najbolje.Hiljadu ponuda sam imao za Ameriku,Australiju ali kad se preracunam samo bi manje para uzeo nego ovde a ne bi bio sa porodicom i sl.Inostranstvo je postalo po zaradi treca liga.To se jos isplati samo zvezdama koje mogu da sakupe 1000-2000 ljudi,pa nesto na ulaznice,sve ostalo je propast.

Vule 04.09.2009 16:24

Samo bih nešto još dodao...kako "preko" tako i kod nas narod više nije lako "prevariti" i prodati im svašta,opstaje i ostaje samo kvalitet, tako da ko radi kako treba nema razloga da brine...uvek će svirka biti bolji posao od rada za mašinom u fabrici :D

bokivelik 04.09.2009 17:24

....

slazem se i ja sa vama ali opet stoji ono "sto juznije to tuznije". Svirao sam u aprilu u Bgd i mogu vam reci da za jednu svirku uzeli ko ovde kod mene za tri.

Vule 04.09.2009 18:10

pa moguće,ali bi i za život potrošio jedno pet puta više tako da...

vujanov 04.09.2009 19:05

Svirki ima, naravno da se vise zaradi ako je bend manji i tako to...medjutim, moramo svi priznati da nikada nije bilo ovako neizvesno kako ce se proci i zaraditi na svirci. Svasta dozivljavamo, kad se najmanje nadamo: i pohvale i pokude i malo para i dosta para...Prosto nema pravila, a mene to nervira, opterecuje i iscrpljuje...i opet, kad covek razmisli-ne moze se bez svirke(sto zbog ljubavi, a i zbog konkretnih para) pa kakve i kolike one bile...POZDRAV braci napacenoj!

VUNIMRAV 04.09.2009 21:10

Ja sam jutros rekao da se uvijek nesto *nakuka*, i stvarno bude tako,ali ima jednas stvar koja me mnogo zabrinjava.Ja najvise radim svadbe i svirkeSO_SU_NS,ali prije 8 godina sam radio u SO u jednom restoranu svaku vece sem ponedjeljka,a subotom svatove.Tada je u SO bilo u jednom momentu 13 muzika što bendova što aranžera i svi su radili,neko bolje neko lošije ,naravno,ali sada,sada u SO1 do 3 tezge a i to kuku.E ta stvar mene zabrinjava,da li je tako i u okruženju neznam,ako jeste,bogami,loše nam se piše.Koliko vidim od kolega(terenaca) pre par godina su svi trčali u Bosnu,medjutim , sad se više nehvale nešto posebno,znači da je to otprilike sve isto,zato dok se može okolo kuće...Veliki pozdrav svim forumašimai Nakukaćemo već nešto!

Alix 04.09.2009 21:27

Po jednoj strani "jeftine" i šuplje gazde gledaju da jeftino prođu pa uzmu fajlaše koji PRAVIM MUZIČARIMA oduzimaju tezgu iako je samo 20eur razlike...I zato mnoge kolege sede kući i čekaju bolje dane.Međutim ima i druga strana ploče a to je kakav si sa opremom i kakav ti je kvalitet.Dakle za sebe mogu reći da imam možda najbolji opremu koju sam mogo naći na tržištu i svirkom sam jako visoko,tako da nemam svaki vikend tezgu al za onih par svirkica uzmem poveliki bakšiš koji mi pomogne da se prebijem kroz "prazne" vikende...Neki se žale na recesiju na nejmaštinu,malo para,itd...U muzici ako znaš da radiš i izvučeš gostima bakšiš,i onom "siromašnom" koji kaže da nema za hleb ćeš da izvučeš onih 20eur koje krije od sebe kad ga dirneš sa pesmom ili improvizacijom koja ga pogađa.TO jeste grehota po jednoj strani ali batke-ja nikoga ne silim da daje bakšiš,to je samo odraz moje muzičke sposobnosti i majstorije...Tako da ne verujem uopšte u krizu jel uvek naiđe neki dasa koji ima u džepu goleme pare,pa bio to diler,kockar,mafijaš,prevarant,kradljivac,narkoman ili budža...Sve se može kad se hoće,Pozdrav!

Sejox 04.09.2009 23:20

Cilj svakog muzicara(profesionalca ili poluprofesionalca) je da sebi obezbijedi
stalni angazman u nekom ugostiteljskom objektu,za pristojnu dnevnicu..I svako bi volio,naravno,da to bude dugorocno.

Pored toga,moze se naci i neki termin za svadbe i slicne stvari.
Dakle bitan je stalni angazman,koji donosi i sigurnu i stalnu dnevnicu.
Jadna mu je majka ko se uzda u baksis i da od njega moze zivjeti,ili imati
neku vecu korist.To je kratkorocno,neizvjesno i slucajno.

Ovo ne treba posebno objasnjavati-to je cista racunica i iskustvo muzicara
koje sam poznavao ili poznajem.Znaci nije moje iskustvo,jer ja se time ne bavim,nego drugih ljudi-muzikanata.

I tacno je sve sto su napisali @jefta i @rolandinjos.

Samo mi je malo cudno,ovo oko podizanja cijene i povecanja posla.
Ne znam u kojoj zemlji ovaj nas drugar radi-mada je sve moguce....

Pozdrav,

Trenutno vrijeme na Forumu 15:47

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org