YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za kupovinu (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=75)
-   -   Korg PA80 ili Roland GW8? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=10945)

yamahapassion 21.09.2009 01:32

Naravno kolega, nema svrhe za raspravom a mislim da si i u pravu, posto se nisam potpuno upoznao sa mogucnostima TR-a. Samo bi jos dodao na temu da je GW8 u plusu sto se tice portamenta kojeg kod PA80 nema. Ali ako kolegi treba sint vise za zive instrumente kako on sam i navodi (harmonike, tamburice itd...) onda opet maj glas ide prema PA80

Boban010 21.09.2009 02:00

Vrlo tesko pitanje ali cu pokusati da ti pomognem da se odlucis.Za korg PA80 ima mnogo materijala i u toj sferi PA80 je zakon a sve ostalo je stvar ukusa i da ne zaboravim ima dosta toga sto jedna klavijatura ima a druga ne.Ako si navikao na zvuk korga velika je sansa da ti se roland ne dopadne,znaci veliku ulogu igra i navika.Pre ovog Updatea za GW8 i ja sam hteo da menjam svoju klavijaturu za PA80 uz doplatu medjutim sada to necu uciniti jer su stvorene mogucnosti da je solidno napakujem.Jos jedan faktor moze da bude odlucujuci a to je cena.Polovan Korg PA80 je skuplji bar za minimum 200 eura ako ne i vise u odnosu na polovan GW8.E sad kad bi znao da ce Roland da nastavi sa razvojem ovakvog tipa klavijature sto je vrlo verovatno ali i rizicno jer ne mozes da budes sto posto siguran....
Dobro se informisi o GW8 da se ne bi posle kajao!!
Namerno nisam hteo da zalazim u detalje jer sam dosta pisao o GW8 na ovom forumu a PA80 imas,pa mozes lepo da sednes i procitas i sam izvuces zakljucak,nadam se,na svoje zadovoljstvo!

Marco7 21.09.2009 03:07

Eto u zadnjem odgovru imas iskreno misljenje coveka koji poznaje odlicno i GW8 a i Pa80 i bez ikakvih pristrasnosti si dobio iskren odgovor a na tebi je da razmislis ;)

zsimonovic 21.09.2009 09:52

Na GW8 mi se ne svidja ni bas,ni bubanj,harmonike su uzas,trube tanke,saks nista posebno,malo imas ritmova na raspolaganju za nju.Znam da nije mogao da se edituje ritam masina sto je bila mnogo velika mana,sad ne znam sa novim os.Ne mozes da mesas boje-1 upper.Bolji ti je PA80-vise ritmova,boja,mogu da se mesaju tri boje u desnoj ruci plus na oscilatorima,bolji je picked bas i finger,bolje trube,harmonije,bubanj,prima semplove sto je velika prednost.Bolje je i prakticnije resena PA80 od GW8 za zivu svirku.GW8 je vise solo klavijatura.Bolji ti je PA80 samo da je ocuvan.

svrakan 21.09.2009 10:02

Uz sve odgovore moram da kazem da ove dve klavijature nisu u istoj klasi,ne pricam iz pristrasnosti prema Korgu,nego po cinjenicama,prema tome suludo je porediti,svirao sam dugo na pa80,a gw8 imam u radnji i jedina bolja stvar na gw 8 nego na pa80 je sama izrada i usb,ostalo je suludo porediti.i setite sa koliko je kostao pa80 kada je izasao,duplo skuplji nego gw8.

Marco7 21.09.2009 10:34

I jos da dodam da ti GW8 reprodukuje Mp3 format!Slazem se da je Pa80 dosta kompleksniji za zivu svirku jer bas pravi aranzer ali ukusi i zahtevi su razliciti jbg...

Minicevac 21.09.2009 10:53

Dajem glas Korgu pa 80!Prijatelju to ti je proverena klavijatura sa kojom neces pogresiti...Bila je tema pre par dana da li uzeti GW-8 ili pa 50 pa cak bi i u tom slucaju bolji bio pa 50 ako preferiras zivu svirku...Iskreno GW-8 ne moze ni da se poredi sa pa 80...Naravno ukusi su razliciti i tek kada probas i jednu i drugu znaces koja je razlika i koja ti klavijatura vise odgovara...Kolega yamahapassion Korg pa 80 ima portamento...

zsimonovic 21.09.2009 10:59

PA80 ima portamento mada nije bas najbolji.Na PA800 je vec druga prica.

grandia 21.09.2009 11:00

slazem se 100% sta su kolege marco7 i svrakan rekli.

a jedan bravo za boban010 koji je dao iskren odgovor i dobar savet.

sta se tice "materijala" ... kakav materijal? pa necemo valjda da koristimo sve sta su drugi napravili kad ima i mogucnost da sami nesto ucinimo ...!?

ti koji su napravili taj materijal su isto muzicari kao sto smo i mi ...

pozdrav

makso68 21.09.2009 11:23

Ja,takođe dajem glas za PA 80.Imam GW 8,da se dobro srediti,nije u klasi PA80-ke,ali je bolji od PA 50-ke.Ne slažem se sa jednim od kolega da su ritam mašina,picked i finger bas na Rolandu GW 8 loši,treba biti baš dobro neinformisan o ovom instrumentu,da bi se takvo nešto izjavilo za Rolandov aranžer.Pozdrav!

Trenutno vrijeme na Forumu 11:57

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org