YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Zvučnici (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=50)
-   -   Pomoc oko kupovine zvucnika (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=11516)

vlade92 26.10.2009 19:48

ako planiraš novo za te pare mozes uzeti naprimer behringer pmp 1000,2000 power mixer (240 e), a mozes i uzeti dvije kutije po 150 e (behringer, martin wisman, leany, možeš ih sve naći na internetu). ovo nije neki kvalitet ali s obzirom na tvoje potrebe i novcana sredstva sasvim je solidno (imam prijatelja koji za citav bend i za nastupe po kaficima koristi ovu kombinaciju). E sad ako u obzir dolazi i polovno onda ima dosta kombinacija. Mada novo je novo pogotovu ako se je potrebno samo za vjezbanje, jer kad uzimas polovno nikad 100% nisi sigurans sta si kupio, koliko je to koristeno i slicno. I ja se raspisah ali sam i ja skoro imao dosta slicnih dilema pa imam neko skromno "iskustvo" :">

misa1265 28.10.2009 22:57

Hvala kolega,ozbiljno razmatram ove opcije koje si mi predlozio,i svidja mi se ova opcija za 2 kutije od po 150E,nekako mi je najbolje!!pozdrav;)
Dodato:
I ja bih da razjasnim posto se uopste ne razumem u ozvucenja,sta meni treba sem kutija(zvucnika),mikseta ili pojacalo(glupo pitanje al' ja stvarno ne kapiram)??:">

vlade92 29.10.2009 12:51

tebi su potrebni
1) zvučnici (najbolje 2)
2) aktivna mikseta ili pasivna mikseta + pojacalo (ali je to malo teze izvodljivo zbog finansijskih mogućnosti)
3) i kablovi (za kopčanje zvučnika na miksetu, instrumenata i mikrofona na miksetu)
pošto ti treba za vježbu moja ti je preporuka da kupis novo jer si pocetnik sa tim i ne treba ti nikakav ekstra kvalitet a za 600 eura moze se solidno kupiti iz kombinacija koje sam ti gore naveo.

Alix 29.10.2009 13:03

Kolega ti je DOLIČNO svjetovo...Drži se Behringera,za 600eur možeš sebi kupiti SOLIDNO ozvučenje (pusti druge priče) za tvoje potrebe i na njemu možeš odraditi i manje tezgice bez problema...Batali priče nekih koji imaju babaroge i savjetuju ovo ne valja,to ne valja...Za taj budžet 600eur nećeš naći bolje kombinacije,pozdrav!

aleksandar72 29.10.2009 16:36

2xWharfedale Titan 12 i Wharfedale PM-700!
Oko 600EUR skupa,provereno bolje radi od Behringera,pogotovo Titan serija.

Pozz

misa1265 29.10.2009 17:54

Ici cu da pogledam sutra sta sve ima ovde po radnjama,znaci treba mi i mikseta i pojacalo!!i kakva je razlika izmedju pasivne i aktivne miksete??

aleksandar72 29.10.2009 18:16

Aktivni mikser ili "power mixer" ima u sebi ugradjeno pojacalo i u vecinom slucajeva jos graficki ekvilazer i efekt procesor.

Pozz

misa1265 29.10.2009 18:43

Ok,znaci bolje da kupim aktivnu mixetu,jer ako kupujem pasivnu onda moram i pojacalo!!hvala,valjda sam nesto ukapirao!!sad trazim po googlo oko ovih mixeta i zvucnika koje ste vi naveli!!hvala na savetima;)
Dodato:
I da ne otvaram novu temu,znam da ovom pitanju nije mesto ovde,ali kad vec sutra idem da pogledam to za zvucnike koji mikrofon da trazim,tj.koji je dobar a da nije mnogo skup??
Dodato:
Bio sam danas u radnji,ta mikseta pm-700 je 400E i 2 zvucnika titan 12 su negde oko 400!!jel je to povoljno ili ne??;)

Trenutno vrijeme na Forumu 02:09

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org