![]() |
Hehehehe.Ja mislim da svirajuci po stolu se nemoze nista naucit jer smatram da muzika se svira iz glave a ne iz prstiju,naravno velikom vjezbom kako bih se stekao sluh mada moram da kazem i ovo da je pravilan prstored takodje vazan.Pozz
|
Pravo vjezbanje prstiju i prstoreda svodi se na zglob,dzaba vjezbate prstored i trilere ako niste postavili ruku -zglob kako treba,ako ste imali priliku da gledate baneta vasica,nesu bekovica.....mozete skontati da se zglob stalno pomjera.To je skola Vaske Dragan Vasovic Vaske.........ta tehnika je najteza za navjezbati ali kad se navjezba moze se sve odsvirati i od kola i od pjesama.pozzz
|
Kako onda koristiti pravilno zglob?
sviranje iz zgloba sto bi se reklo |
Ima ona vezba sto je dobra za duplikate da se vezba:Dizes dva prsta gore a drugi ostaju dole.Znaci ide se recimo prvi i treci a drugi prsti miruju ne smeju da se podignu uopste.Pa onda treci i peti recimo pa drugi i cetvrti i tako se kombinuje do beskonacnosti.Jako korisna vezba za razdvajanje.
|
Mislim da ce sada trebati i meni vjezba prstiju kad skinem ovaj gips:rolleyes:
|
Citat:
|
:D :D :D nisi, nisi
|
Izgleda da nisam.:D:D:D
|
Čitao sam negdje da treba staviti malo jaču gumu na dva prsta (prvi treći...) i NATEZATI prema dole dok se prsti ne umore. Onda isto toliko puta prema gore bez gume do praga bola. Tako se navodno raztežu tetive u podlaktici i koje dozvoljavaju prstima veću brzinu itd...
Zglob bi treba da bude lagano višlji od prstiju prilikom vježbe a i u samom toku sviranja. Važi kao više za one, kojima trpe prsti na poslu.:rolleyes: |
Nisam znao za to.A kakvu gumu?:confused:
|
Trenutno vrijeme na Forumu 14:59 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org